Inlägg

Inlägg som obeleaf har skrivit i forumet
Av obeleaf
Skrivet av CorruptedLungs:

Vad är det som gör dig så såld på denna? Jag är bara nyfiken.

För det första är jag intresserad av en tablet med ultrabookspecs och därigenom blev surface pro ett alternativ. För det andra tror jag att "pennfunktionen" är praktisk att använda då man studerar. Det enda som jag finner negativt med surface jämfört med acerplattan är att surface är aningen liten och lite för plastig för min smak.
Hur som helst, jag är intresserad av en tablet som kan klarar av "laptopuppgifter".

Av obeleaf

Jobbigt för microsoft och jobbigt för mig. Vänta på nästa generations microsoft-tablet med haswell och windows 8 blue eller köpa surface pro. Det känns som ett lotteri om de nya enheterna kommer till Sverige innan q4 eller kanske ännu senare...

Av obeleaf

Jag antar att 899 och 999 är exklusive moms? Om avgifter är inräknade i det dollarpriset kommer det inte svida så mycket, ju! Jag hade långt gångna planer på att investera en Acer iconia w700 men deal breaker blev den uteblivna "pennfunktionen". Det enda negativa med surface pro imo är skärmstorleken, jag hade gärna sett den några snäpp större. Jag kanske är en minoritet? hur som helst, Bill stfu and take my money.

Av obeleaf
Skrivet av Datoristen:

Ja, det går alldeles utmärkt.

Tack för svar! Det jag var orolig för var att det skulle vara någon plug-and-play funktion som inte fungerade på samma vis på en surfplatta som på en full-blown PC.

Av obeleaf

Surfplatta + windows 8 + usb-tangentbord - möjligt?

Tja! Kan börja med att ge er lite bakgrundsinfo så att ni ska förstå min situation: Planen är att helt överge laptopträsket och övergå till en produkt som både kan fungera som laptop och surfplatta, men problemet är att jag inte kommer klara av att skriva på de små tillhörande bluetooth-tangentborden. Ett annat krav är att jag vill förbli slav under Gates gröna operativsystem. Den surfplattan jag fann mest intressant var därigenom Acers Iconia Tab W700.

Min fråga till er på forumet är således:
Är det möjligt att använda ett trådat/trådlöst "vanligt" tangentbord till en surfplatta med fullversion av windows 8?
Det kanske verkar märkligt att vilja använd ett vanligt tangentbord till en surfplatta men när jag inte har någon stationär dator och alltid använt ett externt tangentbord till min laptop kommer det kännas ineffektivt att skriva på de miniiiimaaala bluetooth-tangentborden.

Av obeleaf

Om det nu kommer gå gå starta i skrivbordsläge och söka globalt, i hela datorn, vad är då skillnaden jämfört med w7? Vad är argumentet för att byta till w8? Mycket snabbare? Personligen är jag lite tveksam pga min känsla är att spel och program fortfarande är mer optimerade för w7, am I wrong?

Av obeleaf

Större skärmar och högre upplösningar åt folket! Det skulle ju inte heller skada att fasa ut gamla blu-ray heller. ultrablu-ray 2014.

Av obeleaf

Ha! Rymmer två filmer. Fungerar nog bäst som bild-NAS när man är på resande fot.

Av obeleaf

Tdp på richland? Under 65? Känns inte värt att köpa trinity nu om tdp sänks markant. HTPCn skulle nog både uppskatta mindre värmeutveckling och strömförbrukning.

Av obeleaf

Som vanligt så dundrar Samsung på med värstingkomponenter men sen klär dom in dom i ett chassi av plast. Deal breaker!

Av obeleaf

HTPC - Kommer nätagget räcka?

Tjo, tänkte kasta ihop en HTPC med följande komponenter:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3054291/2013-03-03

Jag har ingen tidigare erfarenhet av externa nätaggregat och undrar om något vet om kapaciteten räcker? Det jag har kommit fram till är att det borde räcka men jag vet samtidigt inte till 100% vad moderkort, minne, ssd osv drar. Någon som har erfarenhet av hur mycket värme som utvecklas etc. TY!

Av obeleaf

Helt bisarrt. VARFÖR ska man behöva betala tv-avgift om man har internet. Varför gör dom inte bara så att man måste skapa en profil för att se på svt. En sådan profil skulle gå att applicera på både på steam/tv-utbudet. Men det skulle dom ju aldrig genomföra för då skulle dom inte kunna mygla in alla dom som faktiskt INTE nyttjar tjänsten. Djävligt tacksamt för människor som varken ser svt på dator eller tv. Korruption. Jag har betalat tv-avgift i ungefär tre år och har inte sett en sekund på tv överhuvudtaget. Använder bara min tv för att se blu ray filmer. Men enligt radiotjänst så måste jag betala iaf. Om dom ska mygla in olika regler så att dom täcker upp hela befolkningen så är det lika bra att dom gör det till en obligatoriskt skatt.

Av obeleaf

haha nostalgi, sitta och spela offline-spel och använda skoldatorerna för att leta fusk på xcheater och skriva ut X-D

Av obeleaf

"okomprimerade semesterfilmer" hahah (Y) sen om det är i samma rum så är det ju inte superjobbigt att dra en kabel heller.

Av obeleaf

billigt

199$ var inte det sjukt billigt? Eller skyhöjer dom priserna när dom kommer till sverige?

Av obeleaf
Skrivet av Marcusk:

Betongen leder värme.

Betong leder säkert värme, men inte alls lika bra som en kylfläns av tex koppar. kommer bli vaaaaarmt

Av obeleaf

sen OM den lyckas starta kommer den bli sjukt varm direkt då värmen inte kan ledas bort, tänk dig ett chassi med mycket kablar där kan det bli väldigt varmt och nu är komponenterna instängda i ett lager av betong, ggwp bsod

Av obeleaf

Vatten+cement+dator=nja Moderkortet och resterande komponenter hinner absorbera mycket fukt innan den torkar igenom som du tror att den ska göra. Sen så är ju fukten/luften instängd(den som har absorberats) så jag förstår inte riktigt hur du har tänkt att det ska lösa sig!

Av obeleaf

den var faktiskt sjukt fet!=D

Av obeleaf

Det jag är rädd för är att om dom stryper all bit-torrent trafik i Sverige så kommer dom att göra monsterhöjningar av priserna på film och musik pga att det inte är någon "konkurrens" och alla måste köpa all sin media!