Inlägg

Inlägg som Carwin har skrivit i forumet
Av Carwin

Budgivningen avslutas imorgon (fredag 01/08) kl 12:00.

Av Carwin

ASUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB ROG Poseidon

Hej! Säljer mitt ASUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB ROG Poseidon pga uppgradering.
Aldrig överklockat eller använt vattenkylningsblocket.

Tänkte starta på 3000:- och se vars det hamnar.
Jag väljer köpare och prioriterar hämtning men att skicka med post är inte omöjligt, då står köpare för frakt.

Lycka till!

Läs hela annonsen här

Av Carwin

Svara gärna på PM om du är intresserad eller inte.

Av Carwin

Du har PM!

Av Carwin

Jag har ett ASUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB ROG Poseidon om du är intresserad. Bor också i Övik.

Av Carwin

EVGA 980 ti Brann - Hitta en ersättare

Hej allesammans!

Satt och spelade härom kvällen när skärmen plötsligt blev svart, tittade mot datorn och den gick fortfarande, i samma veva kände jag bränd elektronikdoft och stängde datorn så fort jag kunde. Öppnade upp chassit och kände på komponenterna och grafikkortet var stekhett. Väntade en bra tag så allt fick svalna av. Provade att starta upp datorn ingen men grafikkortet är stendött, moderkortet blinkar rött vid uppstart som jag antar indikerar något typ av fel. Plockade ur grafikkortet och testade starta datorn med moderkortet som bildkälla vilket funkar fint. Plockade isär grafikkortet och hittade brända kretsar så antar att där är felet. Spelet jag spelade flöt på bra tills allt detta plötsligt hände.

Då grafikkortet (EVGA GeForce GTX 980 Ti 6GB SC+ ACX 2.0+) inhandlades hösten 2015 så har garantin på 3år gått ut så antar jag att det är svårt att få ut någon form av ersättning.

Då jag inte har så bra koll på vad som är vad och vad som funkar med det ena och det andra så vänder jag mig till er för hjälp då jag undrar vilket kort jag skulle kunna inhandla för att undvika flaskhals i datorbygget.
Jag skulle kunna tänka mig att eventuellt uppgradera cpu, moderkort, ram osv någon gång fram över men det blir förmodligen inte förrns till hösten isf. Så tills dess funderar jag på vad som kan få datorn upp på fötterna igen.

De övriga komponenterna är:
Intel Core i7 6700K 4.0 GHz, 8MB, Socket 1151
ASUS Z170-A ATX
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2400Mhz CL14 Vengeance
EVGA Supernova G2 750W, 80+ Gold, Modulär

Tack på förhand!

Av Carwin
Skrivet av perost:

BIOS, nej. Du får troligtvis ingen bild alls från moderkortet med grafikkortet inkopplat. Däremot borde ju mus och tangentbord lysa som du säger. Men prova att dra ur grafikkortet sen när du har tid i alla fall, då kan du i alla fall avgöra om det är grafikkortet som är problemet eller inte.

Sådär nu har jag hunnit göra en noggrannare felsökning. Tog bort GPUn och det blev inget bättre resultat. Gick sedan på ram-minnen och allt fungerade som vanligt efter att ha tagit bort ett av dem. Placerade senare det i en annan port och det fungerade fortfarande fint. Så det verkar som att problemet är någon typ av kortslutning i ena ramporten. Så nu undrar jag av nyfikenhet om detta är ett allvarligt problem eller går det bra att köra med en defekt ramport eller är det bäst att köpa nytt moderkort?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Carwin
Skrivet av perost:

När du kopplade in skärmen till moderkortet, tog du ur ditt 980 Ti då? Den integrerade grafiken i processorn brukar annars avaktiveras så länge som det sitter ett separat grafikkort i moderkortet.

Nej det hann jag tyvärr inte då detta hände precis innan jag skulle åka iväg inför helgen. Dok borde jag väl ändå få upp bios samt att mus, T-bord borde väl lysa vid uppstart?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Carwin

Vad har gått snett?

Hjälp!

Satt och spelade lite när jag fick upp det blåa felmeddelandet ”Ett fel har uppstått :(” med en QR kod osv. Tänkte inte så mycket på det då felet inträffat nån gång tidigare. Men sedan så när datorn startar om så får den ingen kontakt med skärmen och allt är svart ”no connection” är meddelandet på skärmen. Provat koppla både VGA och HDMI till GPU och Moderkort. Får ingen kontakt, samt att varken mus, T-bord eller headset lyser, fast allt i burken ser ut att gå som vanligt. Har inte överklockat någonting och är absolut inge kunnig alls på detta område.

Sitter men en ca 3 år gammal burk, med dessa komponenter.
GPU: EVGA Geforce GTX 980 Ti 6gb SC+
CPU: i7 6700k 4,0 GHz
Morderkort: ASUS Z170-A Atx
Ram: 16GB DDR4 2400mhz
SSD: Samsung EVO 850-Series 500BG
HDD: 2TB Seagate
Snälla hjälp!

Tack på förhand

Av Carwin

@MacAllan: Jepp jag förstår fördelen med det, men då känns det också som att den nuvarande datan inte kommer vara värd så mycket :/

Av Carwin

Värt att uppgradera sig?

Hej sitter men en ca snart 3 år gammal burk, med dessa komponenter.
GPU: EVGA Geforce GTX 980 Ti 6gb SC+
CPU: i7 6700k 4,0 GHz
Morderkort: ASUS Z170-A Atx
Ram: 16GB DDR4 2400mhz
SSD: Samsung EVO 850-Series 500BG
HDD: 2TB Seagate

Har väl egentligen inte märkt av större problem med datorns prestationer på de spel jag spelar. Men känner att jag kanske skulle vilja uppgradera mig ändå för att maxa de nya spelen som är runt hörnet.
Tänkte väl isf försöka sälja denna och sedan använda pengarna till nytt bygge med bland annat 1080ti, en nyare processor osv.
Men har absolut ingen bra koll på hur min hårdvara står sig i dagsläget och om det går att få iväg burken för en rimlig summa.
Nu när det är oklart när den nya generationen av grafikkort ska komma så är jag osäker på vad det är läge för att göra, sälja och köpa nytt eller fortsätta att köra på det man har.

Är väl egentligen inte super sugen på just ett 1100 generations kort utan vill bara inte vara den som köper precis innan släppet.

Tack på förhand!

Av Carwin

@DHW: http://www.inet.se/kundvagn/visa/8521924/2015-09-23 Tänkte beställa denna vad tror du om det?

Av Carwin

Jo tänker självklart lägga till en större hårddisk för förvarande av spel och annan förvaring. Anledning för tråden var mest för vilket val av GPU, CPU, moderkort jag skulle göra

Skrivet av SvanteP:

Kan dock hålla med tidigare talare. Antingen lägga till en SSD/mekanisk för spel eller köpa en större SSD.

Kör själv Windows/program på 240GB och spel på en 500GB, har fyllt lite mer än halva speldisken och tycker inte att jag har så många spel installerade. Många spel ligger runt 30-60GB idag.

Mina 2 cent

Skickades från m.sweclockers.com

Av Carwin

Okej tack för hjälpen!

Skrivet av DHW:

Spel som är optimerade, Ja

Skickades från m.sweclockers.com

Av Carwin

Okej låter lovande. Tror jag byter till 750w bara för att säkra lite till Men med denna burk så ska man alltså kunna maxa de senaste spelen?

Skrivet av DHW:

Denna här kommer hålla ett bra tag, du får nyaste DDR4 också med Skylake processor samt det nya chipset z170, så "framtidssäker" kommer den att vara.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Carwin

Joo jag förstår att man aldrig riktigt kan framtids säkra men vill ju att den iaf ska hänga med i ett par år efter köp. Har haft AMD tidigare och känner mig inte riktigt nöjd så vill köra på nvidia/intel med denna nya.

Skrivet av Pan.Pan:

@Carwin: Du kommer aldrig att kunna framtidssäkra en dator. Det bästa du kan göra är att köpa en bra dator när du väl köper en och använda den tills du känner att den inte hänger med mer. Tänk på att använda de senaste stabila drivrutinerna för dina komponenter och att alltid vara försiktig med vad du laddar ner.

Varför vill du inte använda dig av AMD's produkter?

_____________

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8516289/2015-09-23http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8516289/2015-09-23

-----------------------

Skulle vilja lägga till en till SSD då utrymme alltid behövs.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Carwin

Är ju inte experten men känns inte 550w lite med tanke på CPUn och GPUn?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Carwin

Spelar väl egentligen det mesta. Skulle vilja maxa dem nyaste som framtida säkra den för en tid framöver

Skrivet av DHW:

@Carwin:

Vilka spel ska du spela?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Carwin

Bygga speldator max 20k

Hej!

Jag skulle behöva hjälp med att sätta ihop delar till min nya dator. Är inte så uppdaterad om vad som gäller nuförtiden så hoppas på hjälp. Skärm, Operativsystem, mus och T-bord behöver inte läggas till. Ända kraven jag har är att GPU och CPU inte ska vara AMD. Budgeten är absoluta max 20k.

Tack på förhand

Av Carwin

GTA V PC - Konstiga FPS drop

Tjena gott folk!

Köpte ju så klart GTA V här i veckan och spelet flyter generellt på väldigt bra. Men med typ 2-5 minuters mellanrum så kan jag få fps drop som varar i ganska exakt 30 sekunder. Det spelar ingen roll vars jag är i spelet, typ staden, öknen ute på havet eller i en cutscene. Ett FPS drop på 30 sekunder kommer. Jag har prova alla olika sorters grafikinställningar normal till veryhigh, Vsync ON/OFF osv..
Jag har googlat som en tok men har tyvärr inte hittat någon vettig lösning
Har uppdaterat dem senaste drivrutinerna och gjort det diverse saker som rekommenderas till andra med liknande problem i andra forum.

CPU temperaturen ligger på stabila 50-55 grader. GPU ligger på ca 65-70 grader.
Specsen är:
CPU: FX-8370 4.00GHz
GPU: AMD R9 290 4GB
RAM: 8gb 1866MHz

Har även märkt snarlika FPS drops när jag spelar CSGO. Ligger på typ stabila 220-250 fps i ett game men kan sedan ha typ 130-170 fps stund. Har inte brytt mig så mycket eftersom jag inte påverkas av det så himla mycket. Men nu på GTA V så märks det betydligt mer när man spelar.

Tack på förhand