Inlägg

Inlägg som Drivknuten har skrivit i forumet
Av Drivknuten
Skrivet av Joi:

Får det tyvärr inte att se ut sådär för mig.
Har ingen annan hdmi som räcker från datorn till förstärkaren.
Men provade med en coaxial(?) kabel nu. En som så kallas, S/PDIF som också ska fixa digitalt ljud.
På den anslutningen ser det ut såhär. Men jag får ändå bara simulerat surround fortfarande

http://oi57.tinypic.com/67oca9.jpg

Coaxialen klarar 2-kanaler PCM ljud. För att få riktig surround måste materialet vara i Dolby Digital eller DTS. Samt att du måste säga åt din mjukvara (ex VLC) att använda S/PDIF så att den skickar den oavkodade DD el DTS strömmen till förstärkaren. Annars kommer du ändå att bara få 2-kanaler.

Av Drivknuten
Skrivet av Joi:

Ja. Jo, det vet jag. Menade mer att det bara är 3.5mm pluggar där. Vilket jag inte använder mig av. Vid själva datorn har jag bara mina hörlurar i stereo.

Har en Harman Kardon AVR 360. Hdmi går från datorn till förstärkaren.
Såhär ser det ut under vilka format som stöds för Hdmi.

http://oi62.tinypic.com/ej6j4x.jpg

Mitt första tips är att starta om datorn och förstärkaren. Har fått min stärkare att se ut sådär nån gång också, annars prova en annan HDMI sladd.

Så här vill du att det ska se ut

http://i.imgur.com/CoW43xp.jpg

Av Drivknuten

Vilken förstärkar märke/modell har du? Har du kopplat HDMI direkt fån dator till tv? Om du högerklickar på HDMI anslutningen i "Ljud" väljer Egenskaper och sen format som stöds så har vi nånstans att börja felsöka.

Av Drivknuten

Jag är grymt nöjd med min Harman Go+Play betalade 3000kr för den (2år sen) och jag tycker att den är värd dom pengarna. Har fungerat grymt både hemma i sovrummet som stereo där, på stranden och i sommarstugan.
Nu har jag inte lysssnat seriöst på Onyx och inte alls på Onyx studio.
Men jag skulle säga att Go+Play är den av dom som spelar högst, baserat på en snabb provlyssning av Onyx och att Go+Play har högre effekt.
Go+Play har för i övrigt en stor nackdel i att den inte har ett uppladdningsbart batteri som de andra två.
Jag vet att både Go+Play och Onyx låter bra antar att Onyx Studio också gör det.

Ser även att det verkar vara på gång en Onyx Studio 2.

Av Drivknuten

Nån som gäspade?

Jo jag inget spännande direkt.

Av Drivknuten

http://i.imgur.com/v128KJJ.jpg

SMSL M8 DAC, blev ett ordentligt lyft till min gamla Pioneer A-757 MkII.
DAC chippet är ESS Sabre ES9018K2M, med DSD128 stöd.
Dammet är en inrednings detalj som gör det lite mer hemtrevligt

Av Drivknuten
Skrivet av Accipiter46:

Jag blev intresserad av Denon X1200 som nämdes ovanför. Mycket möjligt att jag aldrig skulle höra skillnad på dessa, men jag gillar att gå efter tester.
http://www.whathifi.com/sony/str-dn860/review
http://www.whathifi.com/denon/avr-x2100w/review
http://www.whathifi.com/yamaha/rx-a1040/review (Snäppet högre i serien)

Ska helt klart överväga Yamaha RX-A840. Bluetooth kan vara praktiskt dock, men det verkar finnas en adapter till den. Som du märker fokuserar jag rätt mycket på anslutningsmöjligheter, kanske feltänkt men men....

Hur viktigt är pre-out? Kanske är något man saknar senare om man inte har det.

Gör en snabb lista med saker du måste ha, saker du vill ha och sen får du göra en avvägning vad som kommer att passa dig bäst. Pre out är dock ett måste tycker jag även om du inte behöver det idag så blir man låst om man inte kan lägga till ett slutsteg senare.

Jag själv har 2 funktioner inbyggda i min receiver som jag använde mycket och det är USB-DAC och Phono (Skivspelaringången). Sen är det alltid nice med nätverksuppspelning, wifi, blutooth osv men kan inte säga att det är något jag använder speciellt mycket och skulle gärna bytt allt sånt mot en större nätdel.

Det går ju även att lägga till saker i efterhand om man nu skulle köpa utan blutooth så finns det ex http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=557902 eller en låda för nätverksuppspelning, ett externt phonosteg eller en extern USB DAC mycket sånnt går att skaffa i efterhand. Men det är ju alltid trevligt om det är inbyggt.

Måsten i anslutningsväg för mig när jag köpte såg ut så här:
min 2 HDMI out
min 6 HDMI in
pre out (för att kunna koppla in slutsteg)
Nätverk (wifi el kabel)
USB-DAC
Phono (för skivspelare)

Av Drivknuten
Skrivet av Accipiter46:

Lyssnar väldigt mycket på musik, men kommer även utnyttja surroundsystemet om det finns där. Siktar på bra grejer utan att bli vidskeplig Har kollat en hel del tester, speciellt på What Hi-Fi, http://www.whathifi.com/. 860 fick bra betyg där vilket påverkar mycket.

Det är väl Spotify Connect som skulle vara trevlig, plus andra nätverksfunktioner. Känns som att det är något som blivit bättre, även om ren ljudprestanda inte når riktigt lika högt.

Får ta och provlyssna, jag verkar vara inne på rätt spår men det är ändå mycket pengar.

Lyssnar du mycket på musik skulle jag gå på en större begagnad maskin, jag själv har en reciver för ca20tkr men är missnöjd med 2.0 ljudet när jag spelar musik (därav har jag också en 2-kanalsförstärkare).

Sony 860:n verkar vara en bra maskin med mycket funktioner men min åsikt är att den inte är prisvärd för 5tkr samt att den är för klen för att driva en lite bättre golvare med lite lägre känslighet på ett bra sätt.

Yamaha RX-A840 som föreslagits tidigare i tråden är en förstärkare är en betydligt mer påkostad förstärkare med högre effekt, pre out och annat nyttigt som kommer med mer påskotade receivers. Det som gör att den ligger så lågt i pris är att det verkar vara generationsskifte på Yamaha 2015års mod ska bli 2016års mod. Yamaha RX-A840 ska bli Yamaha RX-A850, så det är köp läge på Yamaha RX-A840 för 4999:- är ett bra pris på den modellen.

Av Drivknuten

Låter som en vettig väg att gå för att uppgradera till ett hemmabiosystem. Skulle dock hellre gå på en begagnad receiver för receiverar sjunker som stenar i värde.

http://www.blocket.se/jonkoping/Denons_Flaggskepp_AVR4308BK_S...
http://www.blocket.se/sodermanland/Onkyo_FLAGGSKEPP_tx_nr3007...

Där har du 2 gamla värstingar som kostade 15-20tkr för en 5-7år sedan. Enda anledningen att köpa nytt är om det har kommit något nytt format man tänkt använda(ex Dolby Atmos). Men ljudmässigt är dessa betydligt mycket vassare än en ny för ~5tkr.

Högtalare är en smaksak och bör provlyssnas innan köp. Men jag har hört mycket gott om Q Acoustics 2050i som du är inne på och dom kan säkert vara värda att provlyssna.

Av Drivknuten

Ifall du även har optiskt (toslink) på recivern så ökar antalet kort att välja på ganska ordentligt.

Av Drivknuten
Av Drivknuten

Inte så teknisk men en Morakniv är det mest praktiska jag vet.

Av Drivknuten

Är väl egentligen inget inköp men en kollega som skulle flytta gav (gratis är gott) bort en Roku Soundbridge så jag högg direkt. Så nu kan jag lyssna på webradio på min gamla Pioneer stärkare iofs kunde man innan med RCA sladdarna från datorn också.
Men jag tyckte den va snygg och sen sneglade man på den när det var fräsch teknik 2007 men blev inget köp då när man låg i tält uppe i Boden.

http://i.imgur.com/U2rEaN3.jpg

Av Drivknuten

Från Dell:s hemsida

"Produkter

Reklamationsrätt - Dell reparerar eller ersätter defekt Produkt i enlighet med tvingande konsumentlagstiftning, med reklamationsrätt tre år från leverans. Vad avser tredjepartsprodukter kan Dell i vissa fall be tredjepartsleverantörer/licensgivare av tredjepartsprogramvara kontakta Konsumenten för att undersöka om felet exempelvis kan avhjälpas genom telefonsupport. Den treåriga reklamationsrätten gäller inte förbrukningsvaror så som toner till skrivare. Reklamationsrätten för batterier till bärbara datorer, vars hållbarhet beror på användningsfrekvensen, kan beroende på omständigheterna vara kortare än tre år. "

http://www.dell.com/learn/se/sv/secorp1/terms-of-sale-consume...

Så ring support http://www.dell.com/support/incidents-online/se/sv/sedhs1/con...

Av Drivknuten

Nog för att jag älskar min titan Tissot, men inte tillräckligt för att sova med den på armen (undantaget när man smäller av efter en utekväll eller när man inte sover hemma).

Men sen som gammal militär så ser jag inte en klocka med en batteritid på under en månad som ett användbart verktyg. Kommer nog aldrig att byta något av mina Schweiziska urverk mot nått från kina.

Av Drivknuten
Skrivet av Humper:

Ja för $275 känns den u helt klart värd det. Dock hittar jag den endast för $352 nu och då kanske de är värt att köpa hemifrån med garanti m.m.
Ja roota/flasha ska nog inte vara alldeles för jobbigt.

Här har du den för $274.

http://www.aliexpress.com/item/Nokia-N1-Quad-Core-7-9-inches-...

Ja garantier och sånt hade varit trevligt men Nokia nörd och i surfplatte behov blev jag less på att vänta på att den skulle komma till europa men nu låter det som att den börjar vara på G utanför Kina iaf.

Av Drivknuten
Skrivet av Humper:

Hur är den? Värd pengarna?

Jag är riktigt nöjd med den, hyffsat snabb, känns grymt välbyggd, USB type-C kontakten känns fräsch, bra skärm med fina fäger samt en rolig launcher där man ritar bokstäver på skärmen för att hitta appar och söka (kolla Nokia Z Launcher).

Den må vara lite långsamare hårdvara än Nexus 9 men för $275 el ca 2350kr så tycker jag att den är helt klockren.

Skulle säga att den känns mycket prisvärd i jämförelse med Nexus 9 och Ipad mini.
Men i och med att det är kina import så är det lite jox att få igång Play store och de andra Google apps:en som är bannade i Kina.
Har man lekt med android förr (rootat och flashat osv.) så är det inget större problem att installera Gapps på den.

Av Drivknuten

Jag tror att det kommer att gå bra för Nokia om dom gör som de gjorde med Nokia N1 plattan.

Jag diggar min N1 starkt iaf och tror det är helt rätt väg att gå, dvs finsk industridesign och byggd av foxconn el motsv.

Av Drivknuten
Skrivet av amanito:

Länk? till surfplattan förstås

Har du installerat google play store?

http://www.aliexpress.com/item/Nokia-N1-Quad-Core-7-9-inches-...

http://n1.nokia.com/en

Ja jag har efter några om och men lyckats installera Google Play store på den. Sen om jag fattat allt rätt så är det bara en tidsfråga innan det kommer en internationell rom till plattan med Google apps färdiginstallerade.

Av Drivknuten

Beställde en Nokia N1 Androidplatta från Aliexpress. Mycket trevlig uppgradering från min Samsung Galaxy Tab 2 7.0.

Sitter en Intel Atom Z3580 fyrkärnig Cpu, 2gb RAM och grafikkretsen är PowerVR G6430.

http://i.imgur.com/kjx0hHv.jpg