Inlägg

Inlägg som Prep_Boy_92 har skrivit i forumet
Av Prep_Boy_92

Köpte MacBook Pro när jag flyttade till staterna, och tycker inte att det var prisvärt. Många intalade mig att hårdvaran skulle vara så väl optimerad och det buggar var mer sällsynta; inte min erfarenhet över huvud taget. Köpte en mac med en i7 processor, kör krypterad hårddisk som funkar sådär och gör datorn seg trots all kräm. Komprimering av filer tar en evighet.

Det enda positiva är pekplattan. Skärmen är bra men det får man även på en PC för det priset. Batteritiden är bra endast om du undviker program som Skype, Google Chrome och allt annat värt...

Av Prep_Boy_92

Intel 3D transistorer i pipeline

Hej,

Såg denna nyhet på Nature som nog är av intresse för flera på detta forum:

http://www.nature.com/news/2011/110506/full/news.2011.274.html

Verkar som att de kan finnas på marknaden om inte en alltför lång tid.

Av Prep_Boy_92

Köpte själv de fläktar som du lagt till till mitt FD Define R2, men är inte nöjd med dem. Många på forumet rekommenderar Schyte Gentle Typhoon, testa dessa istället.

Av Prep_Boy_92

Tänkte även passa på att fråga angående den högupplösta (tillvalsalternativ) skärmen i macbook pro 15".

Söker en laptop med en skärm ed hyfsat bra färgåtergivning för bildredigering (duglig, vet att det inte går att jämföra med bra stationära IPS:er, men den ska ju vara portabel också). I de tester som jag tittat på kan jag inte hitta ett prisvärt PC-alternativ.

Är Mac:en det mest prisvärda alternativet? Sjysst batteritid ock ok processor underlättar även.

Av Prep_Boy_92
Skrivet av Xwerty:

Någon som har erfarenhet av att köra windows på en mac(bärbar)? Lite nyfiken på om det är operativet som gör de höga batteritiderna.

Apple MacBook Pro 13: Can a Mac Be a Decent Windows Laptop? - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News

Av Prep_Boy_92

Denna guide är rätt bra. Sätt upp ett måttligt mål och kolla också vilka hastigheter som är specade för dina minnen och vilka minneshastigheter som stödjs av ditt moderkort (google, om du inte redan vet).

3 Step Overclocking Guide – Lynnfield | TechREACTION

Av Prep_Boy_92

Skulle köra på det paketet en med detta moderkort istället:

Gigabyte GA-X58A-UD3R - Inet.se

Detta eftersom det har USB 3.0 och SATA 6.0 GBit/s, något som man bör försöka inkludera i alla nya byggen idag. Dessutom är priset marginellt lägre. Man tappar dock dubbla nätverksanslutningar, något normalanvändaren sällan saknar.

Verkar stämma att man måste beställa OS, så du får nog lägga på en tusenlapp till det. Hoppas detta hjälpte.

Av Prep_Boy_92

Paketet ser ok ut förutom att 950 processorn är utgången och slut hos inet. välj en i7 930 för ca samma peng. Denna brukar klocka riktigt bra, du bör komma upp i ca 4 GHz utan större huvudbry. För detta finns här en schysst guide:

3 Step Overclocking Guide – Bloomfield and Gulftown | TechREACTION

Minnena bör även bytas till tripple channel för att dra nytta av bandbredden i x58. Ta exempelvis dessa:

Corsair 6GB (3x2GB) 1600MHz PC3-12800 - Inet.se

Av Prep_Boy_92

Ja, det lutar nog åt ett eget bygge, ifall budgeten tillåter efter att allt annat har köpts i samband med flytten.

Verkar som att kryptering med Truecrypt måste köras på servern för att kunna redigera filerna på flera olika OS. Måste göra en avvägning ifall det är värt pengarna att bygga ett system med hårdvaruaccelererad AES eller ifall jag ska nöja mig med att endast ha en partition på servern krypterad med särskilt känsliga filer.

Som jag förstår det vore en vettig lösning att ha den stationära datorn och laptopen krypterad, även vad gäller systemdisken. Sedan bygger man en NAS med kryptering på plats. Datatrafikentill och från servern för väl nöja sig med vanlig TLS kryptering.

Eftersom jag ändå väntar med bygget av den stationära datorn får man se ifall intels nya SSD:s är vettiga och har hårvarukryptering. Vad jag förstår har Sandforce det i dagsläget.

Verkar detta vettigt? Ge gärna synpunkter.

Av Prep_Boy_92

Ok, tack. Blandade ihop RAID-nivåerna. Men RAID 1 och 5 ger väl ett skydd genom spegling, eller är jag helt fel ute? Dock kvarstår min fråga angående en bra lösning på lagring som är krypterad och kan kommas åt från både en stationär dator och från en laptop för synkronisering till dess huvuddisk. Prestandan ska vara ok för att kunna föra över hyfsat stora filer (tänk 1 GB). Men tack för tipset, borde nog se till att ha en backuplösning också.

Av Prep_Boy_92

Råd angående delad krypterad lagring

Hej,

Jag kommer snart att flytta och funderar på en smidig och säker lagringslösning. Är ingen fena på nätverk och söker därför råd angående en smidig lösning. Mina förutsättningar och krav är följande:

  • Jag kommer att köpa en ny bärbar dator och så småningom bygga en ny stationär (väntar och ser hur Sandy Bridge blir).

  • Den bärbara används för arbete, och jag vill på ett snabbt och smidigt sätt komma åt filerna från den för att arbeta vidare med dem på min stationära. Det kan röra sig om dokument och större bildfiler.

  • Vill kunna kryptera min data så att någon som snor mina diskar eller min laptop inte kommer åt det.

  • Vill ha en säker lagring av datat i den mening att den inte försvinner om diskar går sönder, via exempelvis RAID0 eller RAID5.

  • Ca 1 TB lagring räcker till att börja med. Dock alltid bra om det kan byggas ut.

  • Nätverket behöver endast vara tillgängligt hemma.

Min första tanke var att på den stationära ha en SSD med program och OS, medan filmer och dokument ligger på en hårddisk som delas med den bärbara, typ någon NAS lösning. Hur skulle detta fungera med tanke på prestanda och även kryptering?

Har tidigare använt Puresync för att hålla mindre mängder filer i synk. Skulle detta vara ett vettigt alternativ för att låta laptopen synkronisera sig mot en nätverksdisk när man kommer hem?

Som sagt, är tacksam för råd då jag är rätt klen på nätverk. Ifall det saknas info så hojta till. Inga av grejerna har jag i dagsläget så det är rätt fritt att komma med förslag på lösningar. Kommer inte ens att ha delar från någon gammal dator.

Tack på förhand!

Av Prep_Boy_92

Har spelat igenom det och tyckte att spelet var RIKTIGT DÅLIGT. Som sagt, smaken varierar helt klart men spelet var aldrig utmanande. Dessutom var kontrollerna halvkassa på PC och storyn var något av det sämsta som producerats. Om du vill gå omkring i en virtuell värld som är lika spännande som att handla på ICA i Flen så köp det!

Av Prep_Boy_92

Ett 460 är ett bättre val än ett 465 enligt min mening, kolla tex denna recension:

NVIDIA?s GeForce GTX 460: The $200 King - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News

Däremot stödjer inte moderkortet SLI. Ifall du vill bygga ut med fler grafikkort senare så kör på ett från AMD/ATI.

Av Prep_Boy_92

Ser gött ut. Har själv ett rätt likt system och är riktigt nöjd. Du har dock nyare processor, ny låda och GTX 460 som nu är ett bättre alternativ än Radeon 5850 som var vettigt när jag köpte mitt. Tycker att du även kan snegla på ett Asus P7P55D-E PRO moderkort som har SATA 6 Gb/s och USB 3.0, men ligger ca 500 kr över det moderkort du har. Andra får gärna komma med sina synpunkter på detta mobo.

Av Prep_Boy_92

Hehe...

Nu har du bara lite rattande kvar så är du uppe i mina 6,58 THz.

http://i1044.photobucket.com/albums/b443/4nim4lMo7h3r/Sweclocker...

Av Prep_Boy_92

Det löste sig. Använde HP USB Disk Storage Format Tool för att böra en BOOT-bar USB-sticka och använde sedan ATIFlash. Kolla dessa guider:

techPowerUp! :: Guide to Video BIOS flashing

techPowerUp! :: Tutorial on how to use RBE (Radeon BIOS Editor)

Av Prep_Boy_92

Tack för tipset! Tog hem senaste versionen men det går inte att öppna ATI WinFlash, trots att jag högerklickar och väljer "kör som administratör". Stängde även av mitt antivirus. Jag kör i W7 64-bit. Några tips?

Av Prep_Boy_92

Kan inte kopiera grafikkortets BIOS i GPU-Z

Hej!

Jag har datorn i signaturen, alltså använder jag ett XFX 5850 Black Edition. Laddade hem senaste GPU-Z och tänkte göra en backup på BIOS men det går inte. Den säger bara "BIOS reading not supported on this device". Någon som vet varför och ifall det finns en väg kring detta?

Såg att det inte finns någon XFX 5850 BE bios på techpowerups hemsida så detta kanske gäller just detta grafikkort.

Tänker inte flasha grafikkortet nu men kollar runt lite eftersom jag kanske kommer att köpa ytterligare ett kort någon gång framöver och köra i crossfire. Då måste man väl först se till att dessa två kort kör i samma klock?

Av Prep_Boy_92
Skrivet av Tuttfia:

Har ni kontakta telia för att göra ett operatörsbyte eller har ni gjort en nybeställning? Att dom säger att det är fullt vid nybeställning kan bero på att dom får en beställning nekad då det redan finns ett adsl inkopplat på erat telefonnummer.

Nej, med fullt menar de precis det som karlzon skriver ifall det är ett byte och inte en flytt som det handlar om.

Av Prep_Boy_92

Nu är datorn igång ingen och har varit stabil i 90 min med alla komponenter installerade. Tänkte skriva ner vad jag gjorde ifall denna tråd är någon annan till hjälp.

OBS! Från steg 4 och framåt testade jag att boota mellan varje steg.

1: Plockade ut ALLT. Alla kablar kopplades bort och alla komponenter som var kopplade till moderkortet eller nätagget kopplades loss från dessa.

2: Reset CMOS: bort med strömkabeln, tog bort batteri, flyttade den lilla piggen som är till för reset.

3: Tog bort två distanser som var för ATX men som inte hade motsvarande skruvhål på mitt moderkort.

4: Installerade moderkort, processor, kylare, ett minne samt nätagg. Vid boot tänds DRAM LED för en stund, därefter tänds VGA LED samt BOOT DEVICE LED eftersom dessa inte är ikopplade. De fortsätter lysa. CPU LED lyser inte längre (se felbeskrivning i första inlägget).

5: Installerade nästa minne. Kolla att DRAM LED inte lyser konstant. Den ska släckas efter en stund.

6: Installera GPU. Nu ska även VGA LED slockna.

7: Installerade hårddisken. Anslöt skärm, tangentbord (USB) och mus (USB). Nu startade Windows. Stabil i en timme. Ingen stresstest dock.

8: Koppla in DVD brännare.

9: Koppla in ljudkort med extern dockning samt högtalare.

10: Koppla in USB-portar på chassit, fläktar och fläktstyrning samt extern hårddisk.

Nu verkar allt stabilt. Ska installera lite arbetsprogram och senare MW2 som jag längtat efter! Ett plus är att temperaturen har sänkts från 24 till 20 grader i idle. Antar att kylaren sitter bättre / bättre applicerad kylpasta.

Ska köra stresstester på processorn senare. Blir det problem så återkommer jag på forumet. Tack för all hjälp!