Inlägg

Inlägg som krawl72 har skrivit i forumet
Av krawl72

Jag har haft min 480gtx sen den släpptes, har inte haft nått problem med värme eller ljudet vid spelande. Har klockat den med utan problem med värme eller ljud för den delen. Tycker att fanboys ska kanske testa ett sånt kort och inte bara läsa ressensioner som inte stämmer.

Vill bara säga att ATI kan vara först med sina kort men tekniken de släpt ut är inte framtidssäker. DX 11 spel med tyngre tesselering kommer hacka sönder på ATI kort, folk kommer behöva CF:a korten för att klara av att spela dem sen kommer man inte åt ögongidis som PhysX pluss att överklockning och CF skalar inte så bra vad är det för vits med att köpa sånt? Grattis alla ATI fanboys som har gått på pris/prestanda-myten. För mig är det bara prestanda som gäller.

Av krawl72

För att ett test ska vara statistiskt signifikant måste den

A: göras med syfte att testa det det avser att testa.
B: måste repeteras åtmintåne 30 ggr
C: Repetionerna ska göras på samma sätt

Det svåra med H:s test är punkten C men görs testest många gånger, typ mer än tretio närmar man sig de sanna medelvärdet på det som ska testas ungefär som att kasta en 6-sidig tärning. Har inte läst testet H har utfört men om det inte har testat det grundligt så skulle jag ta det med en nypa salt.

Iden till själva testet är intressant i sig men som AlbinLoan skriver så är timedemos då helt menigslösa som prestanda tester för grafik kort. Det skulle leda till att folk som utgår från dem för att se om deras dator klarar av att lira spelet blir grundlurade, vilket jag själv har lite svårt att tro på.

Av krawl72

Fattar inte vad ni sitter o tjafsar om... Han som startade tråden har redan bestämt sig för 2x 470gtx. Vilket var det bästa valet han gjorde då det grundar sig på att SLI skalar bätre än CF. I det sammanhanget har ni som är ATI fanboys inget att sagga till om. Verkar som de flesta i Sweclockers är ATI fanboys. Ja jag håller med att pris/prestanda = ATI, Prestanda = Nvidia (för den som har lite stålar att latja med).

Finns även tester där det har visat sig att Nvidia skalar bättre även i överklockning men jag tänker inte gå in på det då han som startade tråden har redan bestämt sig.

Av krawl72

De mer krävande splen kommer nog göra så att din graffe flaskar i den uplösningen men sen beror det på vilka inställningar du väljer att ha i spelen såklart.

Av krawl72

Har haft ett par Mac datorer genom tiden. Vi pratar då windows körde sin 3.11 version (innan win 95). På den tiden var Både OS och datorn man köpte top of the line inte lika krångligt som en pc. Men nu så tycker jag verkligen att Mac är över prissatta, man betalar nästan det dubbla om inte mer för en mac dator i dagens läge. design på Pc datorer kan man i princip bestämma själv så jag fattar inte varför design är nått alla pratar om när det komenterar Mac, bara välja en chassi som passar en Kan förstå att folk kanske inte orkar lägga tid på bygga en dator men i dagens samhälle kan man bara gå in i webben på en datoråterförsäljares hemsida och designa sin dator finns även program som inte låter dig välja delar som inte är kompatibla etc pluss att man kan få windows färdig instalerad om man tycker det är problematiskt. varför betala 10 - 15 000 extra för en Mac??

Apple har lyckats otroligt bra dock på telefoner och på mp3 spelare (fortfarande dyrt men mjukvaran är mkt bättre). Roligt att a de kommer in och höjer ribban för dessa produkter. Har själv en iphone och är otroligt nöjd med den.

Sen tycker jag att jämförelsen mellan Apple och MS är lite som äpplen och päron. Den ena producerar främs mjukvara med undantag på Zune, Xbox och den andra producerar färdiga lösningar Datorer med os etc.

Men man måste ändå ge credit till de jobb som Apple har lagt ned.

Av krawl72
Skrivet av Dinoman:

.Du kanske kan göra oss alla en tjänst och komma med något kosntruktivt i nästa inlägg. Läs gärna på innan också, så blir alla gladare.

Ok konstruktivt. Har köpt ATI kort tidigare då jag gick på myten pris prestanda. Det som då hände var att jag kunde spela spel i högre fps men så fort jag la till lite ögongodis så gick det inte att spela dem alls för de hackade sönder. Tänkte o fan det kanske går bättre med dubbelmackor med 2 gpuer etc. Köpte det men drivrutinerna var inte optimerade för det vilket ledde till att spelen använde 1 gpu och gick lika långsamt som korten innan, märk att då gick jag fortfarande på myten pris prestanda....

Gick och köpte mig en 280gtx ---- > problem solved (kostade mkt på den tiden, var inte kortet som kanske hade högsta prisprestanda ratio men nog var den den högst presterade kortet. Sli:ade datorn och var supernöjd.

Samma diskussion håller på och sker i denna tråd samt i andra Seckl trådar man jämför pris/prestanda sen när det kommer till tester visar det sig att slår man på ögongodis så skiter det sig (tex tesselering, physX).

Missförstå mig inte nu, har man en strikt budget/kassa kanske man kan nöja sig med mindre ögongodis och gå på prisprestanda ratios när man ska göra sina köp. Vill man som jag kunna maxxa allt i ett spel och fortfarande kunna spela det så går man på prestanda. Dubbelmacka kommer jag alldrig mer köpa så det enda som finns idag som knäcker alla andra single gpu:er är 480 gtx, vilket jag också har köpt.

Av krawl72

Hur kan ett kort som inte fixar jobbet vara prisvärt, jag vill kunna njuta av ett spel utan att behöva dra ned på inställningar...

Det är som att jämföra sprit. Billigt sprit kan man bli packad på men man njuter inte specielt av smaken. Men man får ju det man betalar för.

Av krawl72
Skrivet av ceogar:

Antar att jag är märkt som fanboy men kul att se att Nvidia kan öka prestandan lite och på så sätt göra mer prisvärda kort. För ni vet ju alla vad hård konkurans betyder för oss, BILLIGARE KORT =D
Edit: Kan väl hoppas på att Ati sänker priserna lite nu igen då Nvidia börjar komma ikapp.

Haha Komma ikap, menar du att man kommer ikap när man kan maxxa allt i spel (sli) och få den spelbar när inte ens CF kan fixa det (trots optimerade drivrutiner högre Hz etc etc).

Av krawl72

Har haft en del ATI kort genom åren även de sk kallade dubbelmackorna. Vill bara säga att jag har haft en del problem mest med drivrutiner, banor på spel som inte laddas tillräkligt snabbt etc etc. För min del så kommer jag alldrig mer att köpa en dubbelmacka. Det som då finns att tilgå är (då jag även spelar en del spel) är singel GPU korten och där klår 480:an 5870 i de flesta spelen. Samtidigt så sitter jag och jobbar lite med bl a rendering dock inte profetionelt vilket gör att nvidias cuda arkitektur bostar lite.

Ända nackdelen med nvidia som jag ser det är att den blir lite för varm men har man bra luftflöde i lådan så funkar det.

Kommer det bättre kort i framtiden från ATI så kan jag tänka mig köpa det.

Av krawl72

Sorry kom hem sent så jag körde lite vantage, skulle testa uninge heaven men den verka inte fixa programet med de nya nvidia drivrutiner.. Körde lite stone giant med men hade inte sett prestandan innan så jag kan inte sägga mkt om det mer än att den klockade bra.

Av krawl72

Enda sättet för ati att ta första platsen på prestanda tronen är att skapa dubbelmackor.... Desutom så är de så pass dåliga (för att vara DX11 kort) att de inte fixar tesselering när det kommer till det. Vill man använda sitt graffe kort till att spela och inte bryr sig om andra saker och kvalitet så kan man ju alltid köpa ett billigt ATi kort då den endast bidrar med spelprestanda.

Av krawl72

måste säga att jag får sjuka resultat på 3dmark vantage med de nya beta drivrutinerna. Tidigare låg jag på p22 750 och nu med 256 drivisarna så ligger jag på p24 850. Jag kör med en 480 gtx samt en i7 920@3,9. Drivrutinerna verkar lovande.

Av krawl72
Skrivet av VicRattlehead:

14575/14554=1,0014429022949=0,14% inte 5%
dåligt

vet inte men var det inte förbättringar för Fermi de pratade varför räkna fram förbätringar på en som kör 8800??

Av krawl72

Tack arsonist för svaret.

fick min 920 till 4,0 utan HP o turbomode

med HP och Turbo var den stabil på 3700 men temperaturerna var lite höga dock ca 78-80 under load... kanske sänker den till 3500 och har det som mitt 24/4.

MVH

Krawl

Av krawl72
Skrivet av SM-LoD:

behöver verkligen inte vara så, H50 slår inte alla luftkylda, dessutom är priset i en helt egen klass, mer värt att skaffa ett komplett vattenkylningssystem IMO!

Vet att det är bättre med ett komplett vattenkylningssystem, som jag skrev i början, så är det mer komplicerat och tar mer tid sen måste man veta vad man ska köpa. vilket tar tid. Jag vill inte ha den mest effektiva lösningen jag vill bara få bort värme samt sänka lite ljudnivån på min låda.

tack för alla svar

Av krawl72

ok tackar väntar till juni verkar riktigt smidigt med slutna lösningar. man kanske inte får den bästa kylningen men det borde slå all luftkylmning .

Av krawl72

Färdig sluten vattenkylning system för 480 gtx:en?

Hej

ingen snack eller flame om varför du inte har en Ati kort istället för en Nvidia eller liknande tack.

Det jag undrar är om man kan hitta lösningar liknande Corsairs CPU kylare h50 för Grafikkort, speciellt för Nvidias 480gtx. Har sett att Coolit har en sån men hittar inga butiker som säljer det samt vill inte hålla på med vattenkylning då jag inte har så bra koll på det och orkar inte sätta mig in i det.

tacksam för länkar etc ...

Av krawl72

Någon som kan svara vad Hyperthreading har för betydelse samt turbo mode on/off. Har testat överklocka min 920 men var tvungen att sänka vcore volten rejält då min Cpu blev för varm bara efter ett par minuter ottc. Hyperthreading är det inte att den ska kunna köra flertrådat och utnyttja denna funktionalitet?? i så fall vad e det för mening med att klocka en CPU till över 4ghz om man inte har det på?

har för övrigt noctua fläkt för cpu, corsair minnen 1600, obsidian 800 låda samt en 480gtx. Ni förstår då att vill man spela så vill man inte att processorn bidrar med att dra upp tempen mer än nödvändigt då jag redan har ett kort som går supervarmt vid hög load.

Av krawl72

kortet låter en del men bara när man kör benchmarks, har haft kortet ett tag och det verkar vara ok störs inte av ljudet. mina 2 280gtx lät mkt mer om jag ska vara ärlig. Jag kör i o för sig med en corsair låda vilket har bra luftgenomströmning vilket kanske gör att tempen hålls lägre än med andra lådor vet inte.....

Av krawl72

hittade artikeln .... för den som inte vill gå igenom den kan ni se i slutet av den ungefär det jag skrev tidigare. här e länken enjoy!! det som jag skrev om Sli verkar vara en annan artikel ska föröka hitta den med. Obs vill bara påpeka att artikeln testar även 470:an vill inte vara oftopic på forumet.

NVIDIA GeForce GTX 480 Fermi Video Card | Review,GeForce GTX-480,GF100,Benchmark,Fermi,GTX-490,NVIDIA GeForce GTX-480 Video Card GF100 Fermi GPU Benchmark Performance Review