Inlägg

Inlägg som dubcat har skrivit i forumet
Av dubcat
Skrivet av Karate Taco:

Hm, man kanske skulle ha kostat på sig en expressleverans. Min står bara som "mottagen". Tog gratisfrakten.

Ärligt talat så tänkte jag inte efter när valet kom. Beställningen skulle fan iväg bara ) Men också, när jag köper en pryl för 6000 kr så kan jag lika gärna betala en extra hundralapp för att få beställningen hela vägen till dörren.

Av dubcat
Skrivet av met0:

Min order på NetOnNet står fortfarande som redo att plockas, så ingen uppdatering än. Jag har expressleverans också tydligen 🤔 Vi får väl se när det rör på sig 😊

Fick mail kl 10:10 att mitt var skickat. De betar väl av en efter en nu. Ska ha mitt hos mig ikväll med expressleverans.

Av dubcat

Jag lyckades damma av ett många år gammalt konto för att skriva ett tack för tipsen! Lyckades få tag på ett igår kväll, utan större dramatik faktiskt. Det är nästan att man får dåligt samvete mot er som kämpat länge. Hoppas att det släpper snart för er andra.

Av dubcat

Det är ju lite djurtema så jag flikar in med en bild som jag tog på juldagen (fast förra året, men fortfarande vinter).

http://i.imgur.com/nsOPk.jpg

Av dubcat
Skrivet av Layon:

Du tjänar inte särskilt mycket på att uppgradera mer än grafikkort i spel vill säga, den CPU du har är tillräckligt bra och du har tillräckligt med minne; givetvis finns det scenarios där din CPU flaskar, men där det förekommer är det ej mycket.
Bara satsa på grafikkort och kanske SSD.
Men renderingar och sådant, hur mycket snabbare går det med i7 egentligen då?, jag finner det också onödigt att byta en core 2 quad, men kan ju ha fel.
Iaf, köp 7970 om en månad så lär du se prestanda.

nu tror jag inte riktigt du förstod min fråga. ett nytt grafikkort (ati dessutom, vilket inte är aktuellt) kommer inte hjälpa mig med mina prestandaproblem. som jag skrev i mitt första inlägg så hade det varit en lösning om det var prestanda i spel jag var ute efter.

ssd har jag redan föresten.

Av dubcat
Av dubcat

rätt tid att uppgradera, och till vad?

hej sweclockers.

det är så att jag känner att min nuvarande burk börjar slå i taket för vad den klarar av och vad jag kräver av den, så då blir det ju det dags att fundera på en uppgradering. den nuvarande konfigurationen är i enkla drag en Q6600 @ 3.2ghz, 8gb RAM och ett 4850.

hade det varit så att jag bara ville få ut mer FPS i valfritt spel så hade det bara varit att slänga pengarna på en 2500k med ett eller två maxade grafikkort. tyvärr är det nu inte så enkelt!

det som gör att det börjar bli uppgraderingsdags är att jag ofta jobbar i flera rätt tunga program samtidigt. det är inte ovanligt att jag har lightroom, photoshop, illustrator, indesign och solidworks igång samtidigt. med de projekt jag håller på med betyder detta att datorn blir väldigt segjobbad vilket stör mycket i arbetsflödet. att sen sitta och göra testrenderingar som tar en kvart st gör ju inte saken bättre. sen håller jag även på med en del streaming och här är det verkligen så att processorn inte riktigt hänger med. OCH! sen gör jag en del musikproduktion i protools när det finns tid över.

min första tanke var att en 2600k och 16gb ram borde råda bot på detta åt mig. men när jag diskuterade saken med min far ställde han en mycket relevant fråga. om jag nu gör denna uppgradering som ger mig prestanda nog att hantera den nuvarande situationen, hur länge håller då detta tills det är dags att uppgradera ännu en gång? min gissning är att jag sitter i samma sist igen om en sisådär 3-4 år. därför är frågan alltså, finns det något annat jag bör satsa på för att framtidssäkra mig ytterligare ett år eller två? ska jag kanske titta på en 3930K istället? eller borde jag rentav invänta Ivy Bridge för att hitta ännu mer prestanda där. grafikmässigt lutar det åt att det blir ett 570 (det blir nvidia denna gång) som månne byts ut om ett par-tre år för att ge en liten boost då.

är det några som känner att de har en kommentar eller två att komma med angående mitt predikament så tar jag tacksamt emot!

och på tal om budget så är det snarare så att jag gärna betalar dubbelt så mycket för att säkerställa prestanda som jag kan jobba med istället för att göra en mer kortsiktig uppgradering. jag hade en siffra på ungefär 8500kr för en 2600k, moderkort, 16gb minne, grafikkort och nytt nätagg (vilket också är de delar som kommer behöva uppgraderas). men det är främst prisvärdhet jag är ute efter, och inte top-of-the-line modellerna (ex. 570 istället för 590).

tacksam för svar!

Av dubcat
Skrivet av FelixJ:

Kan man få länk till bakgrundsbilderna? riktigt fina.

Det kan man!

http://i.imgur.com/um7Za.jpg
http://i.imgur.com/E5ENx.jpg

Av dubcat

X25 80gb

/dev/sda:
Timing cached reads: 9984 MB in 2.00 seconds = 4995.54 MB/sec
Timing buffered disk reads: 492 MB in 3.01 seconds = 163.61 MB/sec

Av dubcat

Efter några månader av Ubuntu (Lucid) som huvud-OS börjar jag bli rätt nöjd med utseende, program och funktioner som jag fixat till. Känner att jag får dela med mig av vad jag lyckats åstakomma.

http://i.imgur.com/zGqDU.jpg

Tänkte byta ut transmission mot något trevligare. I övrigt är jag rätt nöjd.

Av dubcat

jag skulle vilja säga att du nog vinner mer på att sätta en ssd i en laptop istället för en stationär. iom att disken i en laptop ofta ligger på 5400rpm så vinner du mer i prestanda mot en 7200rpm som man oftast har i stationära.

jag funderar själv på att plocka över min X-25 80gb till laptoppen istället för den stora just för att det ger mer.