Inlägg

Inlägg som p3pp3r har skrivit i forumet
Av p3pp3r

Jo men 1060 känns vettigt ekonomiskt för min burk idag. Om tre år behöver jag uppgradera hela burken och troligtvis trycka i ett 1360 16gb ändå 😉

Skickades från m.sweclockers.com

Av p3pp3r

På tal om 1060, hur kan man räkna ut vad man behöver för nätdel på bästa sätt? Har en 550W nätdel idag och driver moderkort, ett par mekaniska hårddiskar, tre SSD och nu går jag från ett gammalt AMD-grafikkort till GTX 1060 6GB. Kan det bli för klent tror ni? Drar ett nyare grafikkort med än ett äldre? Har idag ett AMD-kort med 6-7 år på nacken med 1GB grafikminne och även det dubbla fläktar.

Av p3pp3r

Har ett 1060 påväg till mig nu, ska bli så skönt! Också kollat på 1070 men jag kan inte tycka det är värt de extra tusenlapparna alltså. 1060 känns som det ligger perfekt i pris med tanke på dess prestanda.

Av p3pp3r

Tack för all input!
Jag valde att köpa 2st Samsung 830 120GB, ska köra de utan raid, ha windows och alla program/spel på den ena och aktuella projektfiler på den andra.
Paketet kommer på tisdag, är lika pirrigt som alltid när man beställt nya leksaker

Av p3pp3r

4 x 60GB SSD i raid5?

Tjenare tjenare, efter mycket googlande och Youtubande vänder jag mig till goda gamla Sweclockers för råd av bättre vetande.

Skall uppradera datorn då den segare än körv och går mig på nerverna. Uppgraderingspaketet (från Komplett artnr:757242) innehåller:
-CPU: Intel® Core i7-3770K Processor, Socket-LGA1155, Quad Core, 3.5Ghz, 8MB, Boxed w/fan
-Moderkort: MSI Z77A-GD65, Socket-1155, ATX, Z77, DDR3, 3xG3-PCIe-x16, SLI/CFX, Lucid Virtu, DrMOS, VGA, DVI, HDMI, UEFI
-Minnen: Crucial DDR3 BallistiX 1600Mhz DDR3 16GB, 16GB kit(4GBx4),Tactical, 1600Mhz, 1.5V, CL8-8-8-2
och förutom det tänker jag mig SSD-disk till system, program och några få spel möjligtvis och även aktuella bilder/3d-projekt jag jobbar på (PhotoShop&Maya).

På Youtube sprang jag över denna sköna videon: http://youtu.be/96dWOEa4Djs där några snubbar bygger ett as till dator med 24x256GB SSD raidade till en disk på 6GB som är så snabb så det är helt sjukt och tänkte då att göra en liknande grej fast i mycket mycket mindre skala. Men efter lite läsande fram å tillbaks har jag sett att det finns några skumma grejer som gör att det inte går fortare alls att raida SSD, TRIM(?) nämns bland annat, stämmer det?

Tänkte, ifall det rekommenderas, köra 4 x 60GB SSD i raid5-konfiguration vilket vad jag i alla fall drömmer om borde innebära en disk på 180GB (lagom) 3ggr snabbare än ensam SSD och ständigt backup så att ena disken kan krascha utan att allt går åt h***e.

Snälla förklara på svenska ifall detta är en idiotisk eller fantastisk idé. Alternativet är givetvis en större SSD disk eller liknande lösning för liknande peng...

Av p3pp3r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kenshiin
September uppdateringen finns redan att få tag i inofficiellt men den gör inte betal apps tillängliga, dock finns det sätt att komma åt betal apps väldigt enkelt genom att fejka din operatör så market tror du är från ett annat land.

Om du officiellt ska komma åt betal apps får du nog vänta ett tag.

Jag rekommenderar dock Heron starkt. Det är en sån jävla bra produkt och med den senaste uppdateringen är allt lagg borta också, jag har inte heller stött på någon app som jag har velat köpt. Utbudet för gratis apps är stort och riktigt bra!

Vart får man tag i denna inofficiella uppdateringen och hur fajkear man sin operatör? Antar att det finns bra guider på nåt annat forum, tacksam för länk.

Av p3pp3r

Är också i valet och kvalet men mest inne på en Hero då den är snyggare än iPhone och är så starkt kopplad till Google. Skulle dock vilja veta om någon fått bekräftat när vi svenskar släpps i att köpa program? Hänger det också ihop med den här september-uppdateringen det snackas om, eller Android-uppdateringen det också snackats om men jag inte vet när den är tänkt att komma?