Inlägg

Inlägg som Dumsnuten har skrivit i forumet
Av Dumsnuten

Uppgradera servern från 8gb enkelsticka till 2x16gb för 850 spänn, hyggligt billigt tycker jag nog. Nu lever min Dell optiplex 3090 micro livet! Senare i veckan får jag hem en 8tb disk extern, i framtiden shuckas den för en NAS, men för tillfället ska det tankas [laglig] TV.

Av Dumsnuten

Ok, med det priset är det mindre intressant för min del. Lycka till.

Av Dumsnuten

Vad har du för prisidé på bara datorn?

Av Dumsnuten
Skrivet av SanTeoX:

Tänkte först säga: Varför inte bara köpa liftetime plex pass, men såg att dom hade höjt priserna nåt enormt..
När jag köpte mitt plex pass lifetime kostade det typ 1200 spänn. Utslaget över tid så blir det ju inte så mycket. Men 3199:- som det kostar nu är ju lite saftigt.

Obs! Tänk på att datorn drar rätt mycket när du kör software decoding när cpu:n lastas ner totalt.. Man sparar otroligt mycket ström på att låta GPU:n sköta den biten om den har stöd för det.
Jag låter min Intel UHD med Quick sync hantera all transcoding, cpu:n idlar typ jämnt trots att den kan transcoda 4k.
Den hoppar upp ungefär 5-10 watt kanske när den transcodar 4k och det beror på att den måste hantera ljudet i cpu:n, inte videon.

Med dagens elpriser blir det snabbt kännbart om man låter cpu:n jobba på 100% länge, bara en tanke.

Jag har gått över till Jellyfin istället. Där har jag HW-transcoding utan att behöva casha 1 000 - 3 000 spänn. Behöver inte heller casha för Android app heller för den delen. Dock använder den 100% av min iGPU vid hw-transcodes vilket är lite konstigt iom att jag läst folk som testat typ dussinet samtidiga strömmar.

Av Dumsnuten
Skrivet av Thomas:

Många "intressanta" beslut som det rapporterats om redan:

1) Programmerare ska skriva ut(!) sin källkod för review (vilket ju har lite problem i att kodfiler sällan är skapade av en ensam person, utöver att det är rätt bisarrt att göra det på papper)
2) Möjligheten att ta månadsbetalt för verified-bocken ska finnas på plats inom 7 dagar
3) VD och board har blivit avskedade och avvisade från platsen

Hur de ska skapa en ny funktion från grunden, översätta till alla språk, testa och rulla ut till alla möjliga klienter förstår jag inte, och sannolikt inte någon programmerare på Twitter heller.

Jag skulle inte bli förvånad om Twitter kommer störtdyka de närmsta månaderna.

Han kör förstås med samma mynt som med Tesla. Det lovas hejvilt om en massa häftiga, nya och innovativa idéer som skall implementeras innan tidpunkt X. Sedan blir det inget av det, och då lovas det ännu mer. Tveksamt om det kommer fungera lika bra på Twitter som med Tesla.

Av Dumsnuten
Skrivet av Heztio:

så där skulle jag kunna komma undan med den billigare synologyn, putta in ett par TB diskar o sen använda en separat server för att hantera det faktiska arbetet?

Jag kör med en Dell Optiplex 3090 Micro som hemmaserver. Kör med Plex och det fungerar fint, dock har jag inget (vägrar) abonnemang. Ibland blir det software transcoding @ 4K vilket mer eller mindre maxar min stackars i5-10500T. Har ej hunnit testa Jellyfin ännu, men den ska ha hardware transcoding (och Quicksync för Intel processorer). För min del blir det en extern hårddisk för att ha serier/filmer osv på. Har plats för 1st M2 och 1st 2.5" för SSDer som då blir diskar för VMs.

Ett alternativ är att du försöker hitta en Dell Optiplex / HP Elite eller Pro -Desk med Intel processor generation 8 eller nyare. De har UHD630 GPUn samt med Quicksync ska den klara av hardware transcoding utan problem enl. nätet.

Av Dumsnuten

Hur länge kör du budgivningen?

Av Dumsnuten
Skrivet av Powerjimmy:

Ja de gör vi, vi lirar på ground zero, joina min discord ikv, kommer nog lira runt 22

Din länk är bruten. Skickar du en ny här eller i PM så hoppar jag gärna in.

Av Dumsnuten

Personligen vägrar jag köpa från Amazon. Vidrigt företag som inte borde finnas i Sverige.

Av Dumsnuten
Skrivet av Powerjimmy:

och litet 'k' har addat men sitter ej atm och lirar för håller på med lite javascript atm

Lirar ni fortfarande och behöver folk? Lirade mycket PvP förr men lade av och polarna är ej särskilt sugna på att plocka upp det igen..

Av Dumsnuten
Skrivet av Thomas:

Hm, vilken slags validering? Testade nu för att se och det var tyvärr inga problem att fuska.
Tog bort inlägget igen men jag fick

... trots att jag redan delat mitt riktiga resultat här ovan.

Ja, jo visst du kan fippla fortfarande. Men innan detta 'system' lades in var det alltid en drös 10/10-kommentarer. Sedan detta infördes har det varit färre imo.

Av Dumsnuten

Efter att ni skapat lite validering kring quizz-resultatet är det ytterst få som sätter 10/10 har jag märkt..

Av Dumsnuten

Min plan var att slutföra min utbildning nu i vår, men slängde iväg 1 ynka jobbansökan på ren chansning och fick jobbet. Blir klart svårare att motivera en till att plugga färdigt sin utbildning när man redan har jobb på G inom området.

Av Dumsnuten

https://i.imgur.com/LoZZjib.jpg

Ny telefon! Min gamla hederliga Samsung S6 blir utbytt. Däremot kommer jag aldrig någonsin köpa en Samsung S-modell igen. >10 lök för en telefon är sjukt. Köpte en A51 till farsan i november (julklapp), och högg A52 direkt när den kom i förra veckan hos Netonnet. Efter att ha petat lite grand på farsans lur och precis nu lite på min måste jag fråga mig varför man ens ger sig på en S? Är det vassare kamera ger man sig på A72 med optisk zoom, eller A52 5g om man måste ha 120hz.

Av Dumsnuten
Skrivet av Orisons:

Blir väl för dyrt för att kännas som ett bra köp (som 90% av alla andra kort), MSRP kan man ju bara glömma att det kommer att ha något med verkligheten att göra. Dessutom blir väl tillgängligheten lika med noll, varför lansera ett billigare "Mainstream" kort när man inte ens kan leverera topp korten till alla som vill köpa? Trodde marginalerna var större där?
Riktigt tråkigt mer hårdvara nu, skulle hellre lägga pengarna på en ny tv + PS5/Xbox series X än bygga en ny dator nu, även om det gick att köpa delarna....inte för att det är lätt att få tag i en konsol heller....suck

Fast du har inte olika band för varje modell. De binnas utefter prestanda. Desto högre prestandakrav, desto färre av varje batch får du ut.

Klart, är det helt olika kretsar har de olika band. Men annars handlar det helt enkelt om vinst per sälj.

Av Dumsnuten

Detta torde vara en höst/sen 2021 lansering eller ev. t.o.m en papperslansering á la Nvidia/AMD sent -21 och "på riktigt" tidigt -22? Än så länge är det ganska lite information som läckt ut och normalt brukar det vara en hel del mer aktivitet när det är nära inpå lansering?

Av Dumsnuten
Skrivet av Blancc:

Ok ja, känns kanske lite onödigt att lägga 6000+ på telefon kanske då min farsa använder precis till dom sakerna också och inga krävande appar. Tack för tipset kan nog bli den ändå!

Jo precis, tycker personligen också att priserna på lurar numera är helt uppåt väggarna. 10 000 för att ens nå flagship-nivå är helt absurt.

Kan vara värt att titta på A52 vilket är den nya versionen som lanseras den 14e Januari om jag inte missminner mig. Osäker på hur pris/prestanda ser ut på den dock.

Av Dumsnuten
Skrivet av Blancc:

vet inte om det kan va någon hjälp men hans senaste mobil var xperia g8341. köpt 2017 vilket han har varit nöjd med men kameran gick sönder för några veckor sedan, därför vill han ha en ny.

Samsungmodellen ser riktigt trevlig ut får läsa på om den, blir dock svårt få honom att teckna abonnemang, han hatar sånt haha :D! Men den kanske köps ut hel

Jag skaffade en Samsung A51 åt min farsa i julklapp (i 70-års åldern) och han är väldigt nöjd med den. I den korta stund jag petade på den blev jag själv förvånad över hur skön den faktiskt är. A-serien kör med en slags plast/glas-blandning istället för glas, men det kändes inte plastigt/billigt när jag petade lite på luren. Tycker det är lite till fördel faktiskt, plast klarar att tappas mycket bättre än glas.

Inte superb prestanda med exynos-chippet för prestandakrävande appar (typ spel) men det spelar ingen roll för min farsa som endast använder kameran, ringer och surfar/läser nyheter med.

Av Dumsnuten

https://i.imgur.com/CRo3xgE.jpg

Köpte en ny telefon som ska få ligga och vila tills den går till farsan på julafton. Han avskyr att få (halv?)dyra saker i present, och generellt grejer av dyrare karaktär. Än mer när det han har inte är trasigt. Vilket såklart gör att jag köper saker till honom, finns inget roligare än att djävlas med farsan!

Av Dumsnuten
Skrivet av Jakjan:

Tack alla för hjälpen:) Ni har kloka tankar och det är något jag var blind av innan. Jag tänkte bara på hur bilen ser ut men också att bilen inte ska ha några alls problem som såklart nästan ingen bil har. Alla bilar är speciella och har sina problem och jag ska nog satsa mer på en billig och skön bil att köra och lägga dom andra pengarna på brämpa och underhållning AKA biljud och fälgar och annat.

Alltså, det du vill göra är att regga ett konto på car.info och slå på varje bil du kan tänka dig att köpa. BMWs lider tyvärr av att de blir sönderkörda av ungdomar och därefter sålda. Inte ovanligt att en E60/1 eller E90/1 har haft 15 olika ägare. Satsa på bilar som har haft samma ägare under lång tid, har det gjorts kontinuerliga ägarbyten kan det vara en flagga.

Ta reda på vilka vanliga problem som finns hos modellen, därmed vad du ska leta efter när du testar/köper den.