Inlägg

Inlägg som Szajda har skrivit i forumet
Av Szajda

Om du vill vara anonym då kan du börja med att slänga din mobil och stänga av ditt internet till datorn, och aldrig koppla upp dig eller ha smartphone igen. Är det realistisk - svar nej. Idag måste du ha en smartphone "nästan" bankId osv. idag går det inte att vara anonoym utan att det kostar dig oerhört mycket i bekvämling

Av Szajda

Ingår då en kylkompressor också vid köp av KS cpun
Eller
Värmespridare till ett element som man kan värma ett rum med på vintern.

Tackar jag för AMD. Kör idag 3950X och får se hur nu 9950X blir, i såfall kan det bli en uppgradering, om inte prestandan sviker, annars väntar jag till X0050X.

Av Szajda
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Problemet är bara att det helt enkelt inte stämmer in på den absoluta majoriteten människor. För nästan vem som helst, är nästan vad som helst över moderna versioner av Raspberry Pi "onödig" lyx om datorn inte utgör en prestandaberoende inkomstkälla.

Om man som privatperson väl bestämmer sig för att investera mer än man absolut måste på en dator, då ska man definitivt fundera på vad man vill ha i tillägg till vad man behöver. Vill man ha bra byggkvalitet och trevliga komponenter till liten egen arbetsinsats, så hamnar man snabbt på dyra datormodeller oavsett tillverkare. Då blir det slutliga valet vilken vardagsupplevelse man vill ha vad gäller operativsystem och de program man kör.

Om datorn å andra sidan är en inkomstbringare så är vad man behöver en viktigare faktor: Det är bara dumt att köpa fel verktyg för arbetet man ska utföra. Men om arbetet kan utföras på vilketdera av flera system, så blir nästa fråga vilket av de tillgängliga systemen som låter dig tjäna dina pengar mest effektivt. Datorns pris är i normala fall försumbart jämfört med vad din tid är värd över de timmar du använder den. Skaffa det verktyg som låter dig vara produktiv störst del av din tid.

Det är just det som är problemet att majoriteten inte tänker till utan går på känsla/upplevelsen. Eller en hajpad produkt som Raspberry Pi eller senaste grafikkort där folk kan lägga 20-30K för att få några fps mer!
Dagens galna materialistiska samhälle bygger på just sådant som känslor (som inte behöver vara rationella) i förhållande man befinner sig!

Den här lyxkonsumtion är kapitalisternas våta dröm inom alla områden!

Det stora frågan är hur många egentligen använder datorn totala kapacitet eller bara använder Max 10-20-30% i genomsnitt per användning!, Men väljer att uppgradera eller köpa nytt bara att på Pappret ha det snabbaste och fetaste datorn eller pryl. Mobil telefoner är ett parad exempel!

Av Szajda

Ca 5-7 dagar blir sällan mer pga olika Windows 11 Pro Workstation uppdates dyker up.

Av Szajda
Skrivet av Lauchen:

Har tagit bilder nu och kan maila om du skickar adress. Hittar bara den ena nu me håller på att flytta så den andra kan ha blivit nerpackad av misstag.

Sjostrands@outlook.com

Av Szajda

Enkelt frågan är att du som läsaren ska fundera på vad man verkligen behöver inte vad man vill ha!

Av Szajda

Well Pc eller Mac är en evighets fråga!

Jag skulle egentligen tänka såhär: Första två frågor du bör ställa dig Vad ska du ha datorn till samt vilket format vill du ha.

Vill du ha allt externa t.ex. externa diskar eller vill du ha det inne i datorn.
Vill du kunna uppgradera Minnet, Hårddisk och frafikkkort eller inte.

Mjukvaran du vill använda finns den till Mac och Pc eller bara till en av plattformarna.
Sedan kommer priset Mac högre pris en likvärdig Pc.

Vilket ekosystem är du i Android eller iOS, eller spelar det ingen roll!

Dagens Datorer är så pass stabila, både Windows (förutsättning du har bra hårdvara) och Mac Os fungerar.

Jag Personligen gillar inte ha massa externa saker utan allt ska vara inne i datorn (ink extra hårrdiskar osv)

Det enda anledning jag inte kör mac är "allt i ett konceptet", detta pga att går något sönder är hela datorn sönder. Det går inte bytta ut delar, vilket jag kan på en Pc.
Den andra anledningen jag vill kunna uppgradera Minnet eller Hårddisken samt Grafikkortet vilket inte går med "allt i ett konceptet".

Av Szajda
Skrivet av Lauchen:

Priset är alltid svårt men säg 1000 kr per maskin.
Ser att som går för upp till 4000 kr på Tradera och Ebay men då är det mint condition.
Kan ta en bild och skicka imorgon.

Sweet och tack

Av Szajda
Skrivet av Lauchen:

Har testat dom nu och dom fungerar båda två. Hittar dock bara en laddare. Vet att jag har var en systemskiva någonstans också. Macos 9.2 är installerat. Båda har airport.

Med vänlig hälsning,

Jonas

Super vad ska du ha för dom?
Kan du skicka en bild eller 2 på dom

Med vänlig hälsning,

Av Szajda

Linux idag är såpass moget att det mycket väl kan bli ett alternativ till Windows om du inte är a gamer.

Hur då? Genom att Microsoft kan släppa sin Linux distribution och göra en A Apple att låsa ner systemet så man inte kan klanta sönder systemet av misstag allt för enkelt.

Argumentet nr 2 är att stort sätt allt fler går över till Linux av olika anledningar. Det är i princip bara några få bolag som Adobe som är livrädds för Linux och pirat kopiering blir lättare allt enligt Adobe själva.

Chrome Os är ett bevis att Linux fungerar. Likaså allt fler myndigheter runt om i världen går över Linux inom administration, skolvärlden osv.

Windows har tappat sitt monopol att i princip var enda gångbara Os för oss vanliga Svenssons.
Varför windows fortfarande är störst pga en enda anledning vilket är att när man köper ny dator på Elgiganten alternativt datorbutik eller liknande så är windows med by default, Linux är liksom inte valbart alt rekommenderat från datorn butiken osv. Men hade det funnits alternativ på samma ställe köpa med Linux så hade marknaden sätt betydligt mörkare ut för Windows skulle jag gissa.

Min personliga anledningar varför jag inte kör Linux 100% än är photo mjukvaran som jag använder med Ai finns inte på Linux ÄN!!
Annars hade varit Linux all the way....vilket jag använder i dag med mitt photo arbete.
Men den dagen Adobe, Topaz photo osv släpper en Linux version är windows ett minne blått hos mig.

Windows är i sig inget dåligt system pga att det fungerar men ......... Det är ett himmelskt ihopkok av kod från win95 tiden och ihoplappat i så många lager att det är extremt tungrutt på en modern dator efter ett tag.

Av Szajda

Jag tror inte Windows dör ut, utan blir nog med tiden en Linux distribution. Likaså med mobil där du idag kan installera Microsoft Launcher på din Android.

Mer och mer går åt tjänster och windows os har en gång varit den stora kassakon men idag minskar sakta pga andra Os tar mer mark från windows t.ex. Mac Os X , Chrome Os, Linux osv

Det kommer en tid do Windows genererar så liten inkomst samt att underhålla och utveckla Windows med NT kärna inte blir ekonomisk lönsamt, då kommer tror jag ett av två saker hända.
A) Microsoft lägger ner Windows
B) Microsoft byter ut kärnan till Linux för då behöver Microsoft bara underhålla det grafiska gränssnittet Ui vilket inte är speciellt dyrt medan Linux kärnan utvecklas på eget hand. Med andra ord windows blir en Linux distribution med sitt eget Ui.

Varför för Microsoft har redan idag en egen Linux distribution som dom använder. Så det är inte allt för långsökt att bara flytta över Windows Ui till sin eget Linux distribution.

Precis som man gjorde med windows Phone och gjorde en Android Launcher till Android där man behöll alla nyckel funktioner

Den som lever får se

Av Szajda
Skrivet av Lauchen:

Har hittat dom nu men kan tyvärr inte hitta laddarna. Är dock säker på att dom finns någonstans. Jag ber att få återkomma.

Med vänlig hälsning,
Jonas

Okej jag väntar och säg till när du har hittat laddaren.

Av Szajda

Jag tror inte Windows 12 blir ren prenumeration. Det är helt enkelt för mycket som talar emot dagsläget. Det jag tänker primärt på är infrastrukturen för att kunna ha en så kallat streamad version av cloud vertion av windows i dagens samhälle.

Av Szajda

Om Windows 12 blir ren prenumerationstjänst då blir Linux nästa stop så enkelt är det. Linux har man använt i ett par år redan, så flytten blir inte dramatisk.

Dock det enda som jag kommer sakna är Microsoft Surface enheter som t.ex. Surface Pro 9 som jag använder. Tycker att Microsoft Surface hårdvara är rätt bra med bra kvalité för hyfsad pris. Surface pro 9 är underbar maskin som jag använder dagligen till allt utan spel.

Det som garanterat händer om Windows 12 blir ren prenumerationstjänst då kommer många invånare och företag runt om i världen, men speciellt i Asien och 3:de världen inte att acceptera.

Ska jag spekulera, så tror jag inte Microsoft gör en sådan tabe. Det skulle kosta dom rent ekonomiskt mycket, men deras ryckte skulle bli rent skräp och Girighet skina starkt.
Jag tror däremot att Windows 12 mycket väl kan komma i en så kallat cloud version för enklare enheter osv, utöver det vanliga.

Det skulle helt enkelt blir Linux year all the the year long. Dock tror jag att många företag som t.ex. Adobe blir rätt sura på Microsoft. Varför pga att många hade säkert lämnat platformen för Linux och det haded tvingat Adobe att utveckla en Linux version.

Varför inte Os X och mac helt enkelt för dyrt för många.
Att påstå att Apples mjukvara är gratis är ett dåligt skämt ..... för inget är gratis och tro mig att all den kostnad som Os X och iPhoto, iWork, iMovie osv det är väl inbakat i macens pris. Tror du något annat är du naive.

Av Szajda
Skrivet av Lauchen:

Den är nerpackad på en vind och kommer inte åt den förrän i helgen men jag kan skicka en bild få.

Super och testa gärna att dom startar och fungerar ok.

MVh
Peter

Av Szajda
Skrivet av Lauchen:

Har två oranga Ibook G3. Dock bara en laddare kan det vara av intresse?

Absolut är det!! Hur är skicket ??

Av Szajda

Vill köpa iMac G3 och iMac G4 samt ibook G3

Vill köpa iMac G3 och G4 samt ibook G3

Kravet är att datorerna ser bra ut och Fungerar 100%

Mvh
Peter

Läs hela annonsen här

Av Szajda

För det första jämför Intel en ny cpu med en gammal amd CPU. Sedan över 1000w är sinnessjukt.
Vem fan kommer ha råd med den elräkningen och kylning system som klarar kyla den värme från cpu.

Av Szajda
Av Szajda

Jag har 2 st Samsung diskar och båda är super.

inköpta båda är 2019-07-16.
Photo disk SSD : Hälsa 94% Samsung SSD 860 QVO 4TB med 3366 uppstarter och 8155 drifttid i timmar med
total skrivning 128437G ungefär 128.4TB

Program NVMe : Hälsa 97% Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB 2000,3 GB med 3689 uppstarter och 3242 drifttid i timmar
med total läsning 81160GB ungefär 81.1TB med total skrivningar 90610GB ungefär 90.6 TB skrivning.

En riktig trotjänare som är inköpt 2012-12-01. 10år sedan och tickar på än.
SSD OCZ-VERTEX4 512GB : Hälsa 98% med 5747 uppstarter och 19112 drifttid i timmar
med total skrivningar 46974GB ungefär 46.9 TB skrivning.

Så kvalitén var BÄTTRE FÖRR i tiden.... på SSD....