Inlägg

Inlägg som Eik har skrivit i forumet
Av Eik

Sovit på föreläsningarna?

Ett förslag är en klass för aktie som innehåller de grejer du vill presentera. Beräkna dessa under inläsning för varje aktie och spara varje aktie i en lista. Presentera en meny där man får skriva in en siffra för att välja vilken aktie som ska visas.

Av Eik
Skrivet av tjenixenNR1:

Tja!

Jag hade tänkt installera om windows på min Dell xps m1330 (2 ½ år gammal). Dock började inte så bra...

När jag sätter in skivan så åker den in, snurrar runt i typ 6-7 sek och sen ploppar ut igen. Det är samma problem med alla skivor.

Jag har googlat som en galning men hittar inte ett skit.

Någon som har en lösning till problemet? Eller vet ur jag annars kan installera om Windows?

Tack på förhand

Är det en Matashita läsare? Ring till DELL isf. Varit massor med problem med de läsarna och det är ett fabrikationsfel så bör gå inom 3 års garantin. Säger de att det inte är det kan du ju alltid be dom att söka i sitt eget supportforum så kommer de hitta massor med trådar.

Fy fan för M1330 förövrigt. Aldrig haft en dator som krånglat så mycket.

Av Eik

Det är ingen skillnad men det beror mer på att unsigned val1; är samma som unsigned int val1; och har ej med short att göra.

Av Eik

Ytterligare en som inte vill göra sin egen läxa och således inte kommer lära sig något.

Av Eik

Gula sidorna.

Av Eik
Skrivet av LFN:

Inga Dell XPS av de nya släppta versionerna har bakgrundsbelyst tangentbord tydligen. Se chatten med Dell kundtjänst:
11/08/2010 11:32:19AM Sessionen har påbörjats med agent
11/08/2010 11:32:19AM Kund: "Hej, jag vill ha bekräftat att nya Dell XPS17 har bakgrundsbelyst tangentbord i alla utföranden?"
11/08/2010 11:32:34AM Agent : “Hej! Nej, det har den inte. Det är bara i USA den har det.”
11/08/2010 11:34:48AM Kund: "Okej, så det går inte ens att få till den modellen?"
11/08/2010 11:35:05AM Agent: “Nej”
11/08/2010 11:35:22AM Agent : “Endast i USA finns det med bakbelyst tangentbord”

Då undrar jag om ni här på forument känner till några 17" laptops runt 10000:- som har belyst tangentbord?

De på chatten kan man inte riktigt lita på. Ring till in istället och prata med sälj, de brukar kunna styra det mesta.

Av Eik

Du hade nog behövt läsa på lite mer om FreeBSD innan. Jag gillar det inte direkt heller men några grejer du säger är rätt fel.

FreeBSD på laptop användarna kan man nog räkna på en hand nästan då det istort sett uteslutande används som server-os. Därför prioriteras förmodligen inte stöd för den typen av hårdvara så det är inte enormt märkligt att det inte lirar 100%.

När du väljer hårddisk är det enda du gör att starta FDisk för den hårddisken och där finns info osv om vilken storlek den har. Sålänge du inte aktivt ändrar saker och väljer att spara den nya partitionstabellen kommer du inte riskera någon data. Står tydligt i install instruktionerna.

Paket-grejerna vet jag inte riktigt vad du håller på med eller hur lyckats krångla till det så. Du ändrar iaf mirror för pkg_add genom

export PACKAGEROOT=ftp://ftp3.FreeBSD.org

där du kan byta till valfri ftp

Av Eik
Citat:

1. a no objection statement from your home government,
2. a request from an interested U.S. Government agency on your behalf,
3. a claim that you will be persecuted if you return to your country of residence,
4. a claim of exceptional hardship to a U.S. citizen or permanent resident spouse or child if
you are required to return to your home country, and
5. a request from a state public health department, or its equivalent, on your behalf (only
applies to foreign medical graduates who obtained J-1 status for graduate medical
training or education).

Blir nog krångligt att få igenom någon av de där. Är väl egentligen bara 1an som skulle kunna funka. Enligt google verkar det ta nästan ett halvår att få igenom en no-objection waiver om ens får den. Kan ju alltid skaffa tjej och gifta sig när man är där men det känns lite drastiskt.

Av Eik
Skrivet av gibbon_:

Verkar vara mer eller mindre i precis samma sits som du. (fast utan möjligheten att punga ut för allt själv) Och ja, det suger verkligen. Fans visum-lagar.. MEN, det finns ett sätt runt det. Man kan ansöka om en J visa waiver (efter man fått sitt visum) och då möjligtvis få tillstånd att söka jobb ändå. Man måste "helt enkelt" få någon snubbe på svenska ambassaden i D.C. att skicka någon "no objection"-grejja, dvs att de inte har något emot att man bosätter sig utomlands med en gång.. Politik..

Jag har dragit iväg några mail där jag frågat om deras policy vad gäller att ge ut dessa tillåtelser osv, men folk är så in i helvetes dåliga på att svara på mail, så jag funderar på att helt enkelt ringa dem.

Ja det är en djungel med olika visum-regler. Från vilket visum skulle man kunna få no-objection? Det sättet jag har hört som man kan kringå är att söka visum först så att man har det i handen och efter det söka CSN. Då kan de tydligen inte ändra i papprena när de väl är utdelade eller något sådant.

När man väl har ett J1-visum som är stämplat som att man går på CSN är det sjukt krångligt att ta sig ur tyvärr. Vet bara en som lyckats få arbetstillstånd trots att han hade den stämpeln och då fick han något special assistentvisum.

Av Eik
Skrivet av gibbon_:

Om du fortfarande är registrerad för terminen på din högskola så har du nog rätt för CSN, även om du inte befinner dig i Sverige. Kanske inte gäller alla fall, men t.ex. planerar jag att göra mitt exjobb utomlands medan jag är registrerad för just det (exjobb) på min högskola. Hade hoppats på att få CSN enligt de summor man får för det landet man åker till, som när man är med i ett utbytesprogram, men fick nöjja mig med den vanliga summan.

Edit: Visst är det värt att kolla efter stipedium, men ha inte allt för höga förväntningar. De flesta stipendier ger endast till thailändska kvinnor som utför värdefull forskning för blekinges län och saknar höger fot. (1 av dessa är en lögn, kan du gissa vilken?)

Jo jag skulle nog kunna få CSN på något sätt iaf ett tag men tar du CSN när du är i USA får du inte söka arbetstillstånd på 2 år efteråt, vilket vore skönt att ha iaf möjligheten att göra.

Du får hitta ett företag utomlands som du kan göra exjobbet hos. Då kan du få CSN för utlandet för exjobbet.

Av Eik
Skrivet av flukke:

När jag praktiserade som kvalitetstekniker i Wales så betalade skolan lägenhet, resa osv för mig.
Jag var tvungen att göra lite avstämningar för att få stipendium ifrån Leonardo da Vinci programmet: Leonardo da Vinci praktik och utbyten - Internationella Programkontoret

Du kan ju kolla själv med de eller be skolan. Skall du praktisera i minst 2 månader och har en seriös ansökan får du säkert pengar.
Lycka till!

Uppfyller tyvärr inte kriterierna för Leonardo da vinci. Är efter Civilingenjör examen och egentligen kan jag få jobb i Sverige men praktikplatsen i USA känns roligare och mer givande för tillfället (fem månader i Santa Monica vs Svensk vinter och blask).

Verkar bli så att jag få finansiera det mesta själv, lite surt men får vara värt det. Hade ändå tänkt dra till USA ett tag och nu får jag iaf något jävligt snyggt i CVt och bra kontakter.

Ska söka några stipendium via universitet med men är nog många som söker dom tyvärr.

Av Eik

Jag har jobbat i butik. Det är MYCKET trevligare med kunder som ber att få titta saker i butiken än som kommer tillbaka och ska lämna tillbaka saker senare i trasiga lortiga förpackningar. Är det i butiken så kan man själv snyggt plocka upp saker, demoa produkten och sedan plocka ner den snyggt igen. Då vet man också att den inte råkat ut för något medans den varit ute hos kund.

Sedan får man kanske tänka på att inte komma och be om att få saker demoade när det är massor med annat folk i butiken eftersom det är svårt att hinna med då.

Av Eik

Måste tyvärr upplysa dig om att du är f**ked. Det enda man kan göra i linux med Nvidia Optimus kort för tillfället är att deaktivera nvidia-kretsen så att den inte drar el. Finns inget sätt att byta till den om du inte har någon inställning i bios där du kan välja grafikkort (gick på gamla versionen av hybridgrafik).

Nvidia-kretsen har ingen kontakt med skärmen utan skickar bilder till intel-kretsen som visar på skärmen. I nuläget så köper man helt enkelt inte hybrid-grafik om man ska köra linux.

Av Eik

Mounta upp servern på valfritt sätt.

Script:
1. Stäng openoffice
2. Använd stat för att hämta ändrings datum på båda filerna.
3. Om filen på servern är nyare kopiera över.
4. Öppna openoffice (starta om vid slut får man ställa in inuti openoffice). för fullskärm finns något argument man kan använda

Cronjobba så att scriptet körs vid midnatt varje dag eller oftare om man vill det. Resten får du lösa själv eller betala någon.

Av Eik

Är det något innehåll i .htaccess filerna? Annars gör de inget och du kan låta dem ligga kvar. Om det är innehåll så skrev det här.

Av Eik

Du måste starta om interfacet. Om du startar om datorn görs det men det känns onödigt att starta om när du bara kan köra ifdown och sedan ifup lite snabbt.

Av Eik

Studievägledaren hade inte allt för mycket information då det var typ en person som gjort liknande sak innan. Utbildningsledaren hade iaf information om att det numera finns en kurs som heter "Praktik". Denna var dock bara på 6 HP men han skulle iaf maila över kursplan och annan information. Fördelen med detta är att det blir lättare att söka olika stipendium då det iaf räknas som studier. Gör det också möjligt att söka begränsad CSN.

Av Eik
Skrivet av CSM101:

Ingen har svarat så jag slänger iväg några tankar och funderingar för att kicka igång.

Kolla med någon studievägledare hur det ligger til med stipendier eller ersättningar trots att det inte är kopplat till ERASMUS.
Kolla med äldre kursare och hör ifall någon åkt till samma ställe och hur de löst problemet.
Kolla med kåren också.

Men det kan mycket väl bli som så att du får stå för kostnaderna själv om du har otur, är inget som säger att du måste få ersättning, i synnerhet inte om liknande praktikplatser finns i landet eller i länder som är kopplade till ERASMUS.

Jag ska ringa studievägledaren imorgon(måndag) och kolla så jag återkommer med info om vad de säger. Ska även kolla med h*n om det är möjligt att få med praktiken i examensbeviset och på så vis kanske kunna få csn-bidrag då den är ytterst relevant för utbildning.
De flesta äldre kursare som gjort liknande saker har gjort det som examensarbete och inte som en mer klassisk praktik och därför kunnat söka olika studie-stipendium som inte är möjliga nu.

Kåren hade jag inte tänkt på alls men ska kolla vad de säger med.

Jag är medveten om att jag får betala en hel del själv och har egentligen räknat med det från början så det är inget enormt problem (får lite praktiklön med) men om man kunde få in extra pengar så man slipper betala lika mycket själv vore det ju trevligt.

Liknande praktikplatser inom ERASMUS kan man nog räkna på en hand och de är inte lika bra heller.

Av Eik

Du lägger alla objekt i samma <li>. Flytta in

echo ("<li class=\"entill\">");

och

echo ("</li>");

i while loopen.

Av Eik

Inkscape finns till windows, linux och mac samt är gratis.

Inkscape. Draw Freely.

Blir inte bättre utan att betala för det.