Inlägg

Inlägg som Kravien har skrivit i forumet
Av Kravien

Har nu testat att byta ut hårddisken och försökt installera Windows på en annan hårddisk (med den gammla urkopplad) men datorn där på samma sätt som innan fast nu 3-5minuter in i installationen av windows. Alltså kan felet inte sitta i mjukvara på hårddisken, någon som har några idéer?

Av Kravien

Hej, jag har fortfarande inte löst mitt problem, och datorn slocknar fortfarande när windowsloggan kommer, någon som tror att de har någon ideé om va de kan vara?

Av Kravien

Datorn slocknar när windows börjar ladda.

Hej, jag har en ganska gammal datorn som media server hemma, all media lagras på datorn och det sköter också ned laddning av torrents.

* Vad är problemet?
För ca 8 dagar sedan slocknade(som om proppen gick) datorn utan anledning och när jag startade den igen så dog den (direkt, som om proppen gick) precis när Windows loggan kommer och har laddat i typ 1 sekund. Jag kan starta datorn i felsäkert läge utan problem, och det konstiga är att när jag har varit inne i felsäkert läge och sedan startar om datorn så är det ca 50% chans att datorn starar upp utan att dö (alltså nu i vanligt läge) och funkar som vanligt, MEN efter allt ifrån 5 minuter till 12 timmar senare så slocknar den igen och när man då startar den igen så dör den så fort den kommer till windows loggan, för att starta datorn igen måste jag gå igenom felsäkerläge-proceduren igen. Kan nämnas att den alltid slocknar på precis samma ställe i uppstarten varje gång, efter att windows loggan har kommit och pluppen på mätaren har åkt en rämsa. En annan sak att pointera är att när datorn slocknar så kan man utan problem starta den sekunden efter, och den startar då upp igen men dör när windowsloggan kommer.

* Har du någon aning om vad som orsakar problemet?
Min oprofessionella gissning är att det är någon form av mjukvarufel eftersom datorn kan stå på i flera timmar om man "lurar" igång den genom att först starta i felsäkert läge, så iaf överhettning osv borde vara uteslutet.

Vad jag har gjort för att försöka lösa problemet:
Jag har sökt som en blådåre på nätet och faktiskt lyckats hitta en med samma problem! Dock har han inte löst sitt problem, eller iaf inte skrivit hur han löste de i tråden. Här är länken:
computer shuts down at start up....
Ända skillnaden på hans och mitt problem är att min inte behöver dö så snabbt efter att jag startart upp den vanligt efter att ha kört i felsäkert läge. Hans dör efter ca 2 min, min kan vara på i ända upp till 12 timmar om de vill sig väl.

I tråden i länken gavs tippset att köra en registy fixer, men det hjälpe varken han eller mig

Jag har också testat att koppla bort CD-läsaren, Diskett-läsaren, Alla extra interna hårddiskar (både från modekortet och strömtillförsell) men helt utan resultat och identiskt problem kvarstår.

Ska också nämnas att när jag lyckas starta upp datorn i vanligt läge via felsäkert-läge-proceduren så funkar ALLT som vanligt, kan skriva ut, kan ladda net, kan nå andra datorer på närverket, den är inte ovanligt ser, ALLT är som det ska :P... förutom att den när som helt kan dö, även när den bara står utan något program igång.

Nu har min verktygslåda helt tom och jag lyckas inte hitta någon som har haft samma problem som jag och löst de =( Vad finns det för saker att göra? Vad tror ni det kan vara för fel? Alla tipps och lösningar är välkomna. Ursäkta att tråden är lång, men kände att det behövdes för att beskriva problemet ordentligt, ytterligare frågor om problemet eller datorn besvaras gladeligen.

3. Beskriv ditt system
Operativsystem: Microsoft Windows XP Home
Processor: En gammal intel med en kärna 3ghz
Processorkylare: Vet ej
Moderkort: Fujitsu Simens
Minne: 2x 512MB
Grafikkort: Geforce gammal modell som kosta 1000 för ca 4 år sedan
Hårddisk: En 250 GB som är ca 7 år gammal (lika gammal som datorn, med OS på) och en två månader gammal 2TB
Nätaggregat: Vet ej
Övrig kylning: Vet ej
Övriga komponenter: CD läsare samt diskettläsare
Temperaturer: Vet ej, och tror som sagt inte att detta är ett problem, skriv hur jag ska ta reda på detta om det skulle behövas.

Tack på förhand
//Kravien

Av Kravien

Okej, var rädd att jag var helt ute och cyklade men den hade alltså bluetooth :D.
Känns lovande att ni båda föredrar 532H och Asusen framför HP:n, precis dessa sortens kommentarer jag ville ha! Nu fattas bara att åka till butik och känna på den asus av samma/liknande modell och se om jag tycker den känns bra.

Så tack igen för bra råd!

Av Kravien

Hej Jäger, på D250:an står det "Bluetooh: Ja, Bluetooth 2.1" borde inte de betyda att den har Blåtand? Står det fel eller har jag missuppfattat något? Jag har tänkte att åka till butik och testa några olika, men blir nog svårt att hitta exakt dessa men man kan i alla fall känna om märket känns bra. Men tack för hjälpen, skönt att höra att de är likvärdiga, så man vet att inte någon av dem är ett riktigt dåligt köp. Får fundera vidare, kanske blir lättare efter ett besök i butik.

Av Kravien

Ska köpa netbook - ca 3000 kr max

Jag ska börja studera igen nu till hösten och vill köpa en liten billig netbook som är smidig att ha med sig för att:

* Skriva open office dokument på
* Surfning för information
* Nyheter/Youtube på nätet
* Kanske se på ngn låg upplöst .avi fil

Krav:

* Inbuggd Bluetooth-antenn då jag ska använda min iPhone som mobilt bred-band på de ställen där det inte finns wifi tillgängligt, och jag vill inte behöva koppla in telefonen i datorn varje gång detta ska göras. Mitt iphone-abonnemang get mig mer gigabyte att surfa för varje månad än vad jag vet var jag ska göra av, så inga problem där.
* Pris under tre tusen (Om det finns någon väsentligt bättre för någon hundralapp mer så spelar inte det någon roll).
* Max 12 tum skärm då jag vill hålla datorn hyfsat liten, högst troligt blir det en 10.1

Vad jag vill att datorns fokus ska ligga på:
1. Prestanda, men så länga den klarar lågupplöst youtube och att spela upp en .avi fil så räcker det.
2. Batteri tid, jö längre desto bättre, med vid 6-8 timmar så är jag nöjd.
3. "Skön" Känsla i tangentbordet då mesta tiden vid datorn kommer att läggas på att skriva uppsatser/arbeten.
4. Och nummer 4:a alltså det jag lägger minst fokus på, vikt/storlek, så länge den uppfyller kravet på max 12 så är jag nöjd.

Så kortfattat vill jag detta:
Jag behöver en liten dator som funkar OK med hyfsad batteritid där tangentbordet inte känns förjävligt (har dock inte speciellt höga kvar här) och om det finns rum för ytterligare förbättring för under 3000 så ska de läggas på prestanda, bluetooth är ett måste.

Jag har själv kollat runt både på dessa forum och på diverse recension sidor och självklart på affärernas egna sidor. Har dock inte lyckats något vidare, kanske beror detta mest på att detta är mitt första bärbara köp någonsin så jag är en rejäl nybörjare när det kommer till bärbart. Ska också nämnas att jag har en riktigt bra stationär dator hemma som jag byggde själv (efter tipps och råd från sweclockers!), så denna ska inte på någon sätt vara min enda. Detta är det va de står emellan i nuläget:

Acer Aspire One 532H 10,1" WSVGA Silver
2790kr
Komplett.se - Acer Aspire One 532H 10,1" WSVGA Silver

ASUS Eee PC Seashell 1008HA 10,1" blå
2995kr
Komplett.se - ASUS Eee PC Seashell 1008HA 10,1" blå

HP 110C-1191 Svart
2990kr
HP 110C-1191 Svart

Acer Aspire One D250 Vit Windows 7 Starter
2 790 kr
Acer Aspire One D250 Vit Windows 7 Starter - Inet.se

Det är självfallet inte begränsat till dessa om ni har någon annat tipps för ca 3000 som ni vet/tror är bättre att satsa på så skriv. Annars skulle jag gärna vilja veta om någon av dessa uppfyller mina krav/önskemål, och om flera, vilken gör det bäst? Är tacksam för minsta lilla svar hjälp jag kan få. Om du bara orkar skriva "HP 110C-1191 Svart är pissdålig" så har det i alla fall någon hjälp, men blir självklart ännu gladare om någon kan ta sig tiden att ge mer detaljerad information om mina val alternativt ge mig fler/nya.

Tack på förhand!

Av Kravien

Gammal dator startar halft

Har en gammal Fujitsu Simens dator, 3-4 år gammal. Ingen garanti, finns kvar tyvärr. Datorn har kronglat lite senaste veckan, fryst helt ibland och blivit något slaggs rutmönster med konstiga färger, hände 2-3 gånger.

Nu när jag skulle starta den så startar fläktarna men skärmen reagerar inte. Mus&tangentbord reagerar bara vissa gånger man startar datorn. Ibland är de helt döda, ibland blinkar de svagt när man trycker på en knapp, ibland lyser de normalt.
När jag var matt på datorn efter att ha försökt starta den så gav jag den en ganska hård klapp i sidan, då gick musen&tagenbordet från helt döda till fungerande, men eftersom de är lite hur som häst olika gånger när man startar datorn så kanske det inte spelar någon roll, tänkte bara om de tyder på glapp.

Jag har sökt på andra trådar och fruktar att det är moderkortet :S

Kan det vara något annat lite billigare som är sönder?

Skriv gärna vad jag ska testa eller om jag utelämnat något nödvändig information.

Tack på förhand och hoppas att någon vet vad det är för fel.

PS Om någon är säker på att det är moderkortet, är det möjligt att köpa ett nytt till en så gammal dator för rimligt pris eller kommer det kosta 2-3k som en helt ny skulle göra. DS

Av Kravien

Tack så mycket!!!

Det funkade och nu kan jag använda dessa hotkeys! Fattar dock inte varför det funkade med vissa bokstäver även innan jag gjorde som du sa :S. Men skit i det. Microserf for king!

Av Kravien

Har fortfarande inte hittat något svar, allt som står på google är hur man tar bort hotkeys som består av "windows tangenten" + x, detta är inte vad jag söker =(

Ingen som har haft liknande problem?

Av Kravien
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aphex
ett orm?

OperativSystem förkortas OS.

Ja var har jag fått op ifrån? OS ska det vara såklart.

Av Kravien

Det funkade alltså med ett tidigare op?

Av Kravien

Håller med att man inte kan säga att ett op är bättre än ett annat så länge inget av de är en erkänd flopp, både 7 och xp har fått bra kritik var jag har hört så beror helt på användaren. Jag tycker att 7 är bättre, men det är upp till var och en.

Av Kravien

Tab Next——————————————–Ctrl + Tab
Tab Previous—————————————-Ctrl + Shift + Tab
Tab Select——————————————-Ctrl + [1 - 9]

Mer hotkeys för chrome här:

http://www.intowindows.com/google-chrome-hotkeys-keyboard-sho...

Av Kravien

Hotkey/Snabbtangent =(

Hej sweclockers!
Har letat på detta forum och på google samt bland inställningarna i Windows men förgäves =(.
Har nu windows 7 vilket funkar fin fint men det finns en sak som stör mig mycket! Jag har tagit upp world of warcraft igen efter några månaders paus, och har nu märkt att det finns vissa hotkeys som ej går att använda, en av dessa är "Alt+Shift+e" men gäller också många andra "alt+shift+bokstav".

Det visar sig att dessa kombinationer är hotkeys i Windows och när jag försöker använda dem i spelet så reagerar de inte då Windows har företräde.
Tex så togglar "Alt+Shift+e" mellan svenskt och engelskt tangentbord. Jag har ingen nytta av detta och skulle hemskt gärna vilja använda dessa kombinationer i spel, jag letar efter ett sätt att:
Ta bort hotkeys en och en eller att ta bort alla som innehåller tangenten "Alt" eller liknande eller om det finns någon annan lösning som tex tar bort dessa kommandon då man har ett vist program aktivt.

Vad som helst som gör att jag kan använda dem, är inte rädd för att ladda ner ny programvara för att få det att funka.

Tack på förhand

// Kravien

Av Kravien

Menar du att du körde en wizard där to tog bort kryptering och efter det har det funkat men du vill nu ha tillbaka kryptering men samtidigt att ni båda ska kunna vara uppkopplade?

Eller menar du att du körde en setup wizard från början och problemet är inte löst i något fall.

(jag antar att det är de senaste då kryptering inte borde ha något med det att göra då samma problem uppstår om anslutningen görs med kabel)

Av Kravien

Hej, har gjort ytterligare tester och det visar sig nu att om jag kör windows 7 på en av de dåliga datorerna och aktiverar media server funktionen så hittar streamern även dessa datorer DIREKT, det ser alltså ut som om detta är lösningen. Dock uppstår nu nya problem, jag har bara redas stött på följande problem när jag försökt kolla på filmer via windows media server funktion.

1. När jag importerar min media till biblioteket så hamnar allt på samma ställe alla avsnitt av serier blandat med alla filmer och det ända vettiga sättet att sortera dem verkar vara genom att göra mängder med spellister eller möjligtvis olika genres med i vilket fall som helst så kommer jag behöva lägga ner massa tid på att sortera filerna igen och de kommer inte bli lika bra som de systemet av mappar som filerna redan ligger i på hårddisken. Detta är kanske lösbart och inte så jobbigt om man jämför med andra problem dock.

2. Windows är som vi alla vet rädda för olika format och deras media player klarar i princip bara mp3 format och media players egna wma. Därför måsta jag fylla min media player med codecs och kommer antagligen gör det allt eftersom jag råkar ladda ner något nytt format. Dessutom så laddade jag tex ner codecs för att kunna köra .mkw men resultatet blev inge ljud på filen och media player vägrade lägga in den i biblioteket.

3. Jag har ställt in så att media player ska bevaka vissa mappar och automatiskt lägga in de som hamnar där i biblioteket så att man slipper göra detta manuellt detta har dock inte funkat fullt ut men kan dock ha med codecs att göra.

Så min fråga är, finns det ett alternatift program som gör datorn till en media server men inte misslyckas så fatalt med det som windows gör, för det ser ut att vara ändå lösningen på mitt problem.

Kort sagt (för er som inte orkar läsa tråden):

Min media streamer hittar bara "media servrar" snabbt på nätverket, delar man ut vanligt tar det upp emot en 20 minuter innan streamern hittar filerna. Finns det något (gärna gratis) alternativ till "windows media server" (som ingår i windows 7 (och ev vista?)) som kanske har lyckats lite bättre?

Av Kravien

Mitt nya datorbygge med 4 gig ram quad proccessor och Windows 7 hittar den princip direkt, min rötna xp dator med i princip samm hårdvara som servern hittas också ganska snabbt,på någon minut. Kan nämnas att streamern letar efter två olika saker på nätverket."media server" och "network-share" det är bara Windows 7maskinen som har någon media server funktion aktiv då det följer med Windows 7 men ej de andra operativen. När man slår på mediastreamern så hittar den windows7 mediaservern direkt sedan hittar den Windows 7 network shares (alltså dess mappar som är utdelade på vanligt sätt) sedan kommer xpens utelade saker, och till sist serverns.så kanske skulle hjälpa att få igång någon slags media server funktion på servern, kanske värt att byta till Windows 7 på den? Ärinte 100 på att funktionen hette media server men innehöll ordet media iaf kan inte kolla då jag skriver på min iPhone och inte är hemma.

Av Kravien

tog fortfarande mer än 10 minuter hade inte stenkoll så antar att det tar lika lång tid som innan

tack för att du tar dig tid sYph

så jag antar att det inte beror på att servern har mycket mer utdelat material då, kanske kan vara att de är windows 2k8? Man kan inte inte konfigurera routern så att men tvingar media streamern att hitta servern på något sätt?

Av Kravien

ska se, snart tillbaka med resultat med resultat!

Av Kravien

Mediastreamer hittar inte datorerna snabbt

OBS Ni som inte orkar läsa tråden så här står det till:

Min media streamer hittar bara "media servrar" snabbt på nätverket, delar man ut vanligt tar det upp emot en 20 minuter innan streamern hittar filerna. Finns det något (gärna gratis) alternativ till "windows media server" (som ingår i windows 7 (och ev vista?)) som kanske har lyckats lite bättre?

Nedan följer mitt orginal inlägg med ovan står det ni behöver veta i kortet för att kunna svara (hoppas jag).:

Har köpt en Media Streamer

http://www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?DriveI...

Spesifikationer:

http://www.wdtvlive.com/products/wdtv_live#specs

Den funkar i det stora hela OK men det är två ganska irriterande saker med den. För det första så tar det ganska lång tid för den att hitta servern med all media på som står och tickar i källaren, så om man ska se en film så måste de ha stått på innan eller så får man starta streamern ungeför en kvart innan.

Det andra är att ibland mitt uppe i en film så kan det komma upp ett meddelande som säger att det är något fel på anslutningen och så avbryts steamingen, min gissning är att detta beror på att något annan i nätverket är svagt, tex routern eller servern.

Mitt nätverk hemma ser ut såhär:

En DI-524 UP

http://www.pricerunner.se/pi/168-545453/Bredbandsroutrar/D-Li...

I dess fyra portar sitter detta (allt trådat inget wireless):

En Media Streamer som nämts ovan.

En gammal server (1 gig ram 3 khz processor med en kärna) med windows 2k8 som i sin tur har en 1TB usb-hårdiskansluten till sig där all media ligger.

En dator med windows 7 som jag antar är ointressant för problemet

Samt en switch/hub(vet ej vad skillnaden är :S ) som har ett antal andra persondatorer inkopplade i sig.

När man slår på mediastreamern så hittar den de andra datorerna i nätverket MYCKET snabbare än min server med windows 2k8 en av mina teorier är det tar mycket längre tid eftersom servern har så mycket mer material utdelat på nätverket, streamern kanske vill titta igen allt innan den visar ett den hittat datorn? En annan teori är att win 2k8 helt enkelt inte passar till detta. Men detta är rena okunniga spekulatioener.

Kan nämnas att jag inte är säker på att serverdatorn har usb 2.0 koppling till den externa usb hårddisken som median ligger på, om jag testar att dra en fil från hårddisken till min dator hamnar hastigheten på runt 10mbps är detta så pass mycket att det måsta vara 2.0?

Så min fråga är vad kan det vara som gör att streamern inte hittar servern snabbare och vad kan göras för att öka hastigheten, samt vad kan göras (inställningar eller köpa nytt) för att undvika att streamingen avbryts.

Jag har säkert glömt viktigt info som behövs för att lösa problemet så säg bara till så ska jag hämta all info som behövs. Tack på förhand och hoppas att någon kan hjälpa mig, har inte lyckats hitta någon annan med liknande problem =(