Inlägg

Inlägg som hejkk har skrivit i forumet
Av hejkk
Skrivet av RaBlack:

http://www.sweclockers.com/recension/15196-geforce-gtx-680-ke...

Och med senaste drivrutinerna så är skillnaden mellan 680 och 7970 ännu mindre. Om jag skulle välja mellan 680 och 7970 nu så skulle jag valt 7970 därför att jag om något år kan köpa till ett 7990, alt. 7970x2 (jag kan inte ha 3 kort i mitt moderkort). Och man kan inte köra 680+690.

Men om jag skulle bygga ihop dator åt någon annan som inte grejar lika mycket med datorer och bara vill spela så skulle jag valt 680. Senast jag byggde dator år en bekant så valde jag 690 därför att Nvidias drivrutiner nästan alltid är bättre och han skulle köra surround.

Av hejkk
Skrivet av RaBlack:

1. Behöver dyrare nätagg.
2. Behöver större chassin.
3. Elräkning ökar.
4. Finns säkert flera tänk efter själv....:) men för mig har det alltid varit det som är gott är värt pengarna medans det som är surt inte ens är värt Gratis....

Du borde tänka efter lite själv. Det beror väldigt mycket på vilken prestanda man vill ha och hur mycket man vill lägga ut. T.ex. ett 7770 har inte Nvidia något svar på i 600-serien än. Om någon skulle fråga dig om du vill ha ett 7970, gratis, skulle du säga nej då därför att det är "surt"? WOooooooOo

Och titta på denna bilden: http://www.sweclockers.com/image/diagram/3160?k=c900f75c29939...
7970 vs 680, 3w skillnad i idle och 29w skillnad i load (till 680s fördel), det påverkar inte val av nätagg.

7950 vs 670, de drar i princip exakt lika mycket.

Det kommer ut nya drivrutiner till AMD-grafikkort som ska öka prestandan nu också, så i prestanda så skulle jag säga att det inte heller är så stor skilllnad, även om den finns där i olika titlar, men inte bara till Nvidias fördel.

Större chassi spelar nog först roll om du ska bygga en m-ITX-maskin (knappt någon skillnad mellan 7970 och 680 i längd vad jag har sett i videor), inte om du ska ha en "vanlig" speldator.

AMDs 7950 och 7970 är något billigare än 670 respektive 680 (tittade på inet), dock bara några hundralappar. Jag skulle säga att det är väldigt jämnt.

Av hejkk
Skrivet av RaBlack:

Absolut inga fördelar förutom för AMD FANSEN SOM ÄR TROGNA AMD......

Dessutom skulle jag vilja att någon nämner 1 spel som ser snyggare ut med AMD än NVIDIA, finns många med PhysX för NVIDIA, gamla samt nya som är på gång... BYT till NVIDIA så märker ni skillnad på en gång, idag gäller NVIDIA ALL THE WAY.....

Bara fördelar med NVIDIA idag.....

Skrivet av RaBlack:

Du kanske missade det jag skrev i slutet "IDAG".

Är absolut ingen fanboy har både AMD och NVIDIA, älskar mitt XFX 5770 Black edition som attan.... bästa överklockningskortet jag upplevt någonsin sen GT6600.

Sen det där med pris per prestanda skiter jag i fullständigt för i längden så kostar det mer med AMD..... Sen gillar jag AMD på AGP sidan dom har dom tyngsta korten där, har själv ett 3850 med 512mb snurrande i en låda och det flyter på bra än idag....

Varför är AMDs kort dyrare i längden?

Av hejkk
Skrivet av RaBlack:

Absolut inga fördelar förutom för AMD FANSEN SOM ÄR TROGNA AMD......

Dessutom skulle jag vilja att någon nämner 1 spel som ser snyggare ut med AMD än NVIDIA, finns många med PhysX för NVIDIA, gamla samt nya som är på gång... BYT till NVIDIA så märker ni skillnad på en gång, idag gäller NVIDIA ALL THE WAY.....

Bara fördelar med NVIDIA idag.....

Kan verkligen inte förstå att du precis skrev det. Är du verkligen så tappad? Du vill att Nvidia ska ha monopol på grafikkort för oss "vanliga" konsumenter så att de kan höja priserna till vad de än vill eller? Det är ju smart. Du är Nvidia-fanboy om något. Jag föredrar också själv Nvidia men har ändå ett AMD-grafikkort därför att det var det ett relativt billigt grafikkort med bästa pris/prestanda jag kunde hitta. 6970 begagnat och ångrar då inte att jag köpte det, ser inte varför jag skulle heller.

Av hejkk

Hur är det man sätter upp 3 skärmar "riktigt" i Nvidias kontrollpanel? Det finns ju olika alternativ, typ Maximize 3D performance, Span with surround (jag antar att man ska välja span with surround men alla 3 skärmar används när jag väljer Maximize 3D performance också).

Och hur gör för att få program att maximera sig på enbart en skärm och inte över alla 3 skärmar?

Av hejkk

Det är 12/1,074 ~ 11,17 GiB? Windows räknar med GiB och inte med GB (även om det står GB i Windows).

Av hejkk

Glöm inte denna:

!

Av hejkk

Alltså du skulle ju också kunna hitta begagnat i5 750/760, 1156-moderkort och RAM för drygt 1000kr. Alltså för spel och "vanligt" användande så behövs inte mer.

Alltså till spel så är de nya i5 Ivy och Sandy Bridge mycket mer än tillräckligt. En i5 750 klockad till närmare 4 GHz klarar alla spel lika bra (någon FPS kan skilja men det är sällsynt).

Av hejkk

Alltså om du har 2 vapen, ett på 800 DPS och det andra på 600 DPS så kommer 800-DPSarn att flaskas av vapnet på 600 DPS. Så länge du inte har två vapen med ungefär samma DPS så är det (enligt mig: alltid) bättre att köra med 1 vapen + sköld.
Det enda två vapen i princip ger är +15% IAS (increased attack speed).

Av hejkk
Skrivet av DaBone:

Eller också så går man in på avancerat i början av installationen av Win7.. där man kan välja att ta bort partitioner och formatera...

Rekommenderar att använda CMD så ofta det går. Om man formaterar i själva installationen så kommer den skapa en extra "onödig" partition på 100 MB också.

Av hejkk

När du startar Windows 7-installationen så välj något med repair istället för att börja installera. Gå sedan in i CMD och skriv:

diskpart (detta kommer starta programmet diskpart, inuti CMD)
list disk
select disk x (x = hårddisken som du ska lägga W7 på)
clean
create partition primary size=y (y = storleken på partitionen i MB/MegaByte, runt 50000 MB är väl ok att ha operativsystem på)
select partition 1 (du kommer nu bara ha en partition på disken)
active
format quick fs=ntfs

Stäng sedan ned CMD och gå tillbaka till vanliga installationen av W7 och fortsätt som vanligt och installera W7 på partitionen som du nyss skapat.

Efter att du gjort partition 1 så kommer du ha ett antal GB kvar som är oformaterade. Gör en partition av det innan du installerar W7 (där du väljer vilken disk du ska installera till) eller efter att du installerat i disk management (du hittar det i kontrollpanelen->administrative tools). Installera helst på engelska också, det blir enklare så om du någon gång behöver hjälp med något så är det enklare att hitta lösningar.

Edit: Jag hoppas att du försökt installera W7 "utanför" WinXP, alltså att du bootar W7-skivan.

Av hejkk

Du kan inte ha en P3a i ditt moderkort...

Ladda ned: http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
I cpu-z står exakt information, skicka CPU-namn och info om RAM.

Du behöver minst en 775 Quad (Q9xx0) klockad till över 3 GHz för att inte flaska för mycket (men även då flaskar det ganska rejält i CPU-krävande spel med ett GTX 670).

Edit: Det är inte heller värt att köpa en processor från Q9000-serien då de är ganska överprisade. Moderkortet stödjer också bara DDR2 som också börjar bli dyrt och du behöver minst 4 GB och frekvensen på RAM begränsar också i endel spel (beroende på frekvens såklart).

Av hejkk

Bara välj någon och kör.

Av hejkk

Kan du inte hitta ett begagnat chassi då?

Av hejkk

Det kommer funka med high och AA på x4 om du har en väldigt låg upplösning. Om du har ~1680x1050 eller högre så kommer det inte att funka med en acceptabel FPS.

Av hejkk

Kanske fel på sensorn? Vet inte hur "säkerhetsfunktionerna" funkar. Datorn ska ju stängas av när den går för varm.

Av hejkk

Har för mig att man behöver någon speciell krets som håller reda på de två olika portarna eller något, men kan ha fel. Har läst något liknande iallafall.

Edit: Menar alltså på moderkortet.
Edit 2: Läste runt lite och det finns aktiva risers som kan ge 2 portar från 1.

Av hejkk
Skrivet av jerqer:

Drivisar till sata för disken kanske..

Det behöver man inte för BIOS.

F6-drivrutiner är drivrutiner du laddar i själva Windows-installationen. Finns att ladda ned från tillverkaren av ditt moderkorts hemsida antagligen.
Innan du installerar Windows till disken så koppla den till första porten, SATA3_00 eller SATA3_01 t.ex. och koppla ur alla andra SATA-enheter.

Av hejkk

Om du redan har fläktar i datorn så ser jag inte varför du skulle vilja ta bort just fläkten som sitter på CPUn? Kanske skaffa ny fläkt och/eller vrida ned fläkthastighet.

Av hejkk
Skrivet av Err0r90:

Är inte så duktig på sånt hur formaterar jag om disken och vad är linux?

För att formatera: Du hittar en windows 7-skiva och bootar den (startar den innan ditt installerade Windows går igång/bootas) och sen följer du stegen som finns där. När du kommer till formatering och val av partition som OS ska installeras på så ta bort båda partitionerna och gör först en liten partition där Windows 7 och endel program får plats på. Sen gör du en till partition med resten av utrymmet. 50-100 GB blir väl ok till OS (går med mindre än 50 GB också såklart om man vill ha det). Tänk på att när du formaterar så "raderar" du datan som ligger på disken.

Linux är ett samlingsnamn för olika operativsystem. Typ som Windows.