Inlägg

Inlägg som sirlen har skrivit i forumet
Av sirlen

Efter förra Beta helgen så känner inte jag mig särskilt sugen att hoppa in igen. Det var väldigt tråkig grafik, massor av buggar och ett crafting system som var alldeles för grötig. På quest sidan var det inget nytt från andra MMO's utan det var samma slags grindande av att döda x antal mobs och leta x antal items. Jag hade höga förhoppningar på detta spel men nu är jag inte så säker att jag ens kommer köpa det

Av sirlen
Skrivet av anon183825:

Har testat lite med MSI Afterburner nu och fick ner temperaturen från 92 grader till 85 genom att sätta hastigheten på fläkten till 47% manuellt.

Ljudvolymen från 39% vilket den verkar gå till utan att MSI Afterburner körs till 47% var inte nämnvärt högre.

Visst jag fick ner temperaturen 8 grader, men finns det någon risk att man pajar fläkten genom att köra på 47% längre perioder när man ska spela tunga spel? Eller är det lika bra att skita i detta och köra på som vanligt och bara sluta tänka på det?

Fläkten klarar det så det är inga problem såvida du pallar med ljudet. Dock kan jag rekommendera Arctic Accelero Xtreme III om du är lite händig. Klockren kylare som är tyst även i 100%. Jag kör med Asus GPU Tweak för att ställa in en fläktkurva och efter flera timmars BF4 spelande går den aldrig över 65 grader vid 50% fläkthastighet.

Av sirlen

Det verkar som att de inte har fått ut den prestanda ur Mantle som de tänkt. Om det verkligen hade varit nio gånger mer drawcalls så borde väl inte en 8350 flaska ett 290X med Mantle påslaget såsom testerna visar.

Av sirlen

som flera sagt här så var problemet intels inbyggda gpu. när den är avslagen så funkar allt.

Av sirlen

Helvetes skitgrejjer. Nu har äntligen 14.1 beta släppts och installationen gick bra men så fort man trycker på options i BF4 så crashar skiten. Blir så frustrerad!!!! Varför kan det inte bara funka för en gångs skull?!?!?!

Av sirlen
Skrivet av Yoshman:

GPU-delen är väldigt svag i en APU jämfört med nära nog vilken diskret GPU som helst, så vinsten verkar mest komma i fallen där man har en APU + stark dGPU samt fallet där man kör sin APU + en matchad GPU i crossfire.

En setup med en A10 7850k plus en R7 240 tror jag är en perfekt setup där du får ut bra prestanda boost med Mantle.

Vinsten jag hoppas på med min dator i sign är att i BF4 inte få så många fps drops. Att jag sen tjänar några extra fps är bara ett plus

Av sirlen
Skrivet av Belzer:

Så var och när är det tänkt att man ska kunna ladda ner mantle då? Ju släppt i beta-version, men finner ingen download...

BF4 har redan uppdaterats med Mantle stöd så gå bara in i din Origin klient och klicka på uppdatera så får du den uppdateringen. Dock sitter vi nu och väntar på att AMD ska få tummarna ur och släppa tillhörande drivrutiner. (Trummar otåligt)

Av sirlen
Skrivet av emilakered:

Det kommer nog ta ett litet tag som det ser ut. Det stora problemet är att vi saknar testverktyg för ordentliga mätningar, program som Fraps använder Direct3D och fungerar helt enkelt inte.

Både Sami på AMD och Johan Andersson på DICE har sagt att det kommer finnas/finns verktyg för att prestandatesta BF4 med Mantle, men än så länge har jag inte fått någon info på den fronten. Tills dess kan vi inte göra något alls.

Skickades från m.sweclockers.com

To simplify measuring performance in the game we’ve added a new tool to the in-game console to record frame times for later analysis. Simply run “PerfOverlay.FrameFileLogEnable 1″ to start saving frame times and “PerfOverlay.FrameFileLogEnable 0″ to stop. The resulting .csv file will be located in Documents/Battlefield 4 which can be opened & graphed by Excel or other applications for viewing.Another in-game tool that is useful to use is “Render.DrawScreenInfo 1″ that will now show additional on-screen information about your CPU & GPU config, resolution and as well as if Mantle or DirectX 11 is used for rendering.

Av sirlen

Detta är en cool grej och allt men jag ser flera hinder i det med. I mitt fall skulle jag vilja använda detta till att streama olika spel samtidigt i huset och samtidigt kunna använda min dator till annat. Som tekniken är nu blir ju att en person tar upp två enheter i hemmet istället för en. Om tekniken endast tillåter 30 fps så finns det ju grymt mycket kraft kvar på server burken som kan användas till annat.

Av sirlen

Jag kör med ACX3 och i överklockat läge (1200Mhz med 3.75v) så ligger min VRM1 på 85c i load. Då kör jag iofs ganska höga varv på fläktarna men det gör inte mig något då de är så tysta ändå. Om man tänker på att VRM ska klara över 100 grader utan problem så tycker jag 85 är helt acceptabelt.

Av sirlen

Jag har haft väldigt lite strul med BF4 sedan release måste jag säja. Det enda som irriterar mig är när den fastnar i "conecting" och man kommer inte vidare till "loading level". Dock räcker det att försöka joina samma server igen typ fem gånger så brukar det lösa sig. När jag sen är inne så flyter spelet på fint och det krachar aldrig.

Av sirlen

Vad lyckas ni med för överklock på era exemplar?
Mitt vill inte gå över 1200Mhz och då kör jag med volt 1.350. Minnet vill inte klocka alls när jag jag GPU överklockad. Börjar förstå att min PSU inte räcker till. Hur högt vågar man höja volten?
Gällande temps så ligger GPU på max 65 grader i Valley och VRM på max 85 grader med ovan klock.

Av sirlen
Skrivet av Bokenbergen:

Svenskt fängelse i ett halvår eller vara skuldsatt livet ut. Jag vet vad jag hade valt i alla fall...

Skadeståndet utgår i vilket fall som helst. "valet" var snarare mellan samhällstjänst eller fängelse.

Av sirlen

Är det någon 290/290X ägare som kör BF4 och kan hjälpa mig att hitta svaret på varför GPU load svajjar så krafigt? Jag kör med ultra i 1080p och FPS är för det mesta bra men kan ibland sticka ner mot 55-60. Kollar man sedan load via GPU-z så pendlar load mellan 60-95% hela tiden. Den klockar aldrig ner sig utan ligger stadigt på 1000Mhz. Den går även väldigt svalt med min nya kylare. Min CPU är klockad till 4.4Ghz så jag tycker inte den borde flaska i detta läget.

Av sirlen
Skrivet av Sonnergard:

Rykande färskt inlägg från Chris om dogfighting module: https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/134... Flera intressanta bilder i inlägget på damage states för Anvil Hornet.

I korthet: Dogfightingmodulen kommer efter nyår (vilket vi redan anade). Valet stod mellan att göra en fork i utvecklingen för att få ut modulen innan nyår, vilket skulle inneburit mycket extra arbete under helgdagarna för teamen och att en hel del av koden hade fått slängas/arbetas om i efterhand. Vad vi får innan årsskiftet är en uppdatering av hangarmodulen ("with some fun new functionality") och en 2 timmars livestream på fredag klockan 18 svensk tid där CIG kommer visa en del av dogfightingmodulen, hur den fungerar och vad vi kan förvänta oss.

Jag köper detta alla dar i veckan. Självklart vill jag att det skulle släppas nu i december men jag vill ännu mer att spelet ska bli bra.

Av sirlen

När släpper de dogfight modulen?

Av sirlen
Skrivet av xxbiker:

http://www.sweclockers.com/artikel/17810-prestandaanalys-batt...
Tycker deras test visar mycket bättre skillnaden i Fps med olika cpu.

Det stämmer nog. Såg att techspots test enbart körde Single player.

Av sirlen
Skrivet av JakiQ:

Köpte ett Asus R9 290 förra veckan. Ville få ut bättre FPS i Battlefield 4 istället för mitt GTX 650. Det tråkiga är att jag inte får ut så mycket bättre FPS som jag trodde. Har sett att en massa personer på youtube har en fps på 90-100 (Ultra) med R9 290, själv får jag knappt ut 35-40 (Ultra) Är det någon annan som har detta problemet? Vore tacksam om någon har tips.

Prosessor: AMD A10-6800k (Black Edition) 4,6 Ghz
Ram: Kingston 8Gb 2400 Mhz
Modekort: F2A85-M PRO
Grafikkort: Asus R9 290

Skrivet av xxbiker:

Tyvärr är det din cpu som håller din fps tillbaka.

Visst blir det lite sämre med den CPU'n än med en Intels i5/i7 men inte så mycket sämre. Kolla detta test:
http://www.techspot.com/review/734-battlefield-4-benchmarks/p...

Av sirlen

Kan någon förklara hur man säljer sina coins för dollar/SEK och vart? Jag är i dagsläget inte intresserad av att köpa saker för de coins jag minar.

Av sirlen

Jag börjar fundera om det är värt att mina Litecoins eller om man ska hoppa på Feathercoins och hoppas det värdet ökar om ett halvår eller så. Idag med mitt 290X får jag ut 820-840 Khash/s vilket ger mig ungefär 0,5 LTC per dag. Det känns nästan inte värt att hålla på för 15$ per dag.