Inlägg

Inlägg som krawl72 har skrivit i forumet
Av krawl72

Jag läste en intressant artikel i en amerikansk sida där man jämförde de ny GPUna mot varandra, dock vet jag inte vilken sida det var på.... slutsatsen var följande dock vilket tyckte jag var intressant.

testaren hade kommit fram till att fps/$ var mkt bättre på en 480gtx över en 5870 och lite sämre (rörde sig om några cent) än 5970:an. vidare så hade 470gtx bättre fps/$ än 5850 men lite sämre (några cent) än 5870.

Både 480gtx och 470gtx skalade bättre i sli och gav mer för pengarna om man valde att köra sli/CF än vad motsvarande 5870 eller 5850 gjorde.

Tack vare minnet och bandbredden på Nvidia korten kändes spelen bättre och mindre hackiga än vad de gjorde för ati korten.

Desutom så var Nvidia bättre på andra saker än spel... tex cad etc

Nackdelarna med Nvidia kontra Ati var som alla sägger i denna forum och i andra värmeutveckling samt ljudnivå.

synd att jag inte kan länka artikeln. Borde dock göras lite svenska tester på detta.

Av krawl72

tack för hjälpen har tagit bort instälningarna för hdmi ljud och nu funkar det bra..

Av krawl72

Vet inte riktigt vad irqadress är för nått...

kommer använda Hdmi när jag kollar film på min plasma men vill kunna köra ljud på spel fråm min ljudkort...

Av krawl72

Nvidia 480gtx slår ut ljudkortet i min dator

Hej undrar om några till har haft samma problem som mig. Jag fick min nya 480 gtx i helgen men hade broblem med instalationen då min ljudkort slog ut drivrutinerna för 480gtx då den försökte starta med HDMI ljudet som kortet stödjer fick en massa black screens vid boot och skärmen var svart efter att windows ladat. När jag avinstalerade ljudkortet (razzor baracuda) funkar allt bra försöker jag instalera den igen så hänger sig datorn så fort jag ska lyssna på musik och sen vid boot får jag black sreens...

Nån som vet vad man ska göra, vill kunna köra med min ljudkort som jag har köpt för 1800 .....