Inlägg

Inlägg som Pollux89 har skrivit i forumet
Av Pollux89
Skrivet av FlashTec:

Hej alla och tacka för alla svar.

Ser att det kanske behövs lite mer info för tråden. Dottern är 20 snart så hon är nog så gott som färdigvuxen kroppsligt, hon går "inåtböjt" med fötterna. Tanken var väl kanske att prova ett par sulor för att öka stödet i sidled, självklart är det ju som bäst att rådfråga en ordentlig ortoped då jag förstår att en vanlig butikspersonal inte alltid har en fullgod utbildning på det dom gör och dessutom är utbildade för att sälja det dyraste.

Någon som har några tips på bra sulor som man kan prova med till att börja med?

Formgjutna sulor kostar ju som sagt en slant, runt en tusing tror jag. Finns reband och liknande märken som har bra färdiga sular där du får både uppbyggnad, pronationsstöd och lite dämpning. En sån och en bra sneaker/löpsko beroende på användningsområde ska nog göra susen

Av Pollux89

Var försiktig även med löplabbet, har haft ett flertal kunder som fått felaktig bedömning även utav dem. Kolla med en ortoped eller med flera olika säljare och se om de är överens.

Sen är prisskillnaden på en neutral sko och en med pronation snudd på obefintlig, det du får betala för är stötdämpning och komfort på en löparsko. Finns gott om modeller 700-1000kr som duger alldeles utmärkt, om det är för vardagsbruk/promenader. (Ska hon löpa och har besvär kan det väl vara värt att investera i en dyrare sko. Kan titta på Asics convector/gt 2000, hyfsat prisvärda riktigt bra skor).
Gillar hon inte utseendet så, gör som tidigare nämnt och skaffa en formgjuten sula.

Sen beror allt detta på vad hon har för skor till vardags, glider hon runt i converse 24/7 kan lösningen vara så enkel som att dumpa dessa Och börja med att skaffa en sko med en vettig sula.
Överpronerar själv kraftigt vilket gör att instabila skor (typ seglarsko-modell rockport/timberland) ger direkta besvär, men har inga problem med en vanlig lite bättre sneaker. (Gillar hon modellen kan Nike air max, vara något att titta på).

Ska avsluta med att detta är något som forskare inte är överens om, vissa menar att man ska ha stöd om man behöver det, medans andra menar att vi är för lata. Och att med en neutral sko kommer kroppen själv att bygga upp dessa muskler.
Självklart är detta högst individuellt och beror på allt i från graden av pronation till vikt.

Hoppas detta var till något hjälp

Av Pollux89

Gick ju alldeles utmärkt de där

Av Pollux89

Kan inte söka i marknaden (Mjukvara och övrigt)

Tjena!

Tänka bara upplysa er om att det inte går att söka i marknaden i kategorierna "Mjukvara" och "övrigt", iaf inte för mig.
Får inte upp en ända träffa vilket jag finner ej troligt.

Av Pollux89

Slänger in en slant på Kinguin mot VP. Lite risky men oddsen är för bra för att motstå

Av Pollux89

Köpte själv en Qnix 27"2560x1440 IPS @120hz. Riktigt grym skärm. Köpte min för strax över 2k. Dyker upp på marknaden ibland om du inte vill beställa från Korea.

Av Pollux89
Skrivet av NiMoo:

eller ska jag sätta in en sådan? Samma märke osv bara att det är 550W istället för 450W
http://www.inet.se/produkt/6909983/fractal-design-integra-m-5...

Beror ju på vad du ska ha för gpu i burken. 450w räcker nog i många fall, fast 550w är ju aldrig fel Har du råd så do it

Av Pollux89
Skrivet av NiMoo:

och sen ska jag väl köpa OS, så ska jag köpa windows 8.1 för 999kr hos inet?

Skulle byta tillbaka eller ett annat nätagg, hört att de där corsair aggen är lite si och så.. Kolla hur det är med Windows 10, ska ju vara gratis om man har Win7/8. Är ju inte så långt kvar till release.

Av Pollux89

Yeap, börjar arta sig

Av Pollux89
Skrivet av NiMoo:

Tjenare igen grabbar!
Kollat igenom flera trådar och letat runt själv osv. Har slängt ihop denna, men har inget grafikkort i denna för jag vet ej vilket jag vill ha än.
Här är datorn iallafall:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8158330/2015-07-06http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8158330/2015-07-06

Vad tror ni denna?

@stimpen: @Lassekroner: @Pollux89: @goliathgoliath33:

Tycker det ser bra ut. Ända som kan vara trevligt utöver gpu:n är väl en ssd. Men det kan du ju ta när du får råd eller om du hitter någon billig på kampanj.

Av Pollux89

Enligt mig själv och många andra är det rätt stor skillnad i flyt i csgo vid 144fps och 300+. Fråga mig inte varför (och ja jag vet att skärmen bara kan visa 144fps men det är fortfarande skillnad). Så skulle jag köpa en dator mestadels för de skulle jag lätt välja en bättre cpu och dra in på något annat.
Beror såklart på vilken upplösning du kör på, en g3258 kan säkert trycka fram en hel del fps om du trycker upp den runt 5ghz.
Men på gpu fronten klarar du dig lätt på ett gtx580 eller motsvarande.

Av Pollux89

jo men har inte fått någon kontakt.

Av Pollux89

Som tidigare nämt så kör en bättre cpu. csgo går väldigt mycket mer på cpu än gpu.

Av Pollux89

Jodå är fullt seriös. Budar dock på en annan kniv också, så beror väl lite på hur länge ts vill ha ute annonsen.

Av Pollux89

3k

Av Pollux89

2800

Av Pollux89

Ger 2600

Av Pollux89

Kan du länka din steam profile så man kan inspektera och kolla float?

Av Pollux89

Min tro är att Fury (utan x) blir mest intressant. Kan nog bli en trevlig kombo av hyfsat prislapp och grym prestanda. Fury X känns bara som ett titan x dvs för dyrt/ovärt för de flesta.

(Missade nya priserna)

Av Pollux89
Skrivet av sharkfinz:

http://i.gyazo.com/567097578c42a2e671c3aa195bc5fb8d.png

Mellan 337 och 684 keys, eller i pengar räknat 805€ - 1634€
Riktigt snyggt pattern, går säkert o hitta nån köpare på reddit, skippa csgolounge för såna här dyra grejer.

Hans är dock inte M9, men är phase 2. Skulle tippa 300-350keys.