Inlägg

Inlägg som ian9696 har skrivit i forumet
Av ian9696

Iphone 5 eller Z1?

Har fått ett erbjudande av en polare att byta min Iphone 5 mot hennes Z1 då hon saknar iphone, och jag har verkligen beslutsångest.
Jag har haft min Iphone 5 sen förra julen, men fick en ny förra veckan av appel då min knapp hade gått sönder så garantin gick in direkt.

Kanske hade varit kul och prova något nytt, men hur mycket bättre är Z1?
kan tillägga att båda är bunda till Telia inte för att det spelar någon roll...

/ thx

Av ian9696
Skrivet av Pixo:

Ser du redan fått goda tips så bidrar med ett jag med. Asus P8Z77-M PRO är ett mATX moderkort och då vill du troligen titta på ett chassi med samma formfaktor med http://www.inet.se/kategori/416/staende-matx
R3 och R4 sväljer såklart mATX med men blir onödigt stora.

Tack, då vet jag!

Av ian9696
Skrivet av LillisJ:

i7 om du ska streama också. GTX 670 superclock från EVGA.

Okej tack!
Intel Core i7 3770K 3,5Ghz (Ivy Bridge) funkar då va?

Av ian9696
Skrivet av ripper_viruset:

köp ett gtx 680 och en bättre processor

Räcker inte processorn till för det jag ska andvända den till / vilken bör jag ta istället?

Av ian9696

Ny dator!

Hej Sweclockers.

Efter att ha jobbat och slitit på sommarjobbet har jag äntligen fått ihop pengar till en ny dator, budjet: 14.000 kr, men vill gärna ha över om det är möjligt.
Vill kunna Streama & spela Leauge of Legends på maxxad settings, även High/ultra om det är möjligt i BF3? Kör på settings 1920*1080!
Men vet inte vilket grafikkort jag ska välja.
har tittat lite på gtx670 / hd radeon 7970 / 7950, men har ingen aning om vad jag bör välja till mitt behov/spec..?

Delarna jag tänkte andvända mig av.

processor - Intel core i5 3570 @ 3,4 ghz

moderkort - Asus P8Z77-M PRO / morderkortet dem andvände i Sweclokcers sommar dator

ssd - Samsung 830 256 bg

minne - corsair 16 GB ddr3 1600 mhz

chassi - Fractal Design Define R3

Har en nas hemma där all musik,film,bilder osv sparas så en hårdisk behövs inte.

detta ligger på runt 7500:- = 6500 kr till grafikkort, men vill gärna ha en slant över!

Alltså vilket grafikkort skulle passa bäst till mitt behov tillsammas med dessa delar, och finns det något jag bör ändra annnat i min spec?

Tack och godnatt!

Edit: glömmde nätagg, 550 W Corsair 80+

Av ian9696

Någon som vet vad låten heter som spelas upp i klippet?

Av ian9696
Skrivet av Gauz:

Det finns bara ett sätt att lösa detta på! Det verkar som din far inte litar på dig, alltså. Säg till din far: "Låt mig bevisa att jag kan hantera internet-tider utan att du lägger dig i. Klarar jag det inte under testperioden så kör vi på ditt sätt men ge mig iaf en chans"

Ska visa han tråden senare idag och snacka med honom istället!

Av ian9696
Skrivet av JohnnyBabay:

Verkar vara många som är/har varit i den här situationen. Fattar inte vad det är med folks föräldrar.

Dryga föreldrar.. vad jag ser är det bara jag bland mina polare. Sedan ser man en och annan tråd med folk som har samma problem inte ofta men finns nog en del föreldrar..

Skrivet av Lasergurka:

Det går ju att använda telefonen som modem till datorn, och surfa på dess internet, borde man inte då kunna koppla upp telefonen till era Wifi och sen låta datorn ta från telefonen, för då är det ju din telefons IP som gäller, och inte din dators?

har inte wifi sak i datorn, får inskaffa det

Skrivet av Sisyfos:

Min morsa höll på såhär i någon månad när jag var 10 år ungefär och jag fick då 1 timmes speltid om dagen, jag blev jättearg, gnällde och mådde allmänt piss och skit hela tiden tills hon förstod hur mycket Internet betydde för mig.
Extremt Internet-missbruk kanske ni tycker men jag ser Internet/spelande som min hobby och min hobby är 50% av mitt liv (då det resterande 50% är familjen) För utan familj och hobby-vad ska man egentligen leva för?

Jag tycker att du ska fråga dom hur det skulle kännas om deras hobby blev kontrollerad och begränsad, jag jämför alltid mitt datorspelande med min farsas garage och hur han skulle må om han inte fick vara där när han ville och det får honom alltid att muttra lite och hålla med mig

Internet/spelande är som att spela death metal i en kyrka för vissa föräldrar för att dom inte varit vana vid det i deras liv men det är ingen skillnad mellan Internet/spelande och vilken hobby som helst

precis, jag gillar datorer & läsa sweclockers osv. Men allt dom tror är att jag spelar när jag är vid datorn. Ibland kommer dom in på rummet och ber mig sluta spela när jag kollar Ytube vids osv.. spelar kanske 1-2 timmar om dagen inte ett "beroende" i mina ögon..

Skrivet av Hellowiener:

Ta din extra fritid och läs böcker, skriv poesi eller skapa musik.
Internet 24/7 är inte en nödvändighet.

Med tanke på hur långt du verkar gå för att få sitta några timmar extra vid internet så är det nog nyttigt för dig att vara utan det ibland.

Det här kanske inte är svaret du vill ha, men tänk på det ändå.

Jag har fritid också, brukar va med kompisar & gymma osv.. så ser inte vad probelemet är. Detta är även på helger att va uppe till 00:00 är max för mig under helgtid..

Skrivet av JohnnyBabay:

Nu är det andra tider. Bara att inse. Det kallas utveckling. Dessutom har det inte med diskussionen att göra för fem öre.

True story!

Skrivet av infinity08:

Just den där inställningen anser jag vara helt idiotisk. Det är i den åldern, 16+ som många utveckar ett genuint intresse för datorer, programmering och annat digitalt skapande och att då få det begränsat är värdelöst. TS kanske skulle bli en enormt duktig utvecklare? Jag började själv koda i den åldern och vet hur viktigt det var för mig.

Det är ju en sak om man bara sitter och spelar 24/7 och är på gränsen till spelberoende, då förstår jag att det är bra om någon säger stopp. Men att hänga på sweclockers och liknande är bara nyttigt. Man lär sig massor av att läsa på internet. Vill hans farsa att han ska röra på sig mer får han väl sätta honom på fotbollsträning nån gång i veckan eller så.

Till TS: Om jag var du skulle jag köpa ett 3G kontantsurf för ett par hundralappar, använda det när farsgubben inte är hemma och köra på så tills han inte orkar bry sig om sina spärrar längre. Visst, är inget man gärna spelar på men för att surfa lite räcker det länge.

Sant..

Skrivet av Palme_570:

Skaffa en till hobby ? Datorn är inte det enda underhållnings alternativet som finns. Börja träna gym, nån sport, ut å fiska eller vad som. Har du en annan hobby vid sidan om släpper han säkert spärren. De låter som dator är det enda du vill syssla med på din fritid det är där det klämmer och det han inte gillar..

har massvis med andra saker jag pysslar med, jag går på gym 3 ggr / vecka. är med kompisar mist 2-3 ggr / vecka. Resterande del vill jag väldigt gärna spendera min tid vid datorn. Eftersom jag anser att det är roligt/en hobby..

Ni som säger "gör andra saker" det är inte så att jag lever för internet, utan jag gör andra saker på min fritid. Jag är med kompisar & gymmar 3 ggr/vecka. Och istället för att skriva "gå och läs en bok" kan ni ju komma med argument för istället. kommer visa min pappa tråden och förhandla om ett par timmar när han har tid!

Av ian9696
Skrivet av hACmAn:

Vöd kör du för OS?

win 7 64 bit

Av ian9696
Skrivet av hACmAn:

Byta MAC adress alt ställa in en egen ip då du inte får den från routern.
Det mästa är ganska lätt att gå förbi om du har fysisk tillgång till det. Vill man vara riktigt avancerad så och inte vill ändra något i routern så får du se till så att den tror att klockan är något annat.

Hur gör jag det? (ändrar ip & mac adressen)

Av ian9696
Skrivet av Danish^:

känner igen det här.

för c:a 10 år sen var jag med om samma sak, fast dom tog bort Internet sladden.
så vad gör man man köper en ny som man tryker i när dom sover/jobbar, Dom kom på mig och kastade de.
köper ny samma skit igen, slutade med att dom tog bort Internet helt (var utan 6-8 månader)

klart värt det i efterhand när man var ung och dum.

Så sätt er ner och diskutera om saken . berätta dina behov, vad du gör eller varför inte visa han. varför inte betala halva internet kostnaden.
Att gå bakom ryggen på föräldrarna gör inte saken bättre, bara att acceptera reglerna.

Hans företag pröjsar det..

Av ian9696

Tror ni det funkar att visa honom tråden?

Av ian9696
Skrivet av bandite:

Är det verkligen lönt att försöka kringgå hans regler? Även med en extern, egen uppkoppling så skulle han ju komma på dig förr eller senare. Jag ser 2 scenarion:

1. Learn to beat the system - lös problemet själv, sköt det snyggt, lär dig nätverksteknik på vägen.
2. Gilla läget. His house his rules... det är väl trots allt hans som pröjsar för uppkopplingen? Och rätt snart är du gammal nog för eget boende och egen uppkoppling betald med egna pengar. Ha inte för bråttom med att bli vuxen, det går fortare än du tror!

What about you lern me how i beat the system?

Av ian9696
Skrivet av mrqaffe:

Det är ganska lätt att tekniskt gå runt problemet så att du får internet, men är routern rätt inställd så lär det märkas direkt oavsett vilken metod du använder, resetta eller byta nätverkskort är ungefär lika illa eftersom det ger spår du inte kommer att kunna förklara, vilket troligen ger dig internetförbud ett tag eller andra konsekvenser.
Jag har själv låst internet så att en väns barn inte kan surfa på kvällen, jag har även talat om hur de gör för att gå runt spärren, men de vet att det upptäcks i stort sett omedelbart föräldrarna kommer hem och startar sina egna datorer om de rundat den.
Jag antar att det finns en anledning till att du fått en begränsning, så är det med min väns barn, de misslyckas hela tiden med att sköta det och de får prova på nytt med nån månads mellanrum med fritt nät och då blir det spel och chat sent på kvällen så spärren slås på igen.
Deras alternativ om de vill ha fritt internet är att de kör mobilt bredband som de betalar själv från månadspengen men det vill de inte för då har de inte råd med wow och chips

ja nu är det så att jag endast spelar kanske 1-2 timmar som det är när jag har fri internet tid, resten spenderas bla här och snacka skype osv.
När jag har dom 3 timmarna när han är borta, då hinner jag inte ens spela innan jag är klar med vad jag brukar göra "socialt" och annat vid datorn.

Skrivet av rockabilly65:

Nyfiken på vad "inga rimliga gränser är?"

Håller med de som skriver att en gemensam lösning mellan din pappa och dig är rätt väg att gå.
Tror att det bara blir värre om du försöker ta dig förbi hans regler.
Han har en stolthet och ett ansvar för dig som han verkar ta på stort allvar.
Du kommer en dag vara glad att han är sån, en förälder som bryr sig.
Så sluta leta sätt att hacka hans regler, (förutom för att lära dig mer om hur det fungerar) Kunskap är bra
Men kunskap ska användas på rätt sätt.

Be om ansvar och jag tror att han är bered att ge dig det.
Det är ju just det han försöker lära dig...

Jadu, jag har betyg för att komma in på det jag vill, för att jag pluggar flitigt i skolan för att göra vad JAG tycker är roligt på min fritid! alltså datorer.. Jag gillar att läsa på Sweclockers, spela spel & annat via internet.

Han tycker att jag ska plugga 4 timmar & då få 1 timmes extra internet tid. Just städar jag undan efter mig och mitt rum osv. hjälper till när jag blir tillsagd! Däremot så blir han sur ibland när jag inte gör det han säger, och han ska alltid komma just då jag har min dator tid och då ta upp 1 timme av min tid om du förstår.. ja alltså de är liksom inga rimliga gränser enligt mig. dessutom så hur kul är de och ha någon polare hemma & inte ha något internet? inte alls kul. aaa vad ska vi göra? starta datorn - NEJ DET GÅR INTE FÖR JAG HAR INGET INTERNET JUST NU

Av ian9696
Skrivet av xpanterx:

Barn skall lyda sina föräldrar, punkt!
Nä men diskutera med han lugnt och sansat eller vänta ett par år tills du blir vuxen och myndig, då gör du som du vill! (Fast du får ju flytta först...).

Tror säkerligen du tänkte så när du var liten..

Av ian9696
Skrivet av m4gnify:

Den går att ändra.

Gå in i Kontrollpanelen,
Nätverk och Internet,
Nätverks- och delningscenter,
tryck på din internetanslutning (i mitt fall "Wireless Network Connection (SSID till routern)"),
egenskaper,
markera Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) och tryck på Egenskaper,
välj "Använd följande IP-adress" och skriv in något, t.ex 192.168.1.2,
och skriv in Standard-gateway (adressen du använder för att logga in på routern, i mitt fall "192.168.1.1"),
skriv in en DNS-server-adress, t.ex Googles: 8.8.8.8, eller din routers adress (i mitt fall 192.168.1.1)

Nu är det så att när jag har skrivit in "vilken ip adress jag vill ha" så får jag automatiskt en "nätmask" som jag inte kan ändra, och den ska vara precis vad den står på antar jag?

Fråga 2. och på "standard- gateway" måste jag ha "inloggnings adressen" till routern, eller kan jag andvända mig av en fake? tex 8.8.8..8.8 eller dylikt?
Samt om inte hur kan jag få tag på den, jag kan nämligen inte den i huvet..

Tack för all hjälp<33333
Nästa gång han kommit hem ska jag be han dra ett mejl till skolan och höra hur det gått, och sen berättar jag att jag haft fri tid under tiden han varit borta. sen visar jag tråden och då kommer jag nog få fri tid om jag känner han rätt

Av ian9696
Skrivet av m4gnify:

Den går att ändra.

Gå in i Kontrollpanelen,
Nätverk och Internet,
Nätverks- och delningscenter,
tryck på din internetanslutning (i mitt fall "Wireless Network Connection (SSID till routern)"),
egenskaper,
markera Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) och tryck på Egenskaper,
välj "Använd följande IP-adress" och skriv in något, t.ex 192.168.1.2,
och skriv in Standard-gateway (adressen du använder för att logga in på routern, i mitt fall "192.168.1.1"),
skriv in en DNS-server-adress, t.ex Googles: 8.8.8.8, eller din routers adress (i mitt fall 192.168.1.1)

Tack, ska se om detta hjälper.

Av ian9696
Skrivet av Ralleballe:

Hur gammal är du? Vad har du för mobil? (ZTE Blade)
Från de flesta nya mobiler kan man ju dela internet via USB eller WiFi (men det hade du nog inte på datorn?) om man har obegränsad datatrafik i mobil-abonnemanget.

Annars kanske ni kan komma överens om lite mer generösa tider. Kanske 7-23 för att du inte ska sitta uppe hela natten. Du kan ju fråga om du kan göra något för att "förtjäna" mer internettid.

Jag är 16, jag har inte obegrensat med surf & jag har inte trådlöst nätverkskort (?)

Som jag tidigare nämt, SÅ GÅR DET INTE ATT FÖRHANDLA. Jag har berättat att jag ofta läser aftonbladet/Sweclockers/social på facebook osv och att jag inte alls spelar alla timmar jag spenderar vid datorn men det verkar inte hjälpas och ska jag "förtjäna internet" så är det inga rimliga gränser som gäller..

Av ian9696
Skrivet av hannesboey:

När jag var mindre runt i din ålder 15/16 så begränsande pappa mitt internet, först var det ett program han installerade på min dator och sedan så var det samma som dig blockering av IP. Då kunde jag bara surfa mellan 17-22. Jag försökte också göra samma sak som du gör, pratade sunt förnuft med honom men ledde ingenstans.
Hela historien slutade med att jag förstörde hela internet i hemmet , vilket ledde till att han inte orkade längre och gav upp. Nu efter det hela så var jag glad att de gjorde vad de gjorde för jag låg risigt till i plugget, inte IG men låg på G/VG och de gjorde så jag fick ett stabilare betyg och jag kom in på det Gymnasiet jag ville.

Nu så bryr de sig inte för de tycker jag är stor nog att ta hand om mig själv och det har jag visat. Ligger på höga betyg och kan bara tacka pappa för det han gjorde.

Jag antar att din pappa är rädd för dina betyg ska sänkas och det enda sättet att bevisa att de inte kommer att göra det är att visa eget ansvar och det är de du ska säga till din far, att du kan ta hand om dina betyg och samtidigt kunna surfa när du vill.

// Hannes

Jag har kommit in på alla 5 valen jag valde, så skolan går finemang!

Skrivet av chaos_maniac:

Testa ändra MAC-adress på ditt nätverkskort. I Windows 7 läste jag att detta ska gå genom att gå till (översatt från engelska):
Kontrollpanelen > Enhetshanteraren > Nätverksenheten > Avancerat > Nätverksadress, ändra något tecken i MAC-adressen. Starta sedan om, vilket kan behövas på vissa datorer.

OBS!! Se till att notera den MAC-adress som kortet redan har så du kan återställa om det inte fungerar som det ska.

Okej ska testa, jag pratade precis med honom vad igenltigen routern gör för att blocka mig, då är det tydligen någon han har lagt in i routern att den "känner igen min dator" så att jag alltid får samma ip..

Skrivet av Sweets589:

Jag hade föreslagit en "prövovecka" som någon föreslog ovan.
Typ att du och din far kommer överens om att du få har fritt internet i en veckan. Om du sköter dig så får du fortsätta men om du missköter dig så får internet fortsätta vara begränsat.
Vet inte vad ni har för system på din skolan men om jag inte går på lektionerna får föräldrarna reda på det snabbt. Då slipper han tvivla på att du talar sanning menar jag.

Jodå, har försökt. Men det handlar inte om det och så får man inte något bättre svar..

Skrivet av OnlyCasanova:

Då kan du bara köpa en sån usb-nätverkskort och köra!

Snackade precis med honom, då är de så att jag alltid har samma Ip adress han har gjort något i routern..

Skrivet av combatzone:

vad för mobil har du?

ZTE Blate förtillfället, iphone får jag förmodligen om 2 måndare när mitt nuvarande abonnemang går ut!

Skrivet av FireFox:

Köp en egen router och switcha den när han inte är hemma

Lite väl dyrt?

Skrivet av hippomania:

förklara att du är 15/16 och kan hantera detta själv en "prövotid" kanske för att övertyga honom?

Går inte, försökt i 1 år nu. samma disskusion varje vecka utan resultat! det med internet går inte att övertala oavsett vad. Jag har bra betyg i skolan men de hjälps inte "för det handlar inte om det" de är mitt svar jag får

Skrivet av m4gnify:

Har han lagt reglerna på endast din ip-adress så är det bara att ändra den.

Apropå det, så kan du ju som sagt resetta routern. Dra ur sladden i några minuter så borde det vara att bara köra på

Läs vad jag svarat ovan, jag har samma ip adress på nätverket varje gång jag startar datorn.

Av ian9696
Skrivet av anon15480:

Jag skulle rekommendera dig att försöka lösa det resonabelt med din far istället för att försöka kringgå hans regler. Se det som ett tillfälle att läre dig konflikthantering och kanske utveckla din relation till din far på vägen.

haha, jo har försökt i år. Det är totalt omöjligt..

Skrivet av OnlyCasanova:

Det beror på om han har lagt de tiderna på din ip-adress specifikt eller för hela trafiken som går genom routern, skulle det vara bara din så funkar en sån usb-lösning annars gör den inte det.

Jag har snackat med han i början varför/hur han gjorde, då var de blockering i routern på min IP-adress!