Inlägg

Inlägg som borkafan har skrivit i forumet
Av borkafan
Skrivet av bingoraalf:

ingen som har lust att svara på min fråga? förlåt om jag verkar vara otrevlig men jag behöver snabba svar!

Tack på förhand.

Testade nu och tryckte på den markerade delen och visst hörs det ett klickande ljud i plasten även om datorn nu är nu startad och sval. är inget större problem för mig men nu vet du.

Av borkafan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adamrlundqvist
Förstår jag rätt i att versionen med Intel WLAN (UL30VT-QX030V) får bluescreen vid nedladdning via torrent, medan Atheros WLAN (UL30VT-QX008V) inte har detta problem? Då datorerna i övrigt är identiska bör jag alltså köpa versionen med Atheros WLAN?

Som det verkar nu så är svaret ja. Kan dock tillägga att nog alla inte har detta problem och jag vet inte hur utbrett detta är. men vet iaf att minst 5 stycken från detta forum har fått bluescreen av detta.

Av borkafan

Re: HDMI funkar inte på enbart batteri.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spad16
Hej, Du måste ha i strömsladden! Jag får inte HDMI att funka om jag kör på batteri, kopplar jag bara in strömmen så funkar det hur bra som helst.
Löjligt men sant
Mvh. Neil=/

Behöver inte nödväntigsvis ha strömsladden ansluten. Jag hade själv problem med att få ut en signal och ringde till asus och de berättade att man måste ha high performance mode igång för att fungera. har aldrig använt strömsladden till detta.

Av borkafan

Re: Re: Re: Re: UL30VT erfarenhet och undran över torrent erfarenhet

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Halldin
Känns ju väldigt segt... någon som empiriskt har undersökt vilka hastigheter den pallar innan den havererar då?

Har just nu satt en gräns på 500kb/500kb och inget har hänt hittills, men det känns lite segt när man sitter med 100/100-uppkoppling.

Har testat vilken gräns innan man får bluescreen och det brukar ligga runt 900kb-11mb sen skiter sig det hela. detta gäller både down och uppload. Märker nu att fler och fler har dessa problem med wi fi kortet och jag hoppas de jobbar med att lösa detta. Har inte läst på något annat forum om fler har detta problem. egentligen borde detta gå på garanti tycker man. Har inte ringt asus och frågat om detta. Jag tankar bara trådat nu för tiden och jag har 100/100 fiber och då går det fort. Har uppload på runt 18mb men har märkt att hårdisken börjar med liknande skrapljud etc och datorn är segare än sirap.

Av borkafan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av naesa
Får du bluescreen oavsett om du kör wifi eller lan? Kan vara värt att testa jag har haft ett felande nätverkskort en gång (på en annan dator) med samma resultat som du får. Det uppstod bara när jag körde torrent.

Blir bara bluescreen när jag kör med wifi. så det är trådlösa kortet som är ett intel som inte klarar överbelastningen. först trodde jag att det var hårdisken men jag och några andra medlemmar undersökte detta och det var inte i så fallet. så det är trådlösa kortet till slut. hoppas fortfarande på en update eller liknande som fixar detta problem. Vet heller inte hur många som har problem med detta. detta sker bara när man tankar i över 1mbps torrents.

Av borkafan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fornell
Ja det är ju inte helt kul att det blir bluescreen när man tankar. Jag har själv 100 mbits och när det går fort så blir det bluescreen. Jag har använt uteslutingsmetoden och kommit fram till det ni skriver att det måste ha med det rådlösa att göra vilket är trist. Det verkar vara utorrent som strular för mig alltså. Nu blir det till att prova andra varianter för att se om det blir lättare annars så får man väl tanka med fast lina vilket skulle var tråkigt. Vet Asus david något om detta?

har även själv prövat med 3 andra torrent clienter när jag tankade och det är inte utorrent som är problemet, blev bluescreen på samma när jag kom upp i höga hastigheter. känns lite bittert.

Av borkafan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pacman5
Jag har fått tre blue screens på kort tid, efter att jag installerat Chrome. Jag har låtit bli Chrome i några dagar nu och inte haft fler BSODs. Jag kör utorrent också.

Chrome ska väl i regel vara stabilt så kan ju vara så att det och ett annat program skapar instabilitet? T ex utorrent tillsammans med Chrome då. Ingen aning om det kan hjälpa, men det är det enda jag har att komma med.

Hej. Jag kör också med utorrent och har haft datorn ett tag nu. Om du har läst hela tråden så märker du att du inte är ensam med torrent problemet. Jag skrev om detta och hade precis samma problem som du har. Andra medlemmar har också detta har jag märkt och vi har kommit fram att det är är tydligen det trådlösa nätverkskortet som är en intel variant verkar inte klara överbelastning. När jag hade 100mb bredband och tankade i över 1mbps så blev det också bluescreen rätt så fort. Jag testade att köra via ethernet lina och då var det inge problem alls.

Vet inte hur man ska gå till väga hur asus ska lösa detta. Vet inte om detta går på garanti typ. Någon annan medlem ställde också en fråga till asus david om det kanske kan behövas någon ny drivrutin från intel som fixar detta. Svar har inte kommit och det hela har runnit ut i sanden verkar det som.

Så om du kan överleva att tanka i höga hastigheter via ethernet så kör med det. Annars vet jag inte mer hur man ska vidare med detta.

Av borkafan

Nu är jag säker på att det är wifi som är boven i dramat. Drog igång torrent nerladdning och efter 15minuter så blev det blue screen igen.

Av borkafan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av frewys
återkom med resultat:)

Har nu testat hela helgen att nästan tanka torrent filer trådat nu och det har inte varit alls några problem alls. Så det är med all nog säkerhet det trådlösa nätverkskortet som inte hanterar så mycket belastning tydligen. Ska testa nu snart också att tanka trådlöst och se om jag får någon blue screen igen.

Frågan är nu om garantin kommer att gälla detta med trådlösa kortet. Ringa support typ och säga att när jag tankar torrents i höghastighet så blir det fail?

Av borkafan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av frewys
Hmmm intressant att höra att man inte e ensam med problemet.. Nej som Ade-adthorn trodde så är det inte HDD. Jag har skyfflat filer från o till extern USB iaf trettio min o det är långt mycket mer aktivitet på disken då än vid 8/8 nedladdning! Så tvivlar till motsats bevisats att det skulle vara HDD. Tror mer att det är WLAN kortet som spökar. Vilken modell kör du borkafan? den med intel som jag eller den andra?

Jag använder samma WLAN kort som du kör med intel alltså. Ska pröva nu och köra trådat och tanka som bara den. Märkligt nog körde jag trådlöst första 2 dagarna utan problem och tankade med hastigheter upp till 4mbps och det var inga problem. sen kom problemen dock. Får återkomma och se hur det gick för att köra trådat.

Av borkafan

Nu har man testkört datorn i några dagar. Har efter lite problem med att få blue screen hela tiden och har ominstallerat den. Det som jag har märkt så får jag ofta blue screen när jag har torrent clienter igång, efter runt 10-20minuter så krashar det hela. Fattar inte varför har prövat 3 olika clienter men samma problem ändå. Nu när jag har ominstallerat den så ska jag vänta någon vecka utan att köra igång någon torrent och se om man får blue screen ändå.

Någon annan som har haft detta unika problem med datorn? Annars är jag ganska nöjd förutom att itunes tar 38sekunder på sig att starta vilket är lite overkill.

Av borkafan

Nu har jag forskat lite i det hela och det kommer upp en ny skärm som kallas blue screen, är inte så vanligt längre med att os system blir sådär. Brukar vara fel på hårdvara eller drivrutiner står det på wikipedia. hmm blir väl ett garanti ärende misstänker jag.

Av borkafan

Kul att de flesta verkar nöjda med datorn. Själv köpte jag den i fredags och det fungerar fint. Men sen igår så har det bara varit problem med den. Lite då och då blir skärmen bara svart och windows har tydligen avslutats. Kommer upp en skärm där det står windows säkerthetsåterställning. Står att windows inte avslutades korrekt bla bla bla. Sen kan man välja att starta den i felsäkert läge osv och starta windows normalt. Någon som vet vad det är för fel eller är det ett måndagsex jag har nu fått? Det går även långsamt att byta mellan grafik kort lägen med knappen. kan ta någon minut innan det byter. Sen har jag också stort problem med itunes. Tar runt 3 minuter innan programmet startar och varje gång så kommer det upp sådana där typiska tutorial medelanden typ. Grr

Någon annan som haft liknande problem?