Inlägg

Inlägg som pompe90 har skrivit i forumet
Av pompe90
Skrivet av elkeR:

Tjenare! Jag kanske är lite efter men jag testade att leta efter uppdateringar och fann en massa så jag installerade allting. Är detta porticouppdateringarna som släpptes för ett tag sen? Om inte vad är det för uppdateringar?

Sen har jag även fått min trådlösa laddare (en sen julklapp från min broder ) och jag förstår verkligen inte hur jag kunnat leva utan det förut. Så jäkla underbart!

Jag har: 1232.5951.1249.1016

du kommer få senaste uppdatering snart via OTA.

jag klarar mig inte utan en trådlös heller, iaf på ett psykiskt sätt. Löjligt fint att ha på nattduksbordet.

får man fråga, har du haft någr/större/mindre problem med mobilen? (intressant å veta bara )

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av snuffe82:

Någon som vet hur man kan få 4g på sin lumia med Telenor? Är det någon tilläggstjänsts? Täcknade abonnemang hos de i december och då hade de inte 4g än, men har det nu vad det ser ut som..

först skall du ta reda på om du har 4G aktiverat i ditt abg.

sen skall du kontroller med dom att ditt simkort klarar av 4G

sedan blir det att kontroller om Telenor har 4G i ditt område för mobilabg.

och till sist, se till att ha minst portico firmware på din mobil, alternativt senaste uppdateringen till din lumia.

om allt detta är klart men fortfarande inte funkar, klaga hos Telenor, dom kan klanta sig med inställningar i deras system, inget ovanligt om allt annat är "rätt".

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av MrPhilicorda:

Antagligen är 1308-uppdateringen bara något som går in i grundsystemet och gör vissa förberedelser för kommande funktioner. Min gissning är att det kommer gå till på samma sätt när den kommer ut officiellt. Först ser man inga synliga ändringar när man uppdaterar utan funktionerna tillkommer senare i form av en serie applikationer som man tankar hem från Store.

din gissning är helt rätt. Exvis utrymmeskontroll får man endast via senaste system appen "extra + info", Om man har 1308. Äldre firmware får man det ej. Nyare än 1308 så ska det vara inbakat i systemapparna som finns i firmwaren.

detta har jag redan förklarat lite kort om tidigare men bekräftar det nu också.

om man har uppdaterat sin mobil så man har "1308" firmware-versionen så behöver man manuellt uppdatera eller vänta på automatiska uppdateringarna för systemapparna så man får alla nödvändiga extra funktioner eller kanske buggfixar(vem vet utan changelog?) som finns i senaste systemapparna.

punkt

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Herr kanin:

okej va bra undra om det kommer se ut som wp8 eller om dom gör nytt från start

jag hoppas på iaf att det blir mer funktioner, mer stöd för typ dnla(stavning?) liknande tjänster. Mer appar, mindre begränsningar för utvecklare så dom kan göra bättre appar. Ja, förfining utav wp8.

en jämförelse är väl i dator världen, win Vista vs win 7 skulle jag gissa på.

jo mer inställningar för os:et i sig. Skulle vara underbart, för MS är verkligen på rätt väg med WP, behövs bara lite mer inställningar, mindre buggar haha.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Herr kanin:

Funderade på om lumia 920 kommer att bli uppdaterad till WP9?? läste nyss att Microsoft kommer att sluta att ge stör åt WP7.8 samt WP8 om 18 månader.
Man börjar fundera på vad dom tänker med, kommer gå i taket om 920:an inte får WP9.

jodå, 920 får wp9

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Telepati:

På vilket sätt kommer den att vara OP-låst? Har alla möjlighet att få den men att man måste kontakta sin OP först och de i sin tur aktivera tjänsten, eller kan det vara så olyckligt att bara någon OP kommer ha tillgång till den?

Det som appen mätare visar ser man ju på ex mina sidor hos sin OP. Visst är det smidigare i en app, men det jag menar är att infon finns inom räckhåll, om man nu vill åt den. Jag hade också uppskattat en app likt Data sense, för Mätare är lite simpel, även om infon om förbrukad data är lite intressant. Jag minns att jag körde vissa appar och sedan kollade direkt efter i Mätare för att se vilken som drog vad, etc. Så visst kan man ha nytta av en sådan app.

såhär här har jag förstått det som:

*inbyggt i wp8 redan men aktiveras utav operatör

*visar allt som man kan se på operatörenssida, men även mycket annat som vilka appar som har hög förbrukning

*endast Verizon(tror jag) hade detta system igång från release datum. Skulle inte ta "lång tid" innan det kom till andra länder, handlade om information till operatörer, samarbete osv.

så kortfattat kan man säga såhär, så fort någon operatör vill stödja datasense i deras system och drar igång detta så känner os:et av detta i mobilen mha gsm nätet.

formulera andra inlägget lite dåligt men man kan nog säga att det är "operatörlåst" eftersom det är upp till var och en utav OP som väljer om dom vill stödja detta.

Microsoft har alltså gett OP all "makt" till datasense appen. Frågan är bara när detta kommer, vilken operatör som är snabbast på att ordna det här.

om jag inte minns fel så tror jag att TRE har svarat på sin support att deras tekniker redan kollar på detta. Men detta var ett tag sen jag läste det.

om du inte förstå får du med glädje kolla upp hur datasense funkar på MS hemsida å samtidigt vem som har ansvaret att det skall funka osv. För jag är inte 100% men har iaf ett hum on hur detta var när jag läste om detta, då jag saknade funktionen redan från dag 1.

(OBS! reservation för felskrivning i texten, jobbar å kör bil just nu nämligen)

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Telepati:

Mätare är en app som finns i Nokia Collection i WP 7.8. Du har väl själv en 920? Då ser du ju att den inte finns där? Däremot ser jag att den finns i NC på min gamla L900, så nu var den saken utredd

Jag vet inte hur Data sense funkar men 'mätare' visar på antal samtal, antal mess, och förbrukad datamängd.

okej, då är det ungefär samma app som datasense, fast datasense skall vara mer utvecklad då, samt är lite utav en operatör låst app.

blev förvirrad när en person börjar skriva om mätare i Nokia Collection, å SJ har man ju 920 som du visste, så då kollar man ju såklart vad personen menar men hittade ej appen. Efterfrågan på datasense är hög hos mig.

sen i såg jag att det snackades om WP 7.8 app å inte wp8, därav blev jag förvirrad.

japp nu är det utrett.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Telepati:

Jag sa ju att den appen inte finns till Lumia 920 (den finns inte till WP8 överhuvudtaget)?

Eller syftade du på Mitt Telia?

http://www.windowsphone.com/sv-se/store/app/mitt-telia/398cdd...

tänkte på "Nokias egna" som tydligen kallas "mätare", citerade personen innan dig som inte lät som om det var datasense, för den finns ju inte i sverige än vad jag vet.

edit-

nu såg jag vad du skrev, men är "mätare" något liknande datasense då eller?

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Jfqvist:

Har man Telia så har dom en app för detta om du vill slippa sms:a.

Annars så är Nokias egna program "Mätare" bra. Fungerar till alla operatörer och finns i Nokia Collection.

eeehh? Vad menar du för app?

har du lust å länka den? (Nokias egna)

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Cadoro:

någon som vet om det finns en datorräknare (tror det heter så) på 920? Så man kan se hur många GB man förbrukat?

datasense så fint som det heter är funktionen du kanske letar efter. Detta är inbyggt i wp8 redan från början men för att få tillgång till detta så skall den operatör som du har godkänna och "stödja" den i deras system.

den visar datamängd spenderat under varje månad och mycket mer. Men jag har ingen aning om när detta kan komma till sverige eller när operatörerna kommer vilja stödja detta. Dumt gjort utav MS att lägga denna funktion helt i operatörernas händer.. Vill ha den!

men vilken operatör har du eller vill du även se wifi användande? För datamängd via en operatör kan du normalt se hos operatörens hemsida. Exvis tele2 har den enkla sida " wap.tele2.se " där man kan se om man har mått sitt "tak"/gräns på datamängd för månaden men även andra saker. Behöver inge inloggning där vilket är smidigt då tele2 använder sig utav sim-id som kontroll.

3de parts appar vet jag ej om det finns, kan tippa på att det ej finns, om det nu skulle finnas är dom nog inte Bra alls.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av concorde11:

1308.0002 slutar den på!

tack! Jag har samma nu, alltså den firmware jag egentligen skall ha på mobilen som den skeppades med.

har givetvis fortfarande problem med "store", att det ej kommer uppdateringar för appar. Vet vilka appar som skall uppdateras nu efter att ha bytt firmware några ggr senaste veckan. Har försökt hitta någon lösning men finns inga ännu på problemet. Enligt Microsoft skulle det vara löst iom portico släpptes men icke.

har nu väntat i några dygn tror jag på updates. Orkar inte hålla på å fippla längre med mobilen, nu lär jag "orginal" på allt å bara håller tummarna för att allt löser sig utav sig själv. Kommer att manuellt uppdatera lite appar, typ "extra + info" så man får utrymmeskontroll funktionen i systemet. Den är fan riktigt trevlig, saknad är det rätta ordet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Telepati:

Vad hade du väntat dig, att när de väl släpper en app så bör det sedan komma en massa uppdateringar i tät följd, eller en rejäl veckan efter? Vad är det som fattas, tycker du? Själv tycker jag den är okej, definitivt bättre med den än utan den och jag tycker den är rätt schyst. Den strular inte och den spelar på ett smidigt sätt upp den musiken jag vill. Men du kanske fick en buggig variant?

håller med dig.
tycker exvis Spotify appen som är en BETA funkar faktiskt Bra för att vara en beta, jag har hittat några buggar och saknar några funktioner men bättre att dom släppte betan än att låta oss vänta i 3mån till innan "final" kommer ut(OBS! Det är bara vad jag tror att det kan ta för dom att fixa en "färdig" app) just för att musik kan man säkerligen inte vara utan

men man kan inte sticka huvudet i sanden å tro att det inte finns företag som släpper appar bara för att mjölka. Sådana har vi gott om. Man får hoppas bara att SVT gör en Bra app och fortsätter att utveckla den, här är det ingen brådska för mig iaf att ha appen. Men skall bli spännande å se vad dom lyckas åstadkomma med.

Spotify har mycket annat för sig, tror definitivt inte att wp8 är prio 1 på listan. Dom tampas med mycket andra saker, pga deras ekonomiska läge men detta hör till någon helt annan tråd.

jo en viktig punkt i det hela är att vi alla konsumenter saknar nog den viktigaste biten utav allt. Det är information/status om vad som händer.

Spotify är sjukt dåliga på att informera sina kunder, skrämmande dåliga alltså. Menmen, man kan inte få allt här i livet

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av stelex:

Förmodligen har du helt rätt, snart kan man inte skylla på att man har en WP (förutom då WP7.8 och nedåt så klart).

undra hur dom skall kolla om man har en smartphone eller inte

fast det är bara å neka om man nu inte kollar på SVT, barnkanalen, sveriges radio osv, å inte vill ha något med dem att göra.

kul ändå att SVT fixar en app. Då lär tv4 å tv3 haka på senare. Tror dock inte att SVT kommer lägga 110% krut på att få en Bra, den behöver endast funka så mycket så man kan se klipp å streama live så dom kan säga att det finns en funktionsduglig app så radiotjänst kan kräva pengar för det.

men det visar sig snart.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av oroxlid:

Men du litar på amerikanska företag?

Skrivet av The Mupp:

Jag litar inte på kinesiska företag...

Huawei antenner/system finns det gått om i våra mobil/data nät. Kika på några master så får man se vad för märke som sitter där

sen kan man bara kika på äldre toppmodemen som huawei har, E398 som jag har lyckats att tanka i 89Mbit/s NED via Telenors nät. Upp runt 40/45Mbits

Skrivet av backfeed:

Huvva-Huawei. Jag kommer aldrig frivilligt köpa någon av deras totalt genomruttna produkter.

Enbart pinsamt att gapa om sådana fantasisiffror. Jag hoppas ingen låter sig luras.

fantasisiffror?

Skrivet av SprengdPanda:

Synd att 4G-nätet inte klarar 150 mbit/s då..

Dessutom har Telia max upp till 40 mbit/s, Tele2 80 mbit/s. Så jag förstår inte varför man ska ha en router som ska klara 150?

vem har sagt att "4G-nätet" inte klarar 150 mbit/s ? det gör det visst. Men inte nuläget eftersom operatörerna behöver uppdatera lite i mjukvaran osv. Ser inga helst problem att komma upp i 150mbit/s när väl någon seriös operatör erbjuder det

Av pompe90
Skrivet av oroxlid:

Men du litar på amerikanska företag?

Skrivet av The Mupp:

Jag litar inte på kinesiska företag...

Huawei antenner/system finns det gått om i våra mobil/data nät. Kika på några mastar så får man se vad för märke som sitter där

sen kan man bara kika på äldre toppmodemen som huawei har, E398 som jag har lyckats att tanka i 89Mbit/s NED via Telenors nät. Upp runt 40/45Mbits

Av pompe90
Skrivet av concorde11:

Efter att jag lade in svenska Portico från att ha haft norsk mjukvara innan så blev mobilen avsevärt mycket sämre! Batteritiden, touchen M.m. Blev sämre...

Efter att ha flashat in den senaste Norska mjukvaran nu så fungerar telefonen exemplariskt! Allting verkar fungera som det ska nu och hela mobilen känns även rappare på nått sätt!

Så inga problem alls nu att ha norsk mjukvara som det verkar hittills iaf

vilken firmware ändelse har du? 1002?
heter något med Scandic NO?

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90

Någon som har testat senaste firmware som även har problem med "rassel-ljud" i sin mobil från vibratorn?

jag har haft rassel sen jag köpte mobilen men efter denna firmware som kom ut i veckan så låter inte vibratorn på samma sätt längre. Ni kan testa mha appen "Massager"

min vibrator i mobilen låter nu faktiskt helt okej?! Kan ju inte vara någon tillfällighet, snarare en mjukvarufix från nokia/MS.

märkte detta när jag fick några sms efter varann nyss, så jag var tvungen och testa i massager appen om det jag trodde stämde.

OBS! Detta behöver inte vara till 100% att det är så, men just nu verkar vibratorn låta Bra sen någon timme tillbaka(då jag uppmärksammade detta)

Av pompe90
Skrivet av Telepati:

Varför flasha när man vill uppdatera? Eller du kanske använder det ordet flasha till allt som rör kablar, lurar och en dator där luren skall förändras i någon mån?

Du säger att du både flashar och uppdaterar i samma tycke. Kanske använder flasha i tid och otid för att det låter så flashigt?

Själv tar det mig mindre än 5 min att uppdatera i MSU. Men vem vet vad framtiden har i sitt sköte, med tanke på hur krångliga NCS har blivit i de sina två senaste versioner.

nu tycker jag att du borde ta på dig nattmössan å sova. Lite dålig ton på dig just nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av concorde11:

Jag valde att få ikonen på skrivbordet men den hamnade inte där? Så jag försöker öppna programmet i program mappen och då händer ingenting!
Så har inte den blekaste om vad det kan vara som strular. (Har testat att starta om datorn också)

I mappen
Nokia->Nokia care suite->multi software updater 5.0 där finns de en direkt ikon till MSU. Den går dock att öppna som sagt

den kör jag på, när jag flashar så låter jag USB sladden utdragen. Välj firmware å tryck start, sen kommer retry rutan upp, sätt i USB kabeln å starta om mobilen mha power+volym ned

när den blir svart skärmen så trycker du snabbt på retry så börjar den flasha mobilen.

verkar underligt att ni har så stora problem med att bara ens starta programmet.. Mycket konstigt

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Telepati:

På vilket sätt menar du att utrymmeskontrollen hänger ihop med exra info? Det är vitt skilda saker, jag tror du förväxlar det med att båda dessa ingår i den nya uppdateringen.

Jo, såhär ligger det till. Jag flashar mobilen till senaste firmware, när väl detta är klart kollar jag under inställningar. Nä, där finns ingen "utrymmeskontroll". Då går jag manuellt in på en "dela länk" för "extra info" appen i store(som hittades på wpcenteral) och då finns det en uppdatering för denna som jag får uppdatera manuellt.

uppdaterar extra info system appen och plötsligt finns "utrymmeskontroll" under inställningar längst ned (så har det varit vid varje omflashning, dyker endast upp pga update av extra info FÖR MIG)

sen detta med store notifikation om nya uppdateringar, Microsoft säger själva eller okej deras support säger att dom är medvetna om problemet, där store ej visar nya uppdateringarna.

finns flera trådar på WP central om detta och har diskuterats tidigare i denna tråd.

så jag tror att vissa firmware är "trasiga" alternativt något i MS system för store som är trasigt.

känns inte som om du förstod hur jag menade, så var tvungen å förklara lite bättre nu.

Skickades från m.sweclockers.com