Inlägg

Inlägg som SörenKarlsson har skrivit i forumet
Av SörenKarlsson

Är det bara jag som är så långsökt så att jag ser detta: Enetjärns -> E-Net-jänst -> E-Net Tjänst.

Av SörenKarlsson

Electrolux UltraSilencer ZUS3962, såg nu att den kostar 2300 XD, den måste vara utgående för min var betydligt billigare när jag köpte den.:)
Maken till tystare damsugare har jag alldrig hört. Käns som elektrolux har bra kläm på de damsugare jag kände och klämde på innan jag slog till på min nuvarande.

Om jag skulle slå till på något idag skulle jag nog välja någon av:
Electrolux UltraOne Z8820B/R, Electrolux UltraSilencer ZUS3922 eller Electrolux UltraSilencer USORIGINDB.

Av SörenKarlsson

Jag sitter med en kinnarps 8000.

http://www10.kinnarps.com/Images/Products/DeskChairs/Highres/823...

Kan varmt rekomendera en stol med justerbart nack och armstöd.

Har även en ikea Marcus. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40103100/ Men efter som man inte kan justera höjden på armstöden så justerar jag stolens höjd så att armstöden alltid är i nivå med tangentbordet, detta ger en bekväm arbetspossition och man kan slappna av.:)

Av SörenKarlsson

Bor i en villa på landet med luftledningar för både tele och el. Det har igenom åren visat sig vara dyrt att inte dra ut allt på sommaren. Regeln i huset lyder: På sommaren är allt utdraget så länge det inte används och om det oskar så ska det inte användas.
Bara antydelsen till åska i närområdet räcker för att stänga ner all elekrtonik och lyfta fram boken, det blir med andra ord en hel del böcker som läses en stormrik sommar, betydligt billigare än att byta burk varje år.

Av SörenKarlsson
Skrivet av borgona:

Flygtekniker har jag hört talas om lite. Finns det någon med mer koll på yrket? Min uppfattning är att det inte är lika mekaniskt, som just flygmekaniker.

Flygmekaniker och flygtekniker är i stort sätt samma sak, skillnaden mellan en flygmekaniker och en flygtekniker är utbildningsnivå och en jungel av byråkratiska regler.
I de flesta företag är en mekaniker underordnad en tekniker men de kan mycket väl utföra samma arbetsmoment. Det är en tekniker som i slutändan inspekterar och godkänner en mekanikers utförda arbete fast det utesluter inte att teknikern utför arbetet själv.

Du kan vara utbildad tekniker fast arbeta som mekaniker, en tekniker kan enbart arbeta som tekniker på flygplanstyper han är utbildad på, om en tekniker skulle byta arbetsplats och de inte har de flygplanstyper han är utbildad på kan han inte längre jobba som tekniker tills han har fått den kurs som behövs för de flygplan den nya arbetsgivaren har.
Man pratar om att en tekniker är en CRS (Certified Release Staff) han kan enbart vara det på flygplanstyper han är utbildad på och som hans arbetsgivare är godkända för, i annat fall är även en utbildad flygtekniker en flygmekaniker.

Som mekaniker eller tekniker mekar man med flygplan, man felsöker, åtgärdar fel, byter trasiga komponenter och sköter de kontinuerliga inspektionerna.

De flygmaskiner som bygs i dag är betydligt mer driftsäkra är de som byggdes förr, detta innebär att det blir mindre behov av underhåll och bolagen skär ner på mekaniker och tekniker.

Det stora problemet med flygindustrin är den stenhårda konkurrensen, svenska flygmekaniker/flygtekniker har gott ryckte i flygvärlden, de anses som professionella och noggranna i sitt arbete. Tyvärr så bryr sig inte flygbolagen om det, de vill enbart komma undan så billigt som möjligt när de utför sitt underhåll och därför så anses svenskt flygplansunderhåll vara för dyrt. Ett flygplan är lätt att flyga till den billigaste verkstaden och mycket av jobben försvinner iväg till andra länder med lägre kostnader för att spara pengar. Detta drabbar de flesta bolag och även vårat egna "svenska" SAS gör sina inspektioner i länder som är billigare än sverige.

En analytiker på transportstyrelsen som jag pratat lite med påstod at de gjort beräkningar på den svenska flygindustrin och att om outsourcingen av den svenska flygindustrin fortsätter i samma takt som den gör idag så kommer det inte att finnas något svenskt bolag kvar vid 2030. Det går lätt att se redan nu då många av de inrikesflygningar som sker i landet redan flygs av inhyrd kapacitet från länder med lägre kostnader än de svenska bolagen.

Av SörenKarlsson
Skrivet av 4everapple1:

Är datorn din så är den din, inget snack om saken egentligen. .

Vet inte om jag kan hålla med. TS är fortfarande minderårig och bor hemma. Det är upp till TS föräldrar att besluta vad de anser vara korekt i TS situation. Därtill innebär detta inte att de ska skita fulständigt i TS åsikter.

När jag var i samma situation som TS så förde jag en dialog med min mor och vi kunde då enas om en kompromiss som passade alla.:)
Att försöka köra med kortet "det är min dator, jag gör vad jag vill med den!" när man är minderårig och bor hemma kan tolkas som omoget och barnsligt, för att få den respekt och bli behandlad som den självständiga och mogna individ som TS vill framstå som måste TS framföra argument och kunna tala för sin situation på ett vuxet vis.

Jag tycker precis som flera andra redan skrivit att ta en dialog med föräldrarna där TS förklara det på ett moget vis är det bästa alternativet, om TS dessutom utlova en motprestation och kanske föreslår en prövoperiod så borde föräldrarna nog mjukna.

Det vicktiga är att TS visar på mognad och kan lägga fram goda argument på ett vuxet vis, lyckas han med det så står nog datorn på TS rum innom en snar framtid.:)

Av SörenKarlsson
Skrivet av mfm:

Ett batteri kan inte ge strömspikar eller för hög spänning (om det inte är fel sorts batteri, vilket det knappast är i de här fallen).

"Fel" kan det vara, även på Canon original.

Du kan ju fråga boeings ingengörer hur mycket skada ett batteri kan åstakomma?;)

Litium ion batterier kan få så kallad thermal runaway, om detta sker är din utrustning körd, har en bekant som råkade ut för typ detta i ett "billigt" piratbatteri, det slutade med att han fick skaffa en ny kamera och punga upp med bra mycket mer för sitt nya hus än vad ett orginal batteri hade kostat honom.

Det fins dokumenterade fall av iphones som fått thermal runaways i sina batterier, detta slutade vad jag vet med att ägaren i fråga fick en ny telefon, men om du får thermal runaway i ett piratbatteri så kan du glömma att canon ger dig en ny kamera.

Till slut är det upp till var och en att ta ett beslut om man vågar riskera sin utrustning för att spara ett par hundringar, men är det värt risken att förlora tusenlappar om batteriet visar sig vara en dålig kopia?

Vissa påstår att det är namnet på batteriet man betalar för, det må hända, men med namnet följer en trygghet som inte fins med piratbatteriet oavsett om de är producerade i samma fabrik eller inte. Namnet är det som är värt något.

Av SörenKarlsson

Sat och rotade i datorn och hittade denna bild, tagen för ett tag sen.

http://iloapp.sasn.se/data/_gallery//public/0/136587061584228600...

Av SörenKarlsson

Om du ska limma så föreslår jag: Scotch weld 1751.
Skämt o sido, om du inte vill svetsa så är en igenomgående bult det bästa alternativet.

Av SörenKarlsson
Skrivet av borgona:

... som intresserar nu.

Var bara tvungen att skriva några snabba rader i danna tråd igen. Det har nämnts att flygmek skulle kunna vara ett jobb att försöka sig på och jag har redan avrått från detta.

I fredags gick Priority Aero Maintenance i konkurs och ca 150 pers står nu arbetslösa, Ca 70 av dessa var flygmekar och tekniker. Att hitta ett jobb inom det spåret kan man i stort sätt glömma.

Tänk om, tänk annorlunda.

Av SörenKarlsson

Brutit av fyra bitts, svurit över att skruvarna sitter som berget och fått borra bort det mesta i slutändan. Drängt mig själv i Jet A1 och svurit lite till.

Av SörenKarlsson

Så jävla typiskt. Fick spelet i torsdag. Försökte lira efter jobbet men inget funkade då, försökte lira på fredag efter jobbet men servrarna ville inte, sen så brakar skiten loss på jobbet och min planerade spelhelg blev till en arbetshelg. Nu får jag vänta tills nästa helg innan man får någon kvalitetstid. XD

Skickades från m.sweclockers.com

Av SörenKarlsson

Jag tror bestämt att telefonförsäljarna har börjat med samma tävling som ni har här.

För någon vecka sedan vart jag uppringd av en telefonförsäljare från min mobiloperatör, de ville pracka på mig internet och min första respons var att jag redan hade ett abonnemang som jag var nöjd med. Följdfrågan vart då vilken hastighet och operatör jag jag hade, när jag svarat på dessa frågor så svarade försäljaren med "då betalar du X mycket i månaden, om du byter till oss så kan du får ett bättre erbjudande".
Eftersom jag betalade betydligt mindre än vad försäljaren försökte tala om för mig att jag betalade så informerade jag denne om detta. Då vart det tyst någon sekund och jag vart ombedd att stanna kvar i luren. Sedan satte försäljaren mig på hold. Då brann det i skallen på mig och jag fick hålla mig för att inte sula telefonen igenom fönstret.
Inte nog att försäljaren ringde och störde mig och försökte kränga något jag inte var intresserad av, han hade mage nog att sätta mig i hold! XD

Av SörenKarlsson
Skrivet av n_sandstrom:

Om man stör sig på saker så vill man ju kunna byta dom, då är det bara en fördel om dom är billiga och slitna
Men njae, jag har möbler från om som är i nyskick efter 6-7 år. Det jag är orolig för är att köket inte ska hålla lika bra om deras "vanliga standard".

Jag har inte så mycket emot begagnat, men vi har ju även den nuvarande bänken vi skulle kunna återanvända. Vi skulle dock helst ha en lös ho monterad i bänkskivan, köket sitter ihop med vardagsrummet med just diskhörnan, och i vardagsrummet har man inte gärna en stor rostfri bänk.

Allt utom granit kan spricka, det är bara en fråga om vart det gör det. Trä är också känsligt på sitt vis

Relevansen i din post hör isåfall hemma i IKEA's sortiment.

Relevansen i mitt inlägg är korrekt. Produkterna är pressade spån material med ett tilltager av någon sort för att skydda. När fukt tränger in så börjar materialet snabbt att se dåligt ut, styrkan i materialen är inte det bästa, vi har dels ett IKEA kök inköpt för 2 år sedan, dels ett hantverksbygge från ca: 1950 och den del inköpt på ikea ser redan sämre ut än den gamla delen från 50-talet. Jag kommer få byta ut det skräpet medans den andra köksdelen kommer att stå kvar i all evighet. Ett IKEA kök ser bra ut när det packas upp och som skit efter något års användande.

Vad gäller andra tillverkare kan jag inte uttala mig om, det enda jag kan jämföra är IKEA och riktigt gediget hantverksarbete, då kommer IKEAs produkter inte i närheten, det är sågspån!

Av SörenKarlsson

Allt IKEA producerar är sågspån.

Av SörenKarlsson

Jag har pillat lite på D7000 och om denna kamera har samma layout på knappar/funktioner så är den ingen proffskamera. det saknas en del funktioner för att göra kameran smidig att hantera, det känns mer och mer som om jag aldrig kommer att släppa taget om min D700.

Av SörenKarlsson
Skrivet av SteFFoo:

Snyggt bord! Finns det på nätet eller var det någon lokal firma?

Köpte det på mio. Tänkte länka direkt men kan inte hitta den på deras hemsida längre. Jag vet att de haft den gruppen väldigt länge och till ett rabbaterat pris ett tag. Den kan ha utgått ur sortimentet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SörenKarlsson
Av SörenKarlsson
Skrivet av Valiumballong:

Det är ingen som ifrågasätter att folk ska se till att deras barn inte springer fram och petar på främmande hundar. Dock är det fortfarande ingen ursäkt till att låta sin hund springa runt löst.

Att hunden ska vara kopplad i det offentliga rummet är väll en självklarhet? Allt annat är rent respektlöst.

Av SörenKarlsson
Skrivet av Willhelm:

Just barn och hundar har ju en intressant dynamik faktiskt, vår hund hatar barn och vill helst av allt springa så långt bort från dom som möjligt. Dvs hon hatar dom inte som i att hon attackerar barn utan hon är livrädd för dom, exakt varför har jag aldrig förstått men så är det. I och med att vi har en ganska liten hund kommer det dock fram ungar mest hela tiden och ska hälsa och leka och gud vet vad trots att hunden blir märkbart rädd och drar sig undan. Detta inträffar alltså oavsett om vi har koppel eller ej på henne och oavsett längden på kopplet.

Jag brukar skälla på ungar som kommer fram men så får man inte göra enligt alla föräldrar för det är tydligen barns gudsgivna gåva att bete sig på precis samma sätt som hundar inte får.

TL;DR: Vår hund har barnfobi, ingen bryr sig.

Skrivet av Valiumballong:

Familjens hund, en liten Jack Russel, gillar inte heller att folk kommer fram och petar. Då är det en sån hund som naffsar till när klåfingriga ungar slår till. Som jag ser det är det inte vårt problem att ungarna blir livrädda för att de går fram till en kopplad hund utan att fråga först. I ditt fall är det förstås lite svårare i och med att din hund blir rädd av det. Oavsett så är det ingen ursäkt för att låta hundar gå okopplade. Du får absolut skälla ut barn och deras föräldrar om de stör din egendom. Saken är dock den att en hund =! ett barn i juridisk mening.

Jag är f.ö. rätt säker på att det är ganska svårt att avgöra om en hund har en fobi eller inte. Låt oss använda begreppet korrekt för saklighetens skull.

Jag kan plussa på statistiken för att vissa hundar inte gillar barn, jag hade en jack russel terrier förr som inte gillade barn, jag tror att det var för att de var för oberäkneliga och yviga i sina rörelser.
Precis som människor är olika så är hundar olika, alla människor gillar inte hund valpar och alla hundar gillar inte barn, hur svårt ska det vara att förstå det?

Något annat jag märkte just med den hunden var att han inte tålde när folk böjde sig över honom, då kände han sig trängd, när barn kom framrusade och skulle klappa så brukade jag gå mellan och "fösa bort" dem till deras och deras föräldrars stora missnöje.
Så bara för att hunden är liten och deras förbenade barn tycker den är söt så ska deras barn få kuta fram till en vilt främmande hund utan att först fråga ägaren?
Varför inte uppfostra sitt barn på ett riktigt sätt istället och lära dem att man inte närmar sig en helt främmande hund?