Inlägg

Inlägg som Drivknuten har skrivit i forumet
Av Drivknuten

Nytt moderkort med Z77 chipset tex http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1184922 ligger runt 1000kr.
Men som ovan säger kolla på beg marknaden, är ju utgående produkter.

Av Drivknuten

Dom säljer billigt för att Corsair har meddelat Simple Audio är avvecklat sedan december 2014. http://www.ljudochbild.se/nyheter/simple-audio-lagger-ner

Av Drivknuten

Ser ut som att satelliterna ligger på 5Ohm se bild 4 http://soundnews.ro/2011/05/29/logitech-z906-review-english-v...
Så seriekoppling är nog att föredra.

Av Drivknuten

5-7tkr någonstans därikring tror jag du skulle landa beroende på defekt på DF-8. Har själv aldrig uppfattat Dynavoice högtalare som speciellt attraktiva på begagnatmarknaden.

Av Drivknuten

Köpråd Ultrabook Tittat på Lenovo X1, alternativ?

Jag går i köptankar på en Ultrabook/lätt bärbar. Har tittat på nya generationen av Lenovo X1 Carbon. Vad finns det för alternativ till den från de andra stora tillverkarna? Någon som har erfarenheter av datorer i klassen? Vad ska man se upp med?

Kraven jag har är
- lätt och smidig
- 8gb ram
- 5th Generation Intel® Core™ i7 el i5
- ssd lagring

Av Drivknuten

Låter som ett ganska så marknadsmässigt pris, kolla skicket noga bara ifall du vet att det finns ett skadat element så kan det finnas fler skador.

Av Drivknuten

Lumia 930 kommer även att få WP 10 uppdateringen när det är dax för lansering. Annars säger rykten att 940 kommer Q3 2015.

Av Drivknuten

Jag kör en Nokia Lumia 930 och är mycket nöjd med den har haft den utan skydd/case sen ny (sept 2014) så den känns mycket hållbar, tycker kameran är bra men som sagt inte i klass med Lumia 1020. Min favorit funktion är den trådlösa laddningen så sjukt smidigt.
Skärmen tycker jag är bra på Lumia 930 lagom storlek för att använda med en hand om man har stora händer.
Åk till närmsta Elgigant/MediaMarkt och kläm på en 930.

Av Drivknuten
Skrivet av Reyintaz:

Dessa personer sitter troligtvis inte med en FPS counter på skärmen, dessa personen kanske är de som tycker att 30 fps på konsol är mer än tillräcklig och inte ser skillnad på 30 o 60 fps. Helst lötsligt så kan vi ha 20 fps som är dugligt för dessa personer o spela på, då de enbart bryr sig om att ha högsta grafikinställningarna (och de inte ser skillnad på flyt).

Så, inofficiell definiton är det inte. Däremot hos de som pysslar med datorer alt. lirar mycket spel på datorer så är 60 fps standard. Har många vänner som tycker det flyter på bra i lägre FPSer sen står man där brevid och det bara ryser i ryggraden

300fps i full grafik, med piratat win7 http://www.blocket.se/vasterbotten/Grym_Speldator_59201507.ht...

Av Drivknuten
Av Drivknuten
Skrivet av gzor:

Haha och på "hej jag kan ingenting om Hi-Fi"-språket, vad innebär det då

Om du kör en enkel kabel optisk eller koaxial så skickas "data" från cd spelaren som sedan förstärkaren omvandlar till analog signal(musik) som förstärks. Kör du med 2 kablar röd och vit så omvandlas datan i cdspelaren.
Om förstärkare och cd spelare har olika omvandlare kan det låta olika om man växlar mellan digitalt/analogt.

Om jag var du skulle jag titta på en Rotel spelare som matchar förstärkaren. tex http://www.rehifi.se/rotel-rcd06-p-15382-c-229.aspx
Finns säkert bättre mer prisvärda grejer men jag gillar när saker matchar.

Av Drivknuten
Skrivet av Chilluminati:

hur är det med hemmabio reciver med spotify på?

Tyckte denna video förklarade bra vad det handlar om. https://www.youtube.com/watch?v=32gHQtbSmno
Använder inte Spotify själv men det verkar vara en trevlig funktion.

Av Drivknuten

Bluetooth försämrar ljudkvalitén, Airplay har jag lite erfarenhet av, men har för mig att allt upp till Cd-kvalitét är okomprimerat. Kabel är kabel, funkar alltid.

Av Drivknuten

Pioneer A757 MkII och JBL L100T. Det är vad jag skulle kört i garaget om jag skulle haft ett.

Av Drivknuten

Skulle säga kanske. Har själv en Pioneer LX86 (motsv Yamaha RX-A3020) och jag tycker inte att den klarar av att driva mina högtalare i den prisklassen på ett vettigt sätt utan slutsteg (för musik).

Av Drivknuten

Pioneer VSX-924 för 2990:- har preout för frontarna.
Yamaha RX-V775 för 3890:- eller den nyare Yamaha RX-V777 4990:- som bägge har har 7.1 preout.
Alla dessa ska också ha Spoitify Connect. Pioneer VSX-924 har även inbyggd Bluetooth

Av Drivknuten

Tror Dali Burkarna är sämsta valet om du har en klen förstärkare. Känslighet på 88db är ju inget vidare på en mindre golvare. Sen att jag lyssnat dom hos hifi-klubben och tyckte inte att det lät något vidare bra.

Skulle nog gå på BX5 eller Q Acoustics 2050i.

Av Drivknuten
Skrivet av Antibody:

Japp, stämmer alldeles utmärkt. Det är en Rev 1.0 moderkort jag har.
Önskar att jag hade haft en Rev 2.0 istället, då hade jag klarat mig på fabriksbiosen med både i7-930 och 980x.
Kan inte förstå varför i7-930 just som jag redan har här hemma kräver bios F5 version med Rev 1.0, ganska knasigt.
Ska se om jag kan få tag på en 920 i dagarna för att testa.

Det verkar dock trots allt som om det är gott om plats för en ytlig lödning på just bios chipen då den sitter längst ut i ena hörnet med inte alls mycket runtomkring faktiskt...det är bara moderkortets båda kanter där som möts, och det närmaste chipen är back-up biosen. Så i värsta fall hoppas jag att man kan fixa det ändå.

Men får återkomma när jag testat!

Tack igen

Ifall du får det att fungera igen kan det vara värt att uppdatera bios även i backupen. Femte inlägget i denna tråd http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=8013.0 Så slipper du bekymmer om det skulle råka hända igen.

Av Drivknuten
Skrivet av Antibody:

Hej och stort tack för det tipset!

Faktum är att jag har läst i flera dagar och sett allt från "power on/off" alternativ till flera andra pin-kortslutningstips som funkar för flera andra modeller, utan att lyckas få igång mitt. Det KAN som sagt vara så att min gamla F2 bios version som jag vet sitter på back-up biosen är för gammal för min 980x prolle, vilket är fallet enligt Gigabytes processorkompatibilitetssida...så därför tänkte jag försöka med en i7-920 innan jag grejar på kortet. Men funkar inte det heller så har jag nog tyvärr brickat det. Ett annat alternativ kan också vara att min back-up bios inte kommer igång helt enkelt...vilket också tyvärr lär vara fallet med många gigabyte moderkort av denna generation

MEN i ärlighetens namn den länk du gav mig hade jag inte sett förut, så det ska testas redan imorgon
Tackar hjärtligt för tipset!

Mvh

Inga problem. Antar att du har rev 1.0 av moderkortet iom att du nämner F2 bios och kompatibilitet med 6 kärninga processorer. Men prova med en 920, bara hoppas att det hoppar igång, för jag tycker då inte det är kul att löda ytmonterat.

Av Drivknuten

Om jag fattar denna video rätt är det en procedur för att boota med backup bioset. Prova följa instruktionerna https://www.youtube.com/watch?v=HhI-t5lh_38
Hoppas det funkar.