Inlägg

Inlägg som Pollux89 har skrivit i forumet
Av Pollux89
Skrivet av BritishTeaparty:

Hur mycket mer prestanda i spel som är väldigt CPU bundna kan jag få ut av min i5 2500k om jag överklockar den, jag har just nu allt som behövs för att överklocka den men har tvekat att göra det då jag inte vet om det är värt riskerna. Spel jag spelar som kräver mycket CPU är BF4,Planetside 2,World of Tanks,Warthunder. Notera att World of tanks är ganska extremt dåligt optimerat och kör endast 1,5 kärna.

Är det någon som vet hur mycket bättre spelen kan köra med över klockning.?

Är det cpu:n som flaskar så får du väl en % ökning beroende på din klock. Har själv kört min i 4,4ghz 24/7 sedan den släpptes och den rullar på fin fint!
Så om du kör samma som jag vilket är en rätt försiktig överklockning 4,4ghz @1.3v, ca 30% upp.

Av Pollux89

Vill minnas att en medlem här gjorde test med en 2600k och 580sli och kom fram till att den behövde lite överklock för att inte flaska (BF3 tror ja). Såklart beror det på titel men jag tror nog de kan bli några mindre fps-tapp, så försök få upp den manuellt som ovan.

Av Pollux89
Skrivet av Sushifrukt:

Tjena, fick igår hem mitt Gainward Phantom. Även om den är maffig och kyler helt okej.
Så saknar jag ändå G1 från mitt 970 som jag hade innan.

Har även läst att G1 överlag klockar bättre än andra kort, hur som helst fick jag ett ganska crappy kort och ska utnyttja min ångerrätt och skicka tillbaka det.

Vilket kort hade ni valt?

Jag resonerar så här, vad tror ni om det?
+
XFX har garanti vid vattenkylning (?)
EVGA har garanti vid vattenkylning (?)
Gigabyte g1 klockar överlag bäst
-
Gigabyte g1 är lite dyrare
xfx känns lite budget i mina ögon?
evga klockar inte lika bra överlag som g1 (självklart kan man ju ha tur /otur i båda fallen, men oddsen pekar ju på g1)

Att hitta XFX på en nvidia gpu är nog inte helt lätt?
Eller syftade du till en annan gpu?

Av Pollux89

Två konto bara ett fungerar?

Tjena!

Delar boende med en annan och har två steam konton på samma dator, problemet är att bara ett fungerar.
På det andra kontot hittar vi inga servrar och går inte att ladda inventory.
Har kollat på olika launch options men inte hittat något som fungerar. Tips?

Av Pollux89

Jo det är möjligt ska titta på det när jag kommer hem. Är dock en gammal HP dator, så vet inte hur stora modifikationsmöjligheter som finns. Kanske inte ens har sata portar

Av Pollux89

Extrem budgetdator (julklapp)

Hade tänkt ge min mor en ny dator i julklapp, då den hon har nu är hemsk. Tar väl 3min att starta och råkar du öppna några program för snabbt står den och tuggar i 5 min, medans man känner hur det kryper i hela kroppen på en (ni kanske känner igen symtomen från gamla dar).

Då jag pluggar har jag en rätt tajt budget och vill ha en duglig dator för LÄGSTA pris. Ända som spelar roll är att den är hyfsat snabb och inte laggar ihop när du startar exel, word, chrome, spotify etc och ska även klara av chromecast och streama i 1080p.

Kan man få lite feedback på denna korg vore jag tacksam http://www.ladda-upp.se/bilder/wuteaecqvsxtvo/
Något ni skulle ändra?

SSD känns ju rätt givet att försöka klämma in och 4gb minne bör väl räcka?
Cpu:n ska ju gå att klocka rätt fint och runt 4ghz bör det väl kunna flyta på dugligt?

Ty

Av Pollux89

Ingen som gillar AVG free? Har jag själv kört i alla år och aldrig haft några problem. Inte massa lullull och har hittat en hel del genom åren som ordnat utan problem. Har dock hänt att jag fick något riktigt jävligt och fick ta till kraftfullare grejer (var länge sedan så kanske blivit bättre?), men tycker det räcker utmärkt annars.

Av Pollux89
Skrivet av oqvist:

På de torn jag kommit till så räcker det med att hoppa. Fast jag lyckades inte ta en affish en sväng så där antar jag att jag skulle använt grappling hook (satt för högt upp). Eller så låser man upp något exo skeleton senare i spelet lol.

Men tornen är till för att låsa upp saker. Det är ju samma robotiska upplägg som i Assassins Creed.

Apropå beckmörkret undrar om det inte blev lite bättre med shadow på medium. Fortfarande problem emellanåt men inte lika ofta. Läste också något om att man skulle sätta spect ratio på auto och inte 16:9 ex gjorde det också vet inte om det gjorde någon skillnad. Begriper inte varför det skulle göra någon skillnad heller :).

Framöver ska jag testa utan SLI och se om jag blir helt immun.

Molotovs är grymt för affischer, kan spara mycket möda. Speciellt i torn där det är jobbigt att klättra upp

Av Pollux89

Hej igen, glömde bort tråden. Angående att jag skulle sitta och ljuga om min win/loss så kan jag säga att jag inte är en av dem, då jag inte i min vildaste fantasi kan se vad jag skulle tjäna på de. Är tämligen anonym här?
Jag har bara beskrivit det jag minns och det var 2 förlorade games under rank-fasen.

Hur som har jag fortsatt spela och klättrat rätt snabbt till nova-4 och allt är väldigt mycket roligare även om det finns en del stolpskott

Av Pollux89

Msi gtx 970 Golden Edition!

Äntligen ett Msi 970 med backplate som så många önskat!
Dessutom är det enligt mig fruktansvärt snyggt kort, annars inga större nyheter (en gnutta högre clocks).
Vad tycks?
http://videocardz.com/54004/msi-gtx-970-gaming-golden-edition...

Får se om mitt Asus får åka tillbaka

Av Pollux89
Skrivet av LucasSj:

Hej hade tänkt att köpa ett PS4, men undrar bara ifall det kan vara värt att vänta till mellandagsrean. Är det någon som kanske har koll på hur priserna brukar skifta med nya konsoller ?

Hälsningar

Kollar man Ps3 så gick den ned från ca 6k till 5 dagarna precis innan jul. Borde ju kunna vara någon drive för att sälja iväg innan jul, beror såklart på hur försäljningen är och antalet enheter.

Av Pollux89
Skrivet av Antonheeh:

Vänta lite, Du har 19-3 och ligger i silver? Det går inte. Vinner man 10 av 10 kommer man i lem. Du måste nästan torska 50 och vinna 10 för att komma till silver. Så 19-3 i win/loss kan tyvärr inte stämma.

Oj, glömde att jag har 2 tied och har lirat 2 till så 20-(2)-4 nu. Menar inte att jag vann alla mina första för att få en rank, tror jag torskade 2 st där (så typ 8-2 eller om de va 10-2). Men hur lång tid brukar det ta att gå upp till guld eller nått om man vinner iaf 70%

Av Pollux89

Hur långt tid tar det att gå upp i rank?

Tjena!
Är rätt nya inom Cs:go och har precis börjat spela competitive, vilket är väldigt kul för det mesta. Men... folket jag spelar med är oftast hemskt dåliga, jag har 19-3 i win/loss och ligger snudd på alltid etta i mitt lag, både inom score och "mvp-stjärnor" och rankas som silver. Hur mycket måste man spela för att hamna i högre ligor? Är 0 teamplay just nu och känns väldigt mycket som "one man army", vilket är lite trist.

Visst kan jag spela med polare ibland men inte alltid möjligt, då plugg ofta kommer i vägen.

Av Pollux89

Någon som sitter på ett NZXT H2 där ute och kör med ett gigabyte 970? Riktigt osäker på om de passar, har mätt och är på håret..

Av Pollux89

Provade Asus nu efter Msi med CW, samma visa här med tyvärr

Av Pollux89
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Fan beställde ett Gigabyte från Webhallen idag, hoppas det inte väsnas. Hur hanterar butikerna utbyten för coilwine?

Mycket bra, var inget snack om saken (handlade av komplett). De ville dock inte ge ut ett nytt kort då de menade att risken för att få ett nytt med CW är så pass stor. Fick pengar istället.
Ska nu stoppa in ett Asus från inet. Hoppas hoppas!

Av Pollux89
Skrivet av GarfieldPower:

Vilka carry hjältar är det som gäller?

Ja du, smaken är som baken. Gäller väl främst att välja en som passar in bra i ditt lag samt kan vara bra mot motståndarnas t.ex om någon kör Magnus, så är Meepo helt magisk (RP med poff/nät). PA är nog favoriten överlag då det endast krävs några snabba lvls för att ge bra med skada, samt att dagger gör det enkelt att få farm även om man har en svår lane.
Annars är Am, Jugger, Medusa och Sven mycket trevliga
Am och medusa är dock inte särskilt bra earlygame så du lägger ju väldigt mycket i händerna på de andra i ditt lag.

Av Pollux89

Dessutom är det väl så att man spelar med folk som ligger ungefär på sin egen nivå (även om det finns en del undantag). Testade nämligen att spela på ett annat steamkonto (från scratch) och då var det barnsligt enkelt, de var hemskt dåliga. Så det måste finnas ett inbyggt rankingsystem även för matcher som ej är ranked.
Tycker det är självklart att man även som nybörjare ska lirar mot andra människor, då det främst är mycket roligare, men även mer lärorikt. Sen är det väl upp till en själv om man orkar med allt whine.. För det är ju inte alltid de trevligaste människorna

Av Pollux89

Om du inte vill vänta på msi så rekommenderas jag Asus eller Gigabyte.
Gigabyte korten överklockar för det mesta bäst och har bra med kylning på minnena. Kortet är dock väldigt långt.
Asus överklockar ofta inte lika bra som andra, men fortfarande bra. Bra tyst kylning liknande msi.

Av Pollux89

Håller med övriga svar. Får mitt 970 strix imorgon och har också ett H2, så kan jämföra då. Ivf så är 50-60C inget att bry sig om.