Inlägg

Inlägg som emahex har skrivit i forumet
Av emahex
Skrivet av €lysian:

Det här borde väl göra någon Nvidia-fanboy riktigt hård. Själv har jag svårt att se vad det här spektaklet skulle ha för syfte.

Detta ska ju vara en garanti för att riggen pallar trycket för de mest krävande spelen, alltså en hjälp för folk som inte har koll på diverse grafikkort och hur dem presterar men ändå vill ha det bästa. Man vill ju inte punga ut 20 lax för en alienware dator med "Monsterprestanda" som visar sig innehålla ett gtx 470 eller köpa ett gtx 550ti med "4GIG GRAFIKMINNE FÖR OSLAGBAR PRESTANDA".

Går ju att köpa väldigt dyra datorer utan att de presterar, med detta nvidia certifikat så är du dock garanterad att få vad du betalar för.
Med de sagt är detta inte mycket att hurra för om man har koll själv.

Av emahex
Skrivet av Essin:

Det är sällan volym är ett problem i ett rum, däremot kan golv/bänkyta ofta vara det. Försök att vara rolig totalt misslyckat!

Finns det något roligare än fanboys som försöker vara kaxiga och misslyckas totalt..

Tycker ditt inlägg var något roligare faktiskt, eller kanske bara mer sorgligt när du slänger runt med ord som "totalt misslyckat" eller "fanboy" mot ett relativt harmlöst påstående.

Dessutom är volymen ett höst verkligt problem när man ska trycka in saker i en tv-bänk,
Majoriteten av alla tv-bänkar är designade för en horisontal xbox.

Av emahex

"Skönt att de fortf inte har fixat så att man kan skriva åäö i chatten på minecraft!(MAC) De vet att buggen finns men de fixar det inte! Jag hatar mojang.. eller Mojäng som det faktiskt heter.. ;/"

- apelipells länk

Av emahex
Skrivet av Eavo:

Jag tror folk blir sura när någon säger till dom vad dom inte "kan" (får) göra. Spelar ingen roll vad det egentligen har med att göra. Det är väl en principsak att folk blir sura när någon säger åt dom vad dom inte kan/får göra.

Tycker hela den här konsol lanseringen har bevisat hur idiotiska och lättpåverkade människor är.
I slutändan är xbox1 och ps4 i princip identiska konsoller, ändå är xbox tydligen århundradets flopp medan ps4 är "konsolen Gotham förtjänar"

Av emahex
Skrivet av iller:

System preferences --> Security & Privacy --> knappen "advanced" --> bocka för "disable remote control infrared receiver".

Alternativt om du har flera kontroller kan du under densamma "avancerat" ställa in specifik kontroll om det är så att du vill styra någon Mac med en kontroll och ATV med en annan.

Tack

Av emahex

Apple TV, knas med fjärkontrollen

Hej!

Jag har ett litet men ändå störande problem, det är så att i min lägenhet finns det EN apple tv samt TVÅ MBPs. Nu är det så att fjärkontrollen som man måste använda för att styra apple tvn även "styr" mac laptopparna, något som är väldigt irriterande.

Tycker detta är konstigt då jag trodde att Apple satsade på att alla apple produkter bara skulle problemfritt fungera tillsammans (trodde de var hela konceptet)

Av emahex

Sjukt fånigt vad folk ska klaga då.
Är den designad att ligga ner så är den. Äger inte många prylar som är designade för att vinklas åt valfria håll, alltid sätt det som något problem.

Av emahex
Skrivet av Albufradie:

Jag kommer använda den till programmering och andra tunga program..

Vad menar du med "programmering och andra tunga program"?
De flesta programeringsspråk är ju väldigt lättdrivna och hör inte alls till kategorin tunga program.
Så om det är enkel C och java du ska syssla med skulle nog en billig atom-platta funka för dig.

Av emahex

Finns det några program på en chromebook?
Känns som en surfplatta med permanent tangentbord

Av emahex
Skrivet av XPerion:

Är det "äkta" win 8.1 version och inte nån RT version och man kan installera program som på vanliga PC versionen?
Isåfall är det ett givet köp med det låga priset.

Ja det är "äkta" windows 8.1

Av emahex
Skrivet av Yoshman:

Vad är poängen med en pekplatta där man i princip behöver ett tangentbord till för att använda produkten fullt ut?

På vilket sätt är Surface Pro + TypeCover bättre än 11" MBA? Den senare kostar ungefär lika mycket, de kommer antagligen ha likvärdig batteritid (om någon är bättre lär det vara MBA med tanke på hur dagens Surface Pro står sig mot 2012 års MBA). TypeCover är definitivt bättre än att skriva på skärmen, men det är ett riktigt dåligt tangentbord jämfört med vad MBA/ultrabooks har.

Viktmässigt blir ju Surface Pro tyngre än 11" MBA när man lägger till TypeCover.

Ibland vill man ha tangentbord och ibland vill man inte det.
mba är en mac och surface är en PC, vet inte hur du tänkt jämföra.

Av emahex
Skrivet av Ozzed:

Hur kommer det sig att den inte kommer vara kompatibel med RT? det låter som Microsofts vanliga tramsbegränsningar. Men det visar väl kanske att inte ens Microsoft tror på RT längre. För det kan väl inte finnas någon tekniskt anledning till at tangentbordet funkar med pro men inte till RT?

Funkar ju på nya RT modellen, så troligen är de väll något med hårdvaran.

Av emahex
Skrivet av Ozzed:

Är det nu man ska ge upp hoppet om att någonsin få se en Androidlur av märket Nokia?

Jag fattar inte hur det tänks, eller om det tänks. Microsofts mobila division går trögs, så för att rädda upp situationen så köper de ett företag som de blåser in dollarmiljarder i konstgjord andning i varje år?

Uttrycket "Två fel blir inte ett rätt" har nog sällan varit så passande.

Microsofts mobila division går trögt så det är väll självklart att de måste rädda det ända företag som gör windows lurar
Tycker de känns som microsoft kör samma strategi som mediamarkt i sverige, pumpar in massa pengar de aldrig få se röken av i ett försök att ta sig in på marknaden, undrar om de kommer sluta likadant

Av emahex
Skrivet av Yellowtown:

WTF? Snyggare? dom ser likadana ut förutom att AIR är knivtunn.

Formen är ju annorlunda, gillar inte att airen ser ut som en tårtbit från sidan

Av emahex

Jag tycker windowsplattorna skulle nicha in sig på studier.
Att släppa butget plattor med fullfjädrat office tror jag skulle kunna slå igenom bra på högre studier

Av emahex
Skrivet av jika:

Tack! ÄNTLIGEN ett ordentligt svar! Även om det kanske inte är från den jag hade hoppats på (inget illa menat mot dig) så är det iaf något av substans och en faktisk reaktion på det jag har skrivit.
Jag kan absolut förstå att det kan tolkas som att jag är dryg mot strejf och det är kanske inte alltid så konstigt att tonen blir sådan när jag sällan får relevanta svar på mina frågor.
Att han presenterar en lista med 82 förändringar och presenterar det som förbättringar är ju något som han får stå för. Jag har inga problem med temat "De här 82 sakerna tycker jag är bättre i win8 än win7". Om han sen inte vill/kan bemöta kritik mot denna subjektiva lista så förstår jag inte hur jag skulle bli boven i dramat. Med andra ord har jag ju samma sätt att uttrycka mina subjektiva åsikter (att mycket av förändringarna som han kallar förbättringar är dynga, ur mitt perpektiv) och påtala att jag tycker/misstänker att han propagerar lite väl mycket gällande Win8.

Om du inte kan koppla tankeexperimentet (i princip värdelösa pengar) till listan (i princip värdelösa förändringar) så vet jag inte riktigt hur jag ska formulera mig. Hade det varit enklare om jag hade sagt att du kommit åt 10 av 100 miljoner istället? Detta specifika fallet gällde ju som sagt även en person som inte har kunskapen att installera sitt OS själv. Inget ont i det men det kan ju rimligtvis antagas att personen ifråga inte direkt kommer att få användning för de mer avancerade (server-) funktionerna tex - dvs pengar som man inte kan använda, för att återkoppla.

Jag uppskattar att du tagit dig tid att besvara mitt inlägg. Det hade varit trevligt om strejf hade kunnat göra likadant för jag är fortfarande innerligt nyfiken på vad som driver honom till att vara så passionerad för det mesta som har med MS att göra.

Varför någon kan vara så positiv för det MS gör kan vara som en motpol mot allt hat som MS hela tiden för utstå här på forumet. Jag kan själv bli väldigt irriterad på alla idiotiska inlägg (mest om xbox1 men även W8) som skiner igenom med sitt subjektiva hat, där kan vi snacka propaganda om något. Jag har inget emot folk som testar windows 8 men tycker bättre om W7, det är inte konstigt när nyheter sker att det tar tid att vänja om sig. Men det är långt ifrån den pajkastning som sker och allt hat som folk slänger runt.

Problemet med ditt tankeexperiment är att det saknar motprestation, Om jag säger till dig att du får 1000000000kr men bara kan använda 20kr av dem, då har du fortfarande tjänat 20kr på ingenting. Det intressanta skulle vara om jag gav dig ett hårt arbete där lönen innebar 10 miljoner, men de visar sig att skatten äter upp alla pengar förutom 1000kr, är det fortfarande värt det då?

När det kommer till listan på 82 förändringar/förbättringar så visst finns det saker som inte alla håller med om är till det bättre (mUI t.ex.). Men det finns fortfarande saker jag vågar påstå är objektivt bättre t.ex. snabbare uppstart, bättre resursanvändning, snabbare uppkoppling till det trådlösa osv. och då har jag knappast dragit igenom hela listan. Så om du vill koppla det till ditt tankeexperiment så vill jag ändå påstå att man får en del pengar utan att behöva göra något tillbaka, så jag anser det vara värt.

Av emahex
Skrivet av Hymer:

Tror ni vi kommer se några grafiska skillnader mellan PS¤ och XBone

Tror de kommer vara större skillnader mellan olika spel på samma konsol, men PS4 har ju förutsättningarna för bättre grafik.

Av emahex

Jag skulle säga MBP, av den subjektiva anledningen att den är sjukt mycket snyggare

Av emahex
Skrivet av Atlas Tasume:

Tänk när man sitter där i soffan och tittar på film via sin X1, så får man en plötsligt en nys-attack...

Då får man ju hoppas att den pausar och säger prosit

Av emahex
Skrivet av Maguro:

Ska den här också ha Modern-UI och anpassas för touchscreen som alla andra microsoft produkter?

Nej dom har tagit steget längre och använt Future-UI, som är anpassad för en airscreen, med kinect behöver man inte änns röra skärmen, bara vifta lite fint i luften