Inlägg

Inlägg som hejkk har skrivit i forumet
Av hejkk

Har du en partition på 14 GB? Windows 7?

Av hejkk
Skrivet av Toye666:

http://forumbilder.se/thumbs/907201245310Pe721.jpg

Så här ser det ut för mig när jag väl lyckas spawna, verkar ju inte vara ensam heller...

Debug zone. Bara att respawna (dö) tills man inte hamnar där. Antagligen något fel på servern också.

Av hejkk
Skrivet av Xclusiv8:

-cpucount=4 i genvägen.

Ger detta fortfarande bättre prestanda?

Av hejkk

Detta är patch till DayZ, inte Arma 2, så alla vet...

Av hejkk
Skrivet av Theunit:

Som jag förstod det var det bara server lagg dom fixar nästa patch, inte riktigt "fps" lagg. Man lär få ungefär samma fps med nästa patch som innan eller har jag fel nu ?

Varken Arma eller modden DayZ är särskilt optimerade. Dock så är ju DayZ bara alfa. Arma 2 1.7 kommer snart ut och DayZ 1.7.1 kommer snart ut också så man kan ju hoppas på lite bättre optimering.

Av hejkk
Skrivet av guos89:

Faktiskt också tänkt på samma sak, har ungefär samma problem. Det borde gå att lösa på så sätt att man installerar ett virtuellt ljudkort som man sätter som standardenhet i windows allt ljud går via denna enhet som sedan skickar ljudet till valfrai riktiga enheter, typ hdmi, bluetooth, 3'5mm stereopropp osv...

Problemet är bara att det finns en hel uppsjö av, oftas helt kassa, program där ute på internet och att jagi nte orkat gått igenom alla.

Detta program vi söker hade även fördelaktigt kunna ha möjligheten att fördröjt ljudet några milisekunder så att man kan få ljudet att synka helt mellan olika enheter, ex bluetooth högtalare buffrar ljudet kanske 500ms, en tv kanske 20, medan vanliga datorhögtalare kör utan delay alls. Spelar man musik så att ljudet hörs från 2 ljudkällor samtidigt, typ tv + stereo, och dessa går lite i otakt, låter dåt oftas förjävligt tyvärr...

VAC, virtual audio cable funkar bra, använde det för att göra en virtuell mic och mixa mic och stereomix när jag streamade. I stereomix stängde jag också av ljudet från skype (andras mic) när de kollade på streamen. Går att använda virtual audio cable till mycket.

Av hejkk
Skrivet av Demonoidz:

Var inte det. Så att jag kan forcera applikationer som inte kan välja ljudutgång individuellt. Jag vet hur man sätter standard device, men vill t.ex ha BF3 i 3.5jacket och musik i HDMI (spotify). Båda dessa saknar sådana funktioner, och således kan man bara välja en output som båda streamar genom.

Asså du kan ju gå in i mixern och välja vilka källor den ska spela upp ljud från. Så du väljer bara att spela upp ljud till båda enheterna och sen mutar du det du inte vill ha i respektive enhet i mixer.

Av hejkk
Skrivet av Demonoidz:

Om du lyckas att finna någonting som löser detta, så berätta det för mig. Jag kommer att förevigt älska dig.

Högerklicka på ljudikonen och klicka sen på "Volume control options" så går det att fixa.

Edit: Är inte säker, men tror jag fixade det där någon gång tidigare

Av hejkk
Skrivet av sskludde:

I DayZupdater så lyckas jag ej ladda ner det. Står bara Download/Upload : 0,00/0,00 kB/s. Hur gör jag detta steg manuellt?

Edit: Lyckades lösa det, men fungerar fortfarande inte. Jag har gjort exakt som du berättat, tro mig. Men när jag startar spelet får jag felmeddelande: Addon 'dayz-code' requires addon 'CABuildingParts' och när spelet har startat får jag detta felmeddelande: No entry 'bin\config.bin/CfgVehicles/Citizen1.scope'. Efter det när jag försöker komma in på en server får jag detta i chattrutan: 'You cannot play/edit this mission; it is dependant on downloadable content that has been deleted.chernarus'. Har du någon lösning?

Fungerade klockrent när jag startade med "Launch Arma 2: Combined Operations". Jag startade med "Launch in windowed mode" och där fick jag alla felmeddelanden. Tack så mycket för hjälpen!

I DayZ updater 1.5 så har torrent-stöd lagts till och du kan stänga av det genom att byta download location och byta till cdn.armafiles.info.

Av hejkk
Skrivet av rinosaur:

1.7 är redan ute sen länge tillbaka, nästa är 1.7.1 som kommer inom snar framtid, för övrigt ska jag pröva det du skrev

Men wow, ja, DayZ 1.7, senaste till Arma 2 OA är b1.6.93825

Något folk verkar glömma är att DayZ bara är en modd. DayZ ≠ Arma 2.

Av hejkk

Detta vet jag funkar till steam, det är inte samma till non-steam tror jag.

1. Starta både Arma 2 och Operation Arrowhead en gång (det skapar några filer eller något)

2. Tanka: DayZ Updater @ worrom.com och hänvisa vart den ska ladda ned DayZ till steam\steamapps\common\arma 2 operation arrowhead och ladda sedan ned alla filer. Efter det så är DayZ installerat.

3. Gå till http://www.arma2.com/beta-patch.php och ladda sedan ned senaste beta-patch (detta är en arma2-patch, inte DayZ) och installera den sedan.

4. Gå till \steam\steamapps\common\arma 2 operation arrowhead och döp om arma2oa.exe till t.ex. arma2oaBACKUP.exe.

5. Kopiera armaoa2.exe från \steam\steamapps\common\arma 2 operation arrowhead\Expansion\beta och lägg den där arma2oaBACKUP.exe ligger.

Det du har gjort nu är att du har döpt om 1.6-exen till backup och kopierat beta1.6 (t.ex. 93825) från en mapp där den inte gjorde någonting till en mapp där Steam hittar den.

6. Öppna nu steam och högerklicka på ARMA 2: OA > Properties > Set launch options och skriv:
-beta=Expansion\beta;Expansion\beta\Expansion;CA;@DayZ

Tror CA betyder något med Arma 2 combined, är inte säker. Men om den inte ligger där så får man något DirectX-error.
Nu är det bara att dubbelklicka Arma 2: OA i steam och välja Combined Operations och sen så är det klart och du kan spela.

Varje gång det kommer en ny beta-patch så gör om steg 3-5. När en ny stabil uppdatering (nästa blir antagligen 1.7) så behöver du inte uppdatera och den kommer installeras genom Steam. Men då kanske du är tvungen att ändra om i Launch options, men strunta i det tills vidare.

Av hejkk
Skrivet av Am86:

Det låter bra! har ju varit en radeon människa ett tag , är ju rätt delade läger om vilket kort som är "bäst"

lägger man in driver sweeper på en cd skiva då lr hur funkar det ? aldrig hört talas om det tidigare

Du installerar driver sweeper: http://phyxion.net/item/driver-sweeper.html som ett vanligt program på datorn bara och sen avinstallerar du drivrutinerna (i windows). Nu ska du starta om datorn till felsäkert läge och köra driver sweeper och kryssa i AMD Graphics (eller något liknande) och sen köra det (tar bara några sekunder som mest).

Sedan är det bara att stänga av datorn och sätta i nya grafikkortet och starta datorn som vanligt och ladda ned drivrutiner från nvidia och installera.

Av hejkk
Av hejkk

Köper du ett 560Ti så kommer du inte ångra dig, det är ett bra kort som matchar resten av dina komponenter. Se bara till att använda driver sweeper i felsäkert läge (tryck F8 precis innan Windows 7 bootar, installera programmet innan du går in i felsäkert läge) efter att du avinstallerat drivrutiner. För när du går från AMD till Nvidia så är det väldigt viktigt att du blir av med all skit från AMDs drivrutiner, annars riskerar du att få sämre prestanda och/eller massa konstiga problem.

Av hejkk

IMO så är det enklaste sättet att installera steam på mekanisk hårddisk och sen flytta de spel/filer man vill till SSD och sedan länka dem från HDD -> SSD. Eller lite jobbigare: installera steam på SSD och låta alla spel man vill ha på SSD ligga kvar och de spel man inte vill ha på SSD kan man lägga på HDD och sedan länka från SSD -> HDD.

Använd Mklink för att länka.

Av hejkk

Ett 6600 GT är så slött att när det väl ska beräkna fysik så kommer FPSen att dippa... Skulle tro att du behöver minst ett 8800GTX eller något i den stilen för att inte påverka din FPS, är dock inte riktigt säker.

Av hejkk

Enligt mig helt värdelöst... I de få spel som det stöds så är det inte ofta så stor skillnad mellan PhysX och inte PhysX. Har man ett lite sämre PhysX-kort så kan man också riskera att få endel FPS-drops. Datorn drar också mer ström, även när kortet inte används.

Av hejkk

MHz och minnesmängd säger inte så mycket... Så länge minnesmängden räcker till och prestanda beror också på arkitektur och inte bara frekvens. Men 7770 är bra mycket bättre än 4850.

Edit: Men 460/560 är mer värt än 7770. 460 presterar likvärdigt med ett 7770 vad jag vet och kostar typ hälften så mycket som ett 7770 begagnat.

Av hejkk

Loggade in på någon random spansk skitserver och precis när jag spawnade så står någon jävla idiot och skjuter mig på dirren, jag sätter mig bakom ett hörn och skriver "dont shoot" och då skjuter han ihjäl mig och där rök mitt mekaniska tangentbord... Jävla idioter som håller på så...................

Av hejkk
Skrivet av Paprikan:

Men vet du vad TrustedInstaller är? Hittar inte ens något som heter i någon av Hårddiskarna..

Ett program och "användare", används typ för Windows updates och endel annan skit, är inte riktigt säker.
Och det med select disk, alltså, du ska ju inte skriva ut hela (x=320GB HDD) förstår du väl... Har du inte gått på mattelektioner?
Efter att du skrivit list disk så får du fram en lista med diskar i datorn och om t.ex. disk 3 är din 320GB HDD så skriver du in nästa kommando såhär:
select disk 3
Jag skrev x istället för 3 därför att disk 3 kommer rätt säkert inte vara din 320GB HDD.

Edit: Men använd inte denna metoden om du har kvar grejer på hårddisken som du vill spara för det försvinner när man formaterar.