Inlägg

Inlägg som Höppe har skrivit i forumet
Av Höppe

ASUS 980 4Gb STRIX

Hej

Säljer mitt Asus 980 4Gb STRIX som suttit i min media/soff-gaming burk. Knappt använd och har varit overkill för vardagsrummet. Inköpt 2014-11-23 på Webhallen och kvitto medföljer. Hämtas i Örebro alt. skickas mot fraktkostnad. Bud börjar på 3800kr. Buda gärna via diskussionstråden och ställ frågor.

Läs hela annonsen här

Av Höppe

Jag löste problemet genom att montera av kylaren och plocka bort processorn. Blåste rent mellan pinnarna på sockeln och kontrollera så alla var oskadda. Sen var det bara att sätta tillbaka allt och vips hade jag 16 kanaler. Måste ha varit lite skit mellan CPU och pinnarna alt. hade jag skruvat på Noctua-kylaren för hårt.

Hoppas det kan hjälpa någon som har samma problem.

Av Höppe

Är det sannolikt att jag har böjt någon pin i sockeln?

Av Höppe

Asus Z170i vill bara köra i PCI-E x8 inte x16 (FIXAT)

Hej

Har precis byggt ett nytt mitt system med asus z170i pro gamer och i7 6700k. Försöker nu att få grafikkortet att köra i x16 men visar bara x8 både i bios och windows. Jag använder 4 PCI-E lanes för m.2 950 pro, men borde ha 16 kvar för grafikkortet?

Jag har stängt av SATA-kontrollern. Kan det vara så att eftersom den har inbyggt wifi finns det för få kanaler och då sänks grafikkortet till x8? Hittar inget om det i manualen, någon som har något tips?

Av Höppe

När vi hade ADSL så var jag inte direkt nödd med hastigheten så nätverket fick heta Poopnet. Namnet fick vara kvar när vi fick fiber.

Av Höppe

Gnäll gnäll gnäll, snyft snyft... #dagensilandsproblem

Av Höppe

Se till att få n920c så du får band 20 för LTE stöd i Sverige.

Av Höppe

Jobbar redan i firman och ska snart ner på mission igen. Känns inte som om försvarsmakten är direkt förberedd på en invasion eller ett större terrorangrepp. Kan kanske stödja polisen med helikoptertransporter och logistik, men att skicka ut soldater på gatorna finns inte på kartan.

Av Höppe

Ligger på ca 27000-28000 i månaden som gruppchef i firman med övningsdygn och tillägg. Ibland upp till 50000 efter större övningar. Blir snart bättre när jag åker på min tredje mission där det blir ca 52000 i månaden med risktillägg, traktamente och missionstillägg.

Av Höppe

Jag har ett Asus maximus vii moderkort. Helt nytt och oanvänt se länk. Jag kommer åka till uppsala i helgen och kan ta med kortet om du vill hämta det där. http://www.sweclockers.com/marknad/117477-asus-z97-maximus-he...

Av Höppe

Säljer ett helt nytt oanvänt Maximus Hero VII här på Sweclockers. Kontakta mig om du är intresserad.
http://www.sweclockers.com/marknad/117477-asus-z97-maximus-he...

Av Höppe

På bilden ser det ut som om grafikkortet har gett upp.

Av Höppe

Instämmer, inget värmeproblem. Spela på och var glad för att du har en dundersnabb processor!

Av Höppe

Prova om du kan gå in i bios och sätta v-core till adaptive mode och sänka volten med 0,010-0,015. Finn instruktioner i manualen, lägre spänning=mindre värmeutveckling. Stäng också av load line calibration om den är påslagen.

Kan också vara problem med att värmespridaren på processorn och kylaren inte får perfekt kontakt. Jag hade en konkav värmespridare och lappade då kylaren och processorn, fick ner temperaturen med ca 5-6 grader vid load, men man tappar då garantin.

Annars ser jag inge problem med höga temps under übertung belastning i Intel burn-test. Hur varm blir den när du spelar?

Av Höppe

Vad har du för volt, står den på auto kommer processorn antagligen få för mycket ström från moderkortet och gå väldigt varm.

Av Höppe

Jag kör 1000/1000 via Telia och har skippat deras skräprouter helt och hållet. Även i bryggat läge begränsar den hastigheten avsevärt. Köp en bra Asus router typ RT-AC68U. Be Telia att de skickar en separat box för telefoni som du sätter i port 3 på fiberomvandlaren. Jag får ut ca 900 på nätverket och 980 om jag ansluter direkt i omvandlaren. Kostar bara 99kr första 3 månaderna och sen kan man byta till en lägre hastighet.

Av Höppe

Tänk på att ett 780 ti behöver ganska mycket kräm och alstrar en hel del värme. Kanske inte optimalt i ett HTPC chassi. Ett ensamt 780ti klarar absolut inte av att driva Witcher 3 i 4K. Mina 780ti i SLI måste kämpa för att fixa 60 fps i 2560x1600.

Av Höppe

Jag skulle sätta fläktarna på vattenkylningen på utblås istället för intag. Hjälp varmluften som stiger att komma ut ur chassit.

Av Höppe

Tunnan, en svunnen tid när flygvapnet var bland de modernaste och starkaste i världen. Ska försöka fixa en ny fläkt till CPU-kylaren som passa bättre in på färgschemat.

Av Höppe

Jag kör med kylaren horisontellt för att underlätta luftflödet och för att maximalt antal värmeledningsrör ska ha kontakt med processorkärnorna som sitter vertikalt under värmespridaren. Jag vet inte om det gör någon skillnad, men placebo ska inte underskattas... På mitt gamla mATX kort blockade kylaren också den översta PCI-E porten.