Inlägg

Inlägg som C^W har skrivit i forumet
Av C^W
Nytt bud: 8 000 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av C^W

De lägger dem i en kartong, om de använder bubbelplast eller något annat kan jag inte svara på men du ser ju direkt om de är några skador och märker om kartongen varit öppen. Isf är de ju bara att lämna tillbaka...

Av C^W
Skrivet av DozeN:

Om de inte tagit bort 3,5mm jacket och förbättrat skärmen med AMOLED och högre upplösning, samt lagt till trådlös laddning hade det kanske blivit ett köp faktiskt! Iris scanner hade varit coolt också! Får hoppas att allt detta kommer nästa år och att min G3 håller tills dess Men då kanske Android sidan har fler försprång och ännu fler funktioner...

Även om jag är lite på Android-sidan, så är jag liite sugen på iPhone, de båda OS börjar ju bli ganska lika varandra nu även om Android fortfarande har en del inställningsmöjligheter som IOS saknar...

För mig spelar 3,5 mindre roll då jag kör bluetooth med hörlurar/dator, endast i bilen kör jag 3,5mm så där får adaptern sitta kvar. Däremot håller jag med om display, tråkigt att inte mycket hände där! Fundering dock, har upplösningen någon större betydelse nu mera? Tänkte att på min 65" 4k tv kan jag tycka att 4k materialet inte är jätte skillnad mot de vanliga hd materialet på en såpass ändå stor bildyta mot den lilla telefonen?

Av C^W

Okej får satsa på att köpa 1066 minnen! Fick en shysst deal av Dustin när ja ringde dit idag och berätta hur de låg till: Pengarna tillbaka och behövde inte skicka tillbaka minnena, så har 4x4gb 1333 ddr3 minnen som ligger ;P

Antar att en Mac Mini från 2009 som har 1066mhz minnen är lika kinkig, så jag har ingen användning av dom där heller :/

UPDATE
Tog tag i saken och följde en youtube-film på hur man öppnar min gamla mac mini och bytte minne. Fungerar klockrent! Står till och med 1333mhz i "Om den här datorn" rutan. Om den bara säger vad de är för minne eller om man kör i 1333 mhz vet jag ju ej men de fungerar iaf

Av C^W

Macbook Pro 13", Byta minne.

Hallå,
beställde en liten julklapp till mig själv men de går inte som jag vill.

Har en 13" macbook pro mid 2010 som jag tänkte gå från 2x2gb ramminne till 2x4gb. Köpte CORSAIR 8GB DDR3 1333MHZ (2X4GB) från dustin och satte in i datorn. Problemet är att den låser sig vid uppstart (apple logga och en grej under som visar att den laddar). Så fort ja stoppar in orginal minnena så fungerar de somvanligt.
Ringde upp dustin och de kollade lite och ja, de ska fungera på din dator så dom skulle skicka nya likadana minnen. Fick dem idag och provat igen, samma fel.

Sitter ju 1066mhz minnen i idag, tål den inge mer än så?
Trodde i min enfald att 1333mhz minnena skulle gå i 1066mhz istället bara men kanske inte är så enkelt?

Av C^W
Skrivet av hasenfrasen:

Det funkar alltså inte att sätta upp QNAP för extern åtkomst? Sidan 54 i manualen @ http://downloads.thomson.net/telecom/documentation/TG787/R74X...

Har testat de där men ska göra de igen när jag kommer hem igen på torsdag/fredag så får vi se!

Av C^W

VPN känns väl kanske lite overkill för mig just nu iaf. Grejen är den att jag vill komma åt "nerladdningsstationen", alltså där jag kan lägga till tex torrentfiler som sedan laddas ner till nasen. De kan man komma åt online via webläsaren men där startar ju problemet med att jag inte kommer åt den via ddns adressen. Vill ju även ha den till en liten webserver/ftp så man lätt kan lägga upp lite filer.

Hade man bara sluppit använda Telia routern hade de varit fint då ja har en d-link 855 som bara ligger..

Av C^W

Komma åt NAS bakom Telia router.

Hallå.

Har ett litet problem, har en NAS som jag skulle vilja komma åt "överallt" då jag är ute och jobbar mycket.
Routern är en Thomson TG787 och NASen är en QNAP TS-419P med ett Telia ADSL.

Har en ddns hos dyndns som sköts via NASen.
Sitter jag på nätverket och skriver in adressen så kommer jag till router inställningarna och försöker jag komma åt den utifrån händer ingenting.

Är usel på de här med nätverk, hoppas någon har tips eller vet hur ja ska göra.

Av C^W

Personligen hade jag tagit den nya då den är nyare Men utseendemässigt gillar jag den gamla mer!

Av C^W

Har du hittat någån NAS med stöd för att ansluta mot en VPN Service? Letar som ett tog efter de nu, funderar på att bygga en egen NAS iställe då ja inte hittar en färdig som verkar kunna göra en sån enkel sak men hittar inget program(add in) till tex WHS som klarar de heller..

Var sugen på QNAP TS-410: http://www.dustinhome.se/pd_5010335190.aspx men hittar inte om den stödjer att ansluta mot en vpn.

Någon som har förslag?

Av C^W

Köpte de idag för 282kr över internet, va sugen och ville spela direkt så fick bli så iställe för att få hem de på skiva.

Men ja måste säga att ja tycker spelet va underhållande och inte alls så komplicerat att komma igång med som endel kan vara, körde nån tutorial i 10-15min sen var man igång.
Månadskostnaden har ja inge jätte problem med då ja säkerligen inte kommer spela de mer än en månad nu då ja lessnar fort på sånna här spel, så de blir mer periodvis bara för min del.

Av C^W

Testade TinkerTool men ville tyvärr inte fungera något vidare, händer inget :S Men ändrade upplösning från 1920x1080 till 1600x900 så nu ser man lite bättre från soffan, ska man läsa mycket så får man zooma helt enkelt.. Fungerar så länge iaf tack för tipsen!

Edit: Fast nu såg jag att när ja ändrade upplösning i osx så kunde man inte ha 1920x1080 i Plex, vet inte om de har någon betydelse men är lite störande

Av C^W

Generellt i hela osx tänkte jag då de är svårt/jobbigt att se från soffan, ska kika där hittade dock bara någon zoom där har ja för mig men ska kika igen

Av C^W

Öka textstrl? Os x

Hej, fick min mac mini idag och är supernöjd än så länge! Dock kör ja den på min 52" Sony lcd och skulle vilja ha textstorleken större. Har den senaste versionen av os x, har letat runt men inte lyckats hitta något men är somsagt ny på mac så är inte så hemma än..

Tack så länge!

Av C^W

Jo de ska nog lösa sig blev lite omständigare bara men de är de värt om man får igång den

Av C^W

Okej, förstod nästan de men du kör inte vista då eller tog du drivrutinerna någon annanstans ? Googlade men hittade inte något tyvärr...

Av C^W

Har nu tagit tag i de här problemet och fixat kabeln så den är redo att anslutas, dock vill inte mitt vista hitta åt drivrutiner för den och de som följde med är ju för 2k och 98..

Sedan laddade jag ner HyperTerminal private edit 7, men vad jag kan se så vill den bara anluta till TCP/IP ? Körde ni med detta program eller?

Sedan när de är dags att starta disken antar jag att som bilden visar strömmen ska va i men hur är de med sata kontakten?

Av C^W

Jaha okej tur du sa de! Men då är jag med igen då förstår ja hur man gör

Ja jag vet inte vilket man räknar som upp o ner men men Får se om jag hinner testa imorgonkväll, återkommer med hur de gick

Av C^W

okej ser man hdd uppifrån alltså med all info som står uppe på hårddisken om serienr osv så är sitter jumpern på paret till höger på båda mina diskar, alltså längst bort från ström och sata kontakterna..

Okej har inte gett mig på att börja öppna disken än, kanske syns bättre då hur man gör

Sen när ja väl har fått disken snurrandes äre bara att kopiera över allt man vill ha och sen testa om man kan uppdatera firmware och hoppas att den ska fungera sen då ?

Av C^W

Jo de verka inte va nåra problem att klura ut.. Rx / Tx kontakterna de är de 4 stiften som sitter i mitten på hdd'n och brevid sata kontakten? Sedan är de bara att testa sig fram vilket stift man ska använda? Såg även att de sitter en jumper där inne den ska sitta kvar eller? Ska se om man kan få fram stift som du använt vore smidigt!

Är dock fortf fundersam på de här papperstricket och vad jag ska skruva upp men när man väl börjar greja med den så syns de kanske

Men jag hör av mig ifall jag har någon fråga Tack än en gång!