Inlägg

Inlägg som Szajda har skrivit i forumet
Av Szajda
Skrivet av Webhallen:

Hej, jag ber om ursäkt för den missvisande informationen och det svar du fick via mail där.
Givetvis går det helt ok att köra ett 1080 på en Z77+i7-plattform. Visst i något case kommer det att flaska lite om man jämför med en modern Z170-baserad plattform. (Säger givetvis inte att moderkorten i sig spelar roll här menar bara som indikation på vilken generation man är på.)

Och givetvis borde vår kundtjänst ha censurerat det svar de fick innan de skickade vidare det till dig.

For the record:
Vi har ingen provisionsbaserad försäljning. Ingen enskild individ tjänar något på att "pracka på" en kund något. Alla säljare och kundtjänstmedarbetare får inbankat från den dag de börjar här att de ska rekommendera och sälja det som bäst passar kundens behov, inget annat.
Just för att vi vill undvika den typen av beteende.

Man kan ju tolka svaret på ett par sätt:
"Nej du kommer inte kunna utnyttja 1080 fullt ut så du bör inte köpa det"
"Nej du kommer inte kunna utnyttja 1080 fullt ut så du behöver köpa nya grejer"
"Nej du kommer inte kunna utnyttja 1080 fullt ut, för att göra det är det typ det här du skulle behöva"

Anledningen att de svarat vagt är snarare för att vi inte velat lova att du kan utnyttja det fullt ut, du köper kortet, kommer hem och ser det här och blir besviken:
http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/10349?key=a2285c24070cd225f9bd72f4252c89d6
Och vips så är vi bad guys som lovat dig något som inte är sant.

Summa sumarum: Vi borde självklart inte använda svordomar i våra svar. Jag antar och hoppas att de missade att ta bort det när de citerade någon kollega. (Kommer att ta reda på det nu)
Om du uppfattat informationen du fått som om kortet var "obrukbart" med din befintliga dator så har vi formulerat oss väldigt illa och det ber jag verkligen om ursäkt för.
Vi borde ha använt lite mer nyanserat språk verkar det som.

Tackar för svar och jag köpte kortet igår och fungerar bra!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Szajda

En update av mitt inköp av ASUS STRIX GeForce GTX 1080 8GB GAMING.

Första intrycket är att grafikkortet gör en stor skillnad redan i Windows 10 Pro fönsterhantering. Allt flytter på bättre och snabbare uppdatering av olika fönster rent grafiskt.

Spel är en riktigt stor upplevelse speciellt i 4K. Dock märker jag av att Xcom 2 Inte riktigt är optimerat för det laggar men är ändå bättre än innan.

Grafiska tunga spel laddas mycket snabbare vilket är underbart och här ser man en stor förändring, speciellt i 4K. T.ex. Civilization 5 tog lång tid att ladda med mitt GTX 680 2GB Vram medan med mitt GTX 1080 8GB Vram sker laddningen direkt, ingen fördröjning.

Det kommer fler spel och jag kommer ge feedback om så önskas.

Till alla Swecklockers stort tack för hjälpen.

Av Szajda
Skrivet av fantomsmurfen:

Mycket troligt att du måste uppdatera BIOS på moderkortet om du inte redan gjort det innan du kan köra med ett nytt grafikkort.

Hej

Jag har det senaste version 2104 från 2013 vet ej om det finns nyare? Kan inte hitta något nyare bios på asus hemsida så jag räknar med att det ska gå.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Szajda
Skrivet av b3h4ppyn0w:

@henkiii: den där grafen visar prestanda med i7 3770k stock turbo @3,9GHz vs i7 6700k stock turbo @4,2 GHz vid 1080p i ett specifikt spel vilket betyder att resultatet kommer se helt annorlunda ut i andra spel, samt att resultatet kommer ändras så fort man drar upp upplösningen.

Enligt grafen presterar i7 6700k 8% bättre än 3770k vilket betyder att en 3770k behöver överklockas till 4,9-5GHz för samma prestanda i 1080p i Dragon Age.

Det som skall jämföras är prestandan vid samma klockfrekvens för program som belastar enbart cpun http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/10387?key=1329a8504a8f7245fe8cad1a1f1b8380 http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/10388?key=5f02a7702ff424bf207657ade8eaf57d vid en tråd är 6700k 14,5% snabbare och vid flera trådar 18% snabbare.

TS kommer spela med 4k 2160p @60Hz vilket kommer ta bort flaskhalsen från processorn då belastningen kommer bli mycket högre på grafikkortet vid högre upplösning samt att det inte finns många grafikkort som ensamt orkar driva krävande spel i 4k @60Hz med höga grafikinställningar.

Om TS drar upp sin 3770k till 4,4-4,5GHz så är en 6700k enbart 5% snabbare i stock vilket gör det till en "idiotisk" uppgradering för 6k då 3770k fortfarande är en processor med riktigt bra kapacitet.

@Szajda: hämta ut ditt gtx 1080 om du inte avbeställt det, det kommer bli en riktigt trevlig uppgradering och du kommer få ut det mesta från det i iprincip "alla" spel med din 3770k i 4k

Tack och jag har hämtat ut kortet idag

Skickades från m.sweclockers.com

Av Szajda
Skrivet av philipborg:

Dem citerar någon de frågat, någon som inte fick reda på vilken CPU och vad för RAM det rör sig om och gav ett allmänt svar. Svaret är inte fel, du misstolkade det bara rejält.

Hej
Min dator är köpt hos Webhallen vilket teknikern kan se om han/hon hade orkat läsa. Dessutom informerade butiken viken CPU och ram jag hade.

Dock spelar det ingen roll för nu har jag köpt kortet och kommer testa i natt alt imorgon hur det fungerar med min dator.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Szajda
Skrivet av dagas:

Webhallen vill sälja på dig nytt moderkort, minne och CPU eller är rädda för att säga att det fungerar perfekt om det skulle vara något så att du inte kan klaga.

Visst finns det några spel som är väldigt CPU beroende men inde flesta spelen är det grafikkortet som jobbar som mest och om jag förstår DX12 så kommer grafikkortet få göra ännu mer av jobbet.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är vad jag har hört med DX12 med Windows 10

Av Szajda

Det faktiskt så om två personer (en i Butik och tekniker specialiserad på Asus) på Webbhallen säger att min dator (cpu Intel i7 3770K och Asus Z77) inte kommer kunna dra nytta av 1080 fullt ut. Då blir man konfunderad när man på Sweclocker säger precis tvärt om, att datorn (cpu Intel i7 3770K och Asus Z77) kommer kunna utnyttja GTX 1080 fullt ut!
Jag vill inte hänga ut några från webhallen, men jag tror inte heller dom på Webhallen har en anledning att ljuga mig rakt upp i ansiktet, även om ni alla på Sweclockers har rätt.
Jag bifogar mailet som bevis!
Citat:

” Hej Peter,

Vi har mailat runt och kollat på din fråga om GTX 1080 på olika moderkort kontra prestanda.

Bästa svaret är än sålänge:
Kortet i sig presterar ju lika bra oavsett moderkort, och bussarna är standard, så det känns väldigt otroligt att det skulle påverka. Dock om övriga datorn är skit så är det ju bortkastat att köra ett 1080 då CPU/RAM kommer dra ner den.

Tyvärr hittar vi inte mer information där någon faktiskt testat.

Ha en trevlig helg.

--
Med vänliga hälsningar / Best Regards
Webhallen”

Slut på citat.

Av Szajda
Skrivet av muSashi:

Haha, måste vara en totalt inkompetent tekniker om Webhallen har förmedlat den informationen.
Skulle vara kul att låta @Webhallen själva svara i den här tråden.

Det hade inte varit fel...

Av Szajda
Skrivet av kronwalled:

Hoppas han inte uttryckte sig sådär ordagrant, eller ja, låter som en kille som kanske tycker du ska köra på ddr5.

Tyvärr så gjorde dom det!

Av Szajda
Skrivet av niclasc:

@Szajda: Varför frågar du om råd här om du totalt struntar i vad alla säger??????

Jag struntar inte i vad folk säger men jag vill försäkra mig att det är så som har sagts här, för folket kan ha fel....

Av Szajda
Skrivet av philipborg:

Men du har redan fått svar här, varför lyssnar du inte? Ett 1080+3770K kommer fungera bra för dig för 60Hz, speciellt om du överklockar. Skulle du kört 144Hz hade det möjligen varit en annan diskussion.

Sedan kan vi diskutera vilken CPU som behövs för att utnyttja ett grafikkort till 100% i spel... (Hint, omöjligt.) Då inga spel är 100% GPU laster så kommer alltid CPU'er påverka så förstår inte varför du nojjar.

Skaffa dig ett 1070 eller 1080 och var glad, du lär inte känna så mycket i dem flesta spel på att byta CPU och alla andra komponenter det också innebär.

Känns som att webhallens tekniker försöker sig på merförsäljning om de inte har förklarat situationen ordentligt för dig, alternativt kunskapsbrist.

Intressanta är att jag inte kan hitta några tester på Z77+i7 3770K+GTX 1080.

Du har säkert helt rätt, de försökte eller tyckte jag borde ha minst DDR4 minne samt intel 6700K för att kunna utnyttja 1080 maximalt.

Av Szajda

Då har webhallens tekniker kollat up och svarar att tyvärr kommer min dator inte kunna utnyttja 1080 fullt ut pga CPU och ram! Då lägger man inte 8k för ett grafikkort surt men förstår då dator är ca 4 år gammal!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Szajda
Skrivet av Alling:

Med den upplösningen behöver du all grafikprestanda du kan få. Och din 3770K klarar enkelt 60+ fps i så gott som alla spel, så det är bara att uppgradera som du har tänkt!

Tack och det kommer jag att göra imorgon. Tur att jag inte avbeställde min beställning.

Av Szajda

Som sagt så kommer jag köra i upplösning 3840 x 2160 i 60 Hz. En del spel och Photoshop & Lightroom där grafikkortet kraft ska kunna användas till rendering! Något som ni tror kan vara till nytta för 1080 kort

Skickades från m.sweclockers.com

Av Szajda
Skrivet av Funiculus:

@Szajda: Håller med tidigare inlägg om att en i7 3770K är tillräcklig och att du har fått dåliga råd från webhallen gällande moderkortet. I videon jag länkar nedan jämförs 5 generationer av i7:or. De använder sig visserligen av ett 980ti och alla processorer körs i 4.0 ghz. Notera att de använder ett Z77 moderkort när de testar 3770K. I de GPU-bundna spelen märks knappt någon skillnad i FPS vilket tyder på att Z77 moderkort inte är en betydelsefull flaskhals för grafikkortet. Videon visar även hur kompetent din processor fortfarande är.

https://www.youtube.com/watch?v=xhuC8Tf9i3I

Tackar för info!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Szajda

Frågan är om någon har liknande uppsättning som har testat och sett att 1080 kortet fulla prestanda är möjlig på ett z77 moderkort med intel i7-3770k

Skickades från m.sweclockers.com

Av Szajda

Well efter varit i butiken trodde dom att mitt asus z77 sabertooth moderkort skulle tyvärr vara flaskhals. Konfiguration skulle fungera men tyvärr skulle jag inte kunna dra nytta av grafikkortet till 100% pga moderkortet!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Szajda

Då får man gå och hämta sitt ASUS STRIX GeForce GTX 1080 8GB på webhallen som ligger och väntar på en.

Av Szajda

Tänkte också fråga gällande om moderkortet samt minne inte kommer att vara flaskhals för Asus GTX 1080.

Av Szajda

@kronwalled: Det kommer jag att göra pga jag har Corsair Hydro H80 CPU Kylare