Inlägg

Inlägg som Wishy har skrivit i forumet
Av Wishy

Jag kommer inte bråka mer med säljaren ifråga, väntar bara på deras svar imorgon. Antingen så får dom pengar och fortsatta beställningar eller så blir det dom sista pengarna dom får av mig.

Här är exakt beskrivning från butiken:

Vi har fått svar från lagret nu och de säger att minnena skickades i samma paket som moderkortet och processorn.
De har packats i en liten låda som vikts ihop och bandats, denna lilla lådan har placerats mellan moderkort och processorn.
I detta läge så är processorn det minsta paketet i kartongen.

Skulle du kunna kolla igen så att det inte var med och du kanske tolkade den lådan som en del av packmaterialet som skall skydda produkterna ?

Kan inte minnas att det låg något kvar i paketet som var större än cpu+fläkt.

Här är även deras svar på min fråga om det verkligen skulle skickas i 3 kollin:

Vi håller på att byta lagerplats och är mitt i en övergång, därav skickas paketen från olika lager och i det här fallet får dom även 3 olika kollin.

Detta är inget långvarigt, utan ska vara helt klart inom kort.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wishy
Skrivet av Naga:

Haha, "är det mitt eller butikens fel att jag slänger saker som de skickat mig??" bra fråga

Ja, jag tycker det kan vara en bra fråga när butiken informerat att minnena skickats i ett separat kolli

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wishy
Skrivet av piercing:

Kollade du inte på försändelsepappret eller va de heter, som alltid följer med? Där står det ju vad som finns i paketet. Det är ju upp till dig att kolla noggrant i paketet innan det slängs.

Följesedeln låg i ett av paketen. Av all information jag fick av butiken så skulle minnena ligga i det sista paketet som inte levererats ännu. Tills nu när dom gjort en utredning och kommit fram till att minnena skickades ihop med dom andra delarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wishy

Följesedeln låg i ett av paketen. Var inte ett i varje som specificerade vad som låg i paketet.

Dom meddelade idag att paketet aldrig skickades då allt fick plats i två.

Kan tillägga att deras anledning till onödigt antal kollin var en omorganisation och att det skickades från olika ställen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wishy
Skrivet av krisljungberg:

Någon av er som kom på någon lösning? Haha. Skaplig bump här! Men jag har samma skit som ni.

Bumpar tillbaka
Det slutade krångla till slut, skickade en massa wiresharkloggar till deras tekniker när dom fick veta att jag hade sådana.

Mitt problem var att jag aldrig fick svar när min dator ville förnya ip efter halva tiden, det gick sedan ut och fick starta dhcp request processen igen. Det var tydligt i loggarna.

Lite sent svar så hoppas ditt problem är löst sedan länge.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wishy

Tvist gällande leverans av datordelar från butik

Hej alla,

Har ett case jag vill dra här för att få lite andra åsikter än mina egna då jag självklart anser mig ha rätt, men det är ju inte konstigt då det drabbat mig.

Ska försöka hålla mig kort,

Beställde lite nya delar då min dator slutade fungera.
Moderkort, nätdel, cpu och minnen.

Efter att jag lagt min beställning så fick jag dagen efter 3 st sms från postnord om att paket var på väg, tyckte det var lite märkligt att dessa få delar skulle komma i 3 paket så kontaktade butiken och fick en godtagbar förklaring till varför det var 3 kollin.

Dagen efter så landar två paket, det tredje har inte rört sig alls. Kontaktar då butiken igen och får höra att allt har skickats. Ok tänker jag, och hämtar ut paketen när jag kommer hem från jobbet. Packar upp allt, ser inga minnen så antar självklart att dessa ligger i det kolli som är på vift.

Kontaktar igen butiken och dom kan inget göra förens 3 dagar har gått, skulle bli helg då och meddelade då att jag ej längre ville ha minnena och köpte dessa i butik direkt så jag kunde få ihop en fungerande dator (kostade 500 kr mer än dom jag beställt)

Igår får jag höra ( 10 dagar efter beställning) att minnena låg i ett av dom två paket jag hämtat ut, inpackade i kartong för att inte riskera skador i frakten. Hade ju såklart slängt alla kartonger redan då jag inte hade någon anledning att spara dessa.

Allt är inte helt över ännu men butiken vill ha betalt för minnena och har som goodwill erbjudit mig ett nytt kit för halva priset. Vill själv inte betala för minnena alls.

Vad tycker ni?
Skulle jag letat efter minnena i paketen jag hämtade ut och därmed antagit att butiken gett mig fel information gällande hur många paket delarna skulle levereras i?
Eller bör butiken ta ansvar för en mindre lyckad leverans och stryka minnena från fakturan?

Givetvis har ett alternativ mig kvar som framtida kund, det andra inte. Kommer självklart ej heller rekommendera butiken i framtiden som jag gjort många ggr förut om dom kräver betalt för minnena.

Av Wishy
Skrivet av Archaea:

Installerade senaste drivrutinen direkt efter jag uppgraderade till W10, har senaste versionen. Dubbelkollade nyss.

Då har jag inget vidare råd annat än att kontakta lenovo och rapportera en möjlig bugg med deras nya drivrutin för windows 10.

Av Wishy

Låter som att du behöver ny drivrutin för touchpadden. Kolla upp om det finns någon.

Av Wishy
Skrivet av ErikaKeller:

Jag skrev en jätte lång text i wordpad, helt plötsligt slutar google chrome att fungera och bilden blir svart. När bilden återvänder har även mitt wordpad dokument försvunnit. Kan jag få tillbaka det? Jag hade inte hunnit spara..

Antagligen inte, kanske har du en fil i temp katalogen på c: men tveksamt. Spara oftare eller använd typ google docs så görs det åt dig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wishy
Skrivet av Snoffa:

Men titt, hade ingen aning om att man kunde söka på enhedens hårdvaru-id. Tusen tack Wishy för hjälpen. All heder åt dig

Det visade sig att det var Intel S.M.A.R.T driver som saknades.

varsågod, hatar själv utropstecken i enhetshanteraren. Tyckte du hade lidit nog så avvarade ett par sekunder till att ge ett tips

bonus: Ingen dag är dålig när man lärt sig något nytt!

Av Wishy

kolla upp hårdvaru-id på enheten och googla på det

http://gyazo.com/70cf7b323707fba8cd33ccb7ff4d159f

Av Wishy
Skrivet av Mayth:

Håller med PowerNet i mångt och mycket.

Jag skulle köra en pfSense burk och /24 nät för att göra det enkelt. Sen är det en rekommendation att aldrig köra större än /23 nät. Men det är inget som gör någon skillnad i hemma nät.

Sen är frågan om du ska köra smarta switchar med stöd för VLAN eller flera simpla switchar? Kanske L3 switchar så att du kan routa mellan vissa av näten redan där utan att behöva blanda in routern i det? Finns väldigt många lösningar för detta och vilken som är bäst beror väldigt mycket på vad man själv tycker om och hur komplicerat man vill göra det.

Mvh
Mattias

Och hur mycket pengar man vill lägga

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wishy

varför krångla, inte som om att de privata näten inte räcker och blir över. Kör ett gäng /24 nät, antar att du inte kommer ha fler än 254 klienter per subnet så /16 är lite väl

10.0.0.0/24
10.0.1.0/24
Osv...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wishy

Jisses, illa nog med dolda bakvägar men att döpa kontot till "kung" ger en aningar om hur seriös och mogen personen som beslöt om detta är.

Av Wishy
Skrivet av Dreh:

Wishy: Självklart har jag testat alla usb utgångar på båda moderkorten. jag har även testat att slagit av usb 3.0 i biosen. jag har även uppdaterat biosen.

Misstänkte att du povat det men du skrev aldrig något om det i din första post.

Du har inte någon usbport på typ skärmen som du kan prova med? Enda gemensamma är väl chassit du använt. Låter som ett riktigt märkligt problem då du haft samma problem med flera helt olika möss.

Kan bara komma på en annan sak och det är att testa med en usbhubb, om du nu inte har på skärmen och det ger samma fel där dvs.

Vad är det för chassi du har?

edit: Såg att du skapat en tidigare tråd men att även tangentbordet slutat fungera vid den tiden. Har du fortfarande problem med tangentbordet eller löste sig det?

Av Wishy

Provat annan usbutgång på chassit?

Av Wishy

Tänkvärt om man funderar på att köra hyper-v är att du även kommer virtualisera ditt host os och därför tappa lite prestanda vid exempelvis spelande osv. Annars så är det smidigt om det ingår i ens edition av windows.

Av Wishy

Går utmärkt att ändra filsystemet till fat32 på en mac. Kommer inte ihåg exakt hur du gör men har gjort det själv tidigare.... Men en snabb googling så http://techchannel.radioshack.com/format-usb-flash-drive-mac-...

Av Wishy

och du har kört ison genom windows 7 download tool eller något liknande för att skapa en bootbar usb?

Av Wishy
Skrivet av Lexius:

Detta är patetiskt Erik och mackan som kommentatorer som inte kan ett skit om datorer men inte lika dumt som att sätta en snygg tjej för tekniskt support/kundservice när hon inte kan ett skit

Hur vet du att 1, Erick och Mackan inte kan ett skit om datorer? Eller 2, Att dom inte får lite coaching och hinner lära sig så att dom vet vad en cpu är och vad en gpu är osv. Behöver inte vara expert för att kunna slänga ur sig lite fyndiga kommentarer och skämt.

Ber om ursäkt om det finns dokumenterat att deras kunskaper om datorer är = 0. Har typ noll koll på "kändisar".