Inlägg

Inlägg som patjo har skrivit i forumet
Av patjo

Nånting mappas iallfall utom min kontroll och det är en av anledningarna till att den är tillbaka i kartongen. Kan prova igen bara för att kolla.

Gränssnittet och inloggningstid på upp till minuten är två andra.

Testade olika anslutningsvarianter utan framgång, slutade med fabriksåterställning.

En bekant har en Synology med några år på nacken som han är nöjd med, kommer åt att kolla på den i helgen och jämföra lite. Tror det är en DS207+. Är det bättre grejer?

Av patjo

Storan mappar dessutom själv tre mappar som enheter automatiskt, något jag ogillar.

Min blivande NAS bör även kunna anslutas direkt mot datorn utan router, motsvarande, då bredbandsroutern höll på att brinna upp nu när jag provflyttade några GB.

Jag köpte två 2TB-diskar till Storan, lutar åt att jag behåller dessa om det inte strular till det med återköpet (var paketpris på netonnet).

Budget ja, det är svår. Hittar jag nåt jag gillar får det kosta lite till men springer det iväg över 2500-3000 kan jag lika gärna bygga ny dator känner jag.

Lite diffust men jag tappade lusten lite nu när Storan var så tjurig att jobba med.

Av patjo

Alternativ till Netgear Stora?

Fick nyligen för mig att komplettera hemmanätverket med en NAS, köpte en Stora och försöker nu hantera besvikelsen.

Den kommer få göra en enkel resa tillbaka till affären så jag söker nu ett alternativ till den.
Enda absoluta nödvändigheterna är att det går att se den som en nätverksenhet i Utforskaren oavsett vilken dator som används, uppkoppling ska vara automatisk, internet ska ej behövas för administration, vad kataloger och dylikt ska heta ska kunna styras av mig.

Alla andra "tjänster" och "features" är sekundära.

Så vad säger församlingen? Vad ska jag titta efter?

Av patjo

Korruptade genvägar och saknade knappar

Börjar sakta men säkert vänja mig vid Vista men ett par försåtsmineringar återstår.

Jag saknar "Upp en nivå"-knappen, var hittar jag den?

Ett litet allvarligare problem; mina internetgenvägar omvandlas en efter en till lokala genvägar i en takt av cirka en i veckan. Blir bara en genväg utan mål av den.

Det är Vista Home Premium om det spelar roll.

Av patjo

Man ska ju inte lyfta gamla trådar men...

Jättetack!!

Har slitit mitt hår i en vecka nu över att Vistas utforskare vill öppna i nån form av dokumentmapp istället för där den ska. Den här tweaken borde vara med i FAQ:en. Hittade den inte där.

Nu saknar jag bara "upp en nivå"-knappen.

Av patjo

Verkligen? Måste jag ha missat. Tycker dock det blir väldigt dålig ljudkvalitet med röstanteckning.

Av patjo

När tråden ändå är uppe igen; finns det nåt vettigt program för inspelning av telefonsamtal?

Av patjo

Typ såhär kan det se ut.

Av patjo

Låter som en litet krånglig lösning. Jag har kört med två skärmar i några (fem) år och kan intyga att oavsett hur du gör kommer fönstret du vill växla till att vara "bakom" det du växlar från i 50% av fallen. Hur är skärmarna inkopplade? Matrox har fina kort som stöder flera skärmar och där funkar varje skärm som en del av ett stort skrivbord som du inte "växlar" mellan utan drar bara pekaren från ena ytan till den andra. Fönster som maximeras på ena skärmen stannar på den skärmen utan att sträckas över båda/alla. Vill du flytta ett fönster från en skärm till en annan drar du det bara dit precis som vanligt. "Fräckt", "dödsporrigt" och "näämenguud" är vanliga yttranden från folk som inte sett sånt tidigare.

Patrik

Av patjo

ja, nåt i den stilen. Nu är det dock bara nån vecka sen jag gjorde om kortet till kontantkort/refill och nu är pengarna till synes spårlöst borta.

Av patjo

Hackade Refill-kort?

Jag börjar plötsligt förstå folk som alltid gnäller över att pengarna är slut på deras refillkort. Jag gjorde nyligen om ett gammalt telia-abonnemang till refill och tog ut potten. Kvar på kortet lämnades 100 kr. Varken telefonen eller abonnemanget har använts sedan i höstas då jag skaffade en 3-telefon men har sparats mest som bra-att-ha grej, gissa då om jag blev förvånad när jag för nån halvtimme sen fick ett SMS om att det var ont om pengar på refill-kortet. Jag kontrollerade saldot och finner att jag har 0.10 Kr kvar. Intressant men föga roligt. Jag har som sagt inte ringt nåt med telefonen. Har jag däremot missat nåt i avtalsvillkoren? Kostar det att bara ha telefonen igång? Vad är bra att säga till Telia? Förekommer hackning/länsning av refill-kort?

Av patjo

Plasten deformeras, icke bra... Tack ändå

Av patjo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av H@sse
Med våld så öppnades min telefon...

Hehe, kanske litet mer ingående isärtagning mot vad jag hade tänkt mig:D

Kan du se av bitarna hur man ska ta isär den så skonsamt som möjligt? Skulle vara till stor hjälp.

Av patjo

Har nån skruvat isär sin telefon än? De två torxen är ju rätt uppenbara men sen då? Sitter den ihop med små hullingar nånstans eller? Vill inte bara bryta isär den på vinst och förlust, vore kul om den gick att få ihop igen efteråt. Jag har fått in en liten men oroande mängd järnfilspån i nallen och behöver städa ur den, ifall nån undrar...

Av patjo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av raggaren
är det nån som kan lägga upp nokia media convereter nånstans krångligt och bli medlem får det inte och funka

Inte åäö i lösenordet.

Av patjo

ThrustMaster F16 FLCS & TQS

Jag blev så glad i morse, jag hittade vad jag trodde var den sedan sent 1900-tal saknade muskabeladaptern till mina flygstickor.

http://www.student.itn.liu.se/~patjo553/hardware/PIC000124.jpg

Nu visar det sig att det inte verkar vara den adapter jag trodde utan att det är nåt annat jag inte kommer ihåg vad det är till.

http://www.student.itn.liu.se/~patjo553/hardware/PIC000125.jpg

Den vänstra vet jag vart den ska sitta men den högra, som jag hittade idag, vill inte passa nånstans. Den har han-kontakter i båda ändar och ska sitta på trottelstickan men både hane och hona (på stickan) har muttrar för infästning, kontakten borde ha skruvfäste, precis som den vänstra adaptern på bilden.

Ergo, det är inte den förlorade adaptern som återvänt från skymningslandet.

Oh, well. Har ju ingen spelport som räcker till på den här datorn iallafall om jag inte hittar det gamla 4x2-axlade spelkortet igen.

Avslutningsvis: Det borde ju funka med vilken seriell->PS/2 adapter som helst eller vet Du något annat?

//Patrik

Edit: jag kommer försvinna från tråden ett par dar, tillbaks på fredag, förmodligen.

Av patjo

Jag försöker ha flera ICQ-konton i Agile Messenger men jag hittar ingenstans att registrera nya. Hittar inget i supporten (det lilla som finns) heller.

Nån som vet?

Av patjo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dez
Det du ska va försiktig med är tracker. En kompis installerade en tidig version (~3) och telefonen startade sen aldrig mer. Efter att nu varit på service hos 3 i en månad startar den bara ibland, dvs man får försöka många gånger innan den lyckas starta upp.

inte så kul =/

Jag har haft liknande problem utan Tracker (aldrig installerat). Kan behöva 2-3 försök vid uppstart. Har även haft problem med skendöd (zombie), telefonen är helsvart och verkar död men sen rätt vad det är så är den igång igen, inloggad och klar.

Av patjo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrRotmos
Jag kan inte ansluta till ICQ i Agile Messenger. Får bara Unknown error occurred. Nån som vet hur man löser detta?

Kommer inte ihåg vad jag fick för felmeddelande men jag fick byta till ett lösenord utan åäö, sen funkade det.

Av patjo

Ingen Tracker.