Inlägg

Inlägg som fratey har skrivit i forumet
Av fratey
Skrivet av S_Z:

Visst, men varför inte säga det direkt istället för att lägga på en tusenlapp.

Därför jag trodde att den kostade sju tusen, om det inte var självklart nog. Nästa fråga?

Av fratey
Skrivet av S_Z:

Jag trodde vi hade fått slut på 7000kr snacket nu när Apple säljer iPhones från Apple Store. 5995 får du en iPhone 4 för (olåst).

Dra av en tusenlapp och mitt inlägg är ungefär lika valid.

Av fratey
Skrivet av BareHipster:

Jag skulle nog inte ha några problem med att skapa ett tema som såg ut sådär, där det vita tog upp en mapp med mappar som innehöll alla appar.

Hur lång tid hade det tagit för dig?

Skrivet av BareHipster:

Finns knappt några skillnader på vad man kan göra på en android, och en iphone om den är jailbreakad.

Skillnaden är att det tar ungefär två sekunder för mig och två timmar för dig.

Skrivet av BareHipster:

Wallpapern finns tillgänglig, så den behöver jag inte göra något vid.

Widget finns liknande, kolla igenom koden, spendera 20 minuter på att göra om den.

Och sen ändra ikonet för mappar.

30 minuter som högst skulle jag anta.

Och sen om jag ville flytta någonting på något sätt hade jag fått spendera trettio minuter till the iOS way. För övrigt är inte Objective C min grej. Jag föredrar det som "just works".

Av fratey
Skrivet av tcntad:

Passar på att fråga här igen..

Är det nån som har en bra app som kan hitta t.ex en stulen/borttappad telefon/enhet?
Så man enkelt kan skicka ett sms till den å få gps'en aktiverad och en plats skickad till en och möjligen en hemsida så man slipper den lilla skärmen..

Lookut Mobile och andra aktiverar inte GPS'en på distans och vill helst inte ha den påslagen 24/7.

Lookout Mobile aktiverar GPSen på distans för mig.

Av fratey
Skrivet av S_Z:

Varför skulle jag ha behövt göra det? Har fortfarande kvar min 3GS själv och de flesta av mina bekanta som har iPhones har eller har ägt en 3GS. Vet precis hur den känns.

Min erfarenhet - en hel del lagg som dock ofta täcks av fina animationer.

Skrivet av FearsomeSwede:

Köp en iPhone 4 och så jailbreakar du den. Det är det bästa jag har gjort med min iPhone, då kan den absolut konkurrera med de flesta android lurar.

Menar du att en mobil för 7000 som du lägger på saker som tas bort i nästa uppdatering kan konkurrera med de "flesta" mobiler under 5500 kronor? Fint!

Skrivet av FearsomeSwede:

Jag tycker att android känns lite wannabe eller hur man ska säga. Känns inte alls lika exklusivt som iOS, men det är smak sak.

http://thestephen.net/q/anos.png

Jag tror inte någon iPhone i världen kan erbjuda mig den exklusivitet jag känner när jag låser upp min mobil och möts av det här. De billigare modellerna kanske är lite wannabe, men inte flaggskeppen.

Av fratey
Skrivet av marreinho:

Jag är för apple Älskar hur man kan samla allt på itunes o fixa apparna direkt därifrån också! Sjukt skönt. + iphone's iOS o hela mobilen är stilrenare. Sen en STOR fördel är väl att iphone 4 har multitasking och facetime. Vet faktiskt inte om någon andriod har multitasking. Själv tycker jag att man kan göra iphone mer personlig.
Jag lägger min röst på Iphone 4 iaf. Lycka till.
over and out, marre

Det här är det mest outbildade inlägg jag någonsin sett i mobilforumet.

Skrivet av flyawaynille:

Jag gillar båda av olika anledningar, ios gillar jag för 1. man behöver inte vara rädd för virus utan det är bara att köra på.

Vilka virus? Lever vi på samma planet?

Skrivet av flyawaynille:

3. gillar appstore mycket smidigt och många bra appar.

Skillnaden mellan Android Market och App Store är väl ungefär att man slipper skriva in sitt lösenord hela tiden.

Skrivet av flyawaynille:

Flash ser jag nästan mer som en nackdel än fördel har aldrig under mina 3 år med iPhone känt att jag saknar flash mer att jag är glad att slippa sega sidor pga reklam.

Uppenbarligen har du aldrig använt en Androidmobil med Flashstöd. Jag har inte sett en enda flashannons då man klickar på det man vill "aktivera".

Skrivet av S_Z:

Slutligen, att iPhone skulle vara trög i responsen och allmänt långsam och kräver omstart för att bli bra igen är inget annat än lögn. Min brukar ha en uptime på uppåt 30 dagar innan jag missar att ladda den och stängs av pga det, inte pga att jag måste.

Uppenbarligen har du inte använt de 3GSer jag ser dagligen i min skola och hemma.

Av fratey

Har du AHCI-läge på?

Av fratey
Skrivet av Oldskool:

Den mest stilrena macen är helt klart Mac mini. Den är dessutom billigast, och räcker till allt som du tänkt gör med den. Min rekommendation.

Den är också ett skitdåligt köp i dagsläget. Vänta på den nya generationen istället.

Av fratey
Skrivet av Elitist:

Hoppas på inbyggd 3G i nästa och thunderbolt är ju trevligt med tanke på det begränsade lagringsutrymmet.

3G är tveksamt, Thunderbolt är givet.

Skrivet av Elitist:

Samtidigt är jag också ganska sugen på en Vaio Z13... Lite tung och för hög skärmupplösning men är förmodligen det bästa alternativet för en resvänlig dator med prestanda nog att utföra en stationärs uppgifter.

Äh, med lite justering av DPI är upplösningen inget problem, men sedan kan jag inte uttala mig om resten av datorn i sig. Jag har ingen aning om byggkvalité eller ljud så jag vill inte rekommendera den pga okunskap.

Skrivet av Elitist:

PC vill jag helst undvika.

Det blir svårt med tanke på att det är just vad MacBook Air är. Du får nog fundera på en padda om du inte vill ha en PC.

Av fratey

Då får du den såld snabbt!

Av fratey
Skrivet av BareHipster:

Skojar du?

Jag har sett andra generationen för cirkus 600 så jag tror inte han får mer än 800 för den.

Skrivet av BareHipster:

Fortfarande en väldigt bra mp3

Den har aldrig någonsin varit en "väldigt bra mp3", däremot är den bra för vad den är - den billigaste vägen till App Store.

Av fratey

Några hundringar, med lite tur.

Av fratey

Är det 2011-modellen borde väl någon slags Thunderbolt gå?

Av fratey
Skrivet av zyberzero:

Jag ägde en X61s (WinXP) ett tag. Den tog INTE en sekund på sig från sömnläge till fullt körbar

Min piper till och sen är det bara att köra igång. På standardhårddisken.

Skrivet av zyberzero:

(därimot tog det 1,5 timme till batteriet var slut - när skärmen var avstängd!).

Själv fick jag ut allt mellan 4 och 12 timmar när batteriet var fräscht.

Skrivet av zyberzero:

Och speciellt inte WLAN-kortet - det tog en halvminut innan jag kunde börja surfa igen.

Får man ett B-exemplar slutar man gråta och byter ut det, vetja. Min tar ungefär en trettiondel av det där, som sagt.

Skrivet av zyberzero:

Precis samma sak upplever jag på min Dell E5400 (SSD, Win7/Linux), och mina jobbdatorer Dell E6410 (HDD, Win XP), Lenovo X201T (HDD, W7), Lenovo X201 (SSD, W7) samt Lenovo T410 (SSD, W7).

Då tror jag det handlar om error 30, då jag endast har upplevt detta på väldigt sega gamla datorer (tänk dig FS LifeBooks) samt äckliga ElGiganten-datorer (tänk HP Pavilion Mega Family med 120492348234 gigabyte hårddisk med typ 8 plattor i typ 2300 RPM och 8 GB RAM i omaka stickor)

Skrivet av zyberzero:

Visst, Windowsburkarna kanske tar en sekund på sig att visa vad de senast gjorde går rätt snabbt men steget från att visa till att interagera med datorn är det som är den positiva skillnaden för OS X. Det tar maximalt 4 sekunder till att WLAN är igång, och kör, och börjar skicka/ta emot data. Det tar betydligt längre tid på mina andra datorer, där Linux-maskinen tyvärr speciellt är det svarta fåret.

Min är redo att arbeta ungefär samtidigt som jag hunnit vika upp locket, och då tar jag inte några trettio sekunder på mig. Däremot minns jag att när jag drog in Mint på min dator så var den ganska seg på att vakna till liv...

Skrivet av zyberzero:

Det TS ville veta var för- respektive nackdelar med Mac+OS X-konceptet. Jag delgav en fördel som jag har upplevt bland mina 10-tal maskiner jag haft tillgång 24/7 de senaste 2-3 åren.

Givetvis, däremot vill jag påstå att det var felformulerat.

Av fratey
Skrivet av RaidSoft:

Det må vara obegränsad musik så länge man betalar för tjänsten, problemet är att de har långt ifrån all musik vilket betyder att du måste endå ha en annan källa för musik utöver spotify eller nöja sig med deras utbud.

Om "att man måste ha en extern källa för musik" är ett argument så torde den nya begränsningen på 10 timmar i månaden (vilket är 30 minuter per dag tjugo dagar i månaden, acceptabelt alltså) inte vara ett problem.

Skrivet av RaidSoft:

Sen så kanske inte alla är storkonsumenter av musik heller och även så "lite" som 99 eller 49 i månaden är mycket jämfört vad man skulle spendera på det normalt sett.

Du menar en skiva var 45:e dag för 150 kronor? Intressant.

Skrivet av RaidSoft:

Det handlar om prioriteter, den här ändringen gör att de personer som inte har så hög prioritet på musik tappar spotify som ett alternativ då de inte kan lyssna på sin favourit musik där eftersom den är begränsad till 5 gånger av samma låt.

Förhoppningsvis kommer de ändra till 5 gånger av samma låt per månad. Om inte så tycker jag det är ett mycket bra incentiv att uppgradera. 1,60 per dag är som sagt inte mycket alls.

Skrivet av RaidSoft:

Samtidigt finns det andra alternativ som INTE kostar (t.ex. grooveshark) så då är ju resultatet ganska klart för de?

Fast nu antar jag att du och jag inte har samma krav på ett "seamless experience". Jag vill inte ha ett webb-browserfönster utan GUI och hotkeys.

Skrivet av RaidSoft:

För någon som konsumerar musik på hög nivå eller vill ha tillgång till mobil funktionen i spotify t.ex. så kan det vara värt men försök inte att säga att ALLA ska tycka det är värt att betala 49 eller 99 i månaden för tjäsnten, som sagt handlar om hur folk prioriterar det, svårt att försvara o betala när det finns alternativ som inte kostar.

Hade du läst mitt inlägg ordentligt hade du uppfattat denna del av mitt inlägg -
[QUOTE="fratey;10962399"]samtidigt som man klagar om det/QUOTE]

Av fratey

Skitbra, mer bandbredd för mig som har råd! Har man inte råd att betala 1,60 per dag för obegränsad musik samtidigt som man klagar om det, bör man varken äga en mobiltelefon efter 2005, en dator, eller ett enda klädesplagg med ett värde på över 200 kronor.

Av fratey

Enligt mig är det mest prisvärda sättet att piffa upp ljudet en Xonar DX som finns för cirkus 600 kronor på Prisjakt. Rekommenderas. Hellre hörlurar för 400 spänn och Xonar DX än hörlurar för det tredubbla och integrerat ljudkort.

Av fratey
Skrivet av zyberzero:

Ett plus med OS X som INGEN annan har lyckats med bättre är sömnläget när man fäller ner locket. Det tar ~4 sekunder från det att man fäller upp locket tills systemet är fullt körbart, inkl. WLAN. Det kan jag inte på vare sig min W7-installation eller Linux-installation.

Konstigt, i sömnläge tar det min gamla X61 under en sekund innan den är uppe och kör på. Hibernate tar längre tid, men det är för att den har en hårddisk i sig till skillnad från MBA'en och det verkade vara sömnläget du pekar på. Vad exakt har det här att göra med OS X, nu igen?

Av fratey
Skrivet av KiXeR:

Källa på det? troligt är det att det kommer nya men man vet aldrig.

Källa finns sällan vad gäller Apple, ledsen.

Av fratey

Ska du ha den till högskolan tycker jag du borde vänta till sommar, då kommer de nya Airsen!