Inlägg

Inlägg som Tangerine har skrivit i forumet
Av Tangerine

Har testat men ger ingen skillnad. Testade också att stänga av min dator från hans men då fick jag istället "Nätverkssökvägen kunde inte hittas" vilket är lite konstigt.

Av Tangerine

Jo det verkar ju rimligt, men det finns ju ingen parameter som låter mig bekräfta att jag är admin på den andra datorn.

Av Tangerine

Det funkar fint att stänga av min egen dator men då jag försöker med brorsans från min egen står det "Åkomst nekad". De är båda uppkopplade genom en router.

Någon som vet varför jag inte kommer åt honom?

Av Tangerine

K tack så mycket, var det jag leta efter ska prova lite nu.

Av Tangerine

Problemet med VNC är ju att mottagaren måste ha det på samtidigt vilket e jobbigt eftersom det gäller brorsans dator. Ska liksom jävlas me honom för han spelar fanemej CS hela nätterna.
I övrigt e han inte så haj på datorer men VNC vet han vad det är tyvär. Netbus skulle man kunna testa men finns det inget simplare?

Av Tangerine

Jag testade på min förut och det funkade fint. Jag fick ställa in datum och sedan timma, minut och sekund.

Ska bara lägga winamp i autostarten men har en liten fråga:
Jag kör XP och har naturligtvis en login med pass. Kan man inaktivera den vid uppstart fast fortfarande ha den kvar, alltså att även om inte login:en kommer upp vid uppstart så skall den komma upp då man trycker [Wintanget]+[L].

Av Tangerine

Stänga av dator genom LAN

Någon som vet något sätt så man kan stänga va en dator från en annan i ett LAN?

Av Tangerine
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CseeZ
min dator sartar kl 06.30 varje morgon.. jag e för lat för att stänga av skiten och sover till 15:00 endå

Jasså, har du timer lr nåt då? Själv gjorde jag förresten ett eget "wakeup"-program i visual basic, som spelar mp3's.

Av Tangerine

Jag råkade slita av sladdarna till power-knappen då jag pillade lite med frontkopan för et tag sen. Som tur var gick det med mycket pill att löda fast dem igen.

Om du misstänker att det är power-knappen som strular kan du ju, om det är möjligt, ta av de två sladdarna, i den änden där de sitter fast i knappen. Sedan kortsluter du dem, vilket är det som händer då man i vanliga fall trycker på knappen. Hoppar datorn igång då så e det ju garanterat power-knappen.

Av Tangerine

Verkar lite strange att du kan öka busen till minnena när du inte ens kan ändra multipel från moderkortet? Lustigt MoBo.

Edit: ahh.. missade visst fejkbios-grejen.. då fattar ja... Men räcker inte en FSB ökning från bios för att klocka skiten ur CPU:n då?

Av Tangerine

Nja, du får ursäkta men "shassi" är fortfarande inte korrekt.
Så en gång för alla: CHASSI.

För det andra förstår jag fortfarande inte vad det är för fel på att bygga vattenkylning i ett chieftec fulltower, Lär ju finnas hur mycket plats som helst därinne. Bara o stöka om lite för sjutton.

Av Tangerine

Om man vill ha ett billigare alternativ till Lian Li så kan man kolla på inetdata.se

Dom har snygga chassin från microtech som ser lika fräsha ut som Lian Li och som dessutom bara kostar 995 med 300W Nätagg.

Av Tangerine

Öppna bryggor

Sitter här och försöker öppna en L10 brygga på min duron morgan. Har försökt ett par gånger med en skarp kniv men det verkar inte funka. När jag skrapar med kniven så ser det ut som om jag lyckas öppna den, men om man vinklar cpu:n lite så att ljuset bryts annorlunda syns det ändå att det är förbindelse. Vad ska jag göra?

Av Tangerine

E också lite nyfiken på vilka sprayfärger man skall använda. När jag målade mitt förra chassi köpte jag sprayfärgen för 30-40 spänn på biltema och den va inge vidare. På vissa ställen blev den matt och på andra helt blank. Någon som vet något bra ställe där man kan köpa bra färg ?

Av Tangerine

Smidig upload-sida.
OK om jag lyckats så har ni min legotunnel här:

http://bestyrd.mine.nu/upload/files/Bit_Under.JPG
http://bestyrd.mine.nu/upload/files/Bit_Sidan.JPG
http://bestyrd.mine.nu/upload/files/L%E4nkad.JPG

Som ni ser så är de två första bilderna på en av länkarna och den sista visar alla fyra länkarna då de sitter ihop. Sedan har jag med hjälp av "legoteknik-stänger" fäst det hela i ordningen (Fläkt-Legotunnel-Tjärpapp-Chassi).

Av Tangerine

Arne Anka:
Riktigt smart och funktionellt måste jag påstrå. Lär ju öka luftflödet rejelt att ha det så.

Jag ska fixa lite bilder på min legotunnel, ska bara hitta någonstans att ladda upp skiten på. Har ju ingen digitalkamera heller så ja fick scanna bitarna istället. Därför får ni inte se den i action så att säga men ni förstår nog ändå.

Av Tangerine

Jo, det är precis samma sak med mitt Aopen Hq08 Fulltower. Har en fläkt i fronten precis som du. När jag satte dit den för första gången blev jag helt chockad då min dator lät som ett jäkla reaplan. Det har nog att göra med att plåten kommer i svängning då fläkten vibrerar, men det finns mycket annat som påverkar det hela också. Jag kan lista upp det jag gjort för att minska ljud volymen, dock låter det för mycket nu också men bättre har det blivit.

1. Se till att insugshålen i chassit är ETT riktigt hål, att det inte finns något som kan dämpa luftflödet.

2. Jag använde mig inte av den "sockeln"som kom med, alltså plastfacket där fläkten kan monteras i, utan skruvade fast min.

3. Jag har satt en tunn matta (2 mm) tjärpapp typ, som minskar vibrationerna.

4. Till sist så byggde jag även sorts vindtunnel i lego som gör att fläkten kommer någon extra cm bort från chassiväggen

Det har blivit bättre, men jag är dock inte helt nöjd. Om det är någon annan med samma problem vore även jag tacksam för tips.

Av Tangerine

mm samma här, hitta inget, det va synd eftersom ja ändå ska ha lite grejer till en fancontroler därifrån

Av Tangerine

Får la se ikväll om ja vågar kapa min L10:a, men vad ska ja använda? duger en sån där "tapetseringskniv"?

Av Tangerine

Ja Kjell o Co har ju precis va ja letade efter! men hur är det med deras rör, antar att de inte e kompletta med allt vesäntligt som behövs för att de ska monteras i datorn, vad mer behövs?

... Bromsljus var ju en intressant grej, synd att det inte finns rosa bromsljus hehe, annars lär de lu lysa starkt som bara den

Edit: Såg att Kjell o Co hade allt annat med...