Inlägg

Inlägg som sirlen har skrivit i forumet
Av sirlen
Skrivet av Gamers:

Som sagt vad förväntade du dig av "titan light 3GB edition" som 780 är?
Priset på 780 är för lågtsatt och bara för man förväntar sig ett visst pris lägre än det verkliga innebär det inte att priset är för högt satt.
Denna gången är det olika kretsar på 770 och 780 vilket i sig rättfärdigar prisskillnad innan övrigt spelar in.
Du skall vara glad att 770 inte kostar mera vilket det mycket väl kunna göra.

Skrivet av tvelander:

!
Så klart det är baserart på Titan då det ÄR TITAN fast med otroligt lite mindre cuda cores och 3GB minne. Det är ju samma KRETS

Ibland så bara nej ^^

Jag vet mycket väl att 780 är lika krets som TITAN men nu har faktist NVIDIA valt att kalla och marknadsföra det som 780 och enligt mig så är 780 efterträdaren till 680 och inget annat.
Hade de valt att marknadsföra det som TITAN LE eller junior eller vad som helst som hade med TITAN att göra så hade det varit en annan sak.
Folk i teknikforum vet om allt detta men resten av folket ska vi alltså skita i? Jag tycker att Nvidia får stå sitt kast och sätta priset för vad det marknadsförs att vara.

Av sirlen

Jag tycker hittills att 700 serien är alldeles för dyrt prissatta. 780 till exempel borde ligga där 680 låg vid release men istället väljer man att ha ett pris som baserar på Titan

Av sirlen
Skrivet av Uzm:

Bra fråga, nr ett är att jag tycker att det är roligare att konfigurera och bygga själv! Jag köpte en färdig lösning förra gången och blev inte nöjd.

Nr två är att jag inbillar mig att jag får mer pang för pengarna om jag själv väljer prylar. CPUn i den microservern du pekade på, AMD Turion Neo X2 N40L 64 bit, får t.ex 979 Passmark CPU poäng. En intel celeron G1610 får 2604

Prismässigt tror jag att jag kommer landa i samma prisklass som microservern, runt tre loppor.

Du har helt rätt i att det är roligare att bygga själv. När du väl valt dina komponenter så får du gärna lista upp din inköpslista. Jag är nämligen själv ute efter något sådant.
Om du är sugen på raid lösning så titta på detta populära kort. http://www.servethehome.com/ibm-m1015-part-1-started-lsi-9220...

Av sirlen

Varför inte bara köpa en färdig? Denna är väldigt prisvärd och klarar allt du listat upp.
http://www.dustinhome.se/product/5010610516/hp-proliant-n40l-...

Av sirlen

LS27A950DS problem med svart bild en sekund

Hej. Jag har nyligen köpt en Samsung LS27A950DS och har börjat få underliga fel.
När jag spelar BF3 så blir skärmen svart i ungefär en sekund varje gång jag dör. Bilden kommer tillbaka och allt funkar igen sedan till nästa gång jag dör.
Igår skulle jag starta GPU-Z och då dog skärmen innan jag han trycka på "OK" för win UAC. Datorn fungerade vidare då jag satt på skype samtidigt så samtalet bröts inte. Denna gång kom inte bilden tillbaka utan jag var tvungen att köra en hård omstart av datorn för att få igång skärmen igen.
Värt att nämna är att jag kör med en 10m lång DVI kabel Länk. Detta var dock inget problem på mina gamla skärmar.
Övrig utrusning ser ni i sign. (har dock dragit ner klocken på grafikkortet till standard)
Är det någon som vet vad detta kan bero på? frustrerande som fan är det iaf.

Av sirlen
Skrivet av antbob:

Håller på att testa det nu, det är väl bara att tanka ner en iso fil och gå in i iso och extrahera filen till USB't vad jag förstått?

Du måste göra ditt USB minne bootbar först.
http://windowshjalp.se/?p=59

Av sirlen

Kolla även i BIOS att floppy är satt som disabled

Av sirlen

Har du kollat vad din kontroller är inställd på? IDE eller AHCI.

Av sirlen
Skrivet av TiasE:

Detta är anledningen till att min GF nu endast loggas in för att köra sina professions
Får se om de lyckas göra tank lite nödvändigare i framtiden annars tar han bara upp en plats i dungeon grupper. Visst har man instant queue för dungeons och skirmishes men man gör ju ingen skada och att questa tar bra mycket längre tid än för t.ex en rogue.

Jag kör en GF (iofs bara lvl 26) och när jag kör dungeons/skirmishes ligger jag oftast 2:a i skada gjort. Det jag däremot har problem med är aggro. Det spelar ingen roll hur mycket man tauntar, sekunden efter springer mobsen vidare mot andra. Känns som att threat är buggat som det är nu.

Av sirlen

Dice kommer nog leverera här men att ge Bioware chansen igen efter den totala floppen med SWTOR känns bara fail.

Av sirlen

Vart finns källa och tester angående detta med att ett 4GB kort bara kan använda upp till 2,3GB?

Av sirlen

4GB varianten finns ju att få tag på billigare. http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/164738-asus_geforce_g... Jag kan inte se en nackdel att ha 4GB istället för 2GB om det bara är nån hundring dyrare.

Av sirlen

Vågar man hoppas på ett test av Kabini från swec? Har idag en e-350 till HTPC och är nöjd med den.

Av sirlen
Skrivet av ozo64:

Kan inte se hur de ska kunna ändra på det. Det är så spelet är designat.

Men när kom det fram att det skulle designas på detta sätt? Allt var så hypat och häftigt ända fram till release.
Just nu känns det som man köpt en guldklimp men efter att man skrapat på ytan så visade det sig vara en blyklimp målad med guldfärg.

Av sirlen

Tar och hoppar in i denna tråd jag med och hoppas få svar.
Efter att jag spelat detta spel ett tag nu så måste jag först säja att jag fortfarande gillar själva byggandet av städer och så. Men saker som totalt "mindless drones" med mera som till exempel tas upp här gör att man känner sig väldigt lurad då tanken från början var att sim'arna skulle vara smarta individer. När nu detta är ett faktum och Maxis desperat försöker släcka de värsta bränderna. Finns det hopp om att det i en nära framtid kommer patchas så det blir mer som tänkt från början. Eller kommer EA/Maxis bara släcka klart och sedan lämna detta till sitt öde? Någon som har hört något uttalande från Maxis/EA?

Av sirlen

Lånar denna tråd istället för att skapa en ny. Har sett att en ny version av denna finns nu (MK802 IIIS) samt att XBMC har uppdaterats en del. Är det någon som som lyckats få XBMC 12.1 att streama 1080p material på denna via wifi?
Är sugen på att köpa en sådan men om den inte klarar mina behov känns det lite fail.

Av sirlen

Denna video förklarar bara att det går att köra 24GB men det vet jag redan. Frågan som återstår på minnessidan är om det stödjer 8GB stickor för isåfalla blir max för kortet 48GB. BIOS uppdatering F12 skriver "Enhanced memory compatibility" men vad det innebär vet jag inte.

Av sirlen
Skrivet av Dracc:

Vad ska ni köra för OS på VM'arna?

Det kommer främst köras windows maskiner av olika slag men även Linux kommer att labbas med.

Av sirlen

Köpråd till hemmaserver

Hej alla insatta. Jag och en polare tänkte bygga ihop en server av lite hårdvara som blivit över och sedan köpa till lite delar för att kunna få ut så bra prestanda det går men till inte alltför stor penning.
Det som finns idag är en Intel i7 920 samt ett Gigabyte GA-EX58-UD5. samt något chassi och nätagg jag inte har koll på.
Tanken var att köpa till tre stycken 8GB minnen för att få 24BG totalt. Dock står det på Gigabyte kortet att det stödjer upp till 24GB så det kanske inte stödjer 8GB stickor?!
Då processorn är rätt kraftfull så tror jag man lätt kan få på 8 VM's beroende på hur CPU krävande servrar man kör, så flaskhalsen blir I/O till disk vilket är min fråga. Går det att köra en singel SSD på 250GB och ha 8 VM's på den utan att man får prestandaproblem eller måste det till någon raid lösning?
Som lagring samt sekundära partitioner till VM'arna så tänkte jag bara ta en eller flera mekaniska diskar. Backup och sådant blir en senare fråga då detta är mest i labbsyfte.

Tack på förhand// Jimmy

Av sirlen
Skrivet av Navicula:

Tänkte köpa ett Asus mITX men detta ser lockande ut! Dock undrar jag om AsRock lever upp till samma kvalitétskrav som Asus, och hur är det med BIOS? Hörde om Gigabytes übersega "3D BIOS" >_>

Vart finns detta ASUS kort att titta på? Jag har bara hittat ASROCK's och ett från MSI men ingen av dom verkar nå upp till mina krav om att ha WiFi och möjlighet att undervolta.