Inlägg

Inlägg som emahex har skrivit i forumet
Av emahex

Betalar du för datatrafik med ett abonnemang kommer det inte att dras pengar från ditt kontokort för datatrafik.

Av emahex

Kommer också ihåg dedär spelet Evolva, tycker de var väldigt kul

...

"The game was praised by critics as very innovative, without any major criticisms, other than the high hardware requirements ... "

Ser ju ut som dedär spelet kan få ett GTX Titan på sina knän

Av emahex
Skrivet av dealerovski:

Jag vill veta varför den inte skeppas med Windows 8.1 ?

Troligen för att den skeppas före windows 8.1

+

"För de som redan inhandlat en dator med Windows 8 eller en separat licens blir Windows 8.1 en gratisuppgradering tillgänglig i Windows Store."
De saknar lite relevans om den skeppas med 8.1 eller ej.

Av emahex

[QUOTE=Yoshman;13628373]Vet folk som gillar den lilla styrpinnen, har en sådan på jobb-laptopen och tycker personligen att den är totalt värdelös, vill ha de stora touch-plattorna som finns på Ultrabook/MBP/MBA. Så för mig personligen saknar denna ett vettigt pekdon när den används som laptop om man inte kopplar in extern mus (vilket är väldigt opraktiskt i många lägen).

Gillar däremot tanken på en högupplöst pekplatta >10"! Kanske inte så portabelt men personligen tar jag aldrig med mig platta på resande fot då dagens mobiler fyller den funktionen (har en 10" Android och en iPad4 idag). Behöver man jobba på resande fot så är en "riktigt" laptop betydligt bättre.

Gillar definitivt att denna har stöd för Android! Går inte att komma ifrån att Win8 har rätt uselt utbud av applikationer anpassade för touch just nu. Att Android är virtualiserat lär knappast vara ett problem då en Core i5 är så brutalt mycket snabbare än de ARM CPUer som oftast används på Android. Och det handlar bara om virtualisering, inte emulering, då Android officiellt stödjer ARM, x86 och MIPS.

Men summerar man denna produkt så har jag svårt att se vem den vänder sig mot

  • den kommer vara väldigt dyr, så det inget man köper bara som en kul grej

  • det kommer vara en rätt dålig laptop då tangentbordet inte kommer ha speciellt långt "slag" (får inte plats), styrpinnen är inexakt och inte speciellt snabb att jobba med

  • över ett kg blir jobbigt att hantera som en pekplatta, jämför bara ur mycket trevligare det är att hålla iPad mini i porträttläge under lång tid jämfört med iPad3/4. Det skiljer ungefär en faktor två i vikt mellan dessa (~300g mot ~650g) och denna platta dubblar ungefär vikten mot iPad4!

de två sista punkter gör att jag tvivlar på att denna produkt kommer tilltala företag, för otymplig som pekplatta och för dåligt som laptop.[/QUOTE]

Tycker du har många vettiga åsikter.
Som du skrev kommer tangentbordet nog inte vara något vidare att jobba en längre tid på, men duger nog fullt till saker man gör i farten eller sitter o slösurfar i soffan. Att dem saknar musplatta tror jag inte kommer skada så mycket när den har touchscreen, men de beror ju på vad man ska använda den till. Vikten tror jag inte är något problem, men de beror kanske på att jag aldrig använt mina surfplattor ståendes så jag har aldrig känt behovet av att dom ska vara smala o nätta, brukar mest sitta med dem.

Som jag ser det så är det en kompromiss för att ersätta alla datorer. Den har en vettig cpu och operativsystem så man kan arbeta och spela på den. Den är nätt nog för att använda som surfplatta och väldigt enkel att ha med på resande fot. Den är komplett i sig men i min anledning skulle jag koppla in både tangentbord mus och skärm om man ska arbeta med den hemma (hoppas den har alla uttag ) För muskula duger inte när man ska redigera texter osv. och en större skärm är bra vid längre arbeten.

Jag älskade min Asus transformer och använda den väldigt flitigt i 2 år men de kändes som en ofärdig produkt. Detta är mer slutresultatet. en riktig dator och en surfplatta. Men den är ju svindyr och man får ju verkligen inte prestanda för pengarna men jag tycker den ser väldigt intressant ut. Den ser väldigt nätt ut på bilderna, hoppas den är så i verkligheten

Av emahex

Lemmings var väll klassikerna jag iaf spelade på den tiden

Av emahex

synd att man inte kan spela utan skivan längre :/

Av emahex
Skrivet av Friterad:

Jämfört med 6670 DDR3 och GDDR5 versionen och i 1080p får den med GDDR5 bra mer fps.

Så du säger att det är skitsnack när du själv inte vet. Funderat på att ta reda på saker innan
du säger att det är falskt? Läs vad jag skrev ovan^

De hör inte hit.. att gddr5 ger bättre prestanda är de ingen som försöker förneka.. du påstår att ddr3 har för låg hastighet för att kunna leverera 1080p på ett bra sätt.. de e struntprat och du lyser bara med din okunskap

Skickades från m.sweclockers.com

Av emahex
Skrivet av ZaInT:

Det där uttalandet skulle jag väldigt gärna vilja ha lite grund för.

Det kan jag svara på. Finns inga grunder, bara skitsnack

Skickades från m.sweclockers.com

Av emahex

Om de är spel du har på agendan skulle jag rekommendera att byta ner till en i5a då prestandan är identisk men du spar nära tusenlappen.

Sen kan du byta ut din 250gb ssd till två 120gb ssd, för bara 150kr extra får du nästan dubbla läs prestandan om du kör i Raid0. Fast då skulle jag rekommendera något annat än samsungs ssds

Av emahex
Skrivet av Friterad:

Citerat från GR. Alltså försöker man få folk (om detta stämmer) att tro att det finns fler spel
till Xbox One än PS4 bara för att dom inte visas.

Jag ser inte problemet med detta.
Så länge dom inte ljuger rakt ut och säger "detta är ett Xbox one exklusivt spel" så får väll MS slösa pengar på att dra in fler spelutvecklare till sitt lilla tält om dom nu vill det.

Dom betalar ju inte utvecklarna för att mörka att spelen släpps till ps4, utan enbart att spelen ska visas som Xbox spel hos dem.

dessutom brukar ju både sony och MS vara väldigt noga med att påpeka när ett spel är exklusivt till deras konsol så man behöver ju inte vara raketforskare för att fatta när detta uteblirså kommer spelet troligen till den andra konsolen också eller även pc

Av emahex
Skrivet av Friterad:

Larvigt? Herregud vad alla verkar vara tröga här då, inte illa menat men varför
får ni för er att det handlar om att dom ska visa upp spel till Xbox?
Det handlar om att dom betalar utgivare för att INTE visa spel till PS4.

Det handlar ju om att multiplattforms spel ska visas upp vid Xbox montrar och ingen annanstans.
Det handlar ju inte om att något spel uteblir.

Av emahex

Tycker detta är ett larvigt rykte och jag fattar inte varför du sprider det vidare
Hade jag varit spelutvecklare och fått betalt för att stå o visa mitt spel i MS monter hade jag inte tvekat en sekund.

Av emahex

Tack för input!
Jag tror nog jag bara kör på
Datorn är så extremt gammal att jag faktiskt inte bryr mig om den en dag bara skulle dö, har inget viktigt på den heller, är som sagt en ren hårddisk.

Använder datorn bara för gamla spel då jag annars sitter på en Mac för de mer seriösa sakerna ^^

Av emahex

Byta hårddisk från en laptop till en annan

Hej!

För några dagar sen tog jag över en gammal laptop från en vän som han inte ville ha.
Jag stoppade in en blank hårddisk och installera windows 8 på den. Dock när detta var klart märkte jag att grafikkortet var bortom räddning så jag skövla hårddisk och minne från datorn för att stoppa in i min lite äldre laptop.

Till frågan:

Som jag fattat så går det inte att installer windows på en laptop för att sedan stoppa i systemdisken i en annan dator, starta upp och förvänta sig att det ska funka. Men nu var det exakt så till min förvåning. När jag stoppa i hårddisken från den trasiga datorn med ett nytt windows i den gamla datorn och den startar upp med windows 8 utan problem.

Det jag undrar är om jag kommer att få jätte konstiga problem av detta senare eller kommer allt att funka?

Av emahex
Skrivet av snajk:

Då hade du inte behövt köpa något, Dreamspark-versionerna är fullversioner. Du kan dock använda en ISO från Dreamspark för att installera med en annan nyckel och på så sätt spara en av dina Dreamspark-installationer.

Vad Windows 7 USB DVD... gör är egentligen bara att se till att USB-minnet har tillräckligt med plats, att det är formaterat i FAT32 och sen lägger den alla filer från ISOn på minnet. Det går utmärkt att göra detta med valfria verktyg. Jag har inte så bra koll på Mac men jag antar att det går att formatera i FAT32 direkt i OS:et, sen behöver du något program för att kunna öppna ISO-filen, i W8 finns det inbyggt i Windows men tidigare behövdes typ DaemonTools eller så, igen vet jag inte vad som är bäst på Mac. Sen är det bara att lägga över filerna och boota från minnet.

När jag skrev köpa dvd mena jag såklart en blank dvd att bränna över iso filen på. Inte köpa en ny windowsnlicense men om det är som du säger att de ända programmet gör är att packa upp den kan jag nog fixa det ganska lätt

Tack för hjälpen alla

Av emahex
Skrivet av strejf:

Kan du inte bara bränna ut iso-filen till en skiva på Macen istället?

Jo, men då måste jag köpa en dvd och då tror jag de är lättare att låna en vänns dator istället och fixa usb-stickan på de viset.

Skrivet av sp1k3n:

Om du startar windows upgrade assistant igen, så kan du välja att hämta hem ISO-filen eller skapa USB-installationsmedia (kanske bara fungerar på windows), har jag för mig. Går inte det så kan det även finnas en länk i mejlet där du fick installationsnyckeln.

Är student, fixa windows via DreamSparkle, i mailet fanns de ingen annan länk en den till .iso filen för windows.

Av emahex
Skrivet av Printscreen:

Hur stor är din installationsfil? Det du ska ha är en iso på ~3,25. En exe-fil låter som den där windows upgrade assistant. Ladda hem ison från ditt msdn-konto och kör på sweclockers usb-guide.

Jo men om man följer sweclockers guide står det:

Ladda USB-minnet med Windows installationsfiler
Anslut USB-minnet till datorn. Notera att all data kommer att raderas.
Starta verktyget Windows 7 USB/DVD Download Tool.
Välj ISO-filen som innehåller Windows.
Välj att skapa en USB-baserad installation.
Vänta på att filerna kopieras.
Klart!

och detta USB/DVD Download Tool råkar vara en .exe fil som inte går att köra på min dator.. så vad kan jag då göra

Av emahex

Installera Windows 8 på blank dator

Hej!

Jag ska nu installera windows 8 ikväll på en laptop som har en helt blank Hdd.

Jag laddade ner windows på min macbook pro (lagligt) men hur får jag på lättaste sätt över den till pcn?
När jag läste SweC guiden så skulle man ju föra över iso filen till en usb sticka och sedan köra ett program för att usb-stickan ska kunna
installera windows 8. Men det råkar vara en exe fil och jag sitter bara på en Mac :/

Så hur löser man detta på lättast sätt?

Av emahex
Skrivet av demon_speed:

Betaltjänst :S? Microsoft har iaf alltid haft bakåtkompatabilitet till alla sina spel vilken är en självklarhet att det skall vara.. Man ska bara kunna sätta in en gammal skiva och sedan laddar den ner en liten uppdatering på 1 sekund och sen är det play time :)! PS spelare lever i en dyster värld, tror många är rätt lessa på PS som har det på det viset.. Jag menar "oj nu kom det visst en ny PS konsoll, då får jag köpa ny konsoll PLUS spelet för DEN konsollen".. Pff

Varför är de så viktigt med bakåtkompatabilitet?
Äger du spelen så har du väll förmodligen även den gamla konsolen. Visst vore de trevligt i den bästa av världar om allting bara fungerar men tänk på att de hämmar utvecklingen något extremt om det alltid ska behöva vara bakåtkompatibelt. Gamla spel är ändå gamla spel

Av emahex
Skrivet av Söderbäck:

Håller med om att det inte är så viktigt med demos längre. Innan strömmad media med recensioner och, ja hela tillgängligheten tack vare nätet så var det mycket viktigare att få ut ett demo. Idag finns det bra alternativ till detta för att få ut spelidén med innehåll osv. Grisen i säcken-tiden är över om man nu inte vill vara först med att ha spelet och det är ju ändå alltid en risk då ett demo inte kan ge en bra bild av hela spelet. Agreed.

Men...
Visst, de påstår inte att dåliga demos halverar försäljningen, men har de belägg för att detta inte kan uteslutas?Lögner, förbannade lögner och statistik kan vara en lämplig term i sammanhanget. Man kan visa vad som helst med lite grafer, men utesluts och behandlas inte felkällor korrekt så är påståenden med statistiskt underlag ringa värt.
När de påstår att alla demos halverar försäljningen så får de räkna med mothugg när de dels inte tar upp relevant fakta för att tolka uppgifterna och dels är partiska i frågan.

Kanske minskar försäljningen i vissa kategorier av spel, kanske säljer skitspelen sämre efter ett demo¨, kanske måste företaget vara tillräckligt känt och marknadsfört sig på rätt sätt för att demot ska fungera, eller så stämmer deras påstående rakt av. Men behandla felkällorna, annars tror folk inte på siffrorna.

Håller helt klart med om att statistik inte kan påvisa något alls då det är så lätt att manipulera.
Men generellt tror jag att demos i större drag hämmar försäljningen av ett spel snarare än att förbättrar den, det är av egen erfarenhet då jag oftast kan nöja mig med att spela ett demo även om jag tycker spelet var roligt.

Men å andra sidan så måste ett spel marknadsföra sig på något sätt. Heter inte spelet world of dragonage craft call of masseffect 10 så ställer sig folk tveksamma till om det är ett bra spel. Men där duger youtube filmer bra för mig.