Inlägg

Inlägg som Trigger har skrivit i forumet
Av Trigger
Skrivet av norrby89:

Fast har ändå varit ganska vanligt att olika generationer använder mer eller mindre samma pcber, så genom att använda samma nu som till kommande kort så kan man spara ganska ordentligt med pengar.

Verkar ju trots allt som nästa generationen kretsar är pinkompatibla med dom nuvarande så omöjligt är det nog inte. Lite trist på något sätt…

Av Trigger

Hur det än ligger till med energiförbrukning på nästa generation så…

Väldigt tveksamt till att tomma plaster för komponenter på 3090ti skulle ha någonting alls med framtida kort att göra

Edit:
Stavning

Av Trigger
Skrivet av Zensig:

Nyckelknippa i läderpung (tröttna på att alltid ha hål i byxfickorna då nycklarna sågar hål när man går).

Mobiltelefon i plånboksfodral där jag endast har körkortet istoppat. När plånboksfodralet går sönder funderar jag på att använda telefonens medföljande genomskinliga gummifodral och stoppa körkortet mellan telefonen och fodralet på baksidan. Inga kontanter/kreditkort endast Google Pay (aktiverar endast NFC vid betalning och stänger sedan av det för att undvika skimming) och Swish. Plånbok avskaffad så mobil i vänster framficka och nyckelknippa i höger framficka, sorted! Inget i bakfickorna som böjs när man sitter eller är lättare att norpa.

Creative Outlier Air true wireless earbuds+fodral endast om jag skall lyssna på ljudbok när jag är ute.

Du stänger av nfc alltså. Det måste vara ganska obefogad paranoia.

Av Trigger

Då man uppnått respektabel ålder .. så har man ju provat lite olika genom åren. Givetvis diverse lägenheter fram till 30års åldern. Villa efter det i 12år och just nu är det radhus med fyra rum i norrort Stockholm. Trivs bra i radhuset!

Alla boenden är en kompromiss på något sätt.

Av Trigger
Skrivet av Ziron:

Det är satelliterna som är kopplade till förstärkaren med vanlig RCA-kontakt och alltså ska det drivas uppemot 10W genom dem, rätt vanligt på datorhögtalare.

Yep, det är helt klart så att de använder rca kontakt till ”högnivå” på dom högtalarna.
Egentligen så är då en vanlig rca kabel helt olämplig att använda i detta sammanhanget. Speciellt de billigare… om man kollar ledarna i dom så förstår man varför ljudet upplevs svagare Det är sytråd i dom.

Edit:
En tänkbar (bättre) lösning kan vara något liknande dessa kombinerat med någon billig högtalarkabel
https://www.amazon.se/gp/product/B077MH6TD2/ref=sw_img_1?smid...
Beroende på om det är hona/hane som behövs så finns båda typerna på Amazon

Jag hade nog plockat fram lödkolv, kabel och krympslang istället

Av Trigger

Eftersom du är nöjd så kör vidare med det

Men som du själv är inne på så är de där kablarna av absolut sämsta sort och som du själv säger, påverkar uppenbart signalen. Du behöver inte gå upp till något svindyrt för att få en klar förbättring.

Av Trigger

Trams
Klart du ska ha en systemkamera. Passa på att köp en radiostyrd bil och en drönare också. Svindyr barnvagn med breda hjul och för att inte tala om huset, bilen och kanske viktigast av allt är det som finns i byabyskyddsväg!
Finns inte en chans att kunna vara förälder utan det

Skämt åsido
Ta det lugnt, inget av ovan nämnda saker är några måsten. Som småbarnsförälder så kan nog slantarna göra större nytta på banken inför komma skall än att köpa massa saker som man tror man måste ha.

En systemkamera skapar inga magiska bilder om det är snapshots man är ute efter. Vilket är det jag tror man vill åt när man fotar ungen Mobilkameran i många mobiler är mer än tillräckligt för det ändamålet. Glöm inte bort att filma lite då och då. Det är guld att ha många år senare! Jag har en del filmat från när mina barn var små för ca 15 år sedan med sisådär kvalitet från den tiden. Men ack så kul det är att se på ibland!
Mitt tips är att se till att bilderna/filmerna blir till (mobilen) och lägg hellre en slant på backupplösning som gör att materialet finns kvar även när det skiter sig med molnet eller en hårddisk kraschar.

Systemkamera är kul men för att komma till sin rätt så måste du ha den där vilja skapa-ådran för att du ska ha glädje av den. Att köpa någon halvbillig systemkamera eller kompaktkamera tillför inte mycket till det som finns i mobilkameran på din IPhone. Vid ren porträttfotografering så är det en helt annan sak men hur ofta tror du att du kommer syssla med det? Har du 15-20k som absolut inte gör nytta på annat håll så köp en systemkamera med ett bra objektiv för porträtt och prova, du kanske fastnar i fototräsket! Det går ju att sälja också även om det är till förlust.

Av Trigger
Skrivet av Triton242:

Eth mining vad brukar det ge i kronor per kilowatt el på 30 serien ungefär är det någon som vet.
Jag söker bara cirka svar för ett kul räkneexempel.

De ligger på ca 0,40-0,45 MH/J. Resten får du i matteuppgift

Av Trigger
Skrivet av fecko:

Saknar svarsalternativet:
Jag är högerhänt, och använder oftast musen med höger hand. Känner jag mig ensam så använder jag musen med vänster hand.

Diskriminering

Av Trigger

Jag är vänsterhänt men använder datormus med höger hand. Det är säkert olika hur hårt det sitter men generellt tror jag vänsterhänta är vanare vid att lära in saker med ”fel” hand. Klippa med sax är en sådan uppenbar sak. Man fick en ful specialsax på dagis, typ… det ville man ju inte ha så man lärde sig med höger. Jag lärde mig diverse stränginstrument som liten och när man blev tonåring så kom man ju på att det var coolare med vänsterhänt fattning, då var loppet redan kört. Provade ganska länge att lära om till att spela som vänsterhänt men det blev aldrig naturligt.

Även om vi har en dominant sida så hur man börjar lära sig först är det som blir ens naturliga sätt att göra saker på. Det är min tes

Av Trigger
Skrivet av Kern:

54 år här.
För egen del så har det faktiskt blivit lite mer spelande nu när barnen är äldre och klarar sig själva.
Men mitt spelande har förändrats genom åren. Förr kunde man sitta i timmar och "grotta" ner sig i problemlösning och ägna timmar/dagar/veckor för att komma framåt i spelet.
Numer blir det några rundor Battlefield (30-60min) som ren avslappning/mindfulness efter en hektisk arbetsdag.

Stämmer in på den.
Jag är 48år och skulle inte kalla mig för gamer verken nu eller i yngre version av mig själv men har alltid uppskattat datorspel som syssla. Har genom åren mest kört spel där man kan hoppa in någon timma då och då. Är inlärningströskeln för hög innan det ens blir lite kul så tappar jag intresset rätt fort! Enda datorspelet som jag överkonsumerat var UT-99. Det var så många nya saker som hände just då och många gick över till fasta uppkopplingar i hemmet som öppnade upp för den tävlingsnerven

Datorspelandet har gått i vågor genom åren. Ibland ingenting men nu när ungarna är stora så har man helt plötsligt lite mer tid över och jag lägger några timmar i veckan på datorspel. Det är en trevlig avkoppling eller kanske omfokuserande syssla man kan kalla det. Lite som att läsa en bok eller se en film eller serie.
Plattform, racingspel eller fps gäller och det är säkert sen gammalt, det man gillade mest som yngre hänger med

Av Trigger
Skrivet av NorthLight:

Presis visst vinner man lite extra - Hor+
Kört lite UW på min CX55, men tänker att det på en 34 blir för snäv vertikalt som sagt. Kan inte lira alls på en 27 längre; pga av detta. Så jag kan inte tänka mig det då blir bättre på en 34 UW. Känns som alla objekt bara är för små tyvärr!

Men skärmen verkar helt grym. Snacka om alla överprisade LCD gaming skärmar, lär sänkas enormt i pris nu. På tiden att monitorer får ny teknik

Man kan ju hoppas på en 36” uw så man får lite till på höjden. De jag sneglat på har 1600 pixlar på höjd, det skulle räcka för egen del.

Ville bara belysa att jag inte saknar höjden i spel alls utan bara vid ”annat”. Så använder man datorn mest för spel så är 34” uw att föredra före 16:9 med likande tum i storlek. Det tillför betydligt mer för upplevelsen med yta på bredden än vertikalt i spel.

Av Trigger
Skrivet av NorthLight:

Presis det som höll emot mig, hur bra och prisvärd den må vara. Skulle aldrig vilja ha en UW och dessutom på endast 34 tum = samma vertikala space som på min PG279Q, och det kan jag bara inte leva med. Måste ha en större för mera inlevelse. Blir intressant när en på säg 32 och större dyker upp, i rätt 16:9 format

Jag måste säga att 34” med 21:9 känns betydligt mycket större i spel än 32” 16:9.
Gjorde det bytet ganska nyss och visst kan man sakna lite höjd vid en del annat datorjox men vid spel så skiner 21:9 rätt ordentligt i jämförelse.

Av Trigger

Hatten av!
Laxpuddingen är riktigt grym på att dela med sig av sin kunskap och förklara.

Favoritpudding helt enkelt

Av Trigger

Kitet du länkar till stödjer inte NH-U12A vad jag kan se.

Däremot så tror jag NH-U12A stödjer AM4 med prylarna som kom med kylaren.

Edit
Saknar du prylarna för det så är det detta kit som passar
https://www.inet.se/produkt/5320126/noctua-nm-am4-uxs-mountin...

https://noctua.at/en/products/accessories/nm-am4-uxs-mounting...

Av Trigger

Kolla instruktionerna igen
Var noga med att det är AMD du kollar på så du får dit rätt prylar

https://noctua.at/pub/media/blfa_files/manual/noctua_nh_u12a_...

Av Trigger

Lite ironiskt på något sätt… att Intel går till TSMC och Nvidia till Intel. (Om/när det sker)

Av Trigger

Annonsen är avslutad

Av Trigger

Såld

Av Trigger
Skrivet av ingenjören:

Nu tror jag att turbulens nära vingen inte kommer påverka så våldsamt mycket men säg att de får ner ljudnivån så har de ju lyckats med något. Något som är en bättre jämförelse än en flygplansvinge är en propeller på ett flygplan. Mig veterligen är de alltid släta. Så även propeller på en båtmotor. Frågan är om det är en optimal konstruktion? Det måste vara svårt att få till en ytfinish som hajhud exempelvis. Jag antar att de hade varit skrovliga om det hade varit en stor vinning i det med tanke på hur mycket de testar med vindtunnel mm...

Jag är övertygad om att det går att lösa frågan efter ett par öl med ”grabbarna”

Edit:
Här finns iaf lite att läsa om fläktdesign för den vetgirige
https://www.moorefans.com/media/ai3fa5ff/20210215_engineering...

Även om man inte tar upp hur mycket hajhud kan påverka styrning av flödet så antar jag att man ev kan flytta mer (om än lite) luft vid en högre vinkel eller hastighet av fläktvingen innan fläkten helt klappar ihop designmässigt och blir ineffektiv. Det gör nog inte hajhudfläkten tystare vid ett bestämt flöde än en rätt designad fläkt för samma flöde utan hajhud.