Inlägg

Inlägg som Imbauser123 har skrivit i forumet
Av Imbauser123

Bästa deal för köp av smartphone?

Tänkte kolla om man kan få lite tips på bra deals på smartphones och vad folk rent allmänt föredrar, köper ni mobilen kontant eller tar ni bindningstid hos någon operatör som 3, Tele2/Halebop eller liknande och "får" en mobil på köpet?

När jag kollat runt så känns just 3 (operatören) som den bästa ur en "deal"-synvinkel. Om man binder sig till deras 3Surf Max i 24 månader för 299 kr/mån så kan man välja mellan iPhone 5 (16GB), Samsung Galaxy Note 2 (4G) eller Samsung Galaxy S3 som då inkluderas helt gratis. Känns ganska svårslaget men sen beror det ju på hur högt man klassar 3 som operatör och deras nät plus övriga samtalskostnader etc för abonnemanget kanske inte passar för alla heller.

De enda som kommit nära 3 i sådant erbjudande är Halebop och deras abonnemang Halebop Rubbet som inkluderar 200 gratis samtal (oberoende på samtalstid), 3000 gratis sms/mms och fri surf 3GB/mån i deras 4G nät för 249 kr/mån (enbart abonnemanget) och 399 kr/mån med Samsung Galaxy S3 (4G), 349 kr/mån med Samsung Galaxy S3 / LG Nexus 4.

Tacksam för alla tips man kan få eller om ni tycker de jag nämnt verkar vettigast!

Av Imbauser123

Tack alla som svarat! Är nog glaset som vissa nämnde som får det att se lite konstigt ut på bilderna men då vet jag i alla fall att den är ordentligt vit på båda sidorna

Av Imbauser123

Någon som har Samsung Galaxy S3 i vit färg?

Skulle bara vilja veta om framsidan och baksidan har samma typ av färgnyans för när jag kollar på diverse bilder på nätet tycker jag framsidan på den vita SG3:an har som en ljus, silvernyans men är det bara en synvilla?

Tacksam om någon som har den vita SG3:an kan berätta hur det ligger till!

Av Imbauser123
Skrivet av Woaini:

Galaxy nexus. Fortfarande bra prestanda, finfin skärm och finfin design. Iofs även den utan minneskortplats men den borde väl vara bra pris på nuförtiden.

Hade jag inte kollat på faktiskt så bra att du tipsade om den. Går att få för runt 3200 kr ser det ut som fast inte hos några jättekända återförsäljare direkt. Är dock tveksam över den dels för lagringsutrymmet som är begränsat och även prestandan hos processor/gpu. Det kanske håller i nuläget men känns mer framtidssäkert att köpa en lur med fyrkärning processor. Vet dock inte hur GPU:n PowerVR SGX540 förhåller sig till andra som Mali-400MP (SG3) och ULP GeForce som finns i både HOX och LG Optimus 4X.

Av Imbauser123

Köpråd - Android-telefon för surf & en del spelande (3000-4000 kr)!

Har kollat länge nu efter vilken Android-lur man ska ta och skaffa och har nog bara blivit ännu mer osäker på vad jag ska välja!

Overall känns det som att Samsung Galaxy S3 är det "bästa" valet men tycker inte riktigt om designen fullt ut på den, gillar inte att den har en fysisk home-knapp (som inte är speciellt smidig att trycka in om jag får säga) och så går den på över 4000 kr vilket är i värsta laget känns det. Plus så har brorsan en SG3 redan och tycker det är tråkigt att skaffa samma modell som han

Andra modeller jag kollat på:

LG Optimus X4 HD:
- bra pris går att köpa för 2795 kr hos Electroworld
- hyfsad prestanda och en bra smartphone overall för det man betalar, lär täcka mina behov, borde klara av de flesta spel utan problem (?)
- dessvärre dålig batteritid som jag förstått det och kanske lite mer buggar/problem med denna än andra lurar

HTC One X:
- måste vara den mest prisvärdaste smartphone just nu tack vare erbjudandet hos Cyberphoto: http://www.cyberphoto.se/mobil/?http://www.cyberphoto.se/info...
- bra prestanda för surf/spelande
- bra display
- har förstått att kameran inte är i toppklass både när det gäller bilder/video även om detta inte är superviktigt för min del
- en del buggar/hårdvaruproblem men vet inte om det kanske mest var fallet när telefonen var nylanserad (?)
- batteritiden kunde vara bättre

Är tacksam för tips och vad ni skulle välja i nuläget om ni skulle köpa en Androidlur!

PS: Är det några nya modeller (inte bara värstingmodeller) på ingång nu närmast i Android-världen som kan vara värt att vänta på som kanske sänker priser på andra modeller eller som kan vara aktuellt att införskaffa när de lanseras? Har kollat på Google Nexus 4 som släppts nyligen men känns inte som något vidare bra val med tanke på att den endast har 16 gb internlagring och inte plats för sd-kort. Dock väldigt snygg design på den måste jag säga!

Av Imbauser123

Om du inte tycker den är allt för liten så är Xperia Ray en riktigt bra lur som jag kan rekommendera och går att hitta för < 1500 kr.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=923215

Snygg, smidig, helt ok kamera och riktigt bra, högupplöst display. Men som sagt den är ju ganska liten så kan vara lite osmidig ibland när man surfar runt på olika sidor och vill man använda det fullständiga tangentbordet när man skriver så är det lite pilligt eftersom tangenterna blir ganska små!

Av Imbauser123

answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_install/how-exactly-does-windows-7-retail-vs-oem/fae7b2ab-c530-45e6-aeb3-cc55cf7b9231

Enligt länken ovan verkar det inte stämma överens med svaren i den här tråden. OEM licens av Windows 7 binds till den dator man installerar det på, mer specifikt moderkortet/cpu:n och byts dessa delar ut anser Microsoft att det handlar om en helt ny dator (och det är det ju i mitt fall) och då behövs en ny licens...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Imbauser123
Skrivet av sokar:

de är bara att installera om och aktivera igen..man kan ominstallera 5-6ggr innan den sätter stopp ( hade strul med mitt nyinköpta moderkort.fick byta fram tillbaka med mitt gamla och gjorde då ominstallation av win 7 oem) när de tog stopp för mig ringde jag bara den automatiska telefon aktiveringen sen var de bara tuta å köra igen

Men som i mitt fall: Min nuvarande dator med en Windows 7 licens har kraschat > Köper en helt ny dator som jag installerar samma Windows 7 licens på > Vad händer? Kommer jag bara behöva ringa ett nummer för att "flytta över" licensen till den nya datorn och sen är det bra med det?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Imbauser123
Skrivet av Tozzi:

Eftersom den är från MSDNAA är det en OEM, har själv fått mjukvara gratis därifrån Men på OEM kan du visst byta hårdvara (även utan nyinstallation), det är där du har 3 aktiveringar, sen om du bytt delar eller gjort en ny-installation spelar ingen roll i deras värld.

Hur menar du ej tillåtelse till? Jag vill inte diskutera olagliga saker nu då Sweclockers regler inte godkänner sådant prat

Det beror på vad för moderkort och kretsar du haft innan och byter till, har du tur kommer du upp igen och den kommer skrika om att behöva massa nya drivrutiner, har du otur kommer den blåskärma vid uppstart, men det ska gå och slänga in drivrutiner manuellt, men det är inget jag har någon koll på tyvärr, det är enklare och bara göra en ny fräsch installation, för en ny fräsch dator!

Så exakt hur skulle jag behöva gå tillväga för att göra en ny installation på min nya dator av den Windows 7 oem licensen som just nu är installerad och kopplad till min gamla dator?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Imbauser123
Skrivet av Tozzi:

Eftersom det är nya prylar skulle jag bara dra en ren installation och aktivera igen. Jag tror man kan aktivera 3ggr lr vad det är, står i avtalet. Om det inte går, ring microsoft supporten och aktivera via telefon, de brukar vara otroligt hjälpsamma, bara förklara att din dator har dött och att du därmed installerar på en ny. Lycka till!

Tack för ditt svar. Har lyckats hitta lite mer info om ämnet och har förstått att det som avgör allt i stort sett är om min Windows installation är retail eller OEM vilket jag dessvärre är långt ifrån säker på...

Om den är OEM är jag tydligen körd för då är licensen låst till moderkortet i min gamla dator för gott och MS ger ingen support för OEM licenser för att flytta över den till en ny dator?

Något som jag undrar är dock vad som händer i de scenarion man försöker köra en Windows licens på ett sätt man inte har tillåtelse till. Låser sig Windows helt och hållet då eller exakt vad händer?

Någon som vet vad som händer i scenariot jag skrev förut om jag bootar den nya datorn från min gamla hårddisk?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Imbauser123

Licens/produktnyckel - Hur funkar det? (Windows 7)

Har en licens av Windows 7 x64 professional som jag fick genom MSDNAA för ett bra tag sen. Den licensen är installerad på hårddisken i signaturen och hör också till den datorn. Problemet är att datorn i signaturen också är kaputt och jag har beställt en ny dator som är på väg och undrar nu om jag kommer kunna flytta över hårddisken i gamla datorn till den nya och boota från den utan problem eller kommer Windows känna av att det är ny hårdvara och låsa sig?

Är det meningen att jag ska kunna installera en licens av Windows som installerats på en dator till en sprillans ny dator så länge jag bara kör licensen på en dator åt gången? Är lite förvirrad som säkert märks så vore kanon om nån kan klargöra vad som gäller!

Skickades från m.sweclockers.com

[TILLÄGG]:

answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_install/how-exactly-does-windows-7-retail-vs-oem/fae7b2ab-c530-45e6-aeb3-cc55cf7b9231

Enligt länken ovan verkar det inte stämma överens med svaren i den här tråden. OEM licens av Windows 7 binds till den dator man installerar det på, mer specifikt moderkortet/cpu:n och byts dessa delar ut anser Microsoft att det handlar om en helt ny dator (och det är det ju i mitt fall) och då behövs en ny licens...

Av Imbauser123
Skrivet av halojoy:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2173795/datorfinal2
Jag vet inte. De alternativen är ganska lika.
Jag gillar moderkortet Extreme4 bättre
men är lite rädd för SSD med SandForce kontroller.
Samsung känns bättre. Jag skulle inte riskera Sandforce problem.

Ja det känns som det är väldigt jämnt mellan paketen...

Har förstått att Samsung SSD:n är det mer stabila/säkrare valet men det är ju Inet som monterar datorn och testar den när den är monterad så blir det problem så får de lösa det helt enkelt! Eller kommer problemen med SF SSD:er först efter ett tag och vad är det för problem vi snackar om exakt?

Skrivet av halojoy:

Hörru!
När du får hem datorn och har monterat ihop den
då sätter du först bara i din gamla Seagate hårddisk.
Och bootar med den. Då får du ju upp ditt gamla Windows och med ISO-filen.
Sen bränner du ISO till en DVD.
Stänger av datorn och tar bort din gamla hårddisk.
Sätter i SSD och installerar på den.

Det borde väl gå?

Det var så jag tänkte men vet inte om det funkar? Kommer jag in i gamla Windows om jag startar i felsäkert läge kanske? Min bror tror att datorn kommer tro att det är en ny installation av Windows och att det inte funkar men han var osäker sa han!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Imbauser123

Har ett alternativt paket istället för det i startinlägget som jag slits mellan:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2173795/datorfinal2

Bättre?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Imbauser123

Inser faktiskt inte förrän nu att det blev fel i titeln!

Men ja budgeten är på 9000 kr och det borde stå < 9000 kr eller om man ska vara riktigt petig <= 9000 kr

Skrivet av halojoy:

Kanske du kan höra med nån (arbets-)kompis om du får sätta i hårddisken
för att komma åt ISO-filen och bränna till en DVD-skiva.

Om du bara får tillgång till en annan fungerande dator och en tom DVD-skiva
så är det inget problem längre.

Ja det får väl bli så jag får gå tillväga! Tack för hjälpen

Av Imbauser123
Skrivet av halojoy:

Det kan vara värt att vänta.
Eftersom man ska gilla utssendet på lådan man ska leva med.
Båda lådorna kommer att funka.

Vad jag tittar på är bredden på lådan och storleken.
En större låda är lättare att arbeta i och stuva undan strömkablar.
En hög (160mm) kylare kanske inte ens får plats i en smal låda.

Jag tittar även på vikten. CM 430 väger t.ex. 4.7kg
Den här http://www.inet.se/produkt/6901660/cooler-master-centurion-53...
väger 9.7kg. Alltså dubbelt!
Det betyder tjockare plåt i väggarna och den står stadigt.
Det i sin tur gör det till en tystare låda. Troligtvis.

När jag gör paket till medlemmar här går jag inte billigare än den här
Recension: http://www.overclockersclub.com/reviews/cooler_master_534_pc_...
424 kr
Jag tycker dessutom att den är stilren och snygg.

En adapter för 2.5" till 3.5" kostar bara 49:-
Så det är inget starkare skäl att vålja låda.
http://www.inet.se/produkt/6309055/adapterkit-2-5-till-3-5

Tack för alla tips tror det får bli Bitfenix chassit det känns som det rätta av nån anledning! Sen om jag får vänta ett tag blir det segt men det kommer göra det desto roligare när datorn väl kommer!

Vad säger du om mina funderingar kring nätaggregat som jag skrev i förra inlägget?

Sen har jag ett litet dilemma när det gäller att installera Windows på datorn när jag väl får den som vore nice om det går att lösa på ett smidigt sätt! Jag har nämligen på min nuvarande Seagate hårddisk ett äkta Windows 7 x64 (svensk) installerat och på den ligger ännu en äkta Windows 7 installation (engelsk x64) som ISO-fil. Frågan är hur jag ska gå till väga för att installera den på min nya dator då den nuvarande datorn har ett moderkort som gått sönder och går alltså inte att starta upp..? Kan jag sätta i Seagate hårddisken i den nya datorn och på något vis gå därifrån för att installera ISO-filen på SSD:n som jag nu beställer till min nya dator?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Imbauser123
Skrivet av halojoy:

Det ser bra ut.
Det enda jag inte vet nåt om är moderkortet.
Men det är ett Z77 och det är bra.

Ok skönt att höra!

Några funderingar som jag har:

Ska jag ta Bitfenix Outlaw istället för CM Elite 430? Med Bitfenix behövs ingen adapter då den har en 2.5 plats och jag tycker det ser snyggare ut än CM chassit. Har förstått att det är dessa två chassin som det står emellan i den här prisklassen också! Det tråkiga är att det står "Försenad" på Bitfenix Outlaw hos Inet så kanske dröjer innan jag får datorn om jag tar det...

Sen undrar jag om nätaggregatet är det bästa för mig eller om jag ska kolla på något nätaggregat med 80+ Bronze? Går ner i antal watt om jag kollar på sådana nätagg i samma prisklass 380-580 kr där Corsair agget på hela 600W för bara 499 kr är mycket watt per krona men tycker ni det finns något annat som är bättre att ta?

Moderkortet är nog inget speciellt men vill köra med Asrock och det stod mellan Pro3 och Pro4 och då blev det Pro4 då detta har 4 + 2 power phase design medan Pro3 har 4 + 1 så tänker att Pro4 är snäppet bättre (säkrare) vid överklockning!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Imbauser123

Datorpaket hos Inet med montering! (>9000 kr)

Datorn ska användas till spel som WoW, Heroes of Newerth, Diablo 3, Skyrim och kommer nog testa Guild Wars 2 nu närmast när det kommer!

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2170287/dator6

Ser det bra ut eller något som jag bör fundera att ändra på? Tacksam för tips och synpunkter innan köp!

Av Imbauser123

Någon som kan ta sig en titt på bilden nedan och säga vad de tror? Har kretsarna där brunnit och finns det risk att många andra komponenter i datorn gått sönder som följd av det?

http://imageshack.us/photo/photo/208/dsc0010fv.jpg/

Av Imbauser123

Uppdaterat förstainlägget i tråden. Hoppas det säger mer om vad som hänt och vad som fortfarande fungerar i min dator...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Imbauser123

Vad klarar 2500K att driva för grafikkort @ stock?

Klarar den av GTX670 utan problem i alla tänkbara speltitlar utan överklockning till exempel?

Om svaret på frågan ovan är ja, med vilket/vilka grafikkort kan processorn börja flaska @ 1920x1080?