Inlägg

Inlägg som pompe90 har skrivit i forumet
Av pompe90
Skrivet av Sir. Haxalot:

Jag har hört rykten om att iOS 7 (åtminstone betan) har problem med Telenors nät. Kan någon bekräfta om det är sant eller falskt?

tjejens i5a med ios6 har problem med telenor sen första dagen, apple själva säger att det är fel på telenor och telenor säger att apple är felet.

Men det är inte så stora problem, den tappar täckningen och söker utan att hitta. Det man får göra är att starta om mobilen eller sätta den i flygläge och tillbaka så hittar den nät.

ios7 vet jag ej om det blir bättre, har inte uppdaterat mobilen ännu.

Av pompe90
Skrivet av nisselask:

Någon som vet om man kan växla ljudkälla under uppspelning exempelvis om jag lyssnar via Bluetooth till min hemmabio och sedan vill byta till hörlurar, måste finnas ett enklare sätt än att gå in i inställningar och stänga av Bluetooth? Inga problem på Ios eller Android som jag haft innan. Tycker för övrigt att musik uppspelnings programmet från Nokia eller det från Xbox är grymt sega att starta och navigera i förslag på något bättre program?

För övrigt är jag ganska nöjd med Lumian förutom att de flesta apparna jag provat som Spotify och Facebook är grymt mycket sämre än motsvarigheterna till Ios eller Android, sen saknar man ju väldigt många bra appar också.

Skickades från m.sweclockers.com

tar 1sek å starta Nokia å Xbox appen hos mig.

Spotify appen har blivit mycket bättre sen första versionen men Spotify lägger knappt någon energi på WP faktiskt. Lär väl dyka upp någon uppdatering efter årskiftet.

facebook däremot har blivit riktigt grymt, jag är med och kör facebook beta som får alla senaste uppdatering M.m innan officiella appen för detta. Just nu har jag inga synpunkter på dåliga saker på betan, den blir bara bättre å bättre varje vecka. Där uppdaterar dom appen väldigt flitigt. Och för att klargöra vilken app jag snackar om så är det Facebooks egna officiella och deras beta app, alltså inte tredje parts bajset som finns.

Av pompe90

Bästa med BF4 är att man får lite utav en BF2 känsla när man ser på videon. Denna gång lär det bli ritkigt grymt tror jag, BF3 var helt okej men det kändes inte som om det följde samma anda som BF2 som var en utav dom bästa spelen i serien. Vi får se om BF4 ändrar på detta

Av pompe90

btw, priset ligger över 7kkr i GB på 5S @ Apple

Hm vad blir det plus privatkopieringsavgiften m.m i sverige ? billigt ...

Av pompe90

Hm... Det enda intressanta som apple lyckades med 5S var nog hemknappen. Fingeravtrycksläsaren och designen på hemknappen. Men.. Just tekniken bakom fingeravtrycksläsaren är ju taget från företaget dom tidigare köpte upp för ett tag sen så mja.. apple cred till designen på hemknappen!

Inget mer..
Nä Blir och ha kvar mina lumior samt en 1020 sim är snart på ingång 8)

Av pompe90

Då återupptog man sin folding då Får se hur länge man orkar höra på datorns surr

Skrivet av anon127948:

Roligt att ni tittar på folding@home som är känd för att vara nvidia centrerad som fan. Om man kollar på lite andra BOINC projekt så märker man att AMD soppar mattan med nvidias GPUs när det kommer till beräkningar.

Men vilken är bättre, vilken föredrar du och kör du något liknande program i skrivande stund?

Själv orkar jag bara hålla på med folding mest för att försöka krypa upp i sweclockers laget. dock lär jag inte bli bättre än nr 40-50 men ändå

Av pompe90
Skrivet av CFSsss:

Japp - jag tror det är framtiden. Man har en kraftfull processor typ haswell i7 iris i sin bärbara. Det gör att man kan göra allt man behöver göra när man är ute och rör på sig.

Sedan när man kommer hem dockar man upp den mot sin NAS (vilket ger automatisk säkerhetsbackup också) och sin externa grafiklösning. Vips så har man tillgång till alla sina filer och all kraft i värden för spel, rendering och VR?

Som flera säkert vet jobbar SilverStone på den här: http://www.bit-tech.net/news/hardware/2013/06/06/silverstone-...

samt om detta blir framtiden så kommer bärbara datorer också bli smalare, lättare och ha längre batteritid för då behövs ju inte något extremt grafikkort alls i datorn förens man kanske kommer hem å ska spela. Bara å plugga i å köra.

Ser fram emot när första pryttlarna kommer

Av pompe90

tips

riktigt snygg stoppur (m.m)
gratis för tillfället.

http://www.wpcentral.com/avirall-best-stopwatch-windows-phone...

håll koll på wpcentral, brukar dyka upp tips på bra appar m.m där men även andra trevliga nyheter

Av pompe90
Skrivet av Telepati:

Berätta gärna hur du ska kunna blocka dem? Du kan bara blocka nummer du vet om, och privata, så hur ska du kunna blocka reklam-sms (något jag aldrig fått), när du inte vet vilket nummer de kommer skicka ifrån? Och blockar du privata nummer så riskerar du att missa någon som du vill prata med.

Så detta filter är inte så fantastiskt som det först kan verka. Den som blir blockad får upptaget när den ringer, och leveransrapp när den messar. Men ringer vederbörande från ett annat nr, vilket man kan räkna med om man har upptaget i 10 timmar, så kommer personen fram.

För att den skulle fylla en funktion så skulle fler filter finnas. EX en lista där man har de som kan ringa in, resten är blockade. Då styr du över det. Ingen kan ta sig in via något annat nummer. Men nu kan du bara göra en lista med de blockade, och alla andra nummer kommer igenom.

SMS-blocken är bäst för den ger avsändaren en lev-rapport (det har jag kollat) så vederbörande tror ju att det kommit fram. Men då sitter det i filtret. Den kan vara bra när man är upptagen och en polare ska bara jobbig. Den kan aldrig avslöjas för avsändaren får en levrapp, så den tror det nåt fram, men det har det inte. Det som är bra är att du kan ställa in så du får meddelande om att blockeringar skett, men också att man kan läsa messen i efterhand, om man vill, då appen har dem. Men det finns mycket att göra på detta, vilket garanterat kommer.

Givetvis.

jag har faktiskt ett antal nummer som är ett återkommande problem. Vissa telefonförsäljare samt reklam-sms. Reklam smsen kommer från samma nummer så där är det inga problem.

om det är en ny telefonförsäljare så gör det inget, bara att svara annars vet man inte vem det är sen block.

men jag förstår hur du menar, men som sagt så har jag mest problem med samma nr å inte nya nummer varje gång.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90

Grymt att man kan blockera sms å telefonnr nu!!! Dags å blockera alla j-vla reklam sms och telefonförsäljare... Mogahshhsah

hornen växer!

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Kirill:

Har du knapplås på telefonen påslaget? Luren dyker upp först EFTER du har låst upp telefonen din...

om den gör så är det en bugg. Så är det iaf inte på min

ni som vill ha systemapparna uppdaterade direkt efter amber uppdateringen är inladdad, ladda ned "lumia pusher" appen

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Alexis_A:

nån som vet om även den officiella "svenska" uppdateringen kommer att innebära en formatering av telefonen (återställning)?

så som jag har fattat det skall det inte behövas om det kommer OTA, men varför inte bara ha synkning igång till skydrive ?:) förlorar man inget. Kanske hur man har "designat" sitt skrivbord men allt annat skall vara som innan efter en återställning OM det nu behövs på en OTA uppdatering. Aldrig testat OTA själv.

offtopic:
extra utrymme (50gb) på skydrive köpte jag på något erbjudande för länge sen för 49kr/år! 8)

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av jmkbiker:

Samma som mig. Bingat lite och som jag har förstått det är produktkoden för Svensk Röd Lumia 920 och att det ska gå att flasha manuellt med fil som länkas tidigare tråden som är till Svensk svart 920. Jag har dock inte gjort det än då jag har inte fått helt klart om det kan bli problem med framtida uppdateringar mm. Det som retar mig är att 059Q9H3 tydligen fanns igår men numera är bortplockad, varför Nokia har gjort det vet jag inte..

kanske därför folk inte kan uppdatera mha retail programmet!

Nokia gjorde ett misstag å lägga ut dom för tidigt måste ju vara en förklaring ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av rickie:

använder NFU, kanske det som är problemet.. Inte samma typ av fil?

Nokia care suite skall användas om har laddat ned filer för flashning. Då behövs nog ock en specifik version om jag inte är helt fel ute. Borde gå å googla på det

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Telepati:

Någon lirare som kan förklara detta: Ansluter en lur till datorn, luren (batteriet) börjar laddas, men den dyker inte upp i utforskaren, och datorn plingar inte till som om man pluggat in något. Då tänker jag, aha, det är fel på USB-sladden, men efter att testat 97685 olika sladdar så känns det som att det kan uteslutas. Nästa tanke blir, jaha, det är fel på USB-ingången, men det bör det nog inte vara då andra lurar går att plugga in plus att denna luren ändå får ström via ingången? Därför blir min tredje tanke, jaha, det är fel på usb-ingången i luren, men då undrar jag varför den går att ladda?

Den som löser detta är en kung, jag måste lösa det för nu när jag bekantat mig med Amber så vill jag lägga in det på en till.

det verkar låta som en bugg i mjukvaran starta om både mobil å dator sedan koppla in i datorn. Testa installera om drivare ?
Även om det känns som ett långskott faktiskt så kanske det är värt att prova.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Hobbydiktatorn:

Jahap. Köpte en 920a idag. Den hänger sig precis hela tiden. Går inte att använda den i över 2 minuter utan att den hänger sig. Finns det något hopp eller är det bara att reklamera på en gång?

återställning utav mobil, alternativt uppdatering till amber. Om inget funkar så reklamera å få en ny. Väldigt få som har sådana problem, ibland är det bara en bugg som försvinner efter en soft-reset, ibland krävs hard-reset men sen kan det även vara mer fel vilket innebär reklamation

sicken otur att du fick en problem lur då :(!

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Atenza:

Jag hittar inte heller någon ny programvara, endast 1232.5957.1308.0001

söker ni efter ny uppdatering på mobilen eller via retail programmet?

amber finns endast tillgängligt via retailprogrammet, kommer OTA snart antar jag(1-2veckor)

är en länk för "Nokia Software Updater For Retail"

http://d-h.st/g9y

detta program är löjligt enkel att installera och använda. Installerar alla nödvändiga drivrutiner osv om man inte har det sen tidigare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av caprice666:

Har en norsk, men har 0002 som sista siffror. Det är väl den norska?
Blir nog bara att vänta.

ja det skall vara den norska. Jag var iaf tvungen att flasha från 0017(svenska) till 0002(norska) så jag kunde se uppdateringen. Detta pga jag hade flashat till svenska portico för ett tag sen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90

Kom ihåg! Om ni inte har rätt "version" på mobilen så flasha tillbaka till orginal innan ni försöker igen. Säg att ni har en norsk variant, elgiganten mobil. Flashat till svenska portico, då bör man flasha tillbaka innan man försöker leta efter amber i nya retail programmet. Annars ser den ej uppdateringen, eller?

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90

Är det bara jag eller flyter mobilen på bättre med amber än portico?
Nu vaknar även mobilen direkt när man trycka på låsknappen, vanligtvis brukade den inte vakna förens efter tredje knapptryckningen, hände varannan timme kanske.

appar cachear bättre eller om vi säger såhär, dom öppnar sig snabbare än tidigare. Har 4mb på "temporära filer" jämför med portico där man hade minst 400mb efter omflashning ex vis.

9tim efter amber uppdateringen blev klar på mobilen å är ruskigt nöjd. Microsoft har verkligen filat till ordentligt på denna uppdatering jämfört med portico. Undra hur blue blir då!
Skickades från m.sweclockers.com