Inlägg

Inlägg som Dumsnuten har skrivit i forumet
Av Dumsnuten
Skrivet av Sisyfos:

Det har nog att göra med lojaliteten mot återförsäljare av kunder. Det vill säga att den som köper ett grafikkort hos en återförsäljare också har en hög sannolikhet att återvända till samma återförsäljare för framtida köp av produkter i övriga segment.

Men det är bara spekulationer från min egna sida

Är det inte också så att om en person köper ut hela återförsäljarens lager på GTX 1070 så betyder det att många andra som vill köpa hela riggar i delar inte har tillgång till grafikkortet. Det gör i sin tur att potentiell kund då vänder sig till en annan återförsäljare och köper då grafikkort samt alla andra delar till riggen samtidigt?

Att grafikkortet blir sålt gillar väl återförsäljaren, problemet är att miners endast köper grafikkorten medan en privatperson köper grafikkort samt komponenter?

Av Dumsnuten
Skrivet av alexander_s:

@Dumsnuten: Hej. ja processorn finns fortfarande kvar ön så länge men väntar svar från en spekulant. Är du intresserad? Mvh Alex

Ber om ursäkt för sent svar, jag har löst det på annat håll. Tackar iallafall.

Mvh

Av Dumsnuten

Är den såld?

Av Dumsnuten

Måste säga att jag personligen föredrar att montera processorn därefter montera moderkortet i datorn. Ram, kylare m.m brukar jag ta som sista moment. Mycket enklare att sätta i alla strömkablar, kontakter, frontpanel et cetera utan att han massa saker i vägen. Sedan gillar jag inte heller att sätta press på moderkortet när det ligger på ett bord då man brukar behöva pressa (något) för att ramstickor ska klicka i första gången. Däremot så är det inte helt dumt att montera backplaten för kylaren innan man petar in moderkortet i chassit, men den kommer man ju även enkelt åt från andra hållet då det är utskuret.

Av Dumsnuten

400 spänn för ett remaster? Därtill 130 Kronor för att få tillgång till samtliga banor från spelet man remastrar är att ta i tycker jag. 530 spänn är vad ett AAA-spel kostar i dagsläget..

Av Dumsnuten

1400kr + frakt, om den finns kvar

Av Dumsnuten

@MiXXeRuZ:

Finns den kvar? Bjuder 750kr inkl frakt isåfall

Av Dumsnuten
Skrivet av Ozzed:

Problemet har väl varit att eftersom jag själv aldrig upplevt en dålig helhetsupplevelse från 18fps och uppåt så har det inte uppdagats för mig att andra kan få en dålig helhetsupplevelse heller. Utan för mig har "bild som flyter" varit synonymt med en bra helhetsupplevelse oavsett om jag spelar eller tittar på.

Skämtar du eller? Människan uppfattar 12 FPS och neråt som bilder och inte som en rörlig bild. 18 FPS ligger futtiga 6 FPS ifrån denna gräns.

Att 18 FPS ska ge någon slags god spelupplevelse är ju rent trams. Det faktum att ni/du i tråden faktiskt snackar om exakta FPS i spel tyder ju ganska mycket på att något inte står rätt till i faktan. I ett spel kommer du aldrig att ha exakt 18 FPS, för att vid denna låga FPS så kommer du istället att hoppa mellan 16, 18, 20 osv. Du kommer endast att ha exakt 18 FPS om du faktiskt har ett system som kan pusha långt över 18 FPS men att du begränsar FPSen till just 18. Du kan ju själv enkelt slå igång valfritt spel där du pushar 60FPS och sedan drar fps.max 18 för att se skillnad.

I film däremot så är det helt annorlunda. Där har man en standard som ligger på 24 FPS och den FPSen rubbas aldrig. Det är exakt 24 FPS, från sekund 0 till slutet av filmen. Därefter dundrar man på så in i helvete med motion blur så att man inte märker av den lägre FPSen.

Av Dumsnuten

Om du ska använda Raspberryn som en mediastation med t.ex OSMC och Kodi så kan du hoppa över tangentbordet. Jag personligen använder Yatse och kontrollerar Raspberryn m.h.a telefon, vilket fungerar perfekt.

Gällande NAS et cetera, är det inte lättare att bara koppla den externa hårddisken direkt på routern och därigenom ha tillgång till hårddisken genom alla datorer?

Av Dumsnuten

Jag sätter för tillfället upp en RPI3 som mediacenter. Nyligen beställt en DAC för ljudsystemet och en extern 2.5" USB HDD som lagring för serier, filmer m.m. Därefter styrs allt genom telefon. Hoppet är också att kunna få Telias TV-box att gå igenom Raspberryn och därigenom kunna använda sig av högtalarsystemet för TV-program etc.

Är det någon här som använt HiFi's DAC'ar? För normalt kostar en bra DAC ett antal tusen kronor och undrar egentligen om ljudet på Hifi's DAC är vettigt m.t.p att den kostar just ca 600 Kr.

Av Dumsnuten
Skrivet av Belzader:

Jepp, mitt råd, detta är typ samma problem som man kan få om man har brandvarnaren för nära köket.

Jahapp, då får det bli o borra nya hål i taket... Hade hoppats slippa det men det får bli så. Konstigt dock att det inte hänt med andra datorkomponenter tidigare utan det var just vid denna uppgradering som den gav utslag.

Av Dumsnuten

Dator/skärm brassar igång brandlarmet!

Som rubriken lyder, jag har ett problem med brandalarmet i huset. Det verkar som om att brandalarmet triggas av datorn/skärmen. Har Googlat lite och hittade inte något speciellt om just detta, antingen för att det inte händer andra eller så kan jag inte söka.

Detta hände även flera gånger för två år sedan vilket resulterade i att jag slet ner aset från taket. Satte upp den igen för en månad sedan och nu ikväll medan jag sitter i telefon så satte den igång igen, kan tillägga att den är effektiv vilket mina öron kan gå i god för...

Jag kan tänka mig att det är värmen från dator/skärm som värmer upp plast eller något slags skyddsmaterial vilket brandvarnaren sedan nappar upp och går igång (datorn sitter i ett hörn med vinkeltak vilken kan vara förklaring då 'gaserna' sköljer över brandvarnaren).

Ingen bränd lukt, ingen plast som smält osv så jag börjar bli lite fundersam. Detta har hänt efter byte av komponenter för ca 2 år sedan (se sign) så min gissning är som tidigare nämnt att det är någon pasta eller liknande, vilket inte gillas av brandvarnaren.

Någon som har en aning på vad detta är och i sådana fall en lösning? Förutom att riva ner aset om (vilket inte är helt bra om det börjar brinna rejält och försäkringsbolag et cetera upptäcker att det inte finns tillräckligt med varnare i huset), eller hänga upp den någon annan stans?

Mvh

Av Dumsnuten
Skrivet av S-FighterPilot:

@Dumsnuten: Vänta bara, South Carolina är i en egen klass i sig

South Carolina är mångdubbelt så bra som Kawachi eftersom den har närmare 2KM längre range Lyckades precis komma upp till Myogi, vilken skön känsla att faktiskt kunna skjuta tillbaka!

Av Dumsnuten

Kawachin måste vara nutidens absolut sämsta battleship! Har en range på hela 8.8KM! Jag får storstryk av cruisers då de kan skjuta från närmare 10...

Känns lagom segt men får sega mig fram med snigeln till Myogi åtminstone

Av Dumsnuten
Skrivet av rektor:

TDP på 300 W.

"The electricity bill for the 290X alone can sustain a village in Africa for a month."

"There was this guy who asked for a refund for his 970, he got his money back, and he spent even more to 'upgrade' to a 980. With people like that supporting us..."

spZJrsssPA0

"TDP på 300 W."

Ja, det kan vara bra att veta vad TDP faktiskt betyder!

Du kan smälla in en kylare på ett GTX 970 med 1500 TDP om du vill, betyder inte att grafikkortet kommer dra 1500W.

Av Dumsnuten
Skrivet av Tomika:

Djur är lite märkliga. Hade en Amstaff hane förut, bjässe. Han tugga sönder fronten till stereon i bilen och någon doftgran fick man aldrig ha ifred heller. Köpte ett hundbälte, han visade snabbt sin åsikt om det. Gäller att stimulera dom psykiskt annars blir dom knäppa och tuggar på allt, men varit lat av mig sista tiden. Beror nog på kylan så inte lika mycket lektid ute.

Problemet med vissa hundraser är att de är väldigt svåra att faktiskt stimulera tillräckligt. Jag kan sticka ut o springa 5KM med hunden, när jag kommer tillbaka kommer jag nästintill dö medan hunden lägger sig och sover i ett par timmar. Därefter kommer hunden vara lika pigg.:)

Men ja, stimulera hunden är bästa motmedlet men det räcker med att "hoppa över" en dag eller tre så kommer något säga kras, kras...

Av Dumsnuten

Detta känner jag igen! Har en flatcoited retriever på ca 25-30+ KG som närmar sig 2 år och är dessvärre fortfarande lika "tuggig".

Kamera,
ett par telefoner
flertalet tv-zappare + andra
möbler
huvudkudden för passagerarsätet i bilen
USB-kablar samt diverse
strumpor
slutligen tuggade han sönder en del av hörnet på en av väggarna i huset.

Jävla hundar, irriterande och bitiga är vad dessa vandaler är men man kan helt enkelt inte hata dem.

Av Dumsnuten
Skrivet av Palme_570:

Det framgick inte direkt, vi fick veta de som en design/prestanda/pris inte att de var separata så här i efterhand hade man ju bara kört all in och struntat i priset. Det dömdas alltså på priset rent, prestadan rent samt utseende allt vara orelaterat.

Tex SSD gav ingenting utan höjde bara priset. Våran build var tex

x99 Soc force
5820k
970sli
480gb ssd

Samtliga förutom 1 lag hade 970sli och 5820k vilket ja kändes som givna val för pris prestanda men ja nu var de pris och prestanda.

Tyckte väl det var lite konstigt att alla satte absolut bästa processorn men allt extra kladd utan att bry sig om egentliga prisklasser. Kändes även som att vissa delar var ett absolut måste (chassi, RAM et cetera) och priset gick inte heller att tumma på dessa?

Många delar var väldigt dyra utan egentlig anledning till varför det valet av komponent. Iom vad man egentligen mätte så var vissa konfigurationer med dubbla SSD'er (och stora sådana, 250GB plus) väldigt onödiga och sabbade budget. Val av rejäla H100i-kylare med extra kostnad av fler fläktar när man inte ens gick in på djupet om luftgenomströmning i chassi.

I slutändan var det tusentals kronor helt i onödan på extra 'bling' som helt och hållet saboterade budget i hopp om lite extra design. Avslutande kardemumma var även icke-färdiggjorda datorer med kompromisser när man hade ca 90 min på sig. Vilket enligt mig skapade lite cringy-moments.

Av Dumsnuten

Var det avsaknaden av andra komponenter eller byggde VARJE lag datorer i prisklassen bra över 20.000 Kronor?

Hur räknades ens prestandan? PPK eller den som helt enkelt fick bäst, om det senare så var det då inte en direkt 'fair' tävling.

Av Dumsnuten

Jisses, Gtx 970 för ca 3500 plusminus 400 beroende på modell. Jäklar vad sugen jag är på att köra nVidia efter CrossFire 7970s och ett 6990.