Inlägg

Inlägg som ubbelarsson har skrivit i forumet
Av ubbelarsson
Skrivet av valiant:

Skype är bara gratis om båda använder det. Att ringa från skype till annan operatör kräver att du har pengar insatta på skypekontot, för då kostar det minutavgift.

Det var gratis att ringa gratisnummer i UK via skype, behöver inga pengar alls på kontot.

Av ubbelarsson
Skrivet av Kadjoopplo:

Ser du detta som ett problem?

Vi har precis sett effekten av kraftiga börsfall och aktievärden som pendlar upp och ner som en jojjo, Sveriges påverkan var väl begränsad men om du läst någon dagstidning någon dag sen 2008 så bör du ha sett vad kraftiga fall på börsen kan leda till... titta på alla investeringar som nu är frysta, dom halvbyggda städerna i Irland, Spaniens arbetslöshet, skicket på euron.... osv osv osv...

Tror att dom flesta människor som är för en stabil tillväxt och växande arbetsmarknad skulle se snabba fall på börsen som problematiska.

Av ubbelarsson
Skrivet av Rjinswand:

Det är väl klart att deras värde inte kommer stiga i all evighet, det behöver väl inte nödvändigtvis bli ett lavinartat ras men värdet lär med största sannolikhet sjunka.

En väldigt viktig anledning till att apple går så bra som dom gör är ju att det är trendigt med appleprodukter.
Jag säger inte att dom inte kommer användas även när trenden är förbi, dom användes ju innan också, men så länge dom inte gör mer än att i stort sett sätta befintlig teknik i snyggare plast/metall burkar än andra så lär dom väl på sikt tappa mark.

Jag håller med dig, tror att dom kommer leva på tidigare innovationer ett tag till framöver men den kommer gå neråt på sikt... med start om 2 - 3 år eller så. Dom andra bolagen kommer inse att det kan löna sig att betala några stycken designers som utvecklar ett snyggt skal runt produkten, dom har ju blankt skitit i design innan.

Av ubbelarsson
Skrivet av DrDuke:

Ah, men nu pratar du om politik, inte ekonomi.

Det är väl samma sak, eller har fattiga människor och företag med dålig ekonomi skaffat lobbyister i EU-parlamentet och USA?
Senast jag kollade så var det internationella tech- olje- och retail-bolag (och MafIAA förstås) som hade mest lobbyister.

Av ubbelarsson
Skrivet av this:

Apple har lyckats eftersom de gör produkter som tilltalar de flesta. Det har redan bevisats i undersökningar att mindre begåvade människor, kanske då främst tekniskt oftare väljer Apple produkter då de anses vara enkla att använda. Samtidigt är deras produkter väldigt låsta och ger inte användarna så stora friheter, varför dem inte gillas av mer tekniskt kunniga konsumenter. Jag ska väl egentligen inte dra några förhastade slutsatser av detta, men jag skulle nog kunna gissa att de flesta här föredrar Android/M$ Windows. Men eftersom den största delen av världens befolkning inte är som oss så har Apple verkligen lyckats med sin affärsidé, vilket var precis det jag tänkte komma till.

Det Apple har lyckats med är att först och främst göra om en teknisk pryl till en mode-grej (iPod). Hur många människor i mode-branchen, eller kvinnor, såg ni springa runt med en Zune runt midjan? Vad hände efter Apple lanserade den första iPoden? MP3-spelare blev synonymt med iPod, vem nämner ens något annat idag? Det finns billigt skräp och så finns det iPod (jo jag vet att det finns en massa annat men titta i butikshyllorna och fråga "folk på stan", inte många som kommer associera MP3 spelare med Zune direkt).

Sen vara dom först med att släppa en telefon på marknaden som bara hade touch-skärm, även den med en design som var annorlunda och tilltalade allt från tekniker till folk som tyckte "iPhone var snygg". Jag köpte iPhone 3Gs när den kom, Android låg en bra bit efter vid denna tidpunkt.

Deras idé är väl att försöka skapa tekniska produkter som är snygga och kontrollerade, plastlådorna som t.ex. lenovo och HP byggde för 5 - 10 år sedan var ju hemska om man tittar på dom nu. Hur många människor som bryr sig om utseende skulle springa runt med en 5 år gammal lenovo.... för 5 år sen? Många som har Macbooks vill ju gärna visa upp dom för dom tycker att det är snyggt och hippt.

Själv hatar jag Apple, har sålt min ena iPhone, gav den andra till sambon. Min son har numera en iPad 2 och när jag ska byta dator finns det inte ens en minimal chans att det någonsin blir en Apple-burk igen. Är betydligt mer nöjd med min Galaxy S2 än vad jag var med min iPhone och Apple har fått mig att inse att Microsoft faktiskt gör bra produkter. Det finns många anledningar till varför jag inte tycker om Apple, men gällande deras värde så har dom ju faktiskt lyckats väldigt bra med deras mål: snygga tekniska produkter som är enkla att använda och tilltalar den breda massan, med maximal kontroll så det blir enkelt att använda.... i mina ögon så är denna kontroll något som kommer att hindra framtida innovation och sätta käppar i hjulet för väldigt många bra ideer, men det skiter nog Apple i, dom tittar på sin pengahög och skrattar.

Av ubbelarsson
Skrivet av wankeer:

Återigen handlar det om majoriteten som spelar Pc spel och inget annat, inte om vilket kön majoriteten i Sverige har eller etnicitet utan vad består majoriteten av dem som spelar och har PC som intresse, jo svenska killar och män.

Har du överhuvudtaget läst informationen på websidan?
* 92 procent av alla barn 9–16 år spelar
* Spelandet är vanligare bland barn (9–12 år) än bland unga (12–16). I den yngre gruppen spelar 96 procent.
(och detta är en websida som riktar sig till föräldrar så dessa måste representera den relevanta åldergruppen).

Det finns ingen vägning mellan könen, så om vi då antar att det är en representation av befolkning så kommer vi tillbaka till att dom som spelar mest i åldersgruppen 9 - 16 år är flickor som bor i undre halvan av Sverige.
Om vi struntar i könen så betyder det fortfarande att norrlänningar inte ska vara med i filmen enligt dig?

Skrivet av wankeer:

Att man drar till med att folk är så himla politiskt korrekta är ju just för att man enligt dem är en rasist om man nämner ordet invandrare.

Så om jag förstår detta rätt, om du kallar dom invandrare så kommer majoriteten (som man ska följa och representera enligt dig själv) tycka att du är rasist. Du vill inte vara rasist så du "drar till med politisk korrekt"?
Om du nu vill följa ditt eget argument om majoritetsrepresentation så bör du helt enkelt lägga ner hela din linje av argumentation, anpassa dig efter majoriteten och kalla alla som använder ordet invandrare för rasist.... eller ska vi kanske acceptera att man inte alltid behöver följa majoriteten, att man får ha invandrare (ouch, blev jag rasist nu eller tar man hänsyn till sättet sammanhanget ordet invandrare används på också?) i filmer?

Av ubbelarsson
Skrivet av wankeer:

Den rätta bilden kanske, den som avspeglar majoriteten?

Om man ska avspegla majoriteten så får män eller människor från övre halvan av Sverige inte vara med, då majoriteten av alla svenskar är kvinnor samt bor i undre halvan av landet?

Att så många reagerar på att dom inte har en ljus hudfärg visar bara hur udbredd racismen är i Sverige.... och ja, det heter racism om ni inte tycker att människor med mörkare hudfärg ska få vara med i filmen... än roligare blir det ju när ni tjatar om "politiskt korrekt", vilket är retorik för att man ska vara annorlunda, samtidigt som man ska representera majoriteten.

Jag reagerade inte ens på deras hudfärg innan jag såg denna tråd, och denna tråd är verkligen en deprimerande läsning. Är människor verkligen så j*vla intoleranta nu att man i spelforum, ett ställe där man ska slippa allt vad politik heter, tjatar om hudfärger (eller "politisk korrekt" eller någon annan variant därav)??

("ni" i detta fall är en referens till alla nötter som tjatat om "pk" och liknande i tråden).

Av ubbelarsson

Hopp, nog tjatat i denna tråd, nån som vill joina en premade i SWTOR för lite PvP?

Av ubbelarsson
Skrivet av zabera:

Står i beskrivningen att det är en svensk familj, men det där är då tamejfan allt annat än en svensk familj enligt mig!

Två föräldrar, tre barn, bor i en lägenhet i Sverige, talar svenska, spelar spel, har påsar från Gina Tricot, är troligtvis svenska medborgare, men hudfärgen är kanske det som avgör om man är svensk eller inte........ enligt dig?

Av ubbelarsson
Skrivet av kimbolimbo:

Håller med dig fullständigt, finns inget man lär sig mer engelska i än just spel!

Kommer gå riktigt fint sen när du ska ut och jobba och skriva rapporter på engelska, där du använder ord och stavningar du lärt dig i spel. "After analyzing said issue, I realized what the problem was and I LOLed because I WTFPWNed it" ^^
Det där med att "jag lär mig engelska när jag spelar" kanske inte är det bästa argumentet, om målet nu är att lära sig engelska så skulle en kurs i språket ge bättre resultat, om man tar hänsyn till tiden man lägger ner?

Jag spelar en del spel (SWTOR för tillfället) och jag har barn, jag har dock spelat alldeles förmycket om jag får säga det själv. Jag har varit raid leader i WoW i två år, samt class leader, hade 7 aktiva konton som mest i SWG och har lirat MMOn sen Ultima Online, har nog testat dom flesta större MMO dom senaste 10 åren.

Nu är jag förälder själv och oroar mig för min son. Jag vill att han ska få alla möjligheter i livet samtidigt som jag vill att han ska tycka det är roligt att spela. Jag drömmer om dagen då jag kan banka skiten ur honom i Street Fighter, men om han någonsin får för sig att han ska vara raidleader eller guildleader eller något annat i ett MMO som kräver mer tid än ett heltidsjobb så kommer jag sätta honom framför TVn, köra igång Street Fighter och banka skiten ur honom igen!

Websidan är en bra informationskälla till föräldrar som inte vet så mycket om spel.
Allt datorspelande är inte problematiskt vilket står där om man nu bryr sig om att läsa rapporterna.
En viss typ av spelande är problematiskt då det skapar konflikter i hemmet eller leder till sämre prestanda i t.ex. skolan
När spelande är så utbrett som det är så bör man få hjälp av samhället för att lära sig hantera detta som förälder på ett sätt så konflikterna minskar (vilket förhoppningsvis leder till att alla blir nöjdare) och man kan identifiera när spelandet är ett problem.

Jag vet att många utav inte kommer hålla med mig men oavsett vad ni tycker så är det min rätt, och troligtvis skyldighet, att oroa mig som förälder. Vi kan debattera vart ribban ligger mellan nöje och problem gällande spel, men att argumentera för att denna typ av information inte ska existera alls är att vara lika ignorant som att som förälder tro att allt datorspelande är problematiskt. Det finns en väg i mitten!

Av ubbelarsson
Skrivet av Kilroy:

Många verkar missa att mediarådet försöker skilda många olika perspektiv.
Jag blev riktigt imponerad av den här filmen, jag tycker den var skitbra.

Någonting som verkligen skrämmer mig är på vilket sätt vissa fokuserar på familjens etniska bakgrund, ni äcklar mig.

Jag tycker filmen på ett väldigt bra sätt visar på glappet mellan unga och äldre vad gäller datorspel. Jag tyckte oron och ogillandet från pappan kändes varmt om än mossigt och konservativt.
Det visar på hur viktigt det kan vara för föräldrar att försöka sätta sig in i vad sina barn håller på med om dom är oroliga. "Du spelar roll" som kampanjen säger.
Att ha en förälder klagar så mycket på någonting som för barnen är självklart skapar ett avstånd och en misstro vilket i sin tur kan skada både relationen i sig och barnens utveckling.

Jag tycker det är tragiskt vilken otroligt låg nivå de flesta här håller...

Riktigt bra skrivet och jag håller helt med.

Av ubbelarsson
Skrivet av Beginner:

Jahapp då verkar det ha börjat för mig. Fungerat hur bra som helst tills idag.

Tappa kontakt med deras server menas det tydligen. Har för ovana att ha cmd igång samtidigt som jag lirar och testpingar under tiden och det flyter på bra. Lite ledsen nu.......

Hade detta problem ett tag och det visade sig faktiskt vara min internetkoppling som var problemet.
SW:TOR är riktigt känsligt mot disconnects, har ingen tolerans för det alls vilket är helt sjukt, men så är det.
Så om du tappar kopplingen i nån sekund bara (eller troligtvis mindre) så får du 9000 felet.

I mitt fall fick min ISP komma ut och kolla på det, dom konstaterade att linan från källaren upp till rummet inte var som den skulle, lyckligtvis är mitt hus rätt nytt så dom kunde bara koppla om så den använde en annan kabel upp, vilket löste problemet för mig.

Av ubbelarsson
Skrivet av EkrJkr:

korrekt men ändå inte, minns att där var ett jävla tjat om att Method's instans var buggat osv Aja, inget mer WoW nack i den här tråden annars spårar det ur helt.

Jo, jag tror jag talar för majoriteten när jag säger att vi inte bryr oss ett dugg om vem som var först, sist eller där emellan.
Denna kändes rätt passande: http://farm2.staticflickr.com/1368/987251565_22ea2338dd.jpg

Av ubbelarsson
Skrivet av B4rret:

Det är faktiskt så att föräldrarna måste betala underhåll tills man går ut studenten, eller tills man fyller 18. Men man får inte adoptera förrän 25, så man är inte vuxen vid 24..?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Vuxen

Av ubbelarsson
Skrivet av Ferrat:

Finns inte mycket lagar som täcker detta och de få regler som finns är svaga runt detta då det är en form av tjänst som är relativt ny, butikerna du köper ifrån är tekniskt sett de ansvariga gentemot dig för själva varan medan tjänsten tillhandahålls av dem du betalar avgiften till varje månad, detta i sin tur kompliceras ytterligare pga de handels- och tjänsteregler som gäller i EU som är gjorde för att främja handel över gränserna det som jag tror däremot krävs är att det finns en ansvarig utgivare som har ett visst ansvar dock mer av att produkten följer Svensk lag än något annat och faktiskt inte helt 100% på att det krävs om de har ett kontor inom EUs gränser men inte i Sverige.

Tack för informationen, hade det gått att gå vidare med detta så hade jag gjort det, är tillräckligt irriterad på Bioware för att dom gör på detta sätt. Även om dom inte bryter mot lagen så kan man ju fundera på att skaffa lokala nummer, speciellt om man som Bioware inte vill tillhandahålla vettig support online utan kräver telefonsamtal för allt.

2 Millioner sålda kopior, bra att skryta med hur mycket pengar man får in när man samtidigt inte är intresserad av att hjälpa kunderna. Kortsiktigare tänkande får man leta efter. Mina problem är varesig unika eller konstiga och borde ha hanterats MYCKET bättre.

Av ubbelarsson
Skrivet av Kaoskadosk:

Ser inte riktigt logiken i detta påstående. Jag har spelat WoW sen beta, testat EQ2, DAoC, SWG en bra bit, Warhammer Online, AoC, RFO och några fler jag glömt namnen på, så jag ser mig som ganska erfaren inom området. Jag är dessutom väldigt öppen gentemot nya spel och idéer och ger mig inte för att testa nya marker.

Att snacka om kreativitet inom MMO-genren är som att säga att Melodifestivalen är en källa för bra musik. Alla följer en modell inom MMO-området och innovationen är inte stor. Det finns få undantag som Planetside som är ett MMOFPS, men om du tar en titt på populära MMORPG:n så följer alla samma standard. WoW var knappast först och de dödade knappast kreativiteten. Vad Blizzard gjorde var att ta allting som redan fanns och gjorde allting rätt.

WoW kopieras och härmas för att det är ett spel där allting helt enkelt flyter samman i en nästintill perfekt harmoni. Något som enligt mig är WoW:s bästa egenskap är rörelse. Världen är bra utformad, rörelserna känns väldigt fria och mjuka och jag har inte spelat något spel som lyckas så bra med något så fundamentalt viktigt som att förflytta sin karaktär. Det helt enkelt känns bra redan från början.

Du nämner t. ex. svårighetsgrad. Blizzards vision är ett spel som tilltalar alla, nobelt helt klart, men det är en väldigt svår balans att hålla. De vill att någon som aldrig rört ett spel ska kunna komma in och njuta av spelet samtidigt som den mest inbitne hardcore gamern har något att bita i. Och de lyckas. Att hålla 10 miljoner spelare underhållna är inte en lätt uppgift och WoW är ett stort och komplicerat spel. Vi kan dra paralleler med Farmville och Angry Birds, men skulle ni ärligt talat klassa de som riktiga spel?

Anledningen till varför WoW ses som så enkelt är för att vi har smarta nördar som beräknar klassers ultimata kapacitet. De skapar perfekta talent builds och rotationer som "vanliga" människor aldrig skulle komma på själva. Dessa number-crunchers är en väldigt liten minoritet av WoWs spelarbas, men de blir fundamentalt viktiga då de publicerar sina guider för det allmänna ögat och om du inte följer dem så är du körd. Du måste. 9/24 andra spelare räknar med att du presterar till max och detta gör du genom att göra precis vad dessa guider säger åt dig att göra. Är det Blizzards fel? Knappast. De gör allt de kan för att tillfredsställa både nooben som inte har någon aning om vad mmo-champion.com är samtidigt som hardcore-spelaren som sveper igenom senaste raidet första veckan och kan sin klass och rotation till 110% känner sig nöjd. Det är en väldigt fin balans att hålla när det ska vara simpelt nog för den nya spelaren att kunna ta sig in i spelet samtidigt som den duktige ska kunna känna att han fortfarande kan fela och påverka raidet negativt om han gör det.

Visst, de absolut duktigaste tar sig igenom det splitternya innehållet väldigt kvickt, men ingen spelmakare kan trycka ut ett nytt raid i månaden. Det går bara inte. De gör så gott de kan med att skapa raids som de ska balansera i nu tre olika nivåer som ska vara tillräckligt nytt och fräscht för att alla dessa spelare ska vara nöjda.

Problemet idag är att vi spelare ställer så jävla höga krav och är så sjukt jävla kräsna att jag är förvånad att Blizzard faktiskt lyckas få ut nytt material så fort som de gör.

Att folk sedan kopierar det enda MMORPG som verkligen har lyckats med att göra saker bra och rätt är inte Blizzards fel. Kalla mig en fanboy hur mycket du än vill, jag försöker bara få in lite öppet tänkande och logiska resonemang i denna kakafoni.

Jag har också spelat väldigt många MMO och tycker till skillnad från dig att WoW har dödat kreativiteten i MMO segmentet. Bara för WoW blev så fruktansvärt stort så blev det också den nya mätstocken, företag insåg att dom kan få 10 000 000 betalande kunder till ett spel, innan var dom nöjda med några 100 000. Det WoW gjorde genom att visa detta var att företag nu vill skapa spel som riktar sig mot den stora massan. Visst, det är väldigt bra för dom 60% - 80% som befinner sig där men vi som vill ha något annat då?

Jag har provat väldigt många MMO, men det finns inget (och kommer aldrig igen finnas) något spel som fångar mig så hårt som Star Wars Galaxies gjorde när det först kom ut (dvs pre-cu). Det jag gillade i spelet var att bygga mitt hus och dekorera det, prata med folk i cantinan, åka runt och utforska saker, försöka hitta dom bästa crafters, i princip allt utom att springa runt och göra quests. Jag hade det riktigt trevligt, jag älskade SWG (pre-cu) för jag kunde spela det på mitt sätt men ändå samtidigt komma "framåt" i spelet, men karaktär utvecklades. Ultima Online var lite samma sak, man kunde spela det som man själv ville, du behöver inte följa någon storyline om du inte vill, du behöver inte ens använda ett vapen någonsin om du inte vill.

WoW med alla dess kloner (SWTOR inkluderat) har totalt tagit bort denna sandbox miljö, och när jag tittar på alla MMO som ska komma på t.ex. mmorpg.org, så ser jag inte många som försöker rikta sig mot dom som vill ha ett lite annorlunda MMO som är mer sandbox.

SWTOR är för mig som allt annat just nu, tycker det funkar bra och jag spelar hellre SWTOR än WoW, för jag är innerligt trött på gnomer och dvärgar. Jag föredrar stora vapen och "glowsticks" mot hammare jag bankar i huvudet på folk, men om det någonsin kommer ett sandbox MMO igen så är det dit jag kommer gå.

Av ubbelarsson
Skrivet av RapeField:

Om jag inte minns helt fel (Kan dock inte lova något) så kostade det inget. Jag ringde själv dit (Irland) och fick speciella avgifter

Den enda nackdelen är engelskan dom snacka där, den är inte den bästa, blandat folk. Min kompis fick en svensk utav ren slump medans jag fick en asiat (Som tyvärr inte kunde så bra engelska). Men kort och gott ska det inte vara några problem, telefon köerna var bara långa i början (Release)

Kollade mobilräkningen online och det kostade en hel del att ringa londonnummret. Att använda gratisnummret via Skype gick dock bra, tack för tipset, ringde idag och dom fixade problemet.

Tycker dock att det är skandal att dom kan göra på detta sätt, dom skryter med 2 millioner sålda kopior men klarar inte av att sätta upp ett telefonnummer i Sverige?? Det kan inte kosta många kronor att skaffa... undrar fortfarande om det inte finns regler mot detta, får man verkligen göra som dom gör?

Funderar starkt på att avsluta abonemanget, detta är tredje gången jag behövt ringa deras support på ett brittiskt telenummer. Innan så var det för dom inte kunde ta betalt utav mig, inget kreditkort jag hade (provade 2 olika + paypal) fungerade, det visade sig vara ett "tillfälligt" problem i deras system. Numera använder jag gamecards, hur löjligt som helst.

Jag kan acceptera att man har problem i början när man släpper ett nytt MMO, men att inte ha lokala telefonnummer, 15 - 30 min långa köer (som dom hade i början), problem i system där han som svarar säger "inget hos oss fungerar, ring tillbaka om 3 timmar är inte acceptabelt. Dom har ju inte någon fungerande online support alls, man måste ju ringa till dom för minsta lilla grej, och alltid på ett brittiskt nummer.

Av ubbelarsson

Lokala telefonnummer

Jag har ett problem med mitt Star Wars: The Old Republic konto. Jag var tvungen att installera om "Security Key" appen till mobilen vilket betyder att jag inte kan komma åt mitt konto. Efter att ha läst deras supportsidor så kom jag fram till att jag måste ringa in till dom för att fixa detta... så, jag ringde till dom och var då tvungen att använda ett brittiskt telefonnummer. När jag ringde så hade dom problem med sina system och kunde inte fixa mitt problem, så jag skulle ringa tillbaka 3 timmar senare. Andra gången jag ringde så la jag på efter en liten stund, då jag inte vill sitta i en telefonkö i UK på ett samtal som kostar mig några kronor i minuten.

Min fråga är nu denna. Bioware säger att det ENDA sättet att fixa detta problem på är att ringa dom. Det enda nummret jag kan ringa är i UK. Bioware säljer alltså spelet i Sverige men tvingar mig att betala dyra telekostnader till UK. Får man verkligen göra på detta sätt, kan ett företag sälja produkter i Sverige men inte tillhandahålla någon support i landet, utan tvinga mig in i långa telefonköer med utlandstaxa på samtalet?

Jag kommer gå att köpa mig ett s.k callingcard för att komma undan billigare men tycker att det måste bara finnas regler mot dessa typer av dumheter.

Av ubbelarsson
Skrivet av Monitor:

Nej, jag har ju inte det, eller jag köpte telefonen av en kompis, och han säger att han inte sparat ngn sådan fil, så jag antar att det bara är och vänta till det kommer en jailbreak som fungerar, det viktiga är egentligen att få bort operatörslåset så jag kan anv. mitt sim igen.

Det är inte en fil man sparar, det är ett hash-värde som sparas på Saurik's server (han som har skapat Cydia) genom att trycka på en knapp i Cydia.

För att ta reda på om din SHSH är sparad eller inte så kan du installera TinyTSS på din dator, plugga in din iPhone och se vilka SHSH den hittar. Om inte annat så sparar den ner din SHSH för iOS 4 vilket kan vara bra att ha i framtiden. TinyTSS hittar du här: The Firmware Umbrella: TinyTSS -- All your iphone restores are belong to you

Av ubbelarsson

Några saker.

Flrst och främst så går det inte att jailbreaka iOS 4, det går däremot att uppgradera en redan jailbreakad telefon till iOS 4 och ha kvar jailbreaken. Det är en stor skillnad på dessa två, speciellt för dom som sitter med iOS 4 utan SHSH sparad på Saurik's server.

Sen så går det numera att uppgradera _alla_ jailbreakade telefon (nya eller gamla bootromet på 3Gs spelar ingen roll) med SnowBreeze, guide finner ni på redmondpie: Jailbreak iPhone 3GS iOS 4.0 New Bootrom with Sn0wbreeze | Redmond Pie

Har ni tidigare jailbreakat med Spirit så måste ni installera om 3.1.2 (på en iPhone 3Gs med nya bootromet) för att kunna uppgradera till iOS 4.

Sen kan det tilläggas att Comex, skaparen av Spirit Jailbreaken har sagt att han jobbat på en jailbreak till iOS 4. Man kan dock gissa på att det inte blir en userspace-exploit så 3Gs med nya bootromet kommer nog bli tethered igen, men det är som sagt bara min gissning.