Inlägg

Inlägg som fratey har skrivit i forumet
Av fratey

Du hittar ingen 27-tummare som är bra för det priset. De kommer ändå ha samma upplösning som 21,5-tummare.
U2311H är nog vettigaste valet (för under 2500), såvida du inte ska spela massor då jag kan rekommendera en 120Hz-skärm istället.

Av fratey
Skrivet av S_Z:

Det var inte vad jag sa. Dead Space var bara ett exempel av mina favoritspel. Byt ut det mot Real Racing 2 om du vill De håller hur som helst en högre teknisk klass.

Dessvärre spelar jag hellre Super Mario Galaxy än typ Iron Man 2. Som sagt, ska man mäta storlek i hur vackert ett spel kan bli lär iOS vinna, men jag köper inte en mobil för tio tusen för att köra benchmarks på.

Skrivet av S_Z:

Håller inte med. Än så länge är skillnaden rätt stor. De stora utvecklarna satsar fortfarande främst på iOS. Det är ju fakta. De flesta (alla?) titlar från stora spelutvecklare på Android market finns även på AppStore men det finns fortfarande många stora titlar på AppStore som inte finns på Android market.

Du har typ fyra titlar som är mer benchmarking än riktiga spel och använder det som argument för att skillnaden "skulle vara rätt stor".

Av fratey

Man kan inte säga att "PC har större risk för virus" då PC inte är ett operativsystem - kör du Windows XP på en Mac har du minst lika stor risk att bli infekterad som en Delldator med Windows XP.

Av fratey
Skrivet av SM-LoD:

Med det argumenet kan du ju lika gärna köpa den absolut billigaste androiden.

Oavsett vad folk sägger så min bestämda åsikt att 4an kvalitetsmässigt och helhetsmässigt är snäppet vassare än det mesta, sen kostar den ju som sagt 2k mer också.

Vill man inte betala hutlösa summor eller binderom sitt abonemang så tycker jag dcok att man kan strunta i iphonen.

Själv har jag en GalaxyS som jag flashat om (rätt buggig med orginal-rom) som jag är toknöjd med. Har klämt, känt och prövat ihpone 4a endel och den är mer gedigen, mindre plasitg osv, men jag kommer aldrig köpa en!

Galaxy S är riktigt plastig, det håller jag med om. En dröm skulle vara en mobil med Galaxy S-skärm med byggkvalitén av en Desire HD.

Skrivet av S_Z:

Du verkar verkligen svårt att acceptera att andra har olika åsikter än du själv Jag spelar hellre Dead Space än Angry Birds för jag tycker det är roligare...punkt.

Ditt argument var inte att du tyckte om actionspel över arkadspel, ditt argument var att spel på iOS håller en mycket högre klass.

Skrivet av S_Z:

Allt jag försöker säga är att iOS i dagsläget ligger före Andoid vad gäller spel. Det gör inte Android till en sämre plattform för alla men kan ju väga in för dem som är intresserade av spel som jag t ex.

För ett år sen var iOS (eller iPhone OS som det då hette) "i en helt annan klass" än Androids spelmarknad. Nu är skillnaden ganska liten.

Skrivet av S_Z:

Som du vet kör jag Mac Spelar gör jag rätt sällan nu för tiden bortsett från på iPhonen och lite PS3 ibland men hade länge 3D-programmering som hobby så intresset av ny teknologi inom branchen har alltid intresserat mig.

Jag studerar design/arkitektur och är van med långa renderingstider, så du behöver inte oroa dig - jag kan uppskatta bra grafik!

Skrivet av Aure:

Jasså, jag tycker, av det jag testat med både Xperia Arc och Xperia Neo att de håller sig alldeles bakom värstingarna på marknaden (Läs LG 2X och Samsung Galaxy S2). Både Arc och Neo är utmärkta telefoner och du kan väl informera mig om hur DU har uppfattat dessa modeller eftersom du har en åsikt om hårdvaran och tydligen om telefonen i sig? Hur uppfattade du digitizern, snabbheten i scroll, kameran, media playern, equalizern?

Tacksam för dina egna åsikter.

Nu vet jag inte om Arc eller Neo har det, men faktumet att i alla fall DHD har SRS WOW gör att portabelt är den ljudmässigt mycket trevligare än alla mobiltelefoner jag testat i mitt liv. Jag visste inte ens om detta när jag köpte detta, utan det kom som en bonus.

Av fratey
Skrivet av Kolsvart Katt:

Bra init aber Canikon wie immer.
Säg har de tillgång till någon webbsida med forum, objektivrecensioner och med lika ögonvänligt färgschema och som är lika lättnavigerad som dyxum?
Har de det så bör den nog länkas till i ursprungsposten.

Vad som vore riktigt kul vore en sån här tråd för Pentax/Sony, alt. en bautasticky med dylik info om samtliga. Saker som fysisk storlek och pris och objektivutbud i olika klasser vore intressant att jämföra över märkesgränserna.

Sony A290 med objektiv brukar finnas för runt 2600 kronor nytt med specialerbjudanden - det finns nog inget mer prisvärt paket.

Av fratey
Skrivet av thomas67lundberg:

Jag förstår faktiskt inte vad det är som alla upplever är så hemskt med musaccen i osx. Jag vet att det är mååånga som gör det, men den har verkligen aldrig besvärat mig. Den är annorlunda än i Win - visst - men om den är så himla mycket sämre? Njaej. Kan tänka mig att det är en issue om man spelar mycket, föralldel, och det gör ju aldrig jag, så...

Den går inte ihop med min hand - antingen rör sig musen i två kilometer i timmen eller så rör den sig i 500 kilometer i timmen. Det känns som att det inte är någon "blend" mellan snabbt och långsamt.

Av fratey
Skrivet av f0kkeriet:

iPhone 4 är skiten. Det är den bästa mobilen. Har själv provat Desire HD och i menyn så är dett lite smått "lag". Det flowar
Inte lika bra som på fyran. Android enligt mig är skit. Skaffa Phone4 eller Windows phone 7. THATS IT!

Min Desire HD har perfekt flyt i 90% av menyer. De 10% tillhör inkompetenta kodare - alla Googlemenyer och HTC-menyer samt menyer gjorda av seriösa developers flyter på lika lent som silke. Jag tror att lagget sitter i dina ögon om du upplevt det här lagget i till exempel kontaktlistan.

Skrivet av S_Z:

Japp, jag anser definitivt att spel som Real Racing 2, Dead Space, Infinite Blade, Rage för att nämna några av mina favoriter just nu är en klass över sett till det tekniska. De är mer lika konsolspel än mobilspel.

Om jag spelar spel på min mobil gör jag det inte för att sitta på bussen och masturbera till grafiken, utan för att, du vet, spela. Det finns gott om spel för att mäta e-penis på Android om det är det man är ute efter.

Skrivet av f0kkeriet:

Men sen vad man tycker om för typ av spel är ju självklart från person till person. Alla bryr sig inte om "det senaste" och anser att Smurf Village eller Angry Birds är de bästa spel som finns

Jag tror jag täckte varenda genre där ovanför, men jag antar att det program du kör mest på din dator är Unigine Engine och 3DMark.

Skrivet av wham:

En olåst Apple iPhone4 är EXAKT 2500:- dyrare än en olåst HTC Desire HD, vilket är ett krav och ett måste för mig när jag köper en ny mobiltelefon. Jag skulle då utan tvekan välja en Desire HD framför en iPhone4 och lägga de resterande 2500:- på någonting annat. Jag förstår inte riktigt vad det är jag skulle betala 2500:- extra för. Äpplet?

Man är inte lika häftig på Stureplan eller bland sina wannabe-entreprenörkompisar på Twitter om man inte har en iPhone.

Av fratey
Skrivet av S_Z:

"en vettig programmerar kör ju strikt Vi(M) som editor"
"ett OS för idioter"
"Tror att även OSX klarar det? Men jag vet inte, kör ju enbart ubuntu på min och använder enbart OSX för att få tillgång till firmware uppdateringar"

Nja, låter inte så öppen i sinnet enligt mig allafall Det finns en värld för "vettiga" utvecklare även utanför Ubuntu och Vi.

Sant, jag tar tillbaka vad jag skrev.

Av fratey
Skrivet av Ethaan:

Jag fungerade också på att köpa ett med engelskt tgn-bord då jag har nära och kära som ofta är i USA. sen går deet väl att lägga in "svensk-layout" så man har åäö på andra tangenter/kombinationer men det känns ändå jobbigt den dagen man ska skriva ett ex-arbete på ~50 sidor.. men det är klart är svenskt fysiskt tangentbord verkligen värt 3-4000? det är frågan..

Du kan ju fortfarande ha svensk tangentbordslayout.

Av fratey
Skrivet av phroggyy:

Känner folk med android anledningen till att de flesta inte är så bra är att vem som helst kan publicera, något som även gjort att det finns virus på plattformen.

Vilka virus?

Skrivet av phroggyy:

Det är 2 vitt skilda saker att testa i en emu och IRL

Det är ytterst sällan det är inkompabilitet mellan mobilen och emulatorn.

Skrivet av phroggyy:

Föredrar att ha iOS devices då programmen är mer välgjorda än till Android

Källa.

Av fratey
Skrivet av S_Z:

Oj, vilken trångsynt bild du har måste jag säga. På JFokus förra veckan kunde jag nog räkna antalet besökare/talare som inte körde Mac/OSX på mina två händer

OS X är ett utmärkt operativsystem att utveckla i.

Nu kanske det är lite överdrivet att påstå att OS X är ett operativsystem för idioter, men om personen i fråga äger en Mac tycker jag väl det känns lite överdrivet att kalla h*n trångsynt.

Av fratey
Skrivet av S_Z:

Det är stor skillnad i klass på de spel som släppts till iPhone jämfört med Andoriod hittills. Det är fakta vilket alla som har någon som helst koll på spelmarknaden för mobilplattformen kan berätta för dig.

Så du menar att UnBlock Me, Asphalt HD, Hyper Jump, Doodle Jump, Uno, Angry Birds, EA Tetris, Air Control, Fruit Ninja, Gem Miner, NinJump, Prism 3D, Quake III (Ja, det finns till Android och det ser precis lika bra ut som det gör på min dator), SliceIt, X Construct, Guitar Hero, EA Tetris, Robo Defense, Raging Thunder 2, Guns 'n Glory, Zenonia, Bust-A-Move, Abduction, Squibble, Tiki Towers, Deer Hunter 3D, Alchemy och Pocket Legends är spel flera klasser lägre än vad iOS har att erbjuda? Okej, då vet jag.

Av fratey
Skrivet av thomas67lundberg:

UL80JT känns rätt vettig - Allt OOB förutom ljudet som man behöver slänga in ett kex på. Tar kortare tid än att stänga av den hemska musaccelerationen i OS X.

Av fratey
Skrivet av S_Z:

Att DHD är "för stor" är en åsikt jag och flera andra har. Att du inte delar den åsikten accepterar jag. Varför har du så svårt att göra dessamma?

Då måste du tycka att iPhone 4 är "nästan precis för stor".

Skrivet av S_Z:

Som sagt just du personligen må inte drabbas men jag t ex hade gjort det om jag vore en Androidanvänder då jag gärna spelar på min mobil och alla stora utvecklare har valt att satsa på att utveckla spelen till iOS först.

Det finns fler bra spel till Android än vad du och jag någonsin kommer hinna spela på en livstid.

Skrivet av S_Z:

Allt handlar om att tjäna pengar och så länge företagen anser att det är mer lönsamt för dem att utveckla för iOS som kommer de fortsätta ha iOS som första val av platform.

Om man får tro Rovio är det inte mer lönsamt att utveckla för iOS, om

Av fratey
Skrivet av DonRon:

Är så sjukt sugen på att slå till på en 11.6" MBA nu efter att sa smekt den i affären, kollat youtubeklipp och läst diverse recensioner. Frågan är om man ska bärga sig till i sommar för att se om det dyker upp någon nyare version.
Livet är svårt ibland

Det kommer alltid något nytt senare. Fyller den något behov (eller om du har pengar), köp den (men glöm inte 4GB RAM!)

Av fratey
Skrivet av OSkar000:

Varför man inte ska kasta sig iväg och köpa en femtia det första man gör...
*usel närgräns

Man kommer över det! För priset är det acceptabelt.

Skrivet av OSkar000:

*kass bokeh på både Nikon och Canon 50/1,8

Inte om man kör på 1,8 - visserligen missar man en del av skärpan, men... det är en avvägningsfråga. Bokehn är dålig, ja, men inte så att man sitter och spyr.

Skrivet av OSkar000:

*Risig autofokus (gäller både canon och nikon)

Dock bättre (läs: snabbare) än kitobjektivet, och vad väntar man sig för 900 kronor?

Skrivet av OSkar000:

*relativt oskarpt upp till bländare 2,8, rätt okej på bländare 4 och uppåt

"rätt okej" på bländare 4 och uppåt? Den är skarpare än 24-70/2,8 á över tio tusen på bländare 2,8 och uppåt.

Skrivet av OSkar000:

*motljusegenskaperna lämnar en hel del att önska

Finns fullt dugliga motljusskydd, annars undviker man dessa situationer.

Skrivet av OSkar000:

*jobbig bildvinkel för annat än porträtt (som blir bättre med 85/1,8 eller motsvarande lite längre

Det beror på ändamål, egentligen. Den är uppenbart bäst för porträtt, men den har andra användningsområden.

Skrivet av OSkar000:

Lägg hellre pengarna på en ljusstark normalzoom som är tillräckligt skarp vidöppen (2,8 alltså).

De kostar från fyra gånger mer och uppåt.

Alltså, om man jämför med objektiv för tio gånger pengarna är 50/1,8 medioker.
Det är inte ett objektiv för alla, men jag känner inte till något objektiv som är bättre för dubbelt så mycket pengar. Har man pengarna är det inte fel med andra objektiv, men man får inte glömma att den kostar runt tusenlappen.

Av fratey
Skrivet av Gibbe:

Mycket tyder på att det är dags snart. Personligen hoppas jag på quad core, men det kanske inte kommer förrän med Ivy bridge. Och då har väl äckliga Lion kommit och blivit standard...

C´mon, det är bara fantasier. Dessa "rapporter" som har dykt upp finner jag ingen trovärdighet i. Det har varit för lite rykten kring det överlag, inte en enda bild har dykt upp, inte ens falsk. Inget event är utannonserat. Allt baseras på att Apple har bytt nyans på toppmenyn på deras hemsida...

Och den fina Apple-layouten på fönstren i Intel-reklamen.

Av fratey
Skrivet av NatoGandalf:

Mitt argument är att alla rosor är blommor men inte alla blommor är rosor. Sen kommer du och säger att en ros minsann är en blomma och inget annat.

Nej, du låtsas som att definitionen på en Mac är att den kan köra OS X, när definitionen på en Mac är en dator i någon av Apples produktlinjer.

Av fratey

Bör tilläggas att 18-55 med IS har barrel distortion på vidvinkel - men detta korrigeras lätt i till exempel Lightroom med fantastiska resultat.

* 50/1,8 är fantastiskt på cropsensor, men är en helt annan upplevelse på full frame.
* Sigma EX 18-50/2,8 DC HSM Macro för Nikon är ett mycket trevligt objektiv.
* Begagnat är riktigt bra! Man kan hitta begagnade 5D'or för runt 7000 med gott med livslängd kvar. Trots åldern springer den cirklar runt entrylevel-cropkamerorna. Däremot kräver de lite mer av användaren...
* D3000 är skit, sorry to say. Hoppa över den helt och titta på D3100/D90/D7000 om du ska ha Nikon.

Av fratey

Sätt din dator på viloläge istället för att stänga av den.