Inlägg

Inlägg som toobiasf har skrivit i forumet
Av toobiasf

@griid: fungerade kanon, förköpte spelet idag, tog faktura som betalningsmetod. Fick 2 beta koder som fungerade idag. Ångrar nog förköpet och spelar beta tills dom släpper spelet. Och handlar då!

Av toobiasf
Skrivet av Oggs:

Du kan ju avboka ordern om du inte skulle tycka om det.

har lagt min förbeställning nu via Webhallen, kommer webhallen själva eller Battle.net skicka ut betakey?

Av toobiasf

Hej, är det någon som har en beta-key till övers för kvällens spel? Tror alla som köpte spelet innan 30 april fick en key att ge bort till någon! Skulle vara underbart!

Av toobiasf

Hörlurar och Ljudkort?

Hej!
Jag har haft Siberia v2 prism ett tag nu... Kände dock att jag ville köpa ett par riktiga "hörlurar" och inte ett "gaming headset" denna gång samt ett ljudkort, eller förstärkare (vad är det jag behöver)?

Jag har kollat lite på DT990 pro 250 ohm, då jag ägt ett par QPAD 1339 en gång i tiden och misstänker att dom är liknande i passform. Men alla tips välkomnas då jag är öppen för alla förslag!

Hörlurarna ska användas för spel, höra fiendens position. CSGO, BF4 och liknande.

Lite frågor:

  • Öppna / Slutna hörlurar? (100-2500kr)

  • Ljudkort, vad ska man ha för gaming? (100-2000kr)

  • Är surround hörlurar bara säljknep eller fungerar det bättre i spel?

  • Vad är en DAC, behöver jag det om jag köper ett rejälare ljudkort?

Av toobiasf
Skrivet av tvelander:

Inte en chans (enligt mig, det är enorm skillnad)
#kräsen.

Håller med, alltså jag märker ett (rätt tydligt) lyft i flytet mellan 120-144 Hz också.. Förstår inte dom som anser att 100Hz skulle vara lika schysst som 144...

Av toobiasf

Jag har lånat en kompis 120Hz BENQ 1080p som han nu behöver ha tillbaka, så tänkte beställa en swift från cdon. Vore intressant att veta vart du köpt din, om det är cdon kanske det blir samma batch.

Skrivet av Nima2001:

Jag lämnade tillbaka min skärm idag.. Orkasde inte byta till ett tredje exemplar ... Visst man tappar 2tusen från black friday erbjudandet men eftersom jag aldrig blev helt nöjd så känns det snarare som att ja tjäna 7000 istället för att förlora 2000 kr..
Jag har själv många produkter från asus och de har funkat suveränt.. Just denna skärmen var en flopp dock men kommer inte såga asus för mycket pga det... Men kommer definitivt vara väldigt försiktig när ja köper skärmar i fortsättningen.. Hur vet ja inte men ... Anyway lycka till alla! Hoppas ni gör rätt val.. Behåll bara om ni inte stör er

Av toobiasf

OBS problem.. 100/100 mbit/s

Hej!
Har provat lite olika settings i OBS, just nu kör jag:

Bithastighet 2000 kb/s Bufferstorlek 2000
Kvalitetsbalans: 9
Använder CBR
Downscale 1.50 x (1280x720)
Filter Bilinjär (snabbast)
FPS: 30

Provat både EU, Stockholm och EU, Amsterdam - samma på båda.

Jag laggar ingenting alls själv (ingame), och det är heller inte dålig kvalite på bilden (i streamen). Men den stannar, och buffrar sen sätter den igång igen?

Vad är det jag måste åtgärda för en stabil stream utan buffer?

Godkväll Sweclockers

Av toobiasf

Annie är väl en alldeles utmärkt champ i början. Dock kan TS hoppa över veigar...@BadNewsBrod:

Av toobiasf

Som folk säger, fpsen. Men thats it, inget överdrivet lull-lull vilket jag tycker är bra. Och fint spelat, även om man givetvis inte ser några missplays!

Av toobiasf

Behöver tips på spel.. Spelar CS:GO, LoL, Battlefield 4, WoW, Rainbow Six Siege, Assassin Creed Syndicate, Dirt 3, spelar / spelat allt möjligt. Så tar emot alla tips.. Helst ett spel med lite ögongodis så mitt 980 ti får prova vingarna lite

Av toobiasf

Känns som rival är nya 3.0an på nått sett.. Alla spelar med den och den har en okej sensor..

Av toobiasf

vilken väljer man i dagens läge, med dom reapriser som finns?

Skärmen kommer drivas med ett 980ti.

Asus PG279Q, 7777kr
http://cdon.se/hemelektronik/asus-rog-swift-pg279q-ips-27-p36....

Acer XB270HU, 6690kr
http://www.inet.se/produkt/2205376/acer-27-predator-xb270hu-g....

Är 4 och 5 MS mot mina 1 MS på min skärm som jag har idag en märkbar skillnad, i CSGO framför allt?

Av toobiasf

vilken väljer man i dagens läge, med dom reapriser som finns?

Vilken väljer jag? Skärmen kommer drivas med ett 980ti.

Asus PG279Q, 7777kr
http://cdon.se/hemelektronik/asus-rog-swift-pg279q-ips-27-p36...

Acer XB270HU, 6690kr
http://www.inet.se/produkt/2205376/acer-27-predator-xb270hu-g...

Är 4 och 5 MS mot mina 1 MS på min skärm som jag har idag en märkbar skillnad, i CSGO framför allt?

Av toobiasf

I denna pdf på sidan 13 hittar ni badkaret vi beställde, ett svart badkar med stående "panel" på sidorna. Exakt lika som våra släktingar beställde vi!? Deras är som på bild, svart och stående "panel". Vårat vi fick var brunt med liggande panel, dock fortfarande den där black edition skylten på sidan.. Är det någon av er som antyder minsta brunfärg på badkaret på sidan 13?

http://www.svenskabadrumsinredningar.se/Files/SPABAD_2015.pdf

ska iaf spara denna pdf ifall dom hävdar att det aldrig var riktigt svart på bilden.

Av toobiasf

Fått fel färg på utespa, säljaren vägrar returnera det mot ett i rätt färg!

Köpte ett utespa till stugan för vintern, säg att ett vanligt kostade 80.000kr och ett black edition kostade 110.000kr. Vi köpte ett black edition och på bilder på hemsidan är det svart. När vi drar av plasten när karet står på plats är det Givetvis brunt..

Släktingar beställde exakt samma kar 1 vecka tidigare och deras var svart. Det står också en black edition logga på sidan på båda karen men vårat är brunt. Tog kontakt med säljaren och han påstår att vi fått "nya" modellen där svarta kulören är brun enligt han.

Än idag finns samma black edition badkar kvar på hemsidan och där är det svart! Samt att det står black edition på fakturan. Vad gör man? han vägrar byta ut det och vägrar kompensera priset något. Han anser att den bruna färgen är svart.

Vart ska man vända sig?

Har också tagit bild på båda Karen där man ser en stor skillnad på färgerna, men vi har beställt samma artikelnr på fakturorna.

Av toobiasf

Tycker det är så kul att se när folk skriver Apotekarens istället för Apotekarnes

Av toobiasf
Skrivet av erssn:

@toobiasf: Prova 1.25 och om det inte funkar kan du gå upp till 1.275

1.25 crashade efter ca 6 mintuer...

Så provade 1.275 vilket tuffade på fint i 13 minuter och en average temp på 65c.. Detta borde ju fungera fint och stabilt för spelande och lite videohantering? Tack för all hjälp!

Av toobiasf
Skrivet av erssn:

Stänger du av Intel Speedstep så kör den i 4.5 konstant. Men det påverkar inte prestandan så du kan lika gärna ha det på. Gratulerar till en smidig överklock! Ja, prova att dra ner volten lite i taget tills den blir instabil

Skrivet av andreas_dock:

Har inte detta att göra med att du har typ speedstep eller energispar på?
Att CPU'n alltid ligger i max-klock drar mycket mer ström, som påverkar el-räkningen samt värmeutvecklingen på processorn negativt.

Det finns alltså en ide med att ha CPU'n lågt klockad när den inte används så mycket, för att sedan låta den sticka i höjden när det behövs.

Okej, men då behåller jag det så. Vart bara så brydd när inte det blev lika för mig som Linus. Men bara det inte påverkar prestandan så lät ju lägre temp vid vila vettigt! Elkostnaderna tar föreningen där jag bor. Hur mycket borde jag prova att sänka volten med stegvis? Till 1.25? Tack för att ni tog er tid att svara!

Av toobiasf

Lite frågor efter överklockat min 5820k

Har nyligen köpt och införskaffat datorn i sign, den rullar på skit bra i spel osv men man vill ju ändå inte köra en sån processor i stock-clock. Har inte överklockat själv förut men efter att ha kollat på linustechtips guide så tänker jag att om jag följer honom exakt stegvis då han också använde sig utav ett Asus moderkort kan inget gå fel.

Så följde exakt det han sa, ändrade multiply till 45, och Voltage till 1.3. Han sa att det var det enda man skulle röra så har inte pillat på något annat. Sen skulle man installera CPU-Z för att säkerställa att det verkligen klockades. I hans CPU-Z säger hans program att hans core speed är 4498 MHz, och min säger 1199MHz?

Jag stresstestade ändå i AIDA64, som enligt forum ska vara ett okej stresstest för 5820k. När jag väl börjar stressa processor höjs min clock speed i CPU-Z till 4499MHz på alla samtliga kärnor. Varför höjs mina inte direkt vid uppstart som hans utan bara nära jag börjar stresstesta? Är det något strömsparar-läge som klockar ner datorn när jag inte belastar den? Borde jag isåfall stänga av det?

Processorn hade inga problem alls i stresstestet och låg på 70c utan fail i ca 12 minuter. Borde jag sänka min Voltage och testa igen ca 10 min om det fortfarande är stabilt på samma clock i lägre volt? Han går inte igenom detta utan mer vad man ska göra om det failade som hans gjorde. Jobbar processorn svalare med lägre volt, så jag borde prova få så låg volt som möjligt? Om så är fallet, hur mycket ska jag sänka med från 1.3?

Väldigt tacksam för svar då jag inte är så hemma på detta, men känner samtidigt att det inte ska vara så krångligt om man följer en seriös guide och läser en extra gång om allt.

MVH

Av toobiasf

Skärma av skrivbordet med en bordsskärm?

Är det någon här på forumet som använder en bordsskärm på sitt skrivbord för att skärma av för ljus och ljud, om era skrivbord är placerade i t.ex ett vardagsrum där ljud och annat kommer från en tv?

Eller bara för att dölja hela hörnan om någon där hemma är mindre förtjust i den stationära datorn som en möbel?