Inlägg

Inlägg som careface har skrivit i forumet
Av careface
Skrivet av Json_81:

Vet inte var Apple har sagt det, men recensioner och användare verkar ganska överrens om att de låter bättre.

På keynoten, men jag kanske missminner mig, det är vad jag läst i recensioner och vad jag upplevde när jag provade dem, med det sagt så har jag inte A/B-testat dessa två produkter och jag har inte skrivet svart på vitt att de är identiska, (jag kommer inte Googla fram något) så jag kan inte säga med 100% säkerhet att jag har rätt..

Att användare vill att de ska låta fantastiskt efter att ha spenderat denna enorma premium jämfört med de trådade lurarna är väl knappast konstigt, så är det ju med alla produkter.

Av careface
Skrivet av El1min4tor:

Ändå fortsätter du gladeligen påstå att ljudet motsvarar vanliga pods fast det är ett bra steg upp från dessa? Det blir en skev argumentation från en inkorrekt ståndpunkt.

Jag nämner att ljudet är tillräckligt bra i många situationer, passformen är bra, smidigheten är fantastisk men också att jag aldrig skulle köpa ett par AirPods om jag bara skulle äga ett par lurar. Detsamma gäller trådskaparen som också har ett par Bose QC25 som primära lurar.

Smidigheten och den fina tekniken som får detta att fungera på ett bra sätt tillsammans med ett bra ljud (inte fantastiskt) gör detta till vardagslurar som kryssar av tillräckligt många boxar för många (absolut inte alla) för att vara värda ett köp.

Jag ser både fördelarna och nackdelarna med dessa lurar och skulle absolut inte rekommendera dessa för alla, däremot för vissa. Det du gör är att plocka russinen ur kakan för att stödja dina redan cementerade åsikter om att produkten är skit och att ingen borde köpa den.

Ursäkta om jag inte litar på att de "är ett bra steg upp från vanliga earpods", när Apple själva säger att det är samma ljudkomponenter.
Men de kanske ljuger för att framstå som sämre än vad de är.

Jag har inga cementerade åsikter, jag värdesätter bara LJUDET (ur ett par hörlurar?) mer än trådlösbarhet, därför var jag intresserad av skälet till att folk väljer dessa lurar framför andra.
Jag säger dessutom att om det bara är det folk är villiga att betala för så är det fine by me, då vet jag var behovet ligger, verkar ju vara precis där.

Ber om ursäkt om det kändes som att jag gick till attack emot dig, så är verkligen inte fallet, är bara intresserad av hur folk resonerar kring dessa lurar som en gammal hörlursgalning som provlyssnat på dem i butik.

Av careface
Skrivet av snajk:

Jo, man kan till och med få bra trådlösa lurar för de pengarna. Men anser man att w1 chippet är värt priset så kan de väl funka, eller om man värderar diskretion högt. Personligen hade jag aldrig valt dem över mina headphone divine som parar snabbt och enkelt med nfc med minst tolv timmar batteri.

Jag tycker inte de är diskreta alls, om något så sticker de verkligen ut då designen är så himla udda.
Angående W1-chippet så är väl parandet av enheter en engångsföreteelse, varför skulle man värdesätta det så högt? (Genuint intresserad, jag kan ha missuppfattat vad chippet gör.)
Jag äger inga trådlösa lurar själv så jag vet inte hur omständigt det är att sätta upp i vanliga fall och hur det skiljer sig med dessa.

Edit: Sorry för dubbelpost.

Av careface
Skrivet av El1min4tor:

Har du läst mitt tidigare inlägg? Du behöver inte hålla med, men om du läser tråden ser du att det redan tagits upp flertalet anledningar till att AirPods kan vara ett bra val i många situationer.

Förstår inte riktigt varför du ber om att bli upplyst när svaren redan finns i tråden(?)

Jag respekterar självklart din åsikt, men läs iaf tråden.

Jag har läst hela tråden och anser att ditt påstående om att svaret redan finns är felaktigt.
Det enda jag sett hittills är "Superbra, köp!!", vilket inte riktigt fungerar som ett vettigt argument för mig.
Det är alltså så enkelt att folk betalar 1500 för den trådlösa aspekten och 200 kronor för ljudet och inte har några problem med det?
I sådana fall så har jag gjort mitt här.

Av careface
Skrivet av eribo01:

Har redan ett par bose-lurar, så jag känner mig nöjd så. Det jag söker är trådlösa to-go earbuds, och då passar dessa bra tror jag.

Vad jag menar är att vilka lurar du än köper i den prisklassen kommer ha betydligt bättre ljud, är det värt så mycket att de är trådlösa då?
Är det värt att betala 1700:- för 199:- ljud och 1500:- för att slippa sladden?
De är ju dessutom helt oanvändbara för pendling då de inte stänger ute ljud över huvud taget, med andra ord är de odugliga på tåg och buss, är det inte det "to-go earbuds" är till för?
Det är dina pengar, jag är bara förvirrad över hur en sådan här produkt kan gå hem hos folk.
Med det sagt så kanske problemet ligger hos mig i att jag är "elitistisk" och trångsynt när det kommer till hörlurar..
Jag är alltså här först och främst för att du ska veta vad det är du köper och om du redan vet det och är beredd att betala en sådan summa för produkten i fråga så vill jag bli upplyst av vad det är som gör att du/ni är villiga att göra just det.

Av careface

Jag förstår inte riktigt AirPods, är det endast för att de är trådlösa som folk vill ha dem?
För 1700 kronor kan man ju få riktiga hörlurar med faktiskt bra ljudkvalité.
Earpodsen som kommer med iPhonen slänger man ju direkt för att de låter så horribelt, missar jag något?
Att det ser ut som att man har eltandborstsmunstycken i öronen är väl inte direkt ett plus heller..

Av careface
Skrivet av Khers:

@careface: Köpte det genom ett gruppköp på geekhack som är i avslutningsfasen. För någon dag sedan fanns några kit kvar att köpa. Hela tangentbordet, med kittet, PCB, Nixie-brytare och Cherry dyesubs har gått på strax över 7 kkr.

Billigt och bra..

Av careface
Skrivet av Khers:

Nej, inget Viper. Jag tycker Ducks tangentbord lutar för mycket (Vipern ligger på 11 grader) så jag hoppade Viper och skaffade Noxary X60 istället. Samma typ av konstruktion, men tar vilken Poker-kompatibel PCB som helst, så jag kan köra en TMKad NerD.

Intressant, jag håller med om att Viper lutar för mycket. Vad gick det där bygget på? Går den att köpa färdig?

Av careface

Holy shit, vad är det där? Inte Viper, right?

Av careface
Skrivet av Jens-Ragnar:

Förmodligen är det mycket för att det just inte går att få som gör det mer attraktivt.

Sen är jag inte riktigt överens med känslan av att vissa knapptryckningar framkallar tecken på skärmen som inte stämmer överens med det på tangenten. Då kan jag lika gärna ha påhittade tecken på alla tangenter eller inga alls.

Men du ser ju inte vad som är under fingrarna när du skriver ändå. För mig spelar det ingen roll om det är blankt eller är kinatecken på. Jag byter mellan Ansi-US layout och svensk layout i datorn hela tiden ändå.

Skickades från m.sweclockers.com

Av careface
Skrivet av Mattiasupnorth:

@careface: Var köpte du detta ifrån? Hur lång leveranstid var det?

Originative heter dom, tror jag beställde i januari eller något sådant och fick dom nu.

Skrivet av Jens-Ragnar:

Jag skrev till Originative och frågade om tangenter med svenska tecken men det verkar vara tvärt nej. De säljer väldigt lite till den europeiska marknaden tydligen. Att döma av svaret jag fick verkar det inte vara något som kommer ändras den närmsta tiden.

Kommer aldrig förstå mig på behovet av att ha specifika tecken på tangentbordet. Är det så att du bara vill ha ISO-Enter eller måste du tvärt ha åäö¨ istället för []'; ? Varför i sådana fall?

Av careface

http://i.imgur.com/JQyWtrB.jpg

http://i.imgur.com/E9gg0Yi.jpg

SA Penumbra trillade in igår. Slängde på det på en Whitefox.

Första gången med SA, än så länge känns det faktiskt riktigt trevligt.

Av careface
Skrivet av Firkraag:

Så här såg det ut i slutändan:
http://i.imgur.com/WCFQYqy.png

@Mithras:
Jodå de använde samma kolli nr så den gick att söka på i Sverige när den väl var här.

Jesus vad tid det tog.
Tack för uppdateringen, det har bara gått fyra dagar för mig utan updates så jag lär få vänta i ett tag till.

Av careface

Fick du någonsin paketet? Hur lång tid tog det?
Det är samma sak för mig nämligen, suttit fast i Danmark i över en vecka.

Av careface
Skrivet av Hund:

Nu yrar du gosse. Vim är tidlöst! Vad menar du med gammalt och slitet?

Skickades från m.sweclockers.com

Menar bara att det är fint att ha en mix mellan modernt och "tidlöst".
Använder massvis med Chrome extensions t.ex.
Sedan ser det fint ut, jag gillar när det ser fint ut.

Jag gillar att kunna använda musen ibland, har massor med gestures och sånt på musen som jag inte skulle klara mig utan.
Jag vill kunna göra allt med musen OCH allt på tangentbordet, jag vill aldrig bli tvungen att flytta händerna om jag inte vill.
Därför är det här en bra combo.

Av careface
Skrivet av Hund:

Haha! Vissa kommandon är helt klart mer logisk på ANSI-layouten. Men nu är jag så van med ISO-layouten att jag inte vågat peta på den. Även om det lockar lite att flytta om en del tecken nu när jag kan programmera mitt tangentbord. Vi får se.

Jag använder qutebrowser faktiskt, en Vim-inspirerad webbläsare. Fördelen med den jämfört med tex cVim, Pentadactyl, Vimperator osv är att den är skapad runt Vim-filosofin och den är 100% tangentbordsdriven.

Men cVim och liknande är guld värt om man använder typ Chromium eller Firefox. Det var faktiskt Vimperator till Firefox som fick mig intresserad av Vim från början.

Skickades från m.sweclockers.com

Nice! Ska kolla in den.
Det som är trevligt är att jag använder Opera Developer Edition och den har jättebra möjligheter för att göra allt med tangentbordskommandon i princip så då kan jag välja exakt vad jag vill ha vart någonstans och så kan jag kombinera det med cVim så det känns modernt och fräscht TROTS Vim. (Tycker Vim känns lite gammalt och slitet i vissa fall.)
Men sen är det bra att Opera kör Chromium så jag får alla devtools och sådant som jag använder i jobbet.

Av careface
Skrivet av Hund:

Du menar så. Det har jag aldrig riktigt tänkt på, jag använder Linux och sedan Vim för all typ av textinmatning. Där går du till början av raden med 0 och till slutet med $, du hoppar till nästa mening med ), nästa ord med w osv.

Skickades från m.sweclockers.com

Haha, det är ju om möjligt ännu värre.
Varje funktion i varsitt hörn på tangentbordet.

Använder du cVim förresten? Har börjat använda det på sistone, det är jättetrevligt.

Av careface
Skrivet av Hund:

Vad har Windows med det att göra? Det är väl International Organization for Standardization du ska gnälla på om du är missnöjd med hur våra tangentbord ser ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad menar du?
Det är ju bara på windows det funkar så, på OSX är det som sagt annorlunda och mycket effektivare.
Jag pratar alltså inte om vart knapparna sitter, utan funktionaliteten bakom, E.G home tar en till början av raden, på MacOS så gör vänsterpil med en modifier samma sak, så du kan hoppa en bokstav, en hel rad eller ett ord med bara vänsterpil och olika modifiers.
(Ja, jag vet att ctrl+left hoppar ett ord åt vänster på Windows, det var bara ett exempel.)

Av careface
Skrivet av Hund:

Jag har Fn+y/n för Home/End och Fn+u/m för Page Up/Page down. Det är smidigt om man utgår från hjkl.

Det är det värsta med Windows. Att ha home, end, pgdn och pgup på enskilda knappar.
På Mac så är CMD + Left = Home, CMD + Right = End, alt + Up = pgup och alt + Down = pgdn..
Så mycket smidigare.
Jag har gjort om alla mina modifiers till FN lager på mitt HHKB bara för att kunna programmera om så att pilarna blir dessa knappar när man håller ned knapparna istället för att klicka på olika knappar för allt.

Av careface
Skrivet av anon257891:

"skojat till det"

Hörru, nu sitter du ner i båten!