Inlägg

Inlägg som Tangerine har skrivit i forumet
Av Tangerine

3D Motor

Har precis påbörjat min 3D Motor som ja skriver i Visual C++ och som använder DirectX 8.1. Är ingen "Ûber hardcore" programmerare men inte heller någon noob utan inser vad jag ger mig in på (tror ja)

Men i alla fall, lite tips, goda råd och länkar med mera vore trevligt.

Av Tangerine

Kommer troligtvis moda en hel del på egen hand när HL2 kommer. Verkar bli ett underbart modspel. Dock är kodningen det enda som intresserar mig så om projektet blir seriöst så kan jag kanske ställa upp och skripta lite, om det behövs.

Av Tangerine

röstförvrängare

Någon som känner till någon bra röstförvrängare? ska göra en campaign till Warcraft III och behöver kunna göra lite coola "evil-ljud" bland annat.

Av Tangerine

PS2 konverterare

Fick hem en gammal 66mhz'are av en kompis. Grejen är att den inte har vanliga PS/2 uttag för mus och tangentbord, utan två st 25 pins kontakter istället. Ungefär som skrivarportar fast hanar. Finns det konverterare att köpa?

Edit::: Hittade en annan utgång för tangentbord. Dock inte heller PS/2 men till denna utgång hittade jag i alla fall en adapter på Clas Ohlson. Problemet kvarstår dock vad gäller musen.

Av Tangerine

Norton Internet Security

Sitter på ett ganska så otevligt moment 22 kan man säga, det finns säkert en enkel förklaring men i alla fall kan jag inte hitta den.

Det var nämligen så att ja installerade Norton Antivirus 2002 och Norton Internet security. Problemet med internet security är att jag inte har möjlighet att logga in mig själv som administratör. När jag kollar i dokumentationen står det att om jag inte skapat några särskilda konton för Norton så används mitt Windows inloggningskonto automatiskt. Jag har ett enda inloggningkonto på datorn och det är förstås admin. Trots det så har jag inga behörigheter till Norton. Jag kan heller inte manuellt skapa något konto eftersom jag enligt Norton inte är admin.

Som en föjld utav Norton har jag inte heller någon möjlighet att nå ut på nätet i någon form. Då jag försöker avinstallera produkten säger Dr. Norton återigen att jag inte är admin och att jag kan glömma att avinstallera skiten.

Mitt tålamod börjar bli smått ostabilt då jag inser att jag är slav under dr. Norton på min egen dator. Behöver hjälp genast !

Av Tangerine

Mest prisvärda Nätagg? (under 1000 spänn)

Planerar lite inför nästa storinköp till från datorbutiken. Det ska bli till att klocka ordentligt så jag tvivlar på att mitt AOpen 300 agg kommer palla me.

Så frågan jag ställer mig är: Vad ska jag satsa på för under en tusing för att få så mycket som möjligt för pengarna? Antec är ju kvalité men kostar lite mycket enligt mig, finns det alternativ som håller lika bra som antec?

Kollade lite på Levicom's Nätagg på datorbutiken, de är betydligt billigare, någon som vet något om dessa eller kan rekomendera något annat prisvärt... ?

Ytterst tacksam för förslag

Av Tangerine

Köpråd

Behöver lite köpråd till min granne som ska beställa nytt moderkort och minnen från datorbutiken.

Han har inga krav på klockning, och det sammanlagda priset skall ligga under 1500:-

Det som jag föreslått hittills är Abits KD7 KT400, som verkar mycket prisvärt, 897:-
Vad gäller minnen kan det ju vara smart att satsa på Twinmos Winbond 3200 då de är prisvärda, och prisskillnaden mellan snabba och långsamma minnen är ganska så liten. Frågan är om han ska satsa på långsammare men mer minne istället.
Själv gillar jag ju inte att snåla på minnesprestanda men så öveklockar jag och det gör inte han.

kom gärna kommentarer och invändningar så att jag slipper få skit för att han är missnöjd efteråt med det jag föreslått

Av Tangerine

Man tackar, nodma funkade fint, men presandan reducerades som sagt en hel del, men det får det vara värt

Av Tangerine

Tack tack, är ganska så förvånad över att den klarade det själv, men det verkar som om de är ganska så tåliga ändå. Är nästan helt säker på att det kom ett dammkorn på den

Av Tangerine

Så nu har jag lite bilder redo... de blev ganska stora för servern ville inte ta emot jpg o ja orka inte trixa me det just nu...

Hur som helst så har jag två lager plexiglas, dels själva fönstret och en list som fungerar som distans under. Dock så blev listen ganska ghetto... ska göra något smartare när jag får tid. Kan säga att det var sjukt jobbigt att såga ut listen då jag bröt sönder plexit flera gånger.

http://groover.no-ip.com/upload/Orginal.png
http://groover.no-ip.com/upload/MaverickTop.png
http://groover.no-ip.com/upload/MaverickTop2.png

Av Tangerine

Partition check

Har stött på följande problem på två stycken "gamla" diskar nu. Den ena är en 540 mb och den andra är en 5 gb.

När jag skall gå in i installationsprogrammet för linux så fryser datorn vid följande rader:

Partition check:
hda:

Eftersom problemet rör två diskar av olika storlek och tillverkare så borde det ju ändå vara ett ganska så vanligt problem. Någon annan som råkat ut för det eller vet vad det kan vara som krånglar?

Av Tangerine

Ville bara meddela att jag tog mod till mig idag och har nu gjort ett fönsten på min kära Quantum Maverick 540 meg'are. Ett tag var jag övertygad om att det skulle gå åt helvete men nu är den alive and kicking. Kör win 98 på den nu men ska lägga in Linux sen när ja får tid. Bilder kommer senare ikväll när ja lekt klart me den

BTW vilken Linux dist är att föredra med tanke på det begränsade diskutrymmet?

Av Tangerine

Kollade upp ditt Moderkort och fsb respektive multipel ändras med hjälp av jumprar på moderkortet. Kolla upp hur du ska göra i manualen, har du ingen så borde du kunna ladda hem en från Biostar.

Av Tangerine

kollade lite på www.komplett.se Q-Tec var ju mistänksamt billiga. 550 W för 518 spänn. Men som sagt Q-tec kanske bara är skit då lr?

Av Tangerine

Öppna en hårddisk

Blev lite nyfinken på at plocka av "locket" på en av mina 500meg hårddiskar. Och eventuellt ersätta det med plexi. Är det stor risk att man har sönder diskytan om den blottas så att säga?

Av Tangerine
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Euronymus
Najs, litet nog att få in i en 5.25" ?

hehe tänkte samma sak. Ne men grymt fin va den, o så mycket man skulle kunna ha den till...

[edit]: "Size: 20 cm (W) x4.4 cm (H) x22 (D) cm",
höjden va ju ganska lagom fast lite för bred

Av Tangerine
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 412
Fan ta dig madmodder, man liksom sjunker igenom stolen när man ser dom däre kretskorten, jag som var stolt att lyckas runda mina egna ide kablar

mm håller med dig, var stolt över min hemmasnickrade fancontroller men nu känns den inte särskillt märkvärdig längre

Av Tangerine

mm fast ska ha 2-färgade till detta projekt...(förstår att det var lite otydligt då jag skrev ..."av de 2 färgade"), men asså är inte 5 mm väl stort eller ser det bättre ut?

Av Tangerine

LED's till Fancontoller

Vilken av de 2 färgade dioderna på elfa är bäst för ändamålet?
3 eller 5 mm diameter ? vilket är snyggast? Ljusstyrka mm?

Av Tangerine
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DuckyourZ
Har man redan 60-80 adaptrar är väl 61-364 på biltema att föreslå... tänkte nog använda den själv. (45 spänn kan man ju offra).

Japp den verkar ju helt klart mer prisvärd och estetiskt tilltalande än GTEKs motsvarighet.