Inlägg

Inlägg som Gauz har skrivit i forumet
Av Gauz
Skrivet av Goatfriend:

Det jag skrev om gäller också Sundbybergs stadsnät med Bahnhof som leverantör. Har inte varit i kontakt med kundtjänst än. Hatar verkligen stegen att komma förbi first och second level support (där de alltid säger de inte har några problem utan felet är i min utrustning).

Skrivet av jehuty:

Drar mig till att ringa pga det. Brukar alltid beskriva felet och sen direkt gå igenom ALLT jag har testat så att jag snabbt kan gå vidare till den riktiga hjälpen.

Jag har redan dragit den vändan. Ringde precis till dem igen och de har felanmält hos sundbybergs stadsnät, men de har inte fått något svar. Jag nämnde att det var fler drabbade så de skrev ner det i sitt ärende till SBG stadsnät. Nu är det väl bara att vänta och se! Återkommer om de hör av sig till mig.

Av Gauz
Skrivet av Goatfriend:

Har upplevt problem sedan i måndags, problem som yttrat sig i att vissa webbsidor var omöjliga att komma åt som t.ex. Netonnet.
Nu kommer jag åt de flesta men vissa fungerar slött eller att man får uppdatera flera gånger för de ska börja ladda.
De Google Home assistenter jag har är svajiga, får ofta svar tillbaka efter en tids betänketid "Något gick fel, försök igen senare".

Ansluter jag till LEX-integrity (Integrity VPN) har jag inga problem på datorn jag ansluter med så felet kan väl inte ligga hos mig?

Wow! Det här är exakt samma problem jag har! har Bahnhof via Sundbybergs stadsnät. Swec har varit skitsvår att nå med många refreshes innan man kommer in för mig. Har även jättemycket problem med disconnects i spel, man tappar anslutningen i Wow tex så alla fryser fast och man kan inte göra något fast chatten funkar. Började ungefär i måndags för mig med. Blev mycket värre igår. Inte säkert det är exakt samma men väldigt snarlikt att man måste ladda om sidor flera gånger innan de laddar.

Av Gauz

Kört Fedora Linux primärt sedan ett par år tillbaka på speldatorn. Och Ubuntu på jobb datorn pga reguljära krav. Spelar mest wow nuförtiden så funkar bra, inget att klaga på direkt.

Av Gauz

@ehsnils: Svarade fel på samma här! 9/10

Av Gauz

@dagas: Jag lovar dig att det här kan styras med mjukvara så troligtvis inte.

Av Gauz

Ny lön fr.o.m Juli blev 42k med mer ansvar såsom internutbildning.
DevOps Engineer Stockholm 3års professionell erfarenhet men mycket eget intresse av t.ex. relevanta tekniker och programmering. Är fortfarande rätt ung men förväntar mig att löneutvecklingen stagnerar en hel del framöver om jag inte skulle byta arbetsplats. Får det jag tycker att jag är värd för mitt arbete jag utför och för de ansvar jag tar på mig.

Av Gauz

Älskade denna:

På PRV's sida: Av all den parfym och kosmetika som säljs i Sverige beräknas 55 procent bestå av förfalskningar.

I rapporten: Analysen visar att mer än hälften av importerade varumärkesförfalskade och pirattillverkade varor somsåldes i Sverige under 2016 köptes av konsumenter somtrodde sig köpa äkta produkter, medan återstoden köpteprodukterna avsiktligt. Andelen förfalskningar somköpts medvetet i Sverige varierar betydligtberoende på produkt, allt från 20% för bilreservdelar till 55% för parfymer och kosmetika

Medvetet är ett väldigt viktigt ord i sammanhanget...

Den här är med bra, från rapporten:

Resultaten tyder på att under 2016 köptes mer än hälften av de varor i som gör intrång i svenska immateriella rättigheter av konsumenter som visste att varorna var förfalskade.

Och:
Analysen visar att mer än hälften av importerade varumärkesförfalskade och pirattillverkade varor somsåldes i Sverige under 2016 köptes av konsumenter somtrodde sig köpa äkta produkter, medan återstoden köpteprodukterna avsiktligt.

Av Gauz

25 år 38k:- brutto DevOps Engineer Stockholm.
Har en högskoleexamen inom Datornätverk men alltid varit mer intresserad av Linux så blev Linux Sysadmin istället, lärde mig programmera på arbetet i stort sett och jobbar nu som DevOps engineer med fokus på drift men också mycket programmering för att hantera release av tjänster och en hel del dataskyfflande till långtidslagring.

Av Gauz

hemma: Zowie ec2-a

http://ecx.images-amazon.com/images/I/416mKsejHVL.jpg

på jobbet: Logitech MX Master

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/G/01/aplusautomat...

Om jag någonsin skulle behöva köpa en ny spelmus så skulle det kunna bli ec1-a men är i stort sett van vid ec2-a nu och det är den bäste musen jag har haft i hela mitt liv. Tom bättre än mx518 och Intellimouse Explorer 3.0 i mitt tycke. Synd att man har så skitiga händer så scrollen blir lite äcklig efter ett tag men det går ju bara att rengöra.

Kan superstarkt rekommendera båda mössen för sina ändamål!
Jag är dock noga med att den musen jag ska spela med måste ha en avago (pixart) 3310 sensor. Då den sensorn aldrig har svikit mig.

http://on-winning.com/flawless-sensor-mouse-list-perfect/ eller https://geekhack.org/index.php?topic=56240.0 brukar jag kolla på för att hitta en mus med rätt sensor.

Av Gauz

Be avsändaren kontakta postnords kundtjänst så att de ändrar mottagarnamn från ditt alias till ditt riktiga namn.

Av Gauz

@Dockland:
Jag har haxxat ihop ett litet python jobb som uppdaterar en av mina domäner med min publika ip-address som jag hostar hos Digital Ocean, och detta blockeras inte av företags brandväggar om de inte blockar min privata domän eller DigitalOcean, vilket verkar osannolikt.

Av Gauz

Det finns VPN leverantörer som kan ge dig en statisk IP-address. Antingen det eller att ni använder/bygger en dyn-dns tjänst.

T.ex. NordVPN har kan ge dig en statisk IP-address, dock inte i Sverige.
https://nordvpn.com/features/dedicated-ip/

Av Gauz

@Dockland: Annars hade fedora funkat bra om det inte var så struligt med Nvidia drivrutiner

Av Gauz

@Tpk: Sorry läste inte ordentligt, låter ju kanske som att format C: är den lättaste lösningen

Av Gauz

Manjaro/Arch för bleeding-edge drivrutiner (Nvidia drivar finns i standard repo har jag för mig) Ang Corsair och liknande mjukvara brukar dessa vara svåra att få till Linux, men ofta finns det hemmasnickrade program som löser detta i User repository (AUR). AUR är en bra anledning till att köra arch/manjaro tycker jag. Mina två öre

Av Gauz

Testat med en annan mus?

Av Gauz

@AMD-FX:

Funkar för mig.

Av Gauz
Av Gauz
Av Gauz

Jag har testat med min nexus 5x laddare och min MBP usb-c laddare och dessa fungerar båda för att ladda min Switch. Laddaren till Dockan är på 15v 2.6A så se till att du inte laddar Switchen med mer än så under längre perioder så bör det inte vara några problem.

Nexus laddaren är klart under spec och laddar långsammare än Switchens laddare (5V 3.3A). Och MBP laddaren har 3 lägen där jag gissar att den går på antingen nivå 2 (9v 3A) eller nivå 3 (5v 2.2A). Med det sagt så bör du kunna ladda med din powerbank med en USB-A till USB-C kabel sålänge du inte överstiger 15V 2,6A. Jag är dock lite ringrostig på min el-lära så om någon vill rätta mig eller hindra mig från att skada min konsol hojta gärna till!

Mvh

EDIT: Dock verkar det vara problem åt andra hållet: https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/5xouhm/psa_d...