Inlägg

Inlägg som Rikiru har skrivit i forumet
Av Rikiru
Skrivet av Barak:

Vill du ha en panel med bäst svärta och lägst responstid så är det plasma som gäller.
Plasmor är givetvis blanka men en blank panel visar färgerna bättre än en matt.
Inbränning är inget större problem idag men man bör ändå inte ha något som visar statisk bild någon längre period. Jag hade exempelvis inte rekommenderat att ha det som datorskärm.

Är 3D något att sukta efter? Nackdelen med passiva paneler (plasma) är väl att man alltid måste sitta upprätt för att få 3D-effekten?
Jag förstår inte varför uppdateringsfrekvensen är så viktig i ditt fall då varken konsolspel eller filmer har någon som helst nytta av det?

^Denna killen vet vad han snackar om, om du är film-njutare och vill ha riktigt djupa svärtor, och med rätt plasma kan du också få riktigt rika färger, så är det helt klart plasma som du skall köpa.
Som nämnt ovan, aktivera "inbränings skydd" i menyerna så känner tvn av om det är samma bild för länge ( vilket brukar vara ett antal timmar ) innan den stänger av sig själv, och då menar jag samma stillbild.

Man brukar ofta säga att om du ska se mycket på film så skall du satsa på Plasma, också om LCD TV:n blir för stor i Tum så brukar också plasma börja rekommenderas.

~Rikiru

Av Rikiru

Vad du letar efter är en TV med så hög upplösning som möjligt, låg responstid, snabbast uppdaterings frekvens, och behandling a bilden för minst pengar.

Detta går ofta inte hand i hand, ibland är det dyrt att få en riktigt bra bild.

Men om du ska lägga 5000 på ett PS4 så kan man tycka att du borde lägga därefter på TV också?

I vilketfall, skall du njuta utav upplevelsen ifrån ett PS4 så skall du ha Full HD ( 1920 x 1080 ), utöver det skulle jag satsa på minst en tv som klarar av att behandla bilden i 100-200 Hz. Notera också att många TV apparater idag lider av "Ghosting" och "bleeding" när dem är LED, det är viktigt att man verkligen åker till en butik och ser TV:n in-action så att bilden inte är suddig, hackig, eller att det blöder ljus.

Mycket handlar om vad som passar just dig, och det smidigaste sättet är att åka till en butik, titta på olika TV apparater i den prisklass du tänkt dig, och sedan jämföra de olika specifikationerna som de har,

Tvn som du länkade HÄR har 50 hz i uppdaterings frekvens, 8 Ms i respons tid, Edge LED ( som är känt för bleeding ), och Andersson är ett lågpris märke ( i mina ögon, kina skit med ett andersson klistermärke på )

~Rikiru

Av Rikiru

Hejsan!

Vad jag kan informera dig om att det är inte billigt med separata delar så som "top-case", det kostar därefter.

jag sökte på lite kina import och hittade detta:

Här

~Rikiru

Av Rikiru

Hejsan!

Detta är ett rätt vanligt problem på G5.orna, och någon officiell lösning finns inte, man får testa sig fram precis som du gjort, det finns massor att testa som att göra en Force boot, att starta ifrån en OS X start skiva, osv, osv.

Om inte annat så om något är allvarligt fel på GPU:n så borde fläktarna på datorn gå på högvarv.

för att göra en Force boot så håller man inne command + F, eller något liknande, googla för att vara säker!

Lycka till!

~Rikiru

Av Rikiru

Hejsan!

Ser ut att vara ett Drivrutins problem som verkar ha med ATI att göra, jag skulle råda dig till att ladda ned och installera de senaste drivrutinerna HÄR

~Rikiru

Av Rikiru

Detta är något jag gjorde i Google Sketchup under min gymnasie tid, men om du vill gå in på mer avancerad modellering så använd Solidworks och sheetmetal, CAD kan vara bra med, och CAD är bra att kunna i framtiden ;3

http://i.imgur.com/YIwJ37q.jpg

http://i.imgur.com/m8rAqkn.jpg

http://i.imgur.com/lfFCRrV.jpg

~Rikiru

Av Rikiru
Skrivet av Meantek:

Jag hade inte accepterat att jag var tvungen att klocka ner ett kort för att det ska funka. Det ska uppfylla specsen det sålts med, bara reklamera.

Skrivet av MSIOCGenie:

Håller med om detta, speciellt när det är ett lite extra påkostat kort. Tycker Asus ofta verkar klanta sig med sina kort, vet att deras äldre 79x0 kort med dc2 hade riktigt mycket problem med kretskortet.

Vad jag fått till svars är i stort sätt att de inte tänker ta någon ställning för att det överhuvudtaget finns någon "design miss" på kortet, eller att det inte skulle fungera som det ska.
Med andra ord, Den support jag fått utav Asus har i stort sätt varit ett nej.

Jag fick förklarat för mig att de inte kunde erbjuda ett nytt kort eller reklamation då det är ett Överklocknings kort, och att jag själv ska ha kunna åstadkommit skadan på kortet, de hade även andra argument som att det har inte fastställts någon "design miss" på kortet, och att artifakts på dessa kort är ett mycket ovanligt problem.

Jag har som sagt också varit i kontakt med butiken som kortet inhandlades på, och dem vägrar ta ställning till ett fel på kortet som inte dem kan hjälpa överhuvudtaget, dem råder mig att försöka ta kontakt med Asus igen, eller att dem ska ta in kortet och försöka föra en diskussion med Asus.
Jag pallar dock inte sitta utan grafikkort i 6 månader för att en butik och en tillverkare ska tjabba på varandra om vem som ska stå för vad, för jävla tråkigt är det i vilket fall när man köpt ett mer "High end" kort, som faktiskt kostar därefter också.

Jag kör i vilket fall 280X bioset ännu, och än så länge har allt gått bra.

~Rikiru

Av Rikiru

Jag testar att använda mig utav detta bios:

Här

klocksen är som jag gjorde om i det äldre bioset, dock är volterna desamma, men det kan helt klart vara värt att test köra detta bios och se om det överhuvudtaget uppkommer några problem.

Jag tackar thereal_twisted för infon!

~Rikiru

Av Rikiru
Skrivet av thereal_twisted:

Asus gjorde misstaget att dels klocka minnena för högt från fabrik(1650Mhz) Och fläktkurvan är alldeles för snällt ställd.

Problemet är inte att minnes chippen där går för varmt, minnes chip blir inte direkt varma om dom inte övervoltas rejält. Om jag inte minns fel så är chippen speccade för 1600Mhz men asus klockade dom till 1650Mhz från fabrik = Problem.

Kollar man på 280X platinum så har dom sänkt minnet till 1500Mhz tror jag. Dom korten har inga problem.

Flasha in Matrix 280X bioset, är ganska säker på att mem voltage är lägre i det bioset.

Mycket möjligt det du säger, i vilket fall så har jag inte haft några problem med de inställnigarna jag har nu, men kan helt klart värt att testa att köra in 280X bioset, skall kollas upp genast!

~Rikiru

Av Rikiru

** Update! **

Ändrat VDDC till 1225 (1.225) efter att ha fått en random hel vit skärm, nu verkar det fungera bättre, och inga artifakts ännu!

Kör också Asus tweak på datorn med memory voltedge på 1500 mV (1.5)

Kortet körs alltså nu på:

GPU Clock (MHz) = 1000
GPU Voltage = 1225
VDDCI = 0875
Memory Clock (MHz) = 6000
Memory Voltage = 1500

Också med "Costum" fan-profile för att få burken att väsnas mer men också kyla extremt mycket bättre.

Väntar ännu på någon duktig själ som känner för att hjälpa till att ändra memory voltedge i GPU bioset för att slippa köra Asus GPU tweak jämnt.

~Lost

Av Rikiru

7970 Matrix Platinum, problem och lösningar

Hejsan!

Jag vill notera i denna tråd att jag kört kortet helt stock, alltså ALDRIG överklockat det mer än det "fabriks överklockade" som asus levererar kortet med.

Meningen med denna tråd är att dela min kunskap och hur det gått för mig med detta problem och detta kort, men jag har också ett problem som någon duktig swelcokare kanske kan hjälpa mig med, frågan kommer finnas i slutet på denna tråd

---------------------------------------------------------------------------------

Tänkte göra en forum tråd som handlar lite om problemet med 7970 Matrix och Matrix Platinum kortet, eftersom dessa kort är fabriksöverklockade med minnen som körs på 6600 mhz och 1,6 mV, när stock skall vara 6000 mhz och 1,5 mV.

skall börja med att förklara mitt problem.

Det har börjat med att kortet blir väldigt varmt, det går lätt över 80 grader när man spelar något "enkelt" som CS:GO, vilket efter en stund också har resulterat i Artifakts.

Jag har då googlat mig till en hel del info, och det verkar som många antagligen vet att Asus har gjort en rätt stor kylar miss på just dessa kort, då 4 minnes moduler är helt okylda, bild på minnerna visas här:

http://i.imgur.com/Cn4hNnT.jpg

(Jag vet, dessa photoshop skillz är amazeballz)

Jag har kontaktat Asus om att reklamera kortet för deras "miss" (rätt brutal miss på ett OC kort om ni frågar mig), men de tar ingen ställning till detta problemet, och hänvisar mig till att kontakta den butik där kortet är inköpt för ett eventuellt garantiåtagande, jag har då kontaktat den butiken och fått till svar att de inte kan stå för ett design fel som Asus själva har gjort, det är inget "fel" på kortet då det fungerar ett tag enligt dem, och att kortet blir för varmt och får artifakts har helt med att göra att Asus helt enkelt har missat att kyla dessa minnen, då hänvisar mig då till att kontakta Asus igen, och trycka på att dem som butik inte kan stå för Designfel.
Detta gjorde jag dagen efter, och Asus förklarar då att dem inte har fastställt någon "Design" miss på detta kortet, och att det tydligen inte är ett vanligt problem med artifakts på deras 7970 Matrix och Matrix Platinum.

Så skit samma, jag har gett upp om att få hjälp till ett nytt kort, jag ska göra allt för att få detta h*lvete att fungera utan deras inkompitenta hjälp.

I vilket fall, såhär så kortet ut om man tar bort själva kylaren ifrån kortet, och mycket riktigt så är det 4 minnes moduler som är "nakna" så att säga, man kan t.om. se dem om man kikar på kortet utan att ta bort kylaren.
Så eftersom mitt kort lider av artifakts och värme problem så har jag köpt in minnes kylare och moddat dem för att de skall passa med original kylaren på kortet, minnes kylarna är dessa:

http://www.xbitlabs.com/images/other/zalman-zm80d-hp/memory_heat...

Det är de mindre kylarna som jag använt mig utav som visas på bilden.

Jag har även bytt kylarpasta på GPU:n nu när man ändå har taigt bort kylaren av kortet.

Efter detta monterat har jag kört kortet helt stock, och pang, efter ca 2 timmar så kommer de vackra artifaktsen upp på skärmen igen,

jag tar då detta ett steg längre, jag sparar ned original bioset på kortet och sedan börjar göra om en "test" .rom av ett nytt bios, där inställnigarna är följande:

Programmet som använts heter: "VBE7.0.0.7b"

1.

http://i.imgur.com/7Pc4oMi.jpg

2.

http://i.imgur.com/x2IUheX.jpg

3.

http://i.imgur.com/ANsI0tI.jpg

4.

http://i.imgur.com/dS6w4ys.jpg

5. (Fläktprofilen)

http://i.imgur.com/7Mz8Fzb.jpg

Ja, fläktarna låter lite nu, men kortet går aldrig över 70 grader i benchmarks / 100 % tester, typ Furmark.

Efter att ha flashat detta med ett USB minne med Win98 boot på, och Atiflash, så måste jag säga att kortet fungerar överförväntan, jag har nu inte haft några problem med artifakt på minst 1 vecka, men just idag så la jag märke till 1 artifakt fyrkant när jag tabbade i steam, jag bootade om datorn och ändrade då volten i Asus GPU tweak till minnerna till 1.5 mV, och nu har jag inte haft något problem what so ever.

Jag tänkte fråga:

- Är det någon som kan hjälpa mig med att ändra volten till minnerna i BIOS:et till 1,5 mV från de 1,6 mV de är på nu.

Tusen tack för all hjälp och tips!

~Lost

Av Rikiru
Skrivet av DaBone:

Det du ska tänka på är att SB-E är dyrare än vanliga sockets från Intel. Den är mer riktad mot entusiaster...

man kan säga att om jag skulle köra en Intel® Core i7-3930K får jag CA, samma prestanda, fast för halva pengarna på processorn? är dock intresserad utav att överklocka en del med.

*Edit: Kollade sweclockers test på dessa processorer, http://www.sweclockers.com/recension/14699-intel-core-i7-3930...
Verkar vara mer värt att gå på en Intel® Core i7-3930K.

Av Rikiru
Skrivet av DaBone:

Det var det jag svarade på i första.. Ja, det kommer du.

Kolla min sign..

Det som kommer är ju Ivy Bridge och där har jag själv inte mycket koll på läget. Har själv precis gått över till Intel efter att ha kört med AMD hela mitt datorliv.. nu senast en 965 BE. Och kan väl säga att skillnaden till 3930K är som att få en stor raket i röven...

Fast det beror ju på vad du ska göra med datorn.. Tunga flertrådade program märker du ju mest skillnad i.

jag måste säga att en raket i röven låter trevligt i detta sammanhang, tackar verkligen för svar jag får klura lite mer på denna tanken.

Av Rikiru
Skrivet av holymelo:

6 månader efter dom 6 månaderna du pratar om så är det nått ännu nyare och bättre

mycket medveten av, det är därför jag har lagt upp denna tråden för att se om denna uppdatering är värd pengarna.

Av Rikiru
Skrivet av DaBone:

Dock kanske den inte är värd de pengarna som skiljer från 3930K i prestanda...

sant, dock är det 15mb l3, men det är som du säger, om det är värt pengarna eller inte.
Tror du jag klarar mig på mitt 850 watt nättagg med de nya delarna?

Av Rikiru
Skrivet av DaBone:

Är du ett troll eller..?

Du tror alltså inte att typ världens snabbaste prolle, slår en gammal AMD processor med hästlängder?

Ja, det komme den...

inte alls.

Jo, jag förstår att det är ett kliv uppåt, men jag undrar mer om det är värt det, eller är det något annat på gång? är mycket väl medveten om att om 6 månader så finns det mycket nytt på marknaden.

Av Rikiru

Stor skillnad?

Hejsan!

Jag funderar på om det är dags för mig att uppdatera mina data delar i min Gamer-PC, i dagsläget kör jag Asus formula iv AM3, phenom II 955 BE @ 3,7 ghz, 8 Gb 1600mhz ram, 3 gb grafik, SSD.

Jag funderar på om man ska lägga en slant på att uppdatera till ASUS RAMPAGE IV EXTREME, Socket-2011, Intel® Core i7-3960X Extreme, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 4GB CL9 Kit w/2x 2GB XMS3 modules x4 = 16 GB 1600 MHZ ram.

Min stora fråga är, kommer jag att märka en stor skilland? är det värt pengarna? är det några kända problem med 2011? eller är detta en solklar uppdatering som kommer att boosta väldigt bra?

jag tackar i förhand för svar!

*Edit: Kommer mitt Corsair HX850 80+ silver att klara ASUS RAMPAGE IV EXTREME, Intel® Core i7-3960X Extreme, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB, HD5970 crossfirex HD5870, ssd och 3 HHD?

Av Rikiru
Skrivet av medichaaaz:

din grafikkort lyser rött, på 1 av 2 LED lampor... ser ut som din nätagg inte ger nog med ström

prova med en annan nätagg.

Det har du rätt i! imponerande observerat

Av Rikiru
Skrivet av Lasergurka:

Uppdaterade firmwaren för inte så länge sen, men har ju i och för sig formaterat om SSDn sen jag byggt om datorn, det kanske försvinner då?

Angående version på BIOS så vet jag inte hur man kollar det, några tips?

Du borde kunna hoppa in i bios och hitta att det står "Ver." eller "Version", senaste bios till ditt moderkort hittar du på din leverantörs hemsida oftast under Downloads när du har hittat ditt moderkort, annars brukar det finnas en flik som heter "About" ibland, där kan det stå också!

Finns mycket videor på youtube om hur man flashar bios, http://www.youtube.com/watch?v=nkUb7qglfIY
inte min officiella video, men han får det hela klart och tydligt.

Av Rikiru

Är det fel på din VRMS eller syd/nord brygga kommer det att synas, bör finnas svart sot eller någon slags öppning på komponenten, men ser det bra ut är det oftast OK, annars kan man alltid kolla dem med en Multi-meter, om det vet vad detta är (vet inte om multi meter är det officiella namnet )