Inlägg

Inlägg som ubbelarsson har skrivit i forumet
Av ubbelarsson
Skrivet av mats42:

I en bostad riskerar du inga som helst störningar med oskärmat.
Glöm den myten.
I en industri med frekvensstyrd 10KV matning - JA.
Men så länge du inte har ett 10KV ställverk i din bostad så glöm det

Denna diskussion är rätt onödig, för min del iallafall. Jag behöver 1000MHz kabel vilket är cat 7, vilket i sin tur alltid är skärmad. Detta då jag har planer på att köra B&O Masterlink genom kablarna.

Av ubbelarsson
Skrivet av [Molotov]:

Nej nej, byt ut allt skärmat till oskärmat.
Förutom att det är helt onödigt så är Det är mycket svårare att få till det med jordning överallt och du riskerar störningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Fast nu är ju allt skärmat, och installationen utförs av en elektriker som har gjort en liknande installation hos 2 vänner, och han är duktig på denna typ av installation, så det var ett medvetet val att köra skärmat. Jag är medveten om riskerna med skärmat, men rätt gjort så är det bättre.

Av ubbelarsson
Skrivet av Klubba:

Du går verkligen all in med uttag i varje rum? 24 portar patchpanel ;). Vad är planen med alla keystone-jack dock?

Tänkte inte använda alla, kommer nog ha 16 uttag. Jag ska placera ut 7 st dubbeluttag i huset, sen ska det finnas 2 st i taket för APn så jag kan gömma dom bäst möjligt.... men patchpanel var inte så dyr och jag vill att allt ska sitta i racket, så därför blev det 24 portar, hade säkert klarat mig på 12 portar också men när tak, golv och väggar ändå ska rivas/fixas så känns det inte som det spelar någon roll om det finns lite extra uttag.

Keystone-jacken ska sitta i väggen, men jag köper själva delen som ska sitta i väggen i sverige (pga design som sagt, det ska passa med övriga uttag och knappar), men har kollat, och dom keystone-jacken ska passa.

Av ubbelarsson

Köpte följande från den ebay säljaren.

  • 14 x Profi Patch Kabel SFTP Cat.7 schwarz 1m DSL Ethernet 10 Gigabit TV Netzwerk LAN

  • 19" Wandgehäuse einteilig 9 HE 500mm tief grau RAL 7035 Netzwerkschrank PA

  • ProfiPatch Verlegekabel Cat.7 S/FTP,DUPLEX, LSZH, 100m-Box (auf Spule) , 1000Mhz

  • ProfiPatch Patchpanel Cat.6a 24 Port 1HE Class Ea 500 MHz schwarz GESCHIRMT 10GB

  • 24 x ProfiPatch RJ45 Keystone Modul Jack Cat.6a 500 Mhz 10Gbit geschirmt WERKZEUGLOS

  • 6 x Profi Patch Kabel SFTP Cat.7 schwarz 3m DSL Ethernet 10 Gigabit TV Netzwerk LAN

  • 8 x Profi Patch Kabel SFTP Cat.7 schwarz 0,25m DSL Ethernet 10 Gigabit Netzwerk LAN

  • 2 x 9" Fachboden 19Zoll Ablage 1HE für Server Netzwerkschrank bis 15kg grau 350mm

Totalpris: ca 3900 SEK

Tycker det var ett riktigt bra pris, då fick jag med ett väggmonterat 9U skåp med två hyllor, samt en massa extra kablar.
Tror det kommer bli bra, det enda jag inte köpte med var väggkontakterna, då jag vill ha en speciell stil, så dom köper jag i sverige.

Av ubbelarsson
Skrivet av Klubba:

Blanda inte ihop cat6 med cat6a, cat6 är för gigabit (och 10GBit kortare sträckor) och cat6a för 10GBit. Cat6a brukar vara folierad (FTP) även om den inte är skärmad. Aldrig sett nån cat6a som är UTP

Det var en dyr installation du valt men blir säkert bra, min dragning kostade några hundralappar och det mesta köptes från profipatch http://stores.ebay.de/profipatch/

Den butiken såg riktigt bra ut, ska kolla lite på den, tack!

Av ubbelarsson
Skrivet av Vatten:

Dra två kablar till varje uttag. Cat6 räcker mer än väl. Väldigt sällan skärmat behövs.

Japp, tanken är att köra dubbla uttag på alla ställen.

Citat:

Till 19"-racket så finns det billigare lösningar. Om det sitter bra uppe i ett hörn i exempel en källare räcker det med ett öppet rack. Montera ett eller två hyllplan för extra utrustning som dumma strömadaptrar och annat. Finns annars 19"-grendosor men är onödigt för ett litet hemmarack.

Har du några länkar på byggen / prylar man kan köpa?

Citat:

Istället för den routern så skaffa en hemmarouter och kör in DD-WRT eller liknande på den. Då ökar nördfaktorn om du bryr dig om den. Visst så klarar dom inte av 100Mbps OpenVPN-kryptering men finns routrar idag som klarar DDWRT som har en throuthput på flera hundra Mbps.

Har kört Mikrotik ett tag och gillar dom, har kört DD-WRT också men det är lite mer begränsat i vad man kan göra (policy-based routing med olika VPN interface).

Citat:

Om du vill ha en liten filserver för liten mängd filer så räcker det med 2,5"-diskar. Drar mindre, är mindre och framför allt låter mindre.

Har en QNAP med 4x4TB som jag tänker fortsätta köra, behöver någon mer än bara fildelning, men just nu klarar det sig med qnap och några små amazon-instanser.

Citat:

Tre AP i ett hus. Det är mycket.

Kanske, det ligger mellan 2 och 3, men vill ha bra täckning... men ska testa lite, kanske klarar sig med 2.

Av ubbelarsson

Dra nätverk i hus

Jag ska precis renovera mitt hus och tänker dra nätverkskabel genom huset. Har inte helt bestämt mig hur det ska fungera, men just nu så lutar det åt följande.

En sådan på väggen i källaren: https://www.dustinhome.se/product/5010587392/19-wall-cabinet-...
I den sitter det en patch panel, och från den går det nätverkskabel till dom olika rummen. Behöver hjälp med att välja rätt kabel, det står mellan cat 6a unshielded, och cat 7. Anledningen till att välja cat 6 är att cat 7 alltid är sköldad, vilket kräver dyrare kontakter och liknande, så totalpriset går upp en del med cat 7, även om själva kabelpriset inte gör någon större skillnad. Behöver också en bra patch panel som kan sitta i racket.

Sen tänkte jag koppla in internetlinan i http://www.eurodk.com/en/products/routers/routerboard-3011uia... och jag tänkte även skaffa mig en http://www.eurodk.com/en/products/ubnt-switches/toughswitch-p... för att få POE där det behövs. Som AP tänkte jag köra 3x http://www.eurodk.com/en/products/unifi/unifi-ac-lite

Vad tror ni om bygget?

Av ubbelarsson
Skrivet av anon999:

@ubbelarsson Har du kollat hur många watt datorn drar under full belastning? Den här riggen http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2395689 med quad titan sägs leverera max-laster på kring 1590 watt och hade samma problem med LEPA som du tydligen.

Det var en bra tråd, tack!

Just nu funkar inte PSU'n alls och har fortfarande inte hunnit ta tag i det, men ska till kontoret imorgon och har lite tid, så ska nog lägga in en beställning på super flower 2000w då. Ska försöka mäta strömförbruk när jag fått den på plats.

Ska lägga upp en bild på bygget sen också

Av ubbelarsson

Det var mycket att lära sig om PSU, så nu har jag suttit och läst om single rail vs multi rail... och tyckte biten om OCP var intressant.

Finns det inte en större risk med en single rail PSU? Ökar inte risken för att bränna korten (dom kostade en del så vill vara säker på att jag inte utsätter dom för någon fara)?

Nu är tråden lite gammal, men dom tar upp en intressant poäng om kortslutning, tråkigt om man skickar 100A genom alla GFX kort: http://www.overclock.net/t/761202/single-rail-vs-multi-rail-e...

Tack!

Av ubbelarsson

Tack för alla svar, jag la ingen större vikt vid nätagget, räknade bara ut vad jag behövde i watt och köpte något som hade tillräckligt. Antar att mina kunskaper var lite begränsade där. Ska se om jag kan hitta något bättre denna gång

Skrivet av tvelander:

Ja men 2x 1500W enermax eller 1x 2000W som får plats i chassit? och är billigare!

Chassit är ett 1U som är rackmonterat så det finns lite plats, fast jag föredrar nog en PSU framför två. Det gör inte så mycket om det kostar lite mer, det viktigaste är att det är stabilt, för när den inte funkar så är vi tvungna att dra igång heavy GPU instanser på amazon, och dom är riktigt dyra, speciellt när man kör en hög.

Av ubbelarsson
Skrivet av kettu92:

lite off topic, hur funkar 4-way sli med 4790k? med tanke på för lite pci-lanes

Skickades från m.sweclockers.com

För det jag använder den till så går det hur bra som helst, jag ligger på 85% eller så av dom bästa benchmarks jag har sett, så är nöjd.

Gällande PSU så läste jag denna: http://www.antec.com/PSU/index.php

Av ubbelarsson

Tack för svaren, letar efter en super flower men hittar den inte, vill helst köpa i sverige då den ska köpas på firman. Om det finns något ställe som säljer den så får ni gärna länka, vill ha igång datorn snarast igen och orkar inte med fler trasiga PSUn.

Angående vad datorn används till så är det inte något jag sitter med själv, utan jobbar för en större firma och knäcka lösenord är en del i arbetet, med tanke på värme, ljud och elkostnad så vill jag verkligen inte ha den här datorn hemma!

Av ubbelarsson
Skrivet av tvelander:

LEPA Multirail = nogo med 4-way SLI

1600W EVGA T2 / P2 eller 2000W Superflower!

Tack, ska kolla på Superflower, ska nog skicka tillbaka LEPAn, den var verkligen kass :/

Citat:

Vad gör du med datorn btw? renderar du?

http://hashcat.net/oclhashcat/

Av ubbelarsson

Strömproblem (4x Titan X)

Hej,

Har en dator med följande.

Moderkort: Z87X-OC
Processor: Intel Core i7 4790K
Grafikkort: EVGA GTX Titan X (4 st)
PSU: LEPA 1600W
RAM: 32GB Hyper X

Den har legat under en relativt hög belastning i typ två månader, och nu dog PSU'n för andra gången på tre månader. Undrar om någon har erfarenhet av liknande byggen, och har någon åsikt om PSU? Jag tror inte denna klarar belastningen, men vill inte bara köpa något större och hoppas på det bästa.

Jag gjorde alla beräkningar innan jag köpte prylarna så det här borde funka... men det gör det inte, så om någon annan kör något liknande och så vill jag gärna veta hur ni löste strömförsörjningen.

Tack!

Av ubbelarsson

Exchange är inte SMTP, du ska lägga till ett nytt "Corporate" konto, inte nytt IMAP / POP3. Efter du lagt in din email adress och lösen så går du till manuel setup. Där väljer du Exchange. Om du kommer åt din webmail med t.ex. https://företag/owa, så är porten 443 och protokollet är SSL/TLS.

Om du kommer åt webmailen utan att sitta på företaget så kommer du komma åt den via Nexus 5. Om du inte kommer åt webmailen så kommer det troligtvis inte att funka.

Av ubbelarsson

Då lekmer tillhör CDON group så tycker jag att denna passar bra här.

Jag köpte en Maxi-Cosi, Pebble från er den 13 December som jag betalade med mitt kreditkort, och ni skickade en pulka till mig.

Jag öppnade ett ärende hos er, skickade tillbaka pulkan som ni begärde, och ni lovade att ni skulle skicka min Pebble snarast.

Igår fick jag en faktura ifrån er, på stolen jag redan har betalat för men inte fått, så nu har jag betalat för en stol, fått en faktura på en till och fortfarande inte fått stolen.

Hittils har detta kostat mig 800Kr då jag var tvungen att hyra en stol från Hertz, pga er, samt flera arbetstimmar som kunde ha används betydligt bättre.

Bra kundservice där, hur lyckas man vara så här klantig? Jag har då handlat klart från allt som ligger under CDON group.

Av ubbelarsson

Jag har ett litet problem med min NUC som jag inte riktigt kan klura ut, när jag kör Metro versionen av Netflix appen så hackar bilden (win 8.1, inget annat igång)... men om jag kör websidan så funkar det hur bra som helst. Några ideer på vad det kan vara?

Av ubbelarsson
Skrivet av drefk2000:

Det är inte min säkerhet jag tänker på, den har jag redan tagit hand om. Det är principen.
Jag jobbar med detta dagligen så särskilt mörkrädd är jag inte. Att inte allra minst hasha lösen är det rätt få seriösa aktörer kvar som gör.

Sen är det så att när nyheten går ut om att Dustin lagrar i klartext och dessutom säger att man inte har några direkta planer på att ordna det så ökar genast hotbilden mot dem. De är som låghängande frukt, redo att bara plockas.

Så, bojkott från mig på princip om inte annat.

Om det gör någon skillnad så har dom fixat detta nu.

Av ubbelarsson
Skrivet av raskus:

Jaha se där, då skippar jag det. Kabel är att föredra.

Finns ju lösningar på detta problem: http://www.dustinhome.se/product/5010758734/deltaco-gigabit-1...

Av ubbelarsson

Det är verkligen hemskt att ni inte krypterar lösenorden, detta betyder alltså att om jag har en hotmail / gmail / etc med samma lösenord som jag använder på erat konto så kan vem som helst med access till erat system logga in på min email?

Jag använder lastpass själv så har slumpvis valda lösenord (vilken ni precis visat värdet av), men det vore nog inte så otänkbart att en stor del av era användare har just detta scenario.

Ni skulle också kunna sälja password dumpar från er databas rätt dyrt, finns nog ingen som jobbar hos er som skulle ha behov av lite extra pengar!?