Inlägg

Inlägg som dubcat har skrivit i forumet
Av dubcat

Förutsatt att du har all kringutrustning så hade jag rekommenderat dig att titta på Mac Mini. En begagnad M1 eller M2 om du vill spara en slant. Bli inte skrämd av hur siffrorna ser ut jämfört med ett windowssystem. Till och med en 8GB base mini är blixtsnabb och har GOTT om prestanda för Adobe.

Av dubcat

Sponsrat eller inte så sitter jag här med 34" UW modellen och känner mig jävligt nöjd. Skärmen är en stor del av upplevelsen vid datorn och detta är min bästa investering de senaste 10 åren. (Philips, PMa för mitt nummer så kan ni swisha en slant för reklamen).

Av dubcat
Skrivet av Mullvaden83:

Det inlägget tillförde ju mycket?
Vad skulle anledningen vara då?

En av Apples absolut starkaste områden är just det för kreatörer. Deras ekosystem är byggt för denna typ av arbete. Jag håller på en del med ljud och Core Audio är ensamt en anledning för mig att aldrig använda Windows för kreativt arbete.

Jag skriver detta från Windows och har en Linuxmaskin hemma. Det handlar om att använda rätt verktyg till rätt uppgift.

Skrivet av Djungeluffe:

Farsan är 71, att lära sig ett nytt operativsystem för att kunna redigera bilder och videos är inte aktuellt.

Rimligt argument och en klar begränsning om han inte vill det! Framgick inte i inlägget.

Om jag ska komma med nåt annat tips i så fall är att lägga en del krut på en bra skärm om han inte redan har det.

Av dubcat

Kan väl börja med att säga att det finns en anledning till att många professionella använder Apples datorer till just detta.

Av dubcat

Jag hade börjat reka på loppisar efter begagnade högtalare modell större och sen nån förstärkare med nån slags linjeingång där du kopplar in mobil/dator/ljudkälla vid behov. Finns massor av omodern men fullt duglig utrustning som kostar hundralappar.

Av dubcat
Skrivet av Kakann:

Tack, ska kika på de där varianterna. Shure SE425 verkar bra men vettefan om jag är ett fan av att ha de ”upp-och-ner” med bygel bakom örat.

Skrivet av Paontuus:

Alla dessa iems kör kabeln bakom örat, vane grej är det och har både för och nackdelar. Segare att sätta på men man gör det snabbare och snabbare med tiden och kan kännas konstigt i början. Fördelen är att dom sitter fast i örat bättre.

Har själv testat Shure SE425 och den är verkligen inget att hänga i granen, för 12 år sen så kanske den funkade bra men med alla improvements som hänt senaste 3 åren för in ears så skulle jag letat på annat håll.

Har ett par SE215 (samma passform som 425) och de är utan tvekan de mest bekväma in-ears jag någonsin använt. Med god marginal. Fast jag använder dem som monitorer och inte för vardagslyssning. Det går att hävda att de är mer tänkta att användas så. Åren har också gjort att de känns förlegade i ljudbilden.

Så nä, för dig rekommenderar jag inte Shures utbud. Men jävlar va gött de sitter i öronen!

Av dubcat
Skrivet av riiga:

Vad är det mer som är så dåligt då? Jag håller med om förarassistanssystemet, men det går ju fort att stänga av varje gång. Förvisso irriterande, men knappast så att världen går under. Infotainment är också dåligt, men det löses genom att använda Android Auto istället vilket man antagligen vill göra ändå för att det är så mycket smidigare när man ändå har allt i mobilen.

Annars tycker jag det är en bra bil med mycket för pengarna. Skön att köra, bakhjulsdrift, tyst för att vara elbil, hyfsat bekväma säten, lång räckvidd, energieffektiv i storleksklassen och väldigt bra snabbladdning (har maxat på 141-142 kW trots att den är specad som max 135 kW). Har gjort ett par långresor nu i sommar med den och efter att jag skaffade Teslas medlemskap så har jag bara snabbladdat hos dem utan några som helst problem. 20-80 % på drygt 20 minuter eller så.

Jag orkar ärligt talat inte skriva ner allt. Men det är många olika småsaker som är buggiga och irriterande. Mjukvaran för bilen håller den tillbaka. För det mesta som du skriver stämmer också. Tyst tycker jag dock inte den är, tvärtom upplever jag den som ganska bullrig.

Sen hade jag en ID3 innan denna, så där är min måttstock. Där var infotainment också dåligt, men fortfarande bättre. Däremot var den rent körningsrelaterade mjukvaran milsvida bättre än hos MG.

Och, jag provkörde en Tesla härom dagen och då blir jämförelsen rent skrattretande. Jaja, jag vet att det är en helt annan klass av elbil på många sätt så det är kanske en orättvis jämförelse.

Av dubcat
Skrivet av megaman01:

Ja det är den modellen som man får över 30mil på så det är väl den som säljer antar jag och den enda jag är intresserad utav.
Ja den budgetmodellen har endast 80Kw laddning, inte så kul och ladda på 45-1 timme när man är ute med familjen på vägarna.

Edit: Och ja, infotainmentsystemet suger fett och en stor del av den tråkiga upolevelsen.
Men som du säger. För dom pengarna är det bra. Man måste såklart räkna med kompromisser.

Infotainmentsystemet är långt ifrån det värsta med MG4 dock. Även om det stämmer att det är rakt igenom uselt. Det sämsta med bilen överlag är de rent farliga förarassistanssystemen som inte sällan rycker i ratten så att bilen styr rakt mot mötande trafik. System som återställs varje gång bilen startar och som måste stängas av med flera tryck i det brutalt långsamma gränssnittet.

Sen finns det fler nackdelar som man lär sig när man levt med bilen i mer än ett halvår. Men jag summerar det hela så här: UNDVIK denna bil.

Av dubcat

Hade valt en Macbook varje gång.

Av dubcat

Jag säger det, så har vi det sagt. Du skulle bli väldigt nöjd med en Mac om du tar dig den lilla tiden att lära dig hur den fungerar. Prislappen är premium, men det är också upplevelsen.

Av dubcat
Skrivet av atego:

WW ID4. Pratade med en kund häromdagen, han va fly förbannad på sin ID4a, som läste vägskyltar och ändrade hastigheten på farthållaren både upp och ner automatiskt.

Låter som en underbar funktion om man vill ligga i 116 istället för 110, men att behöva ändra de efter varje skyllt måste suga.

några ID4 åkare här?

Stängde av den funktionen när jag körde ID3. Som tur är var det en av funktionerna vars inställning bestod även nästa gång man körde. För den söööööög röven att ha igång.

Av dubcat

Jag hör bara förlorad effekt när förbränningsmotorer vrålar. Fullkomligt slöseri. Vill man lyssna på nåt härligt så finns det högtalare eller hörlurar.

Av dubcat
Skrivet av Lidodido:

Mm jag gillar idén att bara ha en stump och sen använda min befintliga laddkabel. Frågan är bara om jag behöver 3-fas, men den där laddaren utan litet är ju inte hutlös så kanske motiverat. Tackar för bekräftelsen att den är vettig 🙂

Jag har ett sånt kit som jag hittade på cdon (av alla ställen) för 4000 kr för ett par år sen. Funkar kanon! Den tillsammans med den vanliga Type 2 kabeln i bagaget gör att jag känner mig trygg med att jag alltid kan hitta någonstans att ladda. Priset var också extremt fördelaktigt tycker jag. Funderade på att sätta en laddbox ute på stugan, men jag tyckte denna lösning var ett bättre val.

Av dubcat

Jag blockerar allt överallt om det går. Betalar ju redan för tillgång till internet

Av dubcat
Skrivet av dlq84:

Själv körde jag betan genom Lutris på vanlig Linux PC, helt klart färre steg än den här guiden. Men man kanske helst kör via steam på decken?

Kör också genom Lutris och det är nästan förvånande hur smidigt det funkar. Sen är det väl Proton som löser biffen oavsett lösning?

Av dubcat

Relaterat till detta är ju också att Reddit i sig självt har blivit mer och mer rötet med åren. Dels så blir det gärna så när något blir väldigt populärt och dels känns det som att lacken har släppt med tiden och sidan har blivit mer och mer öppet fokuserad på reklam.

Personligen hoppas jag på en pånyttfödelse för forumen om/när nu Reddit går i sank.

Av dubcat
Skrivet av CreativeX:

Är också starkt villig att testa Linux. Vill gärna veta om spel med anti cheat fungerar så som cs (esportal/faceit) klienten samt PUBG och EA battlefield

PUBG är tvärkört. CS lär funka iom att det är Valves egen titel. Battlefield är mer osäkert, kanske kan variera mellan olika versioner. https://www.protondb.com/search?q=battlefield

PUBG är väldigt lite att offra för att slippa pyttemjuks fönster enligt mig

Av dubcat

Raytracing är en mycket bra utveckling för branschen, och det kommer bara bli bättre. Jag liknar det med när de första voodoo-korten kom. Vi är i dess linda och om några år kommer vi se helt otroliga framsteg i grafik och genom det inlevelse i spel och VR på grund av RT.

Av dubcat
Skrivet av ryeshack:

Där fick du mig! Jag har genast ändrat åsikt.

Av dubcat

Tycker det finns ett logiskt fel i frågan om vem som sköt först. Eftersom den senaste data som finns tillgänglig visar att det var Greedo bör således detta vara rätt svar. Nya rön helt enkelt.