Inlägg

Inlägg som Skarvsladd har skrivit i forumet
Av Skarvsladd

Problemet är att du försöker skriva ut med plot scale 1:1. Ser att 'Fit to print area of size of page' är utgråad. Om du provar 'Plot area' till Extents, går den att bocka i då?

Jag tror nämligen det är det som gör att det blir galen utskrift

Av Skarvsladd

Funderingar inför uppgradering

Hej clockers!

Jag går i tankarna att uppgradera datorn lite. Skulle vara najs att tex prova på starfield eller liknande. Annars spelar jag en del path of exile och factorio.

Idag har jag:

CPU: AMD Ryzen 5 1600
Moderkort: Asus prime B350-PLUS
Grafik: Nvidia GTX1060 6 GB
Minne: DDR-4 G.skill 2400 MHz 16GB

Spelar i 1080P.

Som jag förstått så klara mitt moderkort rätt så nya Ryzen AM4 processorer med en bios uppdatering. Eller är det bättre att jag byter upp moderkortet också?

Har knåpat ihop följande system som verkar dugligt, tar gärna emot förslag i 7000 klassen cirkus.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/rIUbAZY81BSpdXhOmEGOtP6uh5s/uppgradering

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/rIUbAZY81BSpdXhOmEGOtP6uh5s/up...

Av Skarvsladd

Tack grabbar, jag undrar vilken switch jag skall köpa. Jag tänkte mig en netgear switch, denna switch tänkte jag ha före routern som jag kopplar in min router och IPTV till. Jag undrar om Netgear GS105 klarar av IPTV eller om jag måste köpa GS105Ev2.

Av Skarvsladd

När jag kopplar ur routern får jag ut 250+ mbit. Ska ringa till BBB, men det är nog lika bra och köpa en switch och använda min 4500.

Av Skarvsladd

Dålig hastighet med BBBs router.

Hej!

Jag har BBBs 250 mbit och har fått deras Zyxel P-2602. Saken är att jag kommer bara upp i 100 mbit med denna router.
Jag har en Netgear WNDR4500 men den klarar inte av IPTV som jag har. Så jag måste ha deras router.

Har jag fått fel router av BBB?

Av Skarvsladd

Ok, testade att tjuvkoppla nätagget. Inte ett smack händer. Blir att beställa ett nytt. Hade tänkt göra det endå av all coilwhine, hoppas att inget mer drogs med i döden...

Har ni tips på nått bra nätagg. Har 500 Watt nu. Tänkte kanske upgradera datorn senare, men vill mest ha igång den. Har en AMD Phenom II 965 BE, AMD Radeon HD5550.

Av Skarvsladd

Dator slocknat, får inte igång igen.

God kväll

Jag kom hem till den förfärliga synen att min dator hade stängts av. Jag hade startat en virusskann innan jag åkte. När jag kom hem efter cirka 3 timmar. Så var datorn av.

Jag försökte slå igång den men den gav inte ett ljud. Ingen fläkt drar igång, PSUn går inte igång. Jag får ingen lampa att lysa som jag har fram på chassit (dom brukar lysa upp när jag startar datorn)
Jag misstänker PSUn eftersom den är ca 6 år och hade börjat coilwhinat nått förfärligt.

PSUn är en NorthQ 500 watt. Jag har tagit bort graffekortet. Försökt kortslutit 'start' pinnarna på moderkortet men inte ett knysst händer. Finns det nått man kan testa för att vara säker på att det är PSUn?

Av Skarvsladd

Dom ligger just nu på 1333 MHz, har du möjligen ett GA-790XTA-UD4? Isåfall får du lov att ställa in minnerna manuelt i BIOS för att köra i 1600MHz.

Av Skarvsladd

Vad säger blåskärmen, oftast bruka det står vad som har hänt. Skulle vara väldigt användbart för att hjälpa dig.

Av Skarvsladd

OK tack så mycket grappar. Får fyra igång den å se om det börjar spraka eller inte.

Edit: Den fungerar

Av Skarvsladd

Hjälp med datorbygge

Hejsan, bygger ihop en ny dator här hemma och jag har stött på lite problem. Ett av dom är, hur vet man vad som är + och - på sladdarna som kommer ifrån av/på switchen, reset switchen osv.

Ett annat problem är, moderkortet har en ATX 2*4 ingång. men mitt nättagg har bara 1*4 sladd. Kommer moderkortet att fungera med endast 1 av 2 anslutna?'

Moderkortet är ett GA-790XTA-UD4.

Av Skarvsladd

Vill bara tacka Inet för en bra service! Beställde lite delar från dem, dom hade en fläkt som inte fanns på lager och skulle komma till dem den 10 juni. Frågade då kundservicen om dom kunde skicka allt utom fläken vilket dom tyckte var ok. Ingen frakt behövde jag betala heller på fläkten självt.

Skickade ett mail 15:40 och fick svara 15 minuter senare kom ett mail att sakerna hade skickats med posten, grejjerna kom idag och allt var väl packat. Tack så mycket Inet

Av Skarvsladd

Har funderat på att upgradera min dator då dom nya spelen inte är på topp på min dator. Upgraderar från en Intel Q6320 1,86 GHz , 2 GB RAM DDR2 667MHz och ett ATI X1950XT och en 17" skärm.

Nu undrar jag om dessa produkter fungerar tillsammans och är ett bra köp. Om det kommer att fungra bra att spela till exempel BF:BC2 på.
Jag undrar också om mitt PSU på 500 watt klarar av dessa komponeter (NorthQ PSU).

http://img176.imageshack.us/img176/9048/datam.jpg