Inlägg

Inlägg som Dumsnuten har skrivit i forumet
Av Dumsnuten

Frågan är egentligen när de ska börja med axialfläktar och skita i dessa radialfläktar...?

Av Dumsnuten
Skrivet av Komplett:

Hej,

Hör av dig till oss så undersöker vi ditt fall och hittar en lösning. 031-710 20 00

Vänligen

/Mikael

Pratade med supporten igår. Personen(erna) jag pratade med hade inte en lösning. Personen pratade med en kollega som hade samma problem som då hade "nekat" personen.

Han fick också mitt nummer då han skulle prata med sin chef om detta och skulle ringa med lösning. Han har inte ringt idag men sa också att "chansen för att vi kan fixa detta för dig är liten så förvänta dig inget." (ungefär). Så nu sitter jag alltså med ett trasigt grafikkort som om jag lämnar in får tillbaka ett helt annat kort som kommer vara i princip värdelöst för mig då jag inte kommer kunna använda detta. Jag frågade också om det är möjligt att jag kan köpa ett helt annat grafikkort och få det kort jag betalade för reducerat för samma pris och jag lägger samtidigt på en mellanskillnad. Svaret jag fick på detta var; "ångerrätten upphör efter 45 dagar."

Var det här er lösning?

För jag har inga problem med att lägga extra för att kunna köpa något helt annat, problemet är att ni avsäger er alla möjligheter att kunna lösa detta genom diverse virrvarr.

För jag sitter alltså med ett fungerande grafikkort som inte kommer orka driva hela min "setup" när BF4 betan kommer ut och jag kan inte få tag i ett likvärdigt grafikkort och närmaste prestandan jag kan nå (köpa) är ca 5000KR och uppåt.

Av Dumsnuten

Samma dag som World championship är på League of Legends så släpps betan. Soft!

Av Dumsnuten
Skrivet av slinksteffe:

Jag citerade nog fel, men i dit fall får du väl hoppas att det är som kakan säger. Är det inte kompatibelt med ett annat 7970 eller är det "bara" att luften blåses ner på det andra kortet ----> högre temperatur?

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, det är ett trasigt 7970 som jag behöver lämna in, men behöver veta av Komplett hur det blir eftersom jag inte vill att de skickar något "random" kort som inte kommer fungera för min konfig.

Av Dumsnuten
Skrivet av slinksteffe:

För mig handlar det om att ett grafikkort som inte längre fungerar som exklusivt används för en crossfire konfiguration och därigenom kan jag inte bara få ett helt annat grafikkort hux-flux.

Av Dumsnuten
Skrivet av sadjad:

Min kräver 6+8 pin, så på en av sladdarna till grafikkortet så har jag en 6->8 pin adapter och det ska inte vara några problem alls då de två extra ska vara GND

Nja, så är det inte riktigt. När du har en 6+2 pin så levererar inte de två extra "pinnen" någon särskild styrka men är istället ett "bevis" för grafikkortet att den kan dra 150W från denna lina. Problemet uppstår när grafikkortet tror att den kan dra 150W från linan och överbelastar därigenom nätaggregatet. Då ditt nätaggregat inte klarar av att leverera det som behövs och att en del också försvinner p.g.a att du har så pass höga temperaturer vilket ger ytterligare resistans och presto, nätaggregatet slår av sig självt som en säkerhetsåtgärd. När en lyckad sådan slåss igång(av) så brukar det vara så att hela datorn "bara dör", ingen bild och inga hårddiskar etc ska fortsätta snurra (fläktar och hårddisk slutar samtidigt).

Många 6 pins i dagen nätaggregat klarar av att köra 150W men de är inte verifierade för att kunna göra detta, så du måste veta exakt om ditt nätaggregat kan leverera så pass mycket.

(Fel finns garanterat i texten här, är för jävla trött efter tidig morgon så reserverar för möjliga fel.)

Av Dumsnuten
Skrivet av KaakaaN:

Har för mig att det är såhär:

Om du köpte det endast för att ha Crossfire med referens kort och det inte kan erbjudas ska antingen mellanskillnaden till en annan butik betalas ut eller kan du häva köpet.

Skulle vara bra om Komplett faktiskt kunde svara på om detta är rätt eller om det är en annan lösning som är tänkt?

Av Dumsnuten

Har två stycken 7970 i crossfire och nu har en av dem dött (fläkt snurrar men ingen bild / hittas inte längre m.m) och har då tänkt lämna in på garanti. Problemet är den att korten jag köpte var XFX Radeon HD 7970 referens (iom crossfire), hur går jag/ni till väga då? För om jag får ett nytt kort tillbaka så kan det inte vara annan typ av kylare / tillverkare etc och dessa säljs inte längre.

Hur blir det då?

Av Dumsnuten
Skrivet av Blackbird_CaD_:

Har de rökt på eller?
De har tagit bort möjligheten att välja mellan hack och friktionsfritt på scrollen.

Kommer ihåg den när jag hade en mus med sådan funktion, satt i timmar när jag läste något / skrev etc, lät den rulla, stoppade, rulla, stoppa, rulla, stoppa om & om igen.

Av Dumsnuten

Det där systemet vill man inte lira CS eller liknande på, felaktig HS så har du glas med mera i datorn :<

Av Dumsnuten

Wo-ho, man kan köra Stridsbåt 90 eller ja jänkarnas heter iofs RCB x men svenskt är det iaf!

Av Dumsnuten
Skrivet av MugiMugi:

Med den upplösningen, nja du behöver sitta ca 20cm från skärmen för att kunna läsa vad som står där. DVS tills alla DPI problem är lösta, vilket de inte riktigt är idag. Men men Windows 8.1 är på väg. Mac OS har också lösningar, Linux? tja vet ej på den fronten.

Sitter på en Dell 27" 2560x1440 och jag kan inget annat än att hålla med! Alla sidor har jag fått lov att öka zoom med 25-50% för att ens kunna se texter då varje bokstav är så extremt liten (ungefär som när man gör en synundersökning och ska läsa 10 rader där varje rad blir mindre där raden längst ner är hur det ser ut för mig). Då har jag redan mixtrat med skärmens inställningar för att få det bättre.

Av Dumsnuten
Skrivet av bushkalle:

Fått 3 BSOD senaste 2 dagarna (funkat fel fritt tills nu sedan jag satte ihop den), uppdaterade till senaste BIOS och allt för en vecka sedan. Satt och spelade BF3 för 2 dagar sedan och fick massa vita prickar på skärmen innan den la av och jag fick BSOD, brydde mig inte så mycket då det bara hände då, inget mer i andra spel som Torchlight 2 etc men nu ikväll har jag fått två BSOD när jag satt och lirade Loadout, den senaste var just den som alla andra i tråden pratar om.

Den innan denna var "0x00000124 error", kan det vara så dumt att det är grafikkortet som spökar eller tror någon att det kan vara min PSU som spökar efter 4 år på nacken? Känns ju inte som att det är CPU eller minnena faktiskt. Inte testat att klocka ner dem (eller ja, dragit ner minnena utan framgång)... Någon som har en aning om vad det kan vara?

Funkat klockrent hela dagen tills jag började spela, inget segt i uppstarten eller vid installationer etc (varför jag inte tror det är CPU:n som är problemet).

För ungefär 1-2 vecka(or) sedan fick jag samma typ av problem förutom vita prickar, första gången efter jag stängde av Battlefield 3 så fick jag BSOD "A clock interrup yada-yada" höll på så i kanske 2 dagar sedan har det bara försvunnit och har inte haft det öht sedan dess vilket jag tyckte var väldigt konstigt.

Har dock ett problem som funnits hela tiden vilket är att varje gång jag startar datorn så är det som om inget startar (datorn i sig startar) men ingen bild, inget till USB-portar, inget någonstans förutom att datorn startar. Startar jag om den direkt så kör den som vanligt. Stänger jag av datorn och sedan på efter den vart igång så händer inte detta. Någon som vet vad detta kan vara? Frågade om detta för länge sedan men ingen visste något.

Av Dumsnuten

Självklart är det fel det Amerika gör, men vi behöver dem och utan jänkarna så har vi m/ö, Ryssarna och Kina som mer än gärna fyller deras plats och det vill många slippa. Jag själv tycker det är fel att svika ett förtroende med kontrakt, sälja ut alla man arbetar med, sätter sin familj i fara osv vilket gör att jag inte kan stödja Snowden och får känslan av att han bara vill ha uppmärksamhet.

Angående om man blir övervakade, har någon av er reklam här på Sweclockers, Facebook, Aftonbladet, Skype, Komplett, Inet, Google, Yahoo, Msn, Steam, youtube, vimeo, twitch? Gratulerar, alla dessa sidor / nätverk använder dina sökningar (troligtvis inte Sweclockers) för att kunna placera annonser som skall vara riktade mot dig och inte många av er sitter här och klagar om att ni blir övervakade av dem?

Sedan, hur svårt är det för någon av oss här som är kunniga utav datorer att ta reda på allt från personnummer till hur mycket man tog lån på huset samt inkomster?

Av Dumsnuten

Ja för det det är aldrig p.g.a AMD som man går ner i melankoli när en ny driver kommer ut, ångest som bildas när man hoppas på nya fixes men också den totala rädslan om att den nya driven dödar dina favoritspel.

Av Dumsnuten

"Trasiga drivrutiner gör dock att grafikkortet aldrig får glänsa ordentligt, vilket knappast är resultatet man vill se med en investering för närmare 14 000 kronor."

Den repliken känner man igen.

/Amd användare

Av Dumsnuten

Brukar alltid lyssna på Podcastsen när jag är ute och går iom att tiden går väldigt mycket fortare då.

Av Dumsnuten

Vilket betyder att Amd användare nu kommer få ännu en uppdatering som svar på Nvidia.

Detta ger dig UPP till 10% bättre prestanda i spel som Battlefield 3 och m.fl

Ännu en vanlig vecka för AMD/Nvidia.

Av Dumsnuten

Nästan bättre att vänta med att köpa paket precis just nu, snart kommer "julhandeln" igång och det kommer vara reor på flera sidor. Speciellt Komplett brukar ha trevliga reor och man kan där istället få tag i trevliga delar väldigt billigt.

Ert prestandapaket, strunta i en I7 & 16GB om datorn är för spel. Finns bra luftkylare som fungerar bättre än vattenkylning som också är billigt, 256Gb SSD är troligtvis lite väl att ta i med, ta ner till 128GB + 1 eller 2 TB extra (hdd). Inget fel på nätaggregatet men onödigt att lägga så mycket på det nätaggregatet. Chassit är dock helt OK.

Förövrigt om ni väljer att köra med H20 så behöver ni lägga till flera fläktar då ni tar bort i princip den enda fläkten som kommer med (kanske kommer med 1-2 till).

Men annars helt OK.

Av Dumsnuten

Första plats
Inet

Andra Plats
Webhallen

Tredje plats
Komplett

Fjärde plats
Dustinhome

Om man ska vara ärlig, detta är bara reklam åt Inet faktiskt, och varje år ser man "årets butik" på deras hemsida.