Inlägg

Inlägg som heatm har skrivit i forumet
Av heatm
Skrivet av oobum:

Och dags för festival! Var kul när en uppstickare kom och sa att de skulle försöka fylla hålet efter Gefle Metal. Det börjar bokas små/mellanstora band och inga direkta drakar, kanske ett smart val för att inte ta på sig en för stor kostym första året.

Dragplåster i Mörk Gryning, alltid lyssnat på aldrig sett live, spännande!

Det som får mig att boka är helt klart LIK, KVAEN, The Crown, GRA otroligt stark line-up!

Har börjat lyssna in mig, och först var This Ending, nej det går bort. Perfekt med en ölpaus!

https://i.postimg.cc/LsQchWyr/406661173-18064852126459517-2172255685354000534-n.jpg

Ölpausband är lika viktiga som headbangarakterna!

Av heatm

Vet inte om det har delats, men SLIFT släpper ny platta den 19:e januari. Rätt episk... doom-progg? Ska ha LP:n iaf! Dubbelalbum blir det och perfekt "luta sig tillbaka i soffan och åka på resa i kolsvarta natten"-musik!

Om man undrar huruvida man orkar klicka och lyssna så tror jag att om man diggar YOB och typ TOOL så diggar man SLIFT.

Episk video också!

Av heatm
Skrivet av anders190:

Senast jag hade problem med coilwhine var nog ett HD4850 för 15 år sedan eller så. Mitt KFA2 4090 klarade sig med.

Ett sanslöst vidrigt ljud så hoppas verkligen att jag klarar mig med nästa grafikkort med. Har blivit många kort sedan det där HD4850t.

Du är medveten att problemet kan vara kvar, men att du kanske inte hör 18000 Hz längre? Jag har nämligen inte heller haft något coilwhine på 10-15 år... mer än det i huvudet inbyggda konstanta tjutandet... Men så hör jag ingenting över 16000 Hz som 42-åring heller, och det har jag upptäckt är rätt så bra jämfört mot mina kompisar trots att dom inte spelat baslåda så att håret lättar ifrån huvudet.

Edit: Här kan man testa vart hörseln slutar: https://www.szynalski.com/tone-generator/

Coilwhine kan ju vara i alla möjliga frekvenser och när jag tänker efter och testar mig fram på låga volymer så känns det mer som att det kanske ofta ligger i 6000 - 8000 Hz-området. Riktigt svårt att avgöra efter några youtubefilmer också. Man får ladda ner och kolla spektrat antar jag. Kanske någon som kan göra det på sitt kort här? Ett roligt helgprojekt.

Av heatm
Skrivet av aragon:

Ramlade in två paket till idag (väldigt trevligt med leverans på helgen)
lite blad samt sticksåg som ska ersätta den festool jag kört med dom senaste 25 åren.
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Ser riktigt liten och trevlig ut... och Bosch blå är kärlek! Inte bara för själva verktygen utan även företaget som stort.

Av heatm

Har funderat på om Intels intåg i den diskreta GPU-marknaden var otroligt dåligt tajmat, eller om dom hade grymt flyt med att gå in precis innan det blev en race med "smart" uppskalning, superinterpolerade frames och AI.

På något vis tror jag dom hann in i sista jäkla sekunden innan det var för sent, men det blev nog samtidigt 100 gånger jobbigare än dom tänkt sig. Men nu är dom iaf med i leken! XESS verkar iaf vara rätt så bra nu.

Av heatm

Vet inte om någon bryr sig, men vill man köpa nya träningsdosor eller någon hoodie, väska o.s.v. i julklapp så har Puma nedsatta priser och en extra -20% om man handlar över 1600 SEK med koden "HOLIDAY".

https://eu.puma.com/se/en/home

Av heatm

BG3 borde vinna de senaste årens priser retroaktivt också.

Snart igenom det för första gången... men nu när man är lvl12 så måste man ju testa en massa olika kombinationer av party. Inte sålt en enda magisk pryl sen starten så kistan är full med utrustning att leka med.

När man är inne på det, finns det någon bra mod för att sortera i inventariet?

Av heatm
Skrivet av Pentav:

...skulle jag ändå inte ha chans att gå om dom, även om den chansen var låg med mina val ändå..

Det är ju ett stort problem med hela konceptet. Kommer man efter i början p.g.a. helt random grejer, så är det nästan omöjligt att komma ifatt. Det skulle behövas lite enkla regler som tvingade en välja och kasta om mer i lagen... sen borde man ju kunna prata med varandra inom ligorna. Ha det som ett alternativ iaf.

Jag har det mer som ett sätt att ladda inför loppet och göra träningarna lite mer engagerande att skumma igenom. Känns dock inte som att jag deltar i Fantasyspelet med andra personer alls.

PS: Lovar att skriva mina edits i separata inlägg hädanefter!

Av heatm
Skrivet av LeonHart:

Äähh. De får väl flytta på husen så att det blir bredare.

Bra idé! För att göra något bra av rivningen så kan vi ha ett sista race med trimmade bulldozers: Enda regeln, du måste köra utanför de vita linjerna!

Edit: Ursäkta tre inlägg. Tänkte inte svara på alla tre inläggen men så fick jag bra idéer som bara måste delas!

Av heatm
Skrivet av Felixark:

Tycker dom borde få låna ungdomarnas F3 bilar ock köra racet i stället med skulle vara sjukt roligt att se. Minns även att Sainz och Verstappen sa att dom skulle gärna ställa upp på att köra Macau i F3 igen.

F3-bilarna... men med dubbla effekten!

Av heatm
Skrivet av benonikenobi:

Grattis förresten till "Klart bästa laget" som vann fantasy-ligan med sina 6477 poäng 🥳. Själv slutade jag på 6:e plats med 6223 poäng.

Jag slutade 7:a.

Hade dock ett lag som fick 6401 poäng. Men generellt i år så var det en rätt så tråkig säsong. Iom att man kunde få x2 på vilken förare som helst så var det självklart att ha det på Verstappen, sen när Aston Martin överpresterade så hade alla samma lag med Red Bull och Aston, Verstappen, Alonso, typ Seinz, Perez och någon Haas eller Alfa Tauri. Sen gällde det att slå om i tid när man såg att McLaren slog om för då var det laget på tok för billiga i några race.

Dom gjorde även om gränssnittet till det sämre. Generellt är även sidan absurt oengagerande.

Av heatm
Skrivet av oqvist:

Monaco är der solklara bottenskraper. Finns ingen historia som kan rädda upp gp på den. Kvalet är åh andra sidan utmärkt

Man borde göra om Monaco till något time attack-spektakel... eller be någon oljemodul bygga exakta bilkopior i 3/4-storlek. George Russell får det kanske lite trångt, men Tsunoda kommer äntligen se marken ur cockpit!

Av heatm
Skrivet av LeonHart:

Förstår hur du tänker men då är det något annat som är fel. Ska inte behövas slumpmässiga moment för att göra det intressant.

Frågan som ni, som nu tycker säkerhetsbilen ska bort, måste ställa er är väl hur man ska göra F1-racen "intressanta" isf, när varje team bygger nästan helt egna bilar och vi snart har Honda igen, VW OCH Cheva som motorleverantörer. Vad blir det då? Sju helt olika drivlinor i 11 stall och 22 bilar. Ungefär.

Personligen tycker jag F1 är sjukt intressant, även när ett team vinner konstant (så som det nästan alltid är). Men de tillfällena jag kommer ihåg är när jag studsar upp ur soffan och står och hoppar och skriker framför TV'n för att racet helt plötsligt nollställdes och nu kan vad som helst hända!

Så jag vet inte vad ni tycker är fel och vad lösningen är. Inte utan att göra som Indycar och beställa bilen ifrån Dallara et.al. så att alla kör med samma "billiga skit".

Men visst kan man säkert göra på andra sätt för att få dom där racen som bränner in sig i pannloben för livet. Har bara inte hört hur än.

Av heatm
Skrivet av medbor:

Jag menar verkligen inte att man ska gynna någon, bara försöka behålla status som var. Annars kan ju RB passa på att krascha sin andraförare när max är i depån för att komma ifatt eller andra sådana dumheter

Min poäng var att säkerhetsbilen är en av få saker som skapar osäkerhet i dagens F1. Förr gick motorer sönder, bromsar begick självmord och däcken var av olika märken osv.

Ju mer du kan förutsäga utgången efter kvalet, sen efter 5 - 10 varv, ju fler kommer slå av TVn och till slut dör sporten.

Av heatm
Skrivet av medbor:

Hela conceptet med safetycar borde ändras. Borde vara flygande omstart med samma tidsavstånd som innan varningen trädde i kraft, borde gå att vara ganska exakt ner till hela sekunder i alla fall

Det avgör för många race genom att helt ändra förutsättningarna och ge fördelar till de bakom. Inte bara i sekunder med också chans att göra pitstop med fräscha däck

Nä, håller inte med där. Att bygga upp regler som gynnar den snabbaste bilen/ledaren är inget att sträva för. Nu råkade det gynna den snabbaste bilen men ofta är det tvärtom.

Av heatm

"Buuu, en till stadsbana! Vegas kommer suga!" sa dom... Bästa racet på hela året! Men fan att Leclerc inte kunde vinna. Jäkla safety car sabbade det.

Jag missade vad som hände med Albon? Kom 12:a, jag trodde han hade poäng säkrade. Antar att han fick göra ett halvsent pitstop.

Och vad har hänt med Renaults motor? Dom såg kvicka ut!

Jag var iaf underhållen till max! Max! 😁

Av heatm
Skrivet av izzie:

Mycket bra att zooma in supernära på förare som redan avslutat sina varv, gång efter gång, istället för de som är på ett hotlap. Hur är det möjligt för en sport som är så mycket show att ha så urusel TV-produktion, vecka efter vecka?

Slutet av Q3 när produktionen följde en bil i taget. Är som att dom dummat ner grafiken för att inte nybörjar-amerikaner ska bli förvirrade av all info.

Önskar att F1tv-streamen hade mer info än den internationella.

____
Apropå själva kvalet... så vad fan gjorde RB med Perez egentligen? Förbluffande knepig strategi. Nu startar han mitt i smeten och jag lovar att någon kommer köra in i honom och att Hamilton gör årets race bara så att andra platsen avgörs i sista racet.

____
Sen, gällande brunnslocket, så är det ju inte en helt lätt sak att reglera.

Tänk er att något liknande händer i slutet av säsongen, det är fight om mästerskapet och en av bilarna involverade får ett brunnslock i röven. Det är ju inte rättvist om den bilen får byta hela drivlinan till en sproilans ny utan straff. Helt plötsligt kan den köra på värsta mappen (inställningarna i styrsystemet med max laddtryck, förtändning osv) hela loppet med en motor som kan ta stryk. Precis så som Mercedes gjorde i slutet av 2021 då Hamilton helt plötsligt bara bytte motor, tog straffet och sen hade en raket.

Men sen slår det ju tvärtom nu i samma scenario. Om Sainz hade varit med och slagits om mästerskapet så hade detta varit en grym skandal.

Enligt mig är det dock bättre att någon vinner mästerskapet pga att någon annan hade otur än att någon vinner det pga att dom hade tur och fick en fördel av reglerna. Skit är ok att det händer, det kan man svälja. Den som vann gjorde det iaf utan att själv fått en fördel. Att vinna pga av tur är inte bra för någon. Se på Max titel 2021. Den kommer för evigt vara omdiskuterad.

Så jag föredrar att det är som det är nu, även om man önskade att det kunde finnas något vis att hyffsat demokratiskt komma överens om en rimlig lösning vid exceptionella fall som detta.

Av heatm
Skrivet av SuperSverker:

Raspberry Pi Foundation, IPO i London 2024...tyvärr...

Vetefan om det bär med sig något positivt men den som lever får se

Tackar och bockar för infon!

Av heatm

"ARM:s investering en tydlig markering om att de fortsatt ämnar höra hemma i Raspberry Pi-sortimentet. Med bolagets egen börsnotering nära förestående samt växande konkurrens från RISC-V kan det ses som ett strategiskt val för att fortsatt hålla ställningarna i segmentet."

Så vitt jag vet så finns ARM Holdings ADR på börsen redan sen en-två månader tillbaka. Eller menas det Raspberry?

Av heatm
Skrivet av sozage:

Bara två i standings.. Helt värdelös alltså... 🤡

Tack för ett starkt första bidrag till tråden!

/s

Edit: Tips... dra inte one-liners som inte bidrar till något, men framförallt, vill du ha ett bra debattklimat, använd inte clown-emojis mot andra på forumet. Om du inte ämnar trolla så bete dig inte som ett troll helt enkelt.

Det här är inte Twitter.