Inlägg

Inlägg som Specke har skrivit i forumet
Av Specke

Problem med DIR-655 och Universal Telecom

Har problem med uppkopplingen med Universal Telecom, det är så att jag har fast IP-adress från UVTC och har lagt in alla uppgifterna om uppkopplingen i routern och det har fungerat bra. Men nu har dom ändrat så att jag fortfarande har fast ip-adress men UVTC har startar en DHCP server så man ska slippa lägga in uppgifterna i router utan att konfigurera den så att man har en dynamisk ip-adress.

Detta fungerar inte med routern, men det fungerar när jag kopplar datorn direkt till modemet och konfigurera datorn med att erhålla en ip-adress automatiskt.

Routern är en D-Link DIR-655 B1 och modemet är Netgear DM111P V2

Någon som har tips på problemet så vore jag tacksam.

Av Specke
Skrivet av RX10:

Det är inte i SCENERY mappen dom ska ligga i ordning.
Det är i SCENERY LIBRARY i simulatorn.
Bocka bara för i SCENERY LIBRARY vilken av årstiderna du vill använda, det finns flera årstider med nummer 2 som går att använda.

Tack för hjälpen, blandade ihop scenery katalogen med scenery library i FSX, nu fungerar det.

Fast nu har jag ett problem till, terminalbyggnaderna på flygplatserna har försvunnit, finns inga på Arlanda eller Kastrup iallafall.
Har kollat inställningarna i fliken scenery att det är som det ska. Ingen slider står på none utan alla är på fullt. UTX installerat.
Är det någon som har ide vad det är för problem?

EDIT: Hittat felet, nu fungerar allt som det ska.
mvh Anders

Av Specke

Hej! Har problem med SWED2011 att få det fungera, har lagt in alla filer där jag ska. Laddat hem den moddade terrain filen och har UTX installerat. Problemet är att när jag lägger in filerna i SCENERY mappen får jag inte dom att lägga sig i nummerordning. Dom ligger i nummerordning i FSX när jag tittar där.
Är det någon som har förslag vad som är problemet?
Där står att man kan bara aktivera en årstid åtgången, hur gör man det.
Tacksam för svar.

Av Specke
Skrivet av exroz:

Vet inte om detta nämnts tidigare, men enligt mina egna teorier så är det i princip omöjligt att drabbas av ett blixtnedslag om man bor i stan med nedgrävda ledningar, då under förutsättning att blixten inte slår ner direkt i ditt hus.

Om blixten då skulle slå ner hos grannen så sprids den ju omöjligt i hela elnätet i kvarteret. Dit blixten vill är ju ner i jorden, den snabbast möjliga vägen.

Har jag fel?

När åskan slår ner i marken, sprids spänningsvågen som ringar på vattnet utifrån nerslagsplatsen och med en spänningsskillnad på ca 1 kV per meter. Sen får man spänningsskillnad mellan el- och telenätet om telenätet går i kopparledningar (fibernät är bra) . Åskan förstör lika bra i städer som på landet. Fast det är större sannolikhet ätt åskan slår ner i luftledningar på landet än i elkablar i mark i städerna. Det som är bra med elnätet i städerna att det är jordat på många punkter, spänningen har det lättare att fördela och sprida sig till en låg nivå.

Av Specke

För att få "bästa" överspänningsskyddet i ett hus, ska man installera ett grovskydd vid inkommande matning till huset, mellanskydd i centralerna och finskydd vid det man vill skydda. Och ska det grävas ner en jordningslina runt huset med tillhörande jordspett, allt av metall som är beröringsbart ska jordas till en gemensam skena. Och gärna åskledare på taket. Då kanske man klarar av en en träff av åskan i närområdet. Det gäller att få samma potential i huset när åskans spänningsvåg kommer in i huset.. Med andra ord, dom sakerna ni är rädda om, dra ut sladden.

Av Specke

Microsoft Rich Copy 4.0 fungerar bra.

Av Specke

-68

Av Specke

Använde ett program som heter RichCopy för att kopiera disken. Det fungerade ypperligt, fast det tog 11 timmar att kopiera 400GB.

Av Specke

Ursprungligen inskrivet av Mahti
Jag har också gigabytes 670. Men har aldrig klockat innan, och därmed inte haft stort behov av att kolla tempen. Vilket program ser man tempen på grafikkortet i?

Jag använder ett program som heter HWMonitor.

Av Specke

Tack för svaren!

Av Specke

Jag köpte ett Gigabyte gtx 670 windforce och fick det igår. Kan bara säga att jag än så länge är mycket nöjd med kortet.
Det är ca 1 cm längre än ett GTX 470. Det som slog mig hur tyst det var när jag körde Furmark, fast som sagt jag hade ett GTX 470 innan med referenskylare.
I idle så låg tempen på 32 grader och när jag körde Furmark så låg tempen på 58 grader, tempen i rummet var ca 26 grader.

Av Specke

Kopiera data till ny hårddisk som inte är systemdisken

Jag har läst guiderna hur man ska Ghosta för att föra över data från gammal HDD til en ny när det gäller systemdisken.
Frågan är om man ska göra likadant fast det gäller D: disken?
Eller det går att bara kopiera över allt till den nya disken och sen döpa om den till D: ?
På D: disken ligger det program och spel, den börjar bli full och jag hade tänkt byta ut den till en större.

Av Specke

Då får det bli ett GTX 680, trött på grafikkort som jag har nu för det låter som ett smärre jetflygplan.

Av Specke

Erfarenhet av GTX 680?

Ni som har köpt GTX 680, är ni nöjda med kortet och vilket grafikkort hade ni innan?
Har ett GTX 470 som jag har tänkt att byta ut.

mvh Anders

Av Specke

Bättre reklam för kepler än så här kan Nvidia inte få. Frågan är om Kepler är så bra som den Nvidia vill framställa.

Av Specke
Skrivet av ceogar:

Är jag den enda som aldrig någonsin haft problem med Origin? Har väl en ca 15 spel där och aldrig upplevt något konstigt.

Hade för övrigt inga problem med att importera mina saves eller utseende... synd att det ska skilja sig så mycket från person till person.

Har aldrig haft problem med Origin, har bara 4 spelar där men det fungerar bra.
Hur tycker ni ME 3 är grafiskt krävande? Har ett GTX 470, fläkten varvar inte upp alls när jag spelar ME 3, inte som i BF 3.

Av Specke
Skrivet av Marticus:

nytt mål på listan "Fortfarande tycka om att gamea vid 40 års ålder!" (20 nu )

Jag har spelat i sen dom första tv spelen kom. det första var ett simpelt tv-spel där man hade 2 kontroller som styrde var sin "pinne" och en boll gick fram och tillbaka. Sen kom ZX Spectrum osv.
Jag kommer alltid att spela, det är en livsstil

Av Specke

Det skulle vara kul och spela med er. Är själv 43 år, inga egna barn men sambon har 2 barn.
Namn i BF3 är ANBNI.

Av Specke

Håller med att det bara blir bättre och bättre, spelet går som en klocka. Har hittat några få buggar men inget som stör en. Har inte haft en enda dc.

Av Specke

Spelet går som en klocka, efter patchen tycker jag att det flyter på bra mycket bättre än innan.