Inlägg

Inlägg som SörenKarlsson har skrivit i forumet
Av SörenKarlsson

Jag sitter på en ADSL anslutning från bredbandsbolaget. Är väldigt nöjd med bredbandsbolaget och deras support, har haft lite småfel och problem men alltid fått snabb hjälp. Om de enbart hadde kunnat leverera snabbare internet till mig hadde jag varit helnöjd, men det är inte deras fel, det är jag som bor för långt ut i skogen. XD

Av SörenKarlsson

Haha! Jag hittade denna tråd då jag sitter i tankar för att skaffa 4g till mitt hus.

Har ADSL idag och skulle bara kunna drömma om 24mbit/s. Själv betalar man för 6-12 och har alldrig överskridit 8.... :/

Om ni tycker att ni lever i skogen med stenådersuppkopling så måste jag bo på månen i jämförelse. XD

Jag har försökt läsa på om 4G men kan inte påståstå att jag är så imponerad av den läsningen, det verkar som svarstiderna kan variera oerhört samt att frånkopling från master kan ske lite spontant när de belastas hårt.

Tänkte ta tillfället i akt och höra om en uppdatering. Du måste vi detta laget haft tid på dig att utvärdera ditt internet?

Av SörenKarlsson
Av SörenKarlsson
Skrivet av GVR4:

Jo. Nog för att färgen kanske försvinner och att det kanske är normalt med utmärkning. Men när det är utan tillstånd och på privat tomt kan det väl inte vara tillåtet att göra så?

Jag skulle nog hellre se att de kladdade med lite vattenlöslig färg än gräver av elledningen till mitt hus. oavsett om jag skulle ha fiber eller inte. så länge de inte börjar att gräva på tomten så borde det väll inte vara några problem.

Jag är ingen juridiker, men jag vet av egen erfarenhet att när komun/stat/sammhällsnyttigt företag vill göra något så blir det gjort oavsett vad enskild individ tycker och tänker. Det fins nog som för mycket annat som har med "sahällsnyttiga ändamål" tillämpningar på lagen som gör det helt lagligt för någon som arbetar med beredning för el/tele att beträda enskild mark för att märka upp ledningar mm.

Av SörenKarlsson

Har du en låda för två katter? Som regel ska man minst ha 1,5 lådor per katt, vilket resulterar i 3 lådor för 2 katter, det optimala är 2 lådor per katt då många katter föredrar att göra olika behov i olika lådor.

Placeringen lådan har stor betydelse, om en katt är missnöjd med placeringen så kommer den att sluta använda lådan.

Sen låter det onekligen som du behöver en större låda. Mina katter väger hälften av vad din gör och jag har xxl lådor åt dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SörenKarlsson
Skrivet av Zero Walker:

fizzdan, hmm kan vara värt att kolla på, för pengar är allt så att säga.

Sören, Biotan, aldrig hört talas om.
Läste lite, verkar intressant, like underligt vf det inte är populärt då om det är "bäst i test" om man säger så, har dom patent på skiten eller?

Gillar att man kan skippa matfett, hur gör du med det, kan du steka typ en stor köttbit utan det?

Jag vet faktiskt inte varför Gastrolux inte är vanligare, en anledning kan ju vara att de verkar sköta all försäljning skälva, inga butiker och enbart näthandel med leveranser direkt från fabriken i Tyskland. Vad gäller Bitoanet så verkar det onekligen som ett eget patent som håller konkurrenter borta från det. En sak är säker, Jag finner ingen anledning till att använda varken bökiga gjutjärnspannor eller värdelösa teflonpannor när jag har dessa pannor hemma.

Vad gäller matfettet så kör jag ibland med och ibland utan, detta mest för smakens skull. Om jag ska steka en bit finare kött eller liknande så ger ju en liten klick med smör det där lilla extra. Men till vardags så behövs inget matfett.
Som jag nämnde förut, jag har aldrig bränt fast något i pannan, jag har bränt skiten ur saker, men det har aldrig fastnat i själva pannan.

Priset på produkterna kan kännas lite i plånboken, men jag räknar med att få igen det hela både på livslängden och på upplevelsen av att använda bra produkter som gör mitt matlagande både bekvämt och trivsamt. Det finns inget som känns så bra som när man får hem dessa pannor och kan slänga de gamla teflonpannorna/gjutjärnspannorna på skroten där de hör hemma! Jag ångrar inte en dag att jag köpte mina pannor.

Av SörenKarlsson
Skrivet av Zero Walker:

Är det gjutjärn från butiken där eller?

Om du syftar på gastrolux produkter så är svaret nej.

Saxat från deras hemsida: "Gastrolux använder Biotan beläggning istället för teflon eller övriga non-stick beläggningar."

De jag har använder jag enbart plastredskap i, de är bra mycket slitstarkare än sketna teflonpannor och de håller! Min älsta panna är över 10 år gammal och ser ut som ny!

Jag har alldrig bränt fast något i dem och de slår sig inte pga den tjocka bottnen. De är helt enkelt tåligare än teflon och bekvämare än gjutjärn.
Jag rekomenderar dessa starkt!

På Gastrolux hemsida finner du mer info om pannorna:
http://www.gastrolux.se/egensida/om-gastrolux-biotan-karl/503

Av SörenKarlsson

Jag har haft en riktig gedigen gammal gjutjärn, diverse billiga teflon och ett otaligt antal ikea 365+ pannor.
Nu har jag slängt ut allt det skräpet och kör uteslutande på gastrolux biotan serie:

Jag skulle absolut rekomendera dessa pannor, de är de bästa pannor jag någonsin har använt.
Min favorit är en 28 cm tracktörpanna, med denna skönhet hemma så används nästan inget annat i köket.
http://www.gastrolux.se/traktorpanna-28-cm/55-0

Värt att notera är att de har två serier av allt, en för vanliga spisar och en för induktionshällan.

Av SörenKarlsson
Skrivet av Axelind:

Det planet var ju ett litet propellerplan -.-

Det där "lilla propellerplanet" är en Saab 340. Den tar kanske inte många passagerare, men den har gamla hederliga mekaniska system för att styra och i stort sätt samma typ av navigeringssystem och autopilot som de flesta andra trafikflygplan oavsett storlek.

Som lite kuriosa kan nämnas att när Saab skulle certifiera sin Saab 2000 så hyrde man ett antal sökradar från försvaret och placerade dessa runt flygmaskinen, sedan strålade man flygplanet med så mycket mikrovågor så att man skulle kunna mikra en hel ko medans man testade alla system. Ingen ting hände. Förvånade? Inte jag, det finns nästan inga oskärmade system i en flygmaskin. Tro mig. Jag vet. Jag jobbar med dem dagligen.

Den enda anledningen till att förbudet fins är att det en gång i tiden fans tvivel över om mobila radioenheter kanske kunde påverka och efter som man är extremt konservativa inom flyget så har det tagit till nu att börja acceptera dessa"nymodigheter".

Däremot så vill många flygbolag av säkerhetsskäl behålla förbud mot elektroniska enheter under star och landning då detta kan underlätta vid eventuella situationer efter som en person utan lurar i örat lättare hör vad flygvärden/värdinnan instruerar passagerarna att göra.

vad gäller artikeln från Daily mail så är den ju bara skrattretande. När de skriver att en gps mottagare stör nav systemet på en 737a så blir det bara löjligt. Det är journalistik i nivå med Aftonbladet!

Skickades från m.sweclockers.com

Av SörenKarlsson

Jag använder ett par Creative EP-630, har haft flera par sedan 2004 och är sjukt nöjd med dem. De ligger något lägre i prisklassen än vad du verkar leta efter men för det priset så är ljudet riktigt bra.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=27749

Av SörenKarlsson

Hur blir det med minnena mellan de båda prollarna? på en 4820k kan man köra quad-channel på minnena medans man får nöja sig med dual på 4770k, är det bara jag som inbillar mig att detta ger någon form av effekt på burkens prestanda även om cpuerna annars är likvärdiga?

Av SörenKarlsson
Skrivet av thli72:

Varför?

2X8Gb är bättre på alla sätt än 4x4Gb

ok.. måste erkänna. inte så insatt på AMD, kollade inte moderkortet och antog att stöd för quad-channel fans. Men vad jag förstår så är allt över 1600MHz onödigt på det mobot om du inte vill överklocka.

Av SörenKarlsson

Om du någon gång funderar på att sätta in mer ram i din burk så är 2 moduler en bra start. Men om du inte tänkte ha mer än 16GB i datorn någonsin så skulle jag föreslå att du kör 4st 4GB istället för 2st 8GB.

Om du inte tänker klämma i mer minne i framtiden så skulle jag rekommendera dig att köra på:
2* http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=768794
eller: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=769040

Av SörenKarlsson
Skrivet av glemmy:

Tack för ditt svar!
Jag har insett att 17-40 inte är så mångsidigt på FF och har börjat fundera lite på att gå upp lite i brännvidd. Även om jag är väldigt sugen på mycket vid bildvinkel.

När jag skrev människor menar jag inte porträtt riktigt utan snarare människor i olika miljöer.
Flummig beskrivning men men... Här är ett exempel på en bild jag hittade:
http://www.epd.gov.hk/epd/noise_education/web/ENG_EPD_HTML/m3...

Jag har ett 14-24mm, 50mm, 60mm, 85mm, 70-200mm. 14-24 är det jag använder minst, kanske mest för att jag inte fotar så mycket landskap, men jag upptäckte att för det ändamålet så är 60mm lika bra, man får ta ett par extra steg bakåt.

Om du ska fota ute, på människor så är ett lite längre objektiv skönt.
Man slipper stå på folk när man fotar, många personer tycker ofta att man är för närgången med kameran när man har korta objektiv och de blir obekväma, oavsett om det är bekanta eller främmande människor man fotar.:)
Även om du är trevlig och pratar med dem så kommer man in i "deras" luftrum och de kan känna sig obekväma, om du då har ett lite längre objektiv så får du mer luft mellan dej och din modell, det hjälper dem att slappna av.

Jag föredrar personligen 85an eller 70-200 om jag är ute och jobbar med ovana modeller. Då 70-200 i vissa lägen kan vara lite skrämmande så har 85mm visat sig vara precis lagom.

Av SörenKarlsson

När jag fotar människor använder jag mest 85mm.:) Jag har ett 50mm men den har fått vila väldigt mycket sedan min 85a kom hem, om du vill ta porträtt med fullformat och med <50mm måste du mer eller mindre sitta i knät på modellen, 85mm ger dig mer avstånd och får oftast dina modeller att slappna av mera. Den enda gång 50mm eller mindre är aktuellt i modellfotande är när jag är i ett litet trångt rum.

D600/D610 skulle jag lätt kunna tänka mig om den hade högre seriebildtagning, men sen så fotar jag ju mycket sport.

Av SörenKarlsson
Skrivet av foxzox7:

På vilket sätt fungerar det inte? Vad är det som inte fungerar?

jag har fortfarande problem med att dela på vatten/avlopp och el, det funkar lite halft som halft, inget man kan lita på vilket innebär att man alltid måste se till att det fins dessa system i varje stad. Jag får inte polis/brandkår/ambulans att samverka ordentligt mellan städerna, utbytet av studenter och konsumenter/arbetskraft vill sig inte det heller.

Mina städer är mer eller mindre som isolerade öar utan omgivning, hela poängen med det nya simcity skulle ju vara samspelet mellan städerna, men för mig funkar det inte tillfredställande.

Väldigt trist för ett annars roligt spel.

Av SörenKarlsson

Jag lirade Tropico mycket, jag äger utöver detta även anno samt simcity.
Jag var väldigt hoppfull när nya simcity släpptes och var mer eller mindre inställd på en del problem i början. Däremot så är jag väldigt ledsen över hur mycket buggar det fans och fortfarande fins, tyvärr så tycker jag fortfarande inte att de har tagit tag i många grundläggande problem och samspelet mellan städerna funkar inte som de ska.
Då hela spelmekaniken bygger på samspel mellan de städer man bygger så försviner mycket av det som skulle göra nya simcity till något nytt, något extra.:(

Som det känns nu är det hela ett steg i fel riktning i utvecklingen.

Jag gillar personligen iden med samspel och arbete över stadsgränserna och såg fram emot mindre städer med samspel som en av nycklarna till framgång. Tills detta är löst så fins det enligt min mening litet hopp för nya simcity. Det blir till att fortsätta med anno och tropico 4.

Av SörenKarlsson
Av SörenKarlsson

Har för mig att jag läst/hört någon stans att svenska kyrkans välgörenhet är den av alla organisationer där störts del av det man skänker når de behövande.

Detta ska tydligen vara p.g.a att kyrkan använder sig av en större del av volontärer och frivilliga som gör att kostnaderna kan minimeras.

Av SörenKarlsson
Skrivet av OskarW90:

det där objektivet verkade trevligt! Ska titta igenom lite recensioner!

Kanske får bli en separat blixt och en assistent... jobbigt när de jag jobbar för vill ha studiokvalitet på foton tagna på klubb :/

Kan du intre ta utrustningen och slå den i huvudet på den du jobbar åt. För att få "studiokvalitet" krävs en väl upplyst studio. Inte en svartmålad nattklubb. Den personen verkar sakna verklighetsförankring. XD

Annars så är en softbox eller ringlight att föredra beroende på hur du vill fotta.

Om man kollar runt lite på olika typer av mingelbilder så konstaterar man ganska så snabbt att många är tagna med rejäl blixt rakt på. Platta bilder.
Vad jag har upptäckt däremot är att folk inte riktigt bryr sig, i alla fall inte de som blir plåtade, de är mest glada att få vara med på mingelbilder.
Många gånger så tycker de att bilder man själv avskyr är hur grymma som helst.

Vad gäller stationär utrustning så är det att undvika om du inte har någon som alltid står bredvid och vacktar, annars så kan du helt plöttsligt få syn på någon aspackad snubbe som använder stativ eller liknande som tillhygge.

Att tänka på med softboxar och klubbar är spillningsrisken. En softbox med en stor, vit, fin yta kan snabbt bli väldigt värdelös om någon spiller något på den, framför allt folk med rödvin i handen är att undvika.

Frågan om ISO tal är rellevant beroende på vilken efterbehandling du gör samt vad bilden skall användas till.
Om du kan efetrbehandla i PS, Lightroom eller liknande så kan du brusreducera på ett effektivt sätt om du har tiden till det, om bilderna skall tryckas i tidningar och dyligt med "grovt" papper så spelar lite extra gryn ingen stötte roll.